ATMETAM SMĒĶĒŠANU

Aizsāka SELMA 

ATMETAM SMĒĶĒŠANU
04.01.2013 12:09
Hei, ir iesācies Jaunais Gadiņš. Esmu satādījusi apņemšanos sarakstu. Un pirmajā vietā ir atmest smēķēsanu. Visu savu apzinīgo mūžu , neskaitot divu bērniņu gaidīšanas un barošanas periodus, esmu atkarīga no šā netikuma. Nu pietiek. No 1. janvāra sāku jaunu dzīvi....
Pagaidām turos, bet bail ir norauties. Atkarība laikam vairāk ir no paša proces. Brīžiem pārņem doma, kādēļ atņemt sev šo prieciņu? Nepīpēju jau tik daudz ... Bet nē un nē..
Gribās dzirdēt ko uzmundrinošu, kādus padomus, kāda ir Jūsu pieredze?
Re: ATMETAM SMĒĶĒŠANU
04.01.2013 12:49
Manuprāt, ļoti grūti nemitīgi cīnīties.
Esmu pīpētāja ar baismīgu stāžu (arī izņemot 4 grūtniecību/zīdīšanas periodu). Atmest neesmu gribējusi, lai gan sen jau domāju, ka vajadzētu gan. Dzīves gaitā pārgāju uz pašām vieglākajām cigaretēm, kad tādas parādījās. Domāju, ka nu pīpēšu vairāk, lai saņemtu ierasto nikotīna devu, bet nekā. Laikam esmu/biju vairāk no procesa atkarīga. Pēdējos gadus sāku pīpēt aizvien mazāk. Ja kādreiz bija ap paciņu dienā, tad pamazām nonācu līdz 8-10 cigaretēm dienā. Pie tam pavisam mierīgi jau sen (pīpēšanas ierobežojumu labā iedarbība) varu nepīpēt ciemos, tusiņos pat gandrīz visu dienu. Pavasarī bija endoprotezēšanas operācija un 11 dienas slimnīcā nepīpēju bez jebkādām mokām. Kopš tā laika bez cīņas un speciālas apņemšanās pīpēju 1-4 cigaretes darba dienās un tikai darbā. Mājās un brīvdienās nepīpēju. Līdz ar to vairs neuztraucos un uzskatu sevi par praktiski nepīpējošu:)
Laikam zemapziņa nostrādāja pozitīvu joku.
Re: ATMETAM SMĒĶĒŠANU
04.01.2013 13:14
Lai arī visu dzīvi pīpēju, mājinieki, izņemot vīru ,un darba kolēģi nemaz par to nezināja. Parasati savu ikdienas devu / 4-10 cig/uzņēmu piestājot pirms darba, pēc darba vai izbraucot uz veikalu, kā arī ar vīru izbraucot pie dabas krūts. Mājās un darbā nepīpēju.
Tagad arī pats grūtākais ir rīti un vakari. Ir iestrādājies maršruts, kur jāpiestāj, kur jāuzpīpē... Mēģinu mainīt. Un vispār jau laikam pietrūkst paša procesa.
Gvido
Re: ATMETAM SMĒĶĒŠANU
04.01.2013 17:46
Izlasi Allena Karra grāmatu "viegls veids kā atmest smēķēšanu". Negribu izklausīties pēc sektanta un vispār es esmu ļoti skeptisks uz šitām pašpalīdzības grāmatām, bet konkrētā grāmata patiešām darbojas. Jābūt nopērkamai latviešu valodā veikalos, bet ja māki angļu vai krievu valodu, tad netā arī var atrast. Bez sevis zinu vēl 2 cilvēkus, kuri pēc tās grāmatas izlasīšanas ir atmetuši smēķēšanu.
http://www.allencarr.lv/lv/alens-karrs
Re: ATMETAM SMĒĶĒŠANU
05.01.2013 04:21
Izlasīju kādu laiku atpakaļ, ap Jāņiem, kad arī biju nobriedusi atmešanai. Pietika 2 nedēļām, tad mani izsista no līdzsvara stāvokļa un viss atsākās.
Tagad domāju, ka varbūt nemaz nav jēgas atmest, ir taču cilvēki, kuri uzpīpē visu mūžu. Negribas jau nikotīnu un smaku, bet to procesu.
Re: ATMETAM SMĒĶĒŠANU
13.01.2013 01:19
Es pēc jaunā gada esmu apņēmies, vairākdzert zāles :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 14?
Ziņa: