alkoholisms sievietei

Aizsāka alko 

alko
alkoholisms sievietei
14.08.2011 19:48
Sveiki forumieši!
Jautājums zinātājiem, lietotājiem, bet ne moral8izētājiem.
Esmu sieviete 34.g., izskatos uz 20, joprojām man taujā pasi, pērkot cigaretes. Tas nav būtiski, laikam gribēju teikt, ka neesmu galīgi nodzērusies. . Dzeru, jau gadu, pat vairāk. Pēdējos mēnešus 4-6 - katru dienu. Paģiru nav, no rīta jūtos normāli, ir tikai moraļņiks, kas, kā zināms ir trakāks par fizisko pohu. Pēdēlā laikā izdzeru šnabi dienā 300-500 ml., vai pudeli, pusotru vīna. Lūdzu dodiet padomu, dalieties pieredzē, laikam esmu alko., bet nevaru pārraut šo ķēdi. Jāpiebilst, ka esmu bez darba jau 1,5 mēn., bet aizgāju pati, nejau dēļ dzeršanas. Darbs pat nekrīt klēpī, kaut izglītība laba, tas , šķiet arī veicina iedzeršanu.
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:08
Nu jā... :( Pus gadu katru dienu 400 šņabi... tas ir daudz... Domāju, ka atlikušo dzīvi bez tā iztikt vairs nevarēsi... :(

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
alko
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:19
Paldies par mierinājumu. Cik tad jūs dzerat, forumieši.
tas ir daudz, man pašai mati ceļas stāvus, bet ikdienā liekas, ka nekas sevišķi daudz jau nav, reti kad neatceros vai sarunāju muļķības. bet ir.
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:29
Nu, vispār es uzskatu, ka daudz dzeru bet tas nav katru dienu un vidējais noteikti ir zem 100 dienā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
alko
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:34
Un cik tad gadus dzer un cik bieži? daudzi dzer un daudz, tāpēc jau nonivelējas tā sajūta, ka tas ir slikti un bīstami.
fox
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:35
Sveika Alko: izklausās, ka Tevi pašu satrauc iedzeršana. Tas jau ir kaut kads solis uz priekšu, ja Tu spej atzīt, ka kaut kas tomēr nav kārtībā. Ja man jāsaka pilnīgi godīgi, tad es ticu, ka atkarības problēmas nav atrisināmas vienam-pārdomās ar sevi. Saņemšanās, gribasspēka meklēšana, parasti ir vissizplatītākā rīcība, kas parasti neko ilgstošu un paliekošu nedod. Tomēr ir nepieciešams kaut kāds atbalsts, ko draugi, radi vai darba kolēģi parasti nespēj sniegt. Tādu atbalstu ir iespējams saņemt, nu gan par maksu, gan bez. Tu jau pati raksti, ka nevēlies nekādu moralizēšanu par šo tēmu, un profesionālā palīdzība arī ar to atšķiras, ka tā nemoralizē, bet parāda lietas tādas kādas tās ir un mēģina izprast, kas ir noticis un kā rīkoties, lai tiktu laukā no apburtā loka. Tas, ka Tu raksti, ka neesi nodzērusies ir ļoti pozitīvs apstaklis, jo ātrak Tu saproti problēmu un sāc to risināt, jo veiksmīgāk tas var izvērsties. Es Tev iesaku aiziet kaut vai uz vienu konsultāciju, izrunāties par situāciju un saprast ko Tu vislabak gribētu darīt. Ir vairāki narkologi, kas praktizē arī kā psihoterapeiti. Ir iespēja painteresēties par Minesotas programmu, kas ir atkarīgo ārstēšanas programma, balstīta uz sevis izzināšanu, saprašanu, kāpēc radusies atkarība un kā iemācīties ar to sadzīvot un iztikt bez alkohola. Protams, Tev var būt kaut kāds brīdis, kad liksies-sviests, es taču neesmu galīga dzērāja, man nav problēmu, visi taču dzer, ir taču daudz trakāki gadījumi, kas pat nedomā par ārstēšanos. Bet Tu jau ne ar ko neriskē, pamēģinot Tu vari tikai iegūt vairak zināšanu pati par sevi, ieraudzīt ko alkohols Tev nodara un kapēc Tu nespēj to pārtraukt. Alkoholisms ir gan psiholoģiska, gan tīri fiziska atkarība, tā nav kontrolējama ar prātu vai saņemšanos. Un atbalsts ir ļoti svarīgs. Narkoloģijas centra telefons ir 67080193, vari jautāt vai nu dakteri Venitu Dāvi, vai dakteri Velgu Sudrabu. Ja man jāiesaka, tad es iesaku vienu no šīm dakterēm. Katra ziņa nepadodies, meklē palīdzību. Vari mēgināt Anonīmos alkoholiķus, tur Tu noteikti saņemsi atbalstu, un nedzirdēsi pilnīgi nekadu nosodījumu. Viņi arī varēs dalīties savā pieredzē kur meklēja palīdzību. Sapulces notiek daudzās vietās Rīgā un Latvijā, tās ir bez maksas un bez nekādas idioloģijas apakšā. Un tur ir ļoti daudz jaunu cilvēku, daudz sieviešu(pat pārsvarā), tur var vienkārši iet bez pieteikšanās, visi izturas draudzīgi un ļoti labprāt sagaida katru kas meklē atbalstu. Ceru, ka Tev viss izdosies!
alko
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 20:51
paldies par info. Pie narkologiem iet nevaru saņemties, mana tante ir narkologs un zinu, kā tur notiek, tikai klausos - cik kurš politiķis dzer, kas ar ko guļ, kāds kurš ir psihoterapeits, kurš vedot pacientes uz mežu izdrāzt utt.. Un nav viņa no sliktākajiem narkologiem - psihoterapeitiem. Negribu, ka radi dabū zināt.
Es pat vairāk gribu atkarīgo komentus, jo kur un kā meklēt palīdzību es zinu. Kā jau mēs visi - zinām, bet kautkā nesanāk to realizēt.
fox
Re: alkoholisms sievietei
14.08.2011 21:15
Ok, tad neko:)
Re: alkoholisms sievietei
15.08.2011 01:08
300-500g snabi dienaa??? Moins... man tā ir ~gada deva :)
un ir naivi domāt ka radi nezin ka dzer... sevišķi devas pie kurām normāls cilvēks tīri spēcīgi noreibst ;)
un te nav alkoholikju klubinjsh...gan jau taadi ari ir.

P.S.
atmest ir vienkaarshi, taapat kaa smeekjeeshanu... nesmeekjeet. nopiipeejis caurmeeraa esmu 8 vai 10 gadus...nezinu preciizi... kad sieva palika staavoklii atmetu un neesmu piipeejis. Jo izdomaaju, ka manam beernam nevajag taadu piemeeru. Un domaaju, ka taa ir ar visam atkaribaam...nu neskaitot kaut kaadas smagaas narkotikas

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10



Edited 1 time(s). Last edit at 15.08.2011 01:10 by Mateus.
Re: alkoholisms sievietei
16.08.2011 03:36
Mateus,

Gada deva?? Seriously? Varbūt viena tusiņa deva?
Re: alkoholisms sievietei
16.08.2011 10:26
Tā ir kāda vispār pieņemta norma, ka ja tusiņš tad jāapreibinas?
Gada laikā virs 500g alko noteikti neizdzeru

__________________________________________________________________________________________________
“Thinking is difficult, that’s why most people judge.”
Ko homeopātam nozīmē pludmale? Urīns D10
Re: alkoholisms sievietei
21.08.2011 03:06
pusgadu 400g ak dievs. Es pat tā nevaru. Legālās narkotikas pārņem pasauli:)) kautgan man 4oms pazīstams strādāja par bārmeni viņam katru dienu bija tāda deva. un pofig apkalpoja klientus nekāda vaina.



Edited 1 time(s). Last edit at 21.08.2011 03:07 by enfuego.
Re: alkoholisms sievietei
24.08.2011 16:23
Nav man īpaši liela pieredze un neesmu eksperte, bet Tev jāsaprot, ka palīdzēt vari tikai pati sev. Neviens cits. Tā nu tas ir.
Man arī patīk noreibt, ļoti ļoti. Tomēr ... sievietei svarīga ir ne tikai veselība, bet arī izskats. Tieši tas mani disciplinēja, lika saprast - vai nu vai.
Vai tev ir bērni, mīļotais ?
Kā ir ar darbu , esi atradusi ? Man vēl bija tā, ka slēpojot sasitu muguru , laimīgā kārtā , ne tik traki un jau trešo gadu staigāju uz pilatēm , praktiski katru dienu un vispār ļoti aktīvi dzīvoju - peldu, braucu ar riteni, eju uz pirti. Eju arī uz valodas kursiem. Un tad nav laika dzert.
Mammai kaimiņos sieviete - kaut kur 50 gadi viņai ir, viņa tā nodzērās , ka tagad tiekot sieta pie gultas. Es aizmirsu, kurā pansionātā, jo viņai nāca virsū delīriji.
Tāpēc man šķiet, ka problēma ir ļoti nopietna un jābūt ļoti uzmanīgai. Nevajag sevi mierināt, ka labi izskaties, un ka neviens neko neredz un nesaprot. Nedomā par citiem, domā par sevi.
Re: alkoholisms sievietei
24.08.2011 20:43
kamēr nepaliks dzeltena nesapratīs
alko
Re: alkoholisms sievietei
27.08.2011 19:34
labi saprotu, ka viss atkarīgs no pašas.
Esmu vēl bez darba. tas jau arī veicina ķeršanos pie glāzes, iedzer, liekas labāk, nemaz tik traki jau nav, gan jau būs labi utt.. Nav jau tā, ka trīc rokas un gatavs nosist dēļ pudeles. Liekas, ka varu arī nedzert, nav lomku, pat neteiktu, ka baigi gribās, bet tad pienāk pusdiena un domāju, bet kāpēc gan nē??!!
Ir gan dēls, gan vecis. Dēlam savas darīšanas, darbojas kā brīvprātīgais, dzīvojas ar draugiem, bieži atnāk ap 10, kad es jau guļu. Vecim po, pats lieto ("inteliģentais" lietotājs).
Varbūt jāpāriet uz zāli? Ir kādam gali? Dēlam ir, bet nevaru tak prasīt.
Re: alkoholisms sievietei
27.08.2011 22:53
forši māte ar tēvu dzērāji, dēls pīpē zāli :D ko tad tu brīnies te ka tev tāda dzīve
a par zāles šitādu prasīšanu skaties uz mentiem netrāpies ;)
Čorvena
Re: alkoholisms sievietei
28.08.2011 13:57
psihoterapeitu noteikti var atrast diskrēti. tā ir tāda mazliet neērta situācija, ka kāds specs ir rados. man arī diezin ko nepatiktu, bet tas, ko viņi tur pa krūmiem dara, ir pilnīgi nesaistīts ar darbu, turklāt varbūt radiniece pārspīlē, varbūt mednieku stāsti. psihoterapeits jau nav nekāds pārcilvēks. no otras puses, Latvija ir maza, tur viss kas var būt un notikt tāpat; pilnīga konfidencialitāte ir tikai tādas iedomas, jo pie psihoterapeita, piemēram, var satikt kādu paziņu utt.

atkarīgām sievietēm noteikti ir arī bezmaksas iespējas, lielākas nekā vīriešiem (sabiedrība un nevalstiskās organizācijas ir pretīmnākošākas), kaut sākumam AA. varbūt nav ļoti profesionāli, bet, ja Tu neesi gatava ķerties pie salmiņa, tad neesi vēl galīgi nomaukusies, neesi līdz kliņķim sapratusi, ka esi lielās nepatikšanās.

principā Tu te esi uzrakstījusi: es gribu, lai man palīdz, nezinu kā, bet tikai ne tie, kas to var un prot.

katrs mājās dzer savā kaktā... Jūs savā starpā arī par kaut ko runājat? varbūt tas atrisinātu daļu problēmas.

internets ir, elektrība tātad arī, ēst taču arī laikam dabū, par ko dzert ir... kāds to nodrošina, un tad var justies vēl diezgan ērti.

ja visu nekontrolēti turpina, Tu vari nākotnē sastrādāt visādas muļķības. stulbi būtu, ja Tev vajadzētu nonākt ķīmisko psihotropo medikamentu atkarībā (ja Tu, piemēram, dzer depresijas dēļ) vai pat situācijā, kad Tevi varētu ārstēt piespiedu kārtā psihiatrijā... valsts sistēma Tevi ieviks kā ar sūkni un būs grūti izkārpīties. tas ir gandrīz tas pats, kas dzert. ārā vajadzēs tikt tāpat, bet jau ar krietni lielākiem spēkiem.

gudrāk būtu rīkoties, kamēr pati vari par visu lemt.
Re: alkoholisms sievietei
28.08.2011 14:27
Uz zāli vari pāriet, bet pēc zāles vari pāriet arī uz ko stiprāku, bet salīdzinot zāli vai alko labāk zāli, nav pohu, nv slikti, es tev varētu sadabūt, bet secinot pēc sevi, nepalīdzēšu jo kā zin kā tev pēc tam dzīvē būs ar narkotiku atkarībām. Zāle ir tīri psiholoģiska iedarbība, Holandē legāli var pīpēt, un tauta reaģe uz to kā normālu parādību, tāpat arī ir ar alkoholu.!
aberz
Re: alkoholisms sievietei
28.08.2011 20:54
alko Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> paldies par info. Pie narkologiem iet nevaru
> saņemties, mana tante ir narkologs un zinu, kā
> tur notiek, tikai klausos - cik kurš politiķis
> dzer, kas ar ko guļ, kāds kurš ir
> psihoterapeits, kurš vedot pacientes uz mežu
> izdrāzt utt.. Un nav viņa no sliktākajiem
> narkologiem - psihoterapeitiem. Negribu, ka radi
> dabū zināt.
> Es pat vairāk gribu atkarīgo komentus, jo kur un
> kā meklēt palīdzību es zinu. Kā jau mēs visi
> - zinām, bet kautkā nesanāk to realizēt.

interesanti kas tevi uztrauc
dzer un viss

manu morāle ir viena
nedzer zāles un viss

tā ārstēsana novedīs ie lielāka ļaunuma

no atkarībām var atbrīvoties, ja es esu no trankviļiem nolīdis
bet alkohols nav stiprākā atkarība


nedzer un viss
būs šausmīgi
bet

nedzer tīru šņabi
palasi internetā unzlej uz kautkādām zālem kas
šķidina aknās kautko piem, pienenes nezinu vai var
piem uz asinszalerm , smilšērkšķiem, ķimenēm
avenēm, ogām... vienk to šnabi temt tāpat vaig
kapēc neuzliet uz zālem būs labums jutīsies la bāk

manuprāt moralās pohas ir lielākas ka ta atkarība

beztam alkhols jau ir zāļū izvilkšanai
un liedla daļa stiprā alkohola domats vīriešiem
ozolu mucas brendijam, ozolos ir streoini
tur savelkošas uc īašības, kapēc tu nevari dzert
kaķpēdiņas ingveram uzliet vai liepziediem
rasodiņiem

tiaki lasi kautkur vai var to darīt ka nav kaukas slikc

nu sievietes dzr nu un paliek tadas nekādas
bet es zin utadas kas sekso un dzer un nekas
tāds nesmuks neveidojās nu ka tur nodzertu seju vai kā
ne pa miskastem neko dzer un strada ..

dzer balzamu
vilkābelēm uzlej vai ko

katrā ziņā es redzu ka pa ceļam pie psihatra sieviete lasa činčikus
zemē, nu es sarotu ka tur nav ko apvainot tikai žel ka tas saistits ar atkarībām
un AD noved pie tām.. neizbēgami

psihiatri ved meitenes uz mežū, tas jau nebūtu nekas
šoferi ari to dara
tikai bedīgi ir tas ka tas ir glēvi
jo tur ir hipnoze iekšā esu pilnīgi parliecinats

kapec nedzert un neiet uz mezu
to var darīt ari kuturāli

vaina ir morāles paģirās

alkohola vaina nezinu bet
vainair ka itkā slikti, ka nedrīgst
daudzi dara to ko nedŗīgst pārkāpj laulību utt
bet kaifs pazūd ja saka ka drigst, Dievs vai psihiatrs saka ka labi es tev atļauju dzer

un vairs negribās nav tas

bet
es tikai filosofēju
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 1?
Ziņa: