Bipolārie traucējumi un psihoterapija

Aizsāka qwerty_lv 

qwerty_lv
Bipolārie traucējumi un psihoterapija
09.01.2012 20:06
Vai psihoterapija ir efektīva pie bipolārajiem traucējumiem, galvenokārt depresijas epizodēm? Un ja jā,tad kā tieši tā var palīdzēt?
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
16.01.2012 08:35
Sveiks, qwerty-lv! Lasu Tavus komentārus un saprotu, ka visas Tavas tabletes nav pat placebo efekta cienīgas, ja jau atkal bija kārtējais suicīda mēģinājums. Labi, ka padalījies pieredzē, citādi es jau tagad ēstu ēstu olanzapīnu monoterapijā un domātu par antikonvulsantu pievienošanu. Farmācijas bizness maļ ātri un pamatīgi.
Man depresija beidzās vakar vakarā un centos neaizmigt līdz rītam. Tagad fiksi jāmet nost Welbutrīns, kuru jau 5. dienu dzēru 2x pa 150 mg. Pēc 4,5 mēnešiem atgriežos dzīvē kā cilvēks-dārzeņa periods beidzies. Atgriezīsos savā darbā, kas ir mans hobijs, par kuru vēl arī naudu maksā.

Tagad atbildu uz Tavu jautājumu: Manuprāt, psihoterapijai mūsu gadījumā jēga ir, kaut man nav gadījies to pamēģināt. Kaitēt jau nu noteikti nekaitēs, ja nu vienīgi finansēm :).

. Domāju, ka vislabāk Tev atbildi varētu dot Lada Stoligvo (psihoterapeits ar ārsta diplomu). Paskaties Goglē, kaut kur jābūt viņas e-pastam. Viņa Tev pateiktu, kāda no psihoterapijas metodēm Tev varētu palīdzēt un tad tikai jāmeklē ārsts, kurš pašam liekas uzticams. Pēc pirmā seansa jau jutīsi, vai ir jēga turpināt. Es savas depresijas cēloni zemapziņā zinu, bet neprotu to neitralizēt. Kaut kad jau to psihoterapeitu uzmeklēšu.

. Novēlu veiksmi!
Jā,no tabletēm tiešām nav nekādas jēgas :)
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
16.01.2012 12:54
Tad Tu atteiksies no zālēm vispār? Sevi es zinu, man nav nekad problēmu atmest antidepresantu vienā dienā. Ak, cik daud dažādu jau apēsts...Zivis dīķī būtu pagalam, cilvis ir izturīgs. Kā Tev pēc suicīda mēģinājuma tik ātri izdevās tikt no Alexandra augstumiem laukā? Kāds šobrīd ir garastāvoklis skalā no +10 līdz -10. Man prātā iešāvās viena interesanta doma, bet forumā nerakstīšu. Iedosi savu e-pastu?
Psihoterapija var palīdzēt, bet to, kādā veidā - tas katram individuāli..., t.i., cilvēkam ir pašam jāvēlās kaut vai labi justies.
Psihoterapija ir sadarbība... Un jā, arī psihoterapeits/e ir jāpiemeklē sev pieņemams/a...
Kā to izdarīt no vienas vizītes - nezinu, varbūt labāk pameklēt citu cilvēku atsauksmes...
Pagaidām palietošu vēl,bet nevairāk tos antipsihotiķus (olanzapīns,kvetiapīns),no kuriem staigā bez emocijām itkā "priecīgs",bet viss apkārtējais tevi neintresē. No slēgtās nodoļas,tiku ātri prom,tagad eju uz dienas stacionāru,mūzikas terapija,psihoterapeits un beidzot arī normāls psihiatrs,kas negrūž kaudzēm zāļu. mans neformālais e-pasts grandaxin@inbox.lv
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
17.01.2012 21:54
qwerty, savādi ka mēs esam pieskaitāmi pie tām psihiatrijām, manu prāt vajadzētu atdalīt, tos simptomus un slimnīcas. JoJo qwerty tevi palasot man neliekās ka esi psihiska slima!
Nu pieskaitāms jau esmu :D
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
19.01.2012 22:15
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
21.01.2012 02:50
Man patiess prieks, querty-lv, ka pats esi radis risinājumu un atradis labu psihiatru, ej uz mūzikas terapiju un dienas stacionārā vari satikties ar cilvēkiem, starp kuriem nav jātēlo ne visvarens bezproblēmu veiksminieks, ne jākaunās no tā, ka Tev ir problēmas. Tu jau esi ceļā uz izveseļošanos, bet savu domu par vēl vienu iespēju, kā tev palīdzēt, uzrakstīšu e-pastā. Lai veselīgs miegs šonakt,jaukas brīvdienas un kāda laba humora deva ik dienu!
man patik lasit šitādus te visādus rakstus
AD lietotājiem der šitas

http://www.farmacija-mic.lv/medica/medica_w/175
Re: Bipolārie traucējumi un psihoterapija
21.01.2012 11:30
Ai tai medicīnai ir plaš jēdziens, vieni saka jādzer zāļu tējas, ārsti saka, ka jādzer zāles, jo musdienu lakmetā zāļu tējas vairs nepalīdz, citi saka ka ja tu indēsies visu laiku tu pie tās indes pieradīsi un izveidosies imunitāte, nevar īsti saprast kā ir pareizi un kā nav, laikam tas apmēram attiecināms uz ticību, kam tu tici un kam nē, un tam kam tu ticēsi, tā tu arī dzīvosi, bet ja nezini kam ticēt, tad esi tanī aplī iekšā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 16?
Ziņa: