Journal of Cognitive Enhancement

Aizsāka laimonis3 

Journal of Cognitive Enhancement
11.07.2017 22:30
Ja nav aizliegts, tad gribēju padalīties savā priekā par šo atklājumu - zinātnisko izdevumu milzies Springer Verlag kopš šī gada sākuma ir sācis izdot jaunu zinātnisko žurnālu Journal of Cognitive Enhancement http://www.springer.com/psychology/cognitive+psychology/journal/41465 - par visiem veidiem - meditācija, farmakoloģija, treniņis, fizikālā terapija, utt. - kā cilvēks var uzlabot kognitīvās spējas.

Pats ik pa laikam lietojumu Nootropil 800mg dienā un it kā ir labāk. Bet, ja gadās s...īgi uzdevumi, tad atkal nav tik labi, bet varbūt arī ne tik slikti kā bez Nootropil. Tas ir lieliski, ka Cognitive Enhancement sāk nopietni atzīt par pētniecības un pielietojumu tēmu. Domāju, ka daudz, daudziem cilvēkiem tas var palīdzēt izdzīvot šajā prasīgajā pasaulē.

J. Cog. Enhanc. ir zinātnisks peer reviewed žurnāls angļu valodā, šogad un nākošgad tas ir pieejams par brīvu, pēc tam būs sālīta maksa, kā jau tas ir parasti ar šāda veida žurnāliem.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.07.2017 22:31 by laimonis3.
Re: Journal of Cognitive Enhancement
12.07.2017 00:34
Tu papildus piracetāmam lieto arī holīnu(vit. B4), un vai esi lietojis fenilpiracetāmu? Manuprāt, par stimulantiem (nikotīns, -afinili, kofeīns utt.) nekas labāks vēl nav izdomāts. Protams, ir arī spēcīgāki stimulanti, bet tie ir nelegāli un ar stipri izteiktākiem negatīvajiem pēcefektiem.Vielas ar antidepresīvu iedarbību arī pamatīgi uzlabo prāta spējas tiem, kas cieš no depresijas, jo depresija var novest pat līdz psihomotoras atpalicības. Kvalitatīvs miegs, uzturs, fiziskas aktivitātes un meditācija arī daudziem darot brīnumus.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.07.2017 00:34 by crucial333.
Re: Journal of Cognitive Enhancement
12.07.2017 18:54
Ir nosliece uz depresiju, tāpēc vēl lietoju 1mg Fluanxol un 25 mg Valdoxan un ik pārdienas Neuroazn. B vitamīni tur ir, bet tieši B4 laikam nav. Būs jāskatās, kā to var uzņemt.

Protams, regulāri eju uz sporta zāli (svars 107 kg, agrāk bija vairāk, vecums 38 g, augums 185 cm), cenšos katru vakaru noskaitīt vienu Rožukroņa dekādi (ne vienmēr sanāk) un arī citādi atrodu laiku pārdomām un lēmumiem. Uzturā daudz no kā atsakos, lai nebūtu liekais svars. Miegs darbdienās sanāk 6 stundas (man pietrūkst), brīvdienās 8-9 stundas. Esmu pilnīgs alkohola, smēķēšanas un narkotiku ienaidnieks.

Strādāju ar galvu un tāpēc ir sūdzības par to, ka citi paveic vairāk, tas ir acīmredzami. Arī atmiņa klibo. Nejaukākie incidenti bija, kad aizmirsu kā sauc ECB prezidentu, aizmirsu kā sauc to lielo resno itāļu operdziedātāju (Pavaroti), aizmirsu, kā sauc kapsētu, kurā apglabāti mani vecāki (un kas ir arī autobusa galapunkts). Vienkārši dažreiz nevaru atcerēties šīs lietas un viss.

Dažreiz man liekas, ka manā gadījumā ir jārunā nevis par cognitive enhancement, bet gan par patoloģijām (agrīnu demenci, Alcheimeru, vai tml.). Tikai galīgi nezinu, pie kā var vērsties ar sūdzībām un kādus izmeklējumus veikt? Elektroencefalogramma? Vai vēl kaut kādi nervu izmeklējumi?



Edited 1 time(s). Last edit at 12.07.2017 19:23 by laimonis3.
Re: Journal of Cognitive Enhancement
12.07.2017 19:21
Ļoti minimāla iespēja, ka Tev tā ir agrīna demence. Vai nav tā, ka Tev ir bijušas problēmas ar naudu, lieko svaru? Pilnīgi iespējams, ka tās problēmas atcerēties ir tīri psiholoģiskas, Tu neapzināti esi represējis atmiņas un ar tām saistītas lietas, kuras ir bijušas traumatiskas (vecāku nāve) vai nepatīkamas (asociācijas: liekais svars=Pavaroti, ECB=nauda), ar mērķi, lai tās neradītu diskomfortu.
Re: Journal of Cognitive Enhancement
12.07.2017 19:28
Nedomāju, ka tas ir saistīts ar traumām. Daudz kas ir bijis, bet esmu samērā vienaldzīgs. Arī daži svešvalodu vārdi piemirstas, daudz darba lietas neatceros (es to apzinos un tāpēc daudz pierakstu, piestrādāju pie dokumentācijas un komentāriem). Ar nevarību noraugos uz Dienas smalko aprindu lappusi - ja es būtu šīs sabiedrības cilvēks un man būtu jāatceras kas kurš ir un kāds kuram rados - es to nevarētu.

Esmu dzirdējis, ka programmētājiem ar gadiem atmiņa notrulinās, varbūt ka tas notiek arī ar mani. Tā esot profesija, kurā vairāk par 7 gadiem nevarot izturēt.

Tātad - ja kādam ir laba pieredze vai ziņas, kur ko meklēt, tad laipni gaidīšu :)



Edited 1 time(s). Last edit at 12.07.2017 19:29 by laimonis3.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 25?
Ziņa: