Grūtniecība, depresija un antidepresanti

Aizsāka Helēna 

Labdien!

Kāda ir pieredze šajā nopietnajā jautājumā - bērniņš, depresija un antidepresanti ..

P>S>cerībā uz sapratni, nevis ņirgāšanos...
Helēna, diemžēl ....

Ļoti nopietni ir jaaprunājas ar dakteriem!
Re: Grūtniecība, depresija un antidepresanti
27.11.2011 15:07
tieši par ķīmiju kā tādu pētījumi ir, un Tev jāatrod tāds dakteris, kurš par to kaut ko zina; riski ir dalīti skalās atkarībā no medikamenta veida.

bet man nopietnāks šķiet cits aspekts. tie, kas te pa laikam ielūkojas, it bieži ielūkojas tāpēc, ka viņu mātēm ir bijusi depresija vai kādi citi traucējumi... ok, viņas nezināja, nesaprata; tie bija citi laiki.

katram cilvēkam dzīvē ir jāatbild uz kādiem saviem jautājumiem, bet tā nasta, ko atstāj māte ar depresiju, dažkārt var būt ļoti liela.

pat ja dzer zāles, AD var mazināt intuīciju, spējas nojaust, ko mazulim vajag. tātad atkal var būt citas problēmas. tiesa gan, vēl sliktāk darbojas depresija.

ja vien nav galīgi pēdējais mirklis, varbūt ir vērts domāt par nopietnu psihoterapiju, lai sevi dziļāk izprastu, vismaz apzinātu visus riskus un varbūt pat uzveiktu depresiju. zāles šā vai tā ir tvaika katla vāks.
Re: Grūtniecība, depresija un antidepresanti
30.11.2011 18:04
Noteikti ir vērts iet psihoterapijā gan grūtniecības laikā, gan pēc tam, ja vien ir iespēja. Tad var kaut kā mazināt to emocionālo "mantojumu", ko nodod savam bērniņam
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 4?
Ziņa: