atbriivoties no tarakaaniem galvaa

Aizsāka Susliks. 

ha, ha, ha - nu kāds var būt rezons kādam ar pašdarbību nokrāmēties..., t.i., bez nirvanas elementa pat mūki neiztiek... :)))
Tev ,zive,galvā tik viena doma:)A pašdarbība nemaz tik slikta nav,varbūt teiksi,ka nepraktizē?:))
man te kkāds 2007 gada masieres sertifikāts mētājās..., vai derēs? ;)))
Masāžiņa ?Nu,vispār slikti nebūtu,a serfis par kādu masāžu?:))
tur rakstīts, ka es protu klasisko, sporta, bērnu, pretcelulīta, limfodrenāžas un Taizemes... ;)
Taizemes būtu ok:))A Tev pierdze arī ir?:))
a Tev naudiņa ir? ;)
Naudiņas naf,es ceru uz Tavu labsirdību:)))
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
23.05.2013 09:20
bmw

Kad zive Tev ar saviem 100 kg nāks virsū, tad nekas no Tevis pāri nepaliks :)

Redz, kādi te mums slēptie talanti...

Bet psihoterapeits ir labs kā spogulis, kurā skatīties. Un naudiņas arī nemaz reizēm tik daudz nevajag; daži ir baigi nepiekāpīgie šai ziņā, bet citi elastīgāli un pretimnākošāki.

Viena laba pašpalīdzības metode ir dienasgrāmatas rakstīšana, bet bez blefošanas. Tā jau pieaugušam, nobriedušam cilvēkam, kurš saprot, ko grib, var aizstāt terapiju, kaut kādā līmenī noteikti. Tur var dabūt labas atskārsmes par tēmu: kāpēc tā notika vai nenotika, ko es īsti gribu priekš sevis utt.
Runcene
Es jau nesaku,ka psihoterapeits ir slikts,un nekam neder,ķīniešu ārste man izmaksāja daudz dārgāk,vnk-mani toreiz stipri izbesīja tas stils,ka 10 vizītēs vēl nekur vispār neesam tikuši,tas radīja iespaidu,ka pasākums vilksies visu mūžu,nu,varbūt tā tikai man.Bet-daudzi,arī es,visai labi zin kur ir problēma,un neredz vajadzību lai kāds to vēlreiz atklātu no jauna,bet-grib reālu,iespējami ātru risinājumu.Un tā tas arī ir-ja 10 vizīšu laikā nekas nenotiek,tad vismaz derētu kāds skaidrojums-cik tālu esam tikuši,kad varētu sākties kāds progress,kā tas veidosies,citādi rodas iespaids,ka psihoterapeits bezgalīgi runās un neko nerisinās.
Tādā ziņā jebkas,kas sola ātrāku rezultātu,šķiet pievilcīgāks,jo-ja rezultāts jāgaida bezgalīgi ilgi,tad tikpat labi var neko nedarīt-nebūs taču iespēja salīdzināt,kā būtu ar,un kā bez psihoterapeita,es vispār domāju,ka tas ir milzīgs trūkums tādai metodei-ka nekādus audio materiālus nepiedāvā.Es jau sākumā ,pirms pusotra gada jautāju-ir vispār kāds cilvēks ar apmēram tādu diagnozi,un zālēm,ko psihoterapeits būtu izārstējis,atbilde bij-nav īsti zināms,tobiš-nav.
Un vēl-psihiatrs,kas ir ārsts,par psihoterapiju bieži izsakās skeptiski,bet-viņš ir ārsts,es viņam uzticos vairāk,jo-viņš neko neiegūst ,vienalga kādu atbildi dodams,un-tie nav gados veci psihiatri,bet-pilnīgi vienādi-to pasaka 3 gados jaunas ārstes,līdzarto-mēginot pašam,es varbūt daru kaut ko,ko ārsts nav ieteicis,bet-es gribu izmēgināt.Manuprāt tas ir logiski.
Un man neko neizsaka tas,ka psihoterapeiti viens otru atzīst,ja viņus neatzīst liela daļa ārstu,un-kā jau teicu-man liekas svarīgi,lai ar manu veselību nodarbotos ārsts.Sevišķi-ja tiek uzsvērts,ka psihoterapeits nav ārsts.
a cik mums tās zives te ir,es zinu vienu,kurai knapi 40 kg:))
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
23.05.2013 13:55
Nu varbūt, ka tā ir cita zive :) Bet es jau neko, pati arī neesmu ģindenis.

Ir jau ok, bmw, par visām tām terapijām, katram savs.
Bet es ietilpstu tajā kateogorijā, kurai Tu pieļauj šo palīdzību saņemt :)

Kad biju bērns, esmu piedzīvojusi lietas, kas bija ļoti nelāgas un kādas nevienam bērnam nevajadzētu piedzīvot, bet mūsu sabiedrībā diemžēl dzimst zēni, kas kaut kādu iemeslu dēļ izaug par slimiem vīriešiem... :(

Nu un gala rezultāts ir tāds, ka man tās sarunas ar visā manā vēsturē emocionāli neiesaistītu, bet emocionāli atbalstošu psihoterapeitu ir ļoti palīdzējušas, noteikti tai ziņā, lai es visu mūžu nu vairs nedzīvoju kā baigi cietusī un šausmīgs upuris ar kaut kādu tur traumu, ko visu laiku ir jāvelk līdzi...

Es diezgan ilgi nodzīvoju ar šo apvainotās seju, un tas noteikti nenāca par labu, bet toreiz nekādu palīdzības iespēju nebija. Vecāku sarunas man arī nelīdzēja, jo viņi paši bija stresā, un beigu beigās tikai viens otru vainoja, kurš ko nav pamanījis...

Tā kā es nezinu, kas te ar katru forumieti dzīvē ir noticis, tad nebaidos psihoterapiju tomēr ieteikt.

Un kā Tu arī atzīmēji, tad pasākums nav par skādi arī jauniem cilvēkiem, jo ļaudis ar sociālo fobiju bez palīdzības ir lemti vientuļnieka dzīvei, bet psihoterapija tur var palīdzēt, jo tie ir domāšanas gļuki, ko var labot.

Un es arī ļoti cienu vairākus ārstus psihiatrus, jo daudzi no viņiem man ir pateikuši noderīgas lietas tādā griezumā, ko jau varētu saukt par psihoterapiju.

Patiesībā, ja pilnīgi godīgi, mana uzticība arī pieder psihoterapeitem, kurš ir arī ārsts + psihiatrs un kurš savā jomā diezgan daudz raksta par dažādiem jaunumiem (tātad pats arī pilnveidojas un meklē jaunas idejas). Man ir tāda loģika, ka dubults neplīst. Ir tomēr svarīgi, lai nav risks, ka doks Tev stāsta žurnālā IEVA izlasītas lietas... Vienkārši šīs sarunu metodes vairumā gadījumu medicīnas augstskolās nemāca. Sešus gadus studējis ārsts psiholoģijā ir tikpat gudrs kā es, tik, cik bijusi personikā interese kaut ko izlasīt. Līdz ar to vajadzīgi tomēr tādi kadri, kam ir papildu psihoterapeitiskā izglītība.

Bet par psihiatriem runājot, medicīnā ir arī konkurence, un doku strīdi vai iebildumi ne vienmēr ir objektīvi. Psihiatri diezgan sparīgi kasās ar psihoterapeitiem, un otrādi. Reizēm vieniem taisnība, reizēm otriem. Esmu dzirdējusi pastāstus, ka psihoterapeits nepieņem zāles lietojošu klientu. Viņš laikam negrib ķēpāties ar tādu, kam ir kaut kādas lielākas grūtības. Ok, varbūt viņš grib runāt tikai ar tādiem, kam ir kašķis ar sievasmāti, bet nekas smagāks. Ja cilvēks strauji nometīs zāles, nez vai tas psihoterapeits baros viņa ģimeni, jo rezultāts var būt arī ļoti bēdīgs. Un ir psihiatri, kas jaunam cilvēkam uzreiz drukā receptes, bet par psihoterapiju pat neieminas...
Nu,tad jau Tu mani izmasētu tā ka maz neliktos.:))
Jā-izvarošanas,piekaušanas un citiem upuriem ir grūti kko ieteikt no palīdzēšanas pašam sev,jo-nu pilnīgi nav skaidrs no kura gala lai sāk,un šeit psihoterapeits ir neaizstājams,jo-šiem gadījumiem nav arī piemērotu audio,un es neņemtos kādai meitenei teikt-tas ir tavas domāšanas dēļ.....vnk tāpēc,ka viņa laikam nesaprastu,negribētu saprast,un-es neesmu pilnīgi pārliecināts,ka pilnīgi un absolūti viss notiek kā savu domu rezultāts.Var jau saprast-ja pats turpinu risināt savas problēmas,tātad rezultāts vēl nav tik labs,lai par visu būtu pilnīgi pārliecināts,bez tam-es neesmu fanātiķis.
Psihoterapiju nav jābaidās ieteikt,ja mana pieredze nav pozitīva,tas jau nenozīmē,ka nevar ieteikt,bez tam-es atzīstu psihoterapiju,bet-drusku skeptisks esmu pret psihoterapeitiem.Nu,labi-man ir citi uzskati,es to visu saistu ar energētiku,čakrām,vienlaicīgi uzskatot,ka vitamīniem un mikroelementiem jābūt kārtībā,tāpat kā ar gaisu un ūdeni.Labi,es arī zinu,kapēc psihiatri man īpaši neiesaka psihoterapiju-jo baidās no straujas zāļu nomešanas.
Nu,bet man patiktu labāk,ja abi būtu mācījušies vienā iestādē,un uzskatu ziņā nebūtu tādu pretrunu,jo-kā gan es varu zināt,kuram ir taisnība?Un vēl-neredzu argumentus,kāpēc lai cilvēks ar vidēji smagām problēmām neizmantotu audio materiālus,manis pieminētie autori vispār ir psihoterapeiti un psihologi,nevis NLP speciālisti,tur ir būtiska atšķirība,jo-esmu iepazinies arī ar NLP,hipnozi,un manuprāt-ja cilvis saprot,kur ir problēma,tad audio var izmantot,vēl jo vairāk tādēļ,ka to var apvienot ar psihoterapeitu. Starp citu-psihiatri nav iebilduši pret Siņeļņikovu,neviens.Tātad-ja tam ir ārsta akcepts,kāpēc baidīties to izmantot?
zini, bmw, tagad saprotu, kāpēc tik uzstājīgi propogandē tos vitamīnus.
tas ir tāpēc, ka..., jebkuram medikamentam, ja tos lieto tik ilgstoši, kā Tu, ir jārēķinās arī ar to nevēlamajiem blakusefektiem un kompensēt medikamentu izraisītās blaknes Tu centies ar vitamīniem.
p.s. žēl, ka šīs likumsakarības neesi spējīgs saskatīt pats, bet ko lai dara - analītiskā domāšana nav Tava stiprā puse...
sorry, nekā personīga!
p.p.s. man ir 57 kg ;)

ā, un vēl, bezmiegs jeb miega traucējumi, trauksmes, fobijas u.c., utt - tie visi ir psihosomatiski traucējumi un tos var ārstēt ar psihoterapijas metodēm (kas jau sen ir atzīta kā medicīnas nozare!), bet..., lai kko mainītu, bez saskaršanās, t.i., ar pliku vēlmi apiet visu nepatīkamo tas pasākums nenotiek...

un jā, ja cilvēki būtu saprātīgāki, ne tikai man dzīve LV būtu patīkamāka...
Man prieks,zive,ka Tu man pasaki priekšā,zini,man vispār apmierina tas,ka esmu spējīgs vispār:))
Bet man jāsaka,ka Tu nedaudz kļūdies,jo tikai neiroleptiķi izraisa vitamīnu deficītu,AD un benzodiazepīni nē,kaut gan-man konkrēti to izraisa arī kafija un alkohols,kas attiecas uz bezmiegu,tad man ir stipri pamats domāt,ka tam ir cits cēlonis,bet psihoterapijas faniem to būtu grūtāk saprast un pieņemt,jo-arī uz domāšanu tas atsaucas.Jo pēc manām domām,ir vairākas lietas,kas vienlaicīgi izraisa nervu problēmas,un piemēram astmu,līdzarto-maldīgi uzskata,ka astma ir psihosomatiskas izcelsmes,Tu vari man nepiekrist,bet es nemaz to tā neuzspiežu.Tas pats ir ar gastrītu un čūlām,redzi-mums abiem bij nelielas problēmas,sievai vairāk,pat opietni,un-izzuda.Nu,es taču neiešu ar putām uz lūpām pierādīt savu taisnību,un to,ka es esmu gudrs,a Tu neesi
Neapšaubāmi,zālēm ir blakusefekti,es to nenoliegšu,un-jā,es tos arī kompensēju ar vitamīniem,bet-devas kādas lietoju es,citiem neesmu ieteicis.Lai arī kā-es rezultātu esmu panācis,un vitamīnus lieto arī visa mana gimene,redzot to labvēlīgo ietekmi,un saka paldies par ieteikumiem,sieva ir tikusi vaļā no gastrīta,alergijām utt.Un ja es lietoju vairāk vitamīnu,lai nebūtu impotents,tas taču ir labāk,nekā lietot viagru,vai ne?
Un vēl-es kaut kā neesmu sūdzējies ne par to,ka AD neiedarbojas un ir bieži jāmaina.
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
23.05.2013 18:51
Jūs tik gari rakstat,ka slinkums lasīt :)
bmw - spējas izpaužas maksātspējā, nevis mutes virināšanā!
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
23.05.2013 19:27
Zive,priekškam Tev nauda :D
Lāsēn, ak kā es priecātos, ja cilvēki, vairāk jautātu! ;)
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
23.05.2013 20:19
Tev nau nauda? Tu dzīvo uz iela,tāpat kā Runcene? :D
Zive,Tev nešķiet,ka es par naudas trūkumu neesmu sūdzējies,atšķirībā no Tevis?Ja Tu esi tā zive ko pazīstu....Kurš ar savu dzīvi netiek galā,Tev neērti nepaliek tā drusku?Ko tad Tu man padomus prasi,ja es tāds nejēga esu?Un kurš te ar muti brauc?Es līdz šim neesmu apspriedis Tavu veselību,bet jāsaka,ka tā nav sevišķi laba,man tā šķiet.Ja es par kko maksāju,tai ir jābūt lietai,par ko esmu pārliecināts,un atšķirībā no Tevis es neņerkstu,ka elektrība dārga un citas problēmas.Es protams,nezinu,bet tā otra zive bij pāri 100 kg,tā ka-diez vai es kļūdos tā rakstīdams.Tev neērti nav-kko prasīt no manis un vienlaicīgi muti brūķēt?Es padomus pieņemu no cilvēkiem,kam ir izglītība,vai kas prot savu veselību un dzīvi uzturēt,un tam kritērijam atbilst Runcene,ne Tu.Es taču Tev padomu neesmu prasījis,un nebāžos Tev virsū,vai ne?
bmw - Tev tās niknuma lēkmes tā regulāri un cikliski?
Un, kurā vietā komentāros esmu rakstījusi, ka man vajag Tavu naudu???
Savas mentālās problēmas jau nodemonstrēji tepat un ne vienu reizi vien...
Zive,pirmkārt-tās nav niknuma lēkmes,bet,ja godīgi-mani var arī nedaudz nokaitināt.Otrkārt-ja es Tev padomu neesmu prasījis,tad par manām problēmām Tev nebūtu jāsatraucas,es Tev ar vitamīniem neuzbāžos,un lūdzu-ar savām gudrībām nebāzies man virsū.Attiecīgi-uz Taviem jautājumiem man laikam nebūtu jāatbild.Es nesaku,ka man nav problēmas,taisni otrādi-es esmu rakstījis,ka ir un kādas tieši,bet-mēgini saprast,ka es Tev padomu neesmu prasījis ne šodien,ne kādreiz agrāk.
Es neteicu,ka Tu esi man naudu prasījusi.Būtu labi,ja Tu saprastu,ka prasot pilnīgi jebko,Tev būtu jārespektē otrs cilvēks.Un tici man-tuvāk problēmu risinājumam ir tas kurš atzīst ,ka tādas ir,es atzīstu,un risinu veiksmīgi,Tu neatzīsti un grimsti tajās.
Tā kā šeit ir psihisko slimību sadaļa,tad es neredzu nekā apkaunojoša apstāklī,ka man ir problēmas.
Nepiedienīgi ir aizrādīt otram,kā kādu sliktu ieradumu-ka viņam ir problēmas.Lai gan-varbūt tas nav nepiedienīgi,varbūt tā ir Tavas slimības būtība,es nezinu un mani tas neinteresē.Tāpēc-turpmāk lūgums Tev-pilnīgi aizmirst par mani,ja nevari būt pieklājīga,tad netraucē mani nekādā veidā.Vēlreiz-es Tev neesmu prasījis ne padomu,ne palīdzību.To pašu gribētu turpmāk sagaidīt no Tevis,esi tik laipna,ja?
labi bmw - apsolu, ka ar lielāko prieku es Tevi aizmirsīšu uz mūžu mūžiem! ;D
p.s. vai es apmierinoši izteicos? ;)))
p.s. ideja bija tāda: vēlies konfidencionalitāti? - tad nerisini savas problēmas publiskā vietā!
+ no manas puses, nekā personiska...
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
24.05.2013 23:52
zive, cik Tu vari p.s.-oties? Tev tā ķipa neiroze?
Tas nozīmē, ka mana zemapziņa saka man priekšā, ka man nevajag nodarboties ar labdarību.

Atvadoties no Jums un īpaši no bmw, es, kā šīs LV sabiedrības apzinīga pilsone vērstu uzmanību uz to, ka pa Rīgas ielām braukā visādi tablets sarijušies psihopāti, kas var izraisīt dažādas nepatīkamas un pat ar letāliem iznākumiem, katastrofas.

Paldies Runcenei par info sniegšanu un papildināšanu, kur katrs var izlasīt, kur meklējama palīdzība.

Runcene, izsaku Tev savu apbrīnu, ka Tu šeit spēj moderēt! :)
Re: atbriivoties no tarakaaniem galvaa
25.05.2013 00:50
zive, kādā veidā Tu uzbarojies pāri 100kg?
Nezinu, kuros ūdeņos peld 100 kg zive.
Man joprojām 57 kg.
Ar ūdeni man labas attiecības, bet kaloriju tur maz... ;)
Arezervuār! :)))
Laikam klonazepama un citu trakviļu meklēšana forumā un privāti ar meliem par milzīgu stresu un tālāka nodošana narkomānam kādam nozīmē-sabiedrības apzinīga pilsone,man tomēr tāda rīcība izraisa dziļu nepatiku un asociējas ar krimināllietu,kamēr tā saukto psihopātu autovadītāju apliecība un med.izziņa ir pilnībā legālas.
Sorry, you can't reply to this topic. It has been closed.