Kâ palîdzçt mazulim atkrçpot?

Aizsāka Lindusja 

Kâ palîdzçt mazulim atkrçpot?
09.09.2005 00:55
Lieta tâda, ka manam nepilnus 5 mçneðus vecam dçlçnam sagadîjâs salimt ar bronhîtu (diagnozç teikt bronhîts+bronholîta sindroms). Veicâm inhalâcijas, dzeram antibiotikas. It kâ liekas, ka iet uz labo pusi, bet mani satrauc tas, ka mazais nevar pats atkrçpot. Klepus ir tâds mitrs, iekðâ viss pamatîgi burbuïo, bet ârâ neko dabût nevaram. Kâ lai viòam palîdzu? Varbût kâdi vingrinâjumi vai kas? Ieteica man mazo daudz smîdinât, bet viòð nabags man liekas no tâm antibiotikâm tik slâbans palicis, ka pçdçjâ laikâ balsî smejâs mazak. Bet tâ uzvedîbâ nekas nav mainîjies. Çd kâ vienmçr, spçlçjâs, tikai âtrâk nogurst. Galvenais ko es kâ mamma varu darît, lai palîdzçtu savam bçrnam???



Ziòojums rediìçts (09-09-2005 00:56)
Re: Kâ palîdzçt mazulim atkrçpot?
09.09.2005 01:06
Vajag kaadu ziidainjiem piemeerotu atkleposhanas liidzekli. Kaadu, no galvas nezinu. Neesmu saskaaries ar shaadu probleemu. Bet lietot vajag vinju uzmaniigi. No riita vai dienas pirmajaa pusee jo citaadi uz nakti var buut gruuti. Citaadi vajadzeetu buut labi jo ja vinjsh pats klepo tad jau arii pamazaam atkleposies.
Re: Kâ palîdzçt mazulim atkrçpot?
09.09.2005 01:07
Dzeram bronhikumu. Nu jau tas ir ieildzis. Grûti klausîties kâ sîcim iekðâ viss ruuc.
pamçìiniet
Re: Kâ palîdzçt mazulim atkrçpot?
09.09.2005 08:55
viens no labâkajiem un nekaitîgâkajiem atkrçpoðanas lîdzekïiem ir silts ( vislabâk ja nedaudz sârmains ) ûdens. Dodiet viòam dzert siltu ûdeni bieþi., dienâ vismaz 1 l - 1,5l ( ja bçrns lielâks var vairâk ).
Manam puikam tas vienmçr palîdz pie bronhîtiem tieði atkrçpot un izvadît visu lieko laukâ.
Cik es saprotu beerninju noveero pediatrs. Taapeec nekaadas terapijas korekcijas! It iipashi 5 meen. vecam beernam!Un turpinat pildiit aarsta noraadiijumus!
Un bez tam , Tu teici, ka siicim iekshaa viss burskh- tâtad klepus jau ir pietiekoshi ,, miiksts,,. Tachu ir probleemas ar kreepu evakuaaciju no elpceljiem, jo 5 meen. v. beerns paarsvaraa atrodas guljus staavoklii. Te var paliidzeet viegla pabungaashana ar pirksta galiem pa mugurinju ( mugurkaulu neaiskarot), un vispaar njem biezhaak mazuli rokaas, grozi un cilaa vinju liiidz vinsh atklepo. Ja nesaprati- paluudz padomu pediatram.
Jaa, sabâziet gan 5 meeneshu beernaa 1,5 L uudens. Sapamps liidz matu galinjiem.
Manam sicim gan bija gads, un vinam bija obstruktivs astmatisks bronhits, kuru it ka slimnica izarsteja, un mus palaida majas, bet pec 2am dienam jauns bronhits ( vai plausu karsonis ) . Bet situacija bija sarezgita, jo mums bija jabrauc uz arzemem, un tad man poliklinika arsts ieteica nopirkt Wick VapoRub ziedi ierivesanai, un paradija ka viegli jaierive si ziede un ka pareizi viegli jamase berna ribinas. Un ta ari darijam, un izarstejam mazo. Un liels bija mans parsteigums, kad pec gada , kad mazajam bija piemeties tads pats nejauks klepus, un vedam Somija vinu pie arsta, arsts ieteica izmantot tiesi so pasu ziedi. Bet noteikti jau vispirms jakonsultejas ar arstu.
Es savam mazajam, kad bija 5 mçn. un tagad(1.3g) smçrçju vakarâ pirms gulçt ieðanas Terpentîna ziedi uz krûtiòâm, muguras un pçdiòâm.
Kâ cilvçks,kurð savulaik beidzis pediatrus,varu ieteikt-bçrnu vajag smîdinât,kutinât un viegli apklauvçt krûðu kurvi virzienâ no dupða uz augðu.Ar noteikumu,ka bçrns atrodas ar dupsi augstâk par galvu.Tas jocîgi izklausâs,bet dara to tâ-Bçrnu pârliek pâr celi,lai galva ir uz leju un ar pirkstu galiem viegli bongo pa krûðu kurvi galvas virzienâ,neskarot mugurkaulu.
Otrs variants-guïus uz muguras-bçrna rociòas atvelk uz sâniem,neizlaiþot no savâm rokâmun pçc tam sakrusto(strauji)pâr bçrna krûtiòâm ar nelielu uzspiedienu uz krûðu kurvi.Tâ doma ir tâda-pastiprina ieelpu,bet pçc tampalîdz,viegli saspieþot krûðu kurvi,izelpot.Man paðai viss ir skaidrs,kâ to dara,arî parâdît tovarçtu.Ceru,ka arî jûs sapratât.Tas domâts,lai palîdzçtu zîdainim atklepot.
Papildus visam-jâturpina ârsta nozîmçtâ ârstçðana.Lai jums veicas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 4?
Ziņa: