nervi vēders

Aizsāka depresija 

nervi vēders
07.07.2015 09:43
sveiki.
sieviete, 31 gads, augums 166cm, svars 50kg
lietoju antidepresantus rexetin jau 4 gadus, esmu centusies atmest, bet katru reizi atgriezos pie antidepresantiem, jo problēma ar vēderu, tas sāp un pūsas, paliek ciets un smags kā akmens, mans psihiatrs saka ka tas no nerviem, esot 3 vietas ķermenī kuras ir saucamie nervu kamoli, vēders, sirds, galva
nu lūk, tā kā nespeju tikt ar vēdera problēmām gala un nevieni probitiķi un visi citi aptiekās nopērkamie medikamenti nepalīdzēja, tā atgriezos pie rexetin
tagad kad strādaju, uzsaku darba attiecības, un viss jauns un tomēr sākumā stresa līmenis liels, pat ar visiem antidepresantiem vēders sāp, pūšas un ir ciets kā akmens, sāpes nav ka parasti vēders sāp tas sāp va visu vēderu vairak apnabu un sapūšas ciets kā akmens, sajutas tādas pašas kā tad kad metu nost antidepresantus
tātad, mani antidepresanti neiedarbojas un nepilda savu funkciju stresa situacijā, lai gan vairs nav tas stress kas bij sakuma bet organisms vienkārši kā instinkts reaģē kad esmu darba vidē...esmu saspringta līdz pēdējam...
tātad, ko iesākt??? šādi dzīvot nevar
psihiatrs?gastroenterologs?neirologs?
kur vērsties, ko iesakt???
Re: nervi vēders
07.07.2015 10:39
Vislabāk derētu psihoterapeits, lai atspoguļo to, kā Tu funkcionē. Pārējais ir tikai īslaicīgi spieķi. Par to taču ir tik daudz info visos veselības žurnālos un kur tik vēl ne.

Zāles ir galīgai avārijai, bet neba uz viņām vien ilgi nodzīvosi vai ko sasniegsi. Tāpat ar laiku vajadzēs stiprākas, un tām visām ir blaknes!!!

Lai Tu dzīvotu pilnvērtīgi, Tev ir jāmainās, jāmaina koncepcija par sevi, par pasauli. Ja to negrib, tad neviens un nekas nevarēs palīdzēt. Psihoterapeits jau arī tikai palīdz ieraudzīt to, kas Tevī sēž, pēc tam pati vari izlemt, ko ar sevi darīt. Bet mainīties nav spiesta lieta, var iet psihiatrijas zāļu ceļu.

Tava brieduma pakāpe dzīvei ir par zemu, lai tiktu galā ar tās daudzplākšņainību. Jābūvē emocionālās izturības līmenis, turklāt tas viss dziļākajā būtībā nav nekāda slimība.



Edited 2 time(s). Last edit at 07.07.2015 10:55 by Runcene.
Re: nervi vēders
07.07.2015 10:52
bet ko iesākt? ar prātu saprotu ka nav ko kreņķēt, ar prātu atslābinos un ir ok, bet ķermenis neatslābst, tas saspringst un to es kontrolet nevaru....pirms gada kad metu nost antidepresantus, apstaigaju arstus, vel ieprieks izbaudiju visas kobras kolonoskopijas, asinsanalīzes, visu, viss ar vederu un zarnu traktu ir kārtībā, nekadas noslieces vai problēmas, pēdējais ko ārsts pateica lai mekleju "tantiņu" vai dziednieku....
ko man iesākt?? reāli neviens nevar sniegt atbildi. esmu uz izmisuma robežas, gribu lai vēders beidz pūsties un sāpēt.ikdienas darbā tas ir loti grūti
pie lielakas garīgās slodzes lietoju magnija ampulas.
sakiet, ar ko sākt? pie kāda ārsta vērsties???
kas ar mani notiek?? vai tiešām japalielina antidepresantu deva???to tak nevar līdz bezgalibai palielinat, un pats galvenais, MAN JAU SEN NAV DEPRESIJA, IEMESLU KAPĒC BIJ DEPRESIJA ESMU IZLABOJUSI, NOKARTOJUSI, TAGAD LIETOJU ANTIDEPRESANTUS JO CĪNOS AR VĒDERU. KUR LOGIKA?????
viens labs cilveks man teica, ka esmu legālā narkomane.
kā tikt galā ar šo problēmu???
psihiatrs tik iesaka palielināt devu.
Re: nervi vēders
07.07.2015 10:56
Es nezinu, ko iesākt.

Tur tikai katrs par sevi var izdomāt.
Re: nervi vēders
07.07.2015 11:01
bet kāpēc man ir tā???
ok. varētu palenam atmest antidepresantus, bet tad 24/7 man sāpēs vēders, un tā visu atlikušo dzīvi???



Edited 1 time(s). Last edit at 07.07.2015 11:01 by depresija.
Re: nervi vēders
07.07.2015 11:02
nav normali ārstēt vēdersāpes ar antidepresantiem.
Re: nervi vēders
07.07.2015 11:34
Sāc ar to, ka nomaini niku.
Re: nervi vēders
07.07.2015 13:11
depresija Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> nav normali ārstēt vēdersāpes ar
> antidepresantiem.

Protams, ka nav.

Tu esi bijusi pie kāda psihologa vai psihoterapeita? Rakstīju Tev par to jau vismaz 2 reizes, bet Tu tikai "ko lai es daru?", "ko lai es daru?". Es vai persona x nelems Tavā vietā, ne tam jēgas, ne tas vispār ir izdarāms.

Varu ieteikt tikai meklēt palīdzību -- tie ir speciālisti tieši Tavam gadījumam, bet mēs nevaram te sākt lasīt un analizēt visas Tavas sūdzības, jo tās visiem ir teju vienādas, vai noteikt Tev ārstēšanu, jo depresija rodas no kaut kādiem dzīves apstākļiem vai uztveres problēmām, kas katram ir citādas.

Bet, spriežot pēc Taviem tekstiem iepriekš, Tu vēl neko nopietnu neesi darījusi, laikam vari atļauties tā sev pievērst uzmanību un "slimot"... vai arī kaut ko esi safantazējusies pēc kāda brīnumārsta. Aizmirsti to visu un sāc plānot kaut ko reālu.

Gan šis forums, gan arī tīmeklis kopumā ir pilns ar citu cilvēku pieredzi. Palasi to, aizņemies idejas vai metodes, kas der, un meklē pati savus ceļus. Par depresiju ir uzrakstīts kaudzēm grāmatu, Latvijā darbojas organizācija "Saules zīmes", kur par nelielu ziedojumu notiek atbalsta grupas. Ir krīzes tālruņi un citas iespējas. Katram der kaut kas savs. Aizmirsti to "ko lai es daru?", tas ir šausmīgi stulbi, jo neviens to Tavā vietā nezina.



Edited 2 time(s). Last edit at 07.07.2015 14:02 by Runcene.
egle1
Re: nervi vēders
07.07.2015 16:58
Man arī gastroenterologs pie gastrīta simptomiem sāka vilkt VD un izrakstīja amitripcilīnu (pareizi uzrakstīju? Neatceros, jo nedzēru). Atmetu visam ar roku un pamēģināju izslēgt no pārtikas glutēnu, kas nozīmē visus miltus - maizi, cepumus un tā tālāk. Ēdu visu citu - gaļu, riekstus, olas utt, bet ne glutēnu.Man palika labāk, nepūšas vēders nemaz. Iespējams, ka kaut kāds sakars glutenam ar vēderproblēmām varētu būt. Bet stress mums ir visiem.
egle1
Re: nervi vēders
07.07.2015 16:59
Ak jā, glutēnsaturošu pārtiku neēdu jau 3 mēnešus. ne uzreiz ir labi, bet pēc kādām 2 nedēļām.
Re: nervi vēders
07.07.2015 17:06
Espumisan neesi meeginaajusi?
Re: nervi vēders
07.07.2015 17:31
Espumizan un fisu kas ir aptiekā esmu izmēģinājusi
Re: nervi vēders
07.07.2015 18:00
Zarnās arī ir serotonīns. Ja serotonīna sistēma pie depresijas ir nobrukusi, tai nospļauties par visām bezrecepšu zālēm un espumizāniem.

Tā ir daudz sarežģītāka kļūda organismā, kas uztur šo stāvokli.

Tur līdzēs tikai tas, ko jau rakstīju, -- sevis un dzīves inventarizācija un pakāpeniska sakārtošana vai antidepresants visu mūžu, jo cilvēks pats neapzināti depresiju uztur, un, neiepazīstot šos mehānismus un kaut ko nemainot, nekas līdzēts nebūs.

Tāpat ar depresiju sirgstošie ir jūtīgāki pret visādām diētas kļūdām un sevišķi neprot ieklausīties sevī, kas gremošanas sistēmai labāk patīk, bet tas ir tikai viens neliels aspekts.
Re: nervi vēders
07.07.2015 18:31
Nesaki viss. Es lietoju AD deel savaam panikas leekmeem, bet stressa laikaa man arii dominee simptomi no veedera puses kaa slikta duusa liidz pat vemsanai, saapes veederaa, bieza veedera izeja utt. Probleema ir ka sie simptomi izraisa trauksmi un taalaak jau panikas leekmi man. Es esmu atradusi kombinaaciju kas man paliidz 1tabl. Imodium un 3tabl.Espumizan. Es jau vakaraa iedzeru zaales, ja zinu ka naakamaa dienaa buus stresa situaacija, kaut gan paliidz arii tad kad ir simptomi un trauksme. Jaasaka gan ka siis zaales sanaak lietot diezgan reti, videeji 1 reizi meenesii, jo par laimi izturiiba pret situaacijaam, kas provocee trauksmi, ir palielinaajusies.
Es neko neisaku, gribeeju vienkaarsi padaliities pieredzee.
Re: nervi vēders
07.07.2015 20:39
Ja tēmas autorei ir ciets vēders, tad tur ir spazmas. Tikpat labi var arī nošpu mēģināt. Citi lieto omeprazolu, jo pie stresa sākas skābes atvilnis ar visiem AD, bet citiem tas pāriet no AD, un omeprazolu nevajag.

Vēl citi iedzer graķīti, un vispār viss štokos.

Un ne visi AD vienādi labi sakārto gremošanas sistēmu, tas arī jāņem vērā. Viņu tomēr ir vairākas grupas, tāpat gudri psihiatri prot diezgan veiksmīgi sakombinēt devas -- ja vien ar ārstu ir normāls kontakts un sadarbība.

Bet, ja cilvēks sevi identificē kā slimību, tad varbūt ir vērts sākt ar to. Kazi, vēders sakārtosies.



Edited 1 time(s). Last edit at 07.07.2015 20:48 by Runcene.
Re: nervi vēders
30.09.2015 20:28
Sveiki.gribu padalīties priekā.mēneša laikā tiku vaļā no antidepresantiem.kā?šoreiz sanāca jo ir fiziski smags darbs.tas laikam bij tas kas palīdzēja jo fiziskā slodze kompensē zāļu trūkumu.
Protams ir bailes kā būs tālāk bez zālēm jo ir lielas garastāvokļu maiņas.bet gan pielāgošos jo iemesls depresijai ir izzudis - ir darbs kas patīk.ir labi priekšnieki un ir adekvāts atalgojums.
Re: nervi vēders
01.10.2015 01:03
Jap, fiziska darbošanās palīdz. Slikti būtu ja vajadzētu sēdēt un nīkuļot.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: nervi vēders
01.10.2015 10:02
Tāpēc es allaž saku par to psihoterapeitu. Citiem izdodas pašiem, un tas ir ļoti forši, bet viena daļa cilvēku nepazīst sevi un nesaprot, kā viņi funkcionē.

Ir ts. kinētiskie cilvēki, kam visu laiku ir jākustas. Un tas ir jāņem vērā. Zinu vienu jaunu vīrieti, kas ar IT izglītību aizgāja strādāt noliktavā. Vispirms bija ierindas noliktavas darbinieks, tagad vadītājs. Un paradokss -- viņam tagad vairāk jāsēž un jāraksta papīri. Rezultāts: tas pats sliktais veselības stāvoklis, depresons un citas muļķības. Tāpēc viņš vienmēr dodas palīgā kraut, izkraut. Darbinieki domā, ka ļoti lojāls priekšnieks, bet tāds, redz, stāsts.

Veiksmes visiem, kam izdodas!



Edited 1 time(s). Last edit at 01.10.2015 12:02 by Runcene.
egle1
Re: nervi vēders
01.10.2015 10:27
man nav, ko izkraut, tāpēc es sportoju _skrienu. Cik iespējams, bieži.
Re: nervi vēders
01.10.2015 12:04
"Dekorācijām" galīgi nav nozīmes, galvenais, ka ir tas, ko vajag -- intensīvas kustības, patīkama darba vide utt.

Kaut gan ne visiem pietiek ar sportošanu un fizisko aktivitāti, bet tas jau atkal jāskatās individuāli.
thechemist
Re: nervi vēders
01.10.2015 20:14
Būtu jau lieliski, ja tas tā arī strādātu.
Kaa varu ar tevi sazinaties??? :(
Re: nervi vēders
16.04.2019 03:17
Nervi un veeders ir visciesak saistiiti, veeders buuus nemieraaa buus uza nerviem.
Re: nervi vēders
04.05.2019 21:19
Runcene Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> "Dekorācijām" galīgi nav nozīmes, galvenais,
> ka ir tas, ko vajag -- intensīvas kustības,
> patīkama darba vide utt.
>
> Kaut gan ne visiem pietiek ar sportošanu un
> fizisko aktivitāti, bet tas jau atkal jāskatās
> individuāli.


RUNCENE

vai tu neesi bijusi nekad kādā psihu slimnīcā?
Kad ārsts izraksta zāles, viņš seko līdz slimniekam.
Vienmēr apjautājās kā iziet vēders, kā tiekat galā ar to ?

Vai klizma vai purgrens vai ... neaceros kā sauca. Slmnīca vienmēr var paprasīt
caureju. Jebkurš feldšeris zina ka lietojot zāles ir ciets vēders.
Izžūst siekalas gļotas gan iekšā gan ārā. Pat intīmie ārsti izraksta AD ja grib sausu.
Zarnas sausas nevar izspiest neko vot i raustās.

es neesmu feldšeris,
bet zarnās manuprāt ir .......di, to ir novērojušas pat apkopējas stacijā.
nevis seratonīns, tu viņu redzēji? vai izlasīji? nomet linku.
seratonīnu regulē hipofīze,tas rodas no gaismas pa dienu :-D
jāēd lampiņas :-D un depresija paries
aaaaaa
Re: nervi vēders
05.05.2019 00:05
aberz Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Runcene Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > "Dekorācijām" galīgi nav nozīmes,
> galvenais,
> > ka ir tas, ko vajag -- intensīvas kustības,
> > patīkama darba vide utt.
> >
> > Kaut gan ne visiem pietiek ar sportošanu un
> > fizisko aktivitāti, bet tas jau atkal
> jāskatās
> > individuāli.
>
>
> RUNCENE
>
> vai tu neesi bijusi nekad kādā psihu
> slimnīcā?
> Kad ārsts izraksta zāles, viņš seko līdz
> slimniekam.
> Vienmēr apjautājās kā iziet vēders, kā
> tiekat galā ar to ?
>
> Vai klizma vai purgrens vai ... neaceros kā
> sauca. Slmnīca vienmēr var paprasīt
> caureju. Jebkurš feldšeris zina ka lietojot
> zāles ir ciets vēders.
> Izžūst siekalas gļotas gan iekšā gan ārā.
> Pat intīmie ārsti izraksta AD ja grib sausu.
> Zarnas sausas nevar izspiest neko vot i raustās.
>
> es neesmu feldšeris,
> bet zarnās manuprāt ir .......di, to ir
> novērojušas pat apkopējas stacijā.
> nevis seratonīns, tu viņu redzēji? vai
> izlasīji? nomet linku.
> seratonīnu regulē hipofīze,tas rodas no gaismas
> pa dienu :-D
> jāēd lampiņas :-D un depresija paries


Visa šī ņemšanās ar zarnām un serotonīniem ne pie kā laba nenovedīs. Jau tagad kā apdulluši taisa fekāliju transplantācijas.
aberz
Re: nervi vēders
05.05.2019 06:59
aaaaaa Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> aberz Rakstīja:
> --------------------------------------------------
> -----
> > Runcene Rakstīja:
> >
> --------------------------------------------------

>
> Visa šī ņemšanās ar zarnām un serotonīniem
> ne pie kā laba nenovedīs. Jau tagad kā
> apdulluši taisa fekāliju transplantācijas.

nu ja, neviens vairs nelasa, jēlības pilnīgi jēlas paliek
tā mēs visi izmirsim pavisam

drīz visi sadalīsies ārstos un pacientos
kad pacienti beigsies, ārsti viens otru ārstēs

zivis tā dara, kad dīķī nav ko ēst , viņas ēd savus mazuļus
tad viena otru, regulē populācijas lielumu

zelta miljards saucās, pardaudz cilvēku
vot i regulējam

dabas likums
Re: nervi vēders
09.07.2019 11:23
Sveika! Var ar tevi sazinaties privati?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 22?
Ziņa: