Kairinâto zarnu sindroms?

Aizsāka lauriòa 

lauriòa
Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 14:13
Vai kâds, lûdzu, varçtu aprakstît kâdi ir kairinâto zarnu simptomi? Man katru dienu no rîtiem ïoti burkðí zarnâs..tas ir ïoti traucçjoði...:( Vai tâs varçtu bût kairinâto zarnu sindroms? Kâ ar to cînîties??
audra
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 15:27
Kairinâto zarnu sindroma galvenie simptomi ir sâpes, pûðanâs, nepatîkamas sajûtas, traucçta vçdera izeja (caurejas, aizcietçjumi). Bet tâ nav konkrçta slimîba. Ja cilvçkam ir problçmas ar zarnâm, bet pârbaudçs nekâdas novirzes neatklâjas, to sauc par kairinâto zarnu sindromu. Tâpçc nedrîkst neejot pie ârsta secinât "man ir KZS", jo ðie simptomi var bût saistîti ar nopietnâm slimîbâm. Bet vçdera burkðíçðana vien diez vai ir slimîbas simptoms, parasti rodas kâda prrodukta/u nepanesîbas dçï. Ko nozîmç vçdera burkðíçðana no rîta pirms çðanas, gan nezinu.
lauriòa
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 17:53
Paldies par tavu atbildi! Saki, kaa var paarbaudiit zarnas? Un vai KZS var izaarsteet?
audra
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 17:57
Tur jau tâ lieta, ka nevar, jo nevar jau atrast nevienu slimîbu, ko ârstçt. Kas izraisa kairinâto zarnu sindromu, vçl nav atklâts - iespçjams, tas ir uz nervu pamata. Vislabâk jau doties pie gastroentereloga, lai gan arî labs ìimenes ârsts zinâs, kâdas analîzes vajadzçtu veikt. Daudz vairâk gan nevarçðu pateikt, pati interesçjos par KZS, jo domâju, ka man tâds ir, bet izrâdîjâs, ka manâm problçmâm tomçr ir reâls iemesls - celiakija.
gogo
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 21:06
Audra, un kadas bija celiakijas pazimes? Jau paris gadus mokos ar zarnam, bet neviens gastroenterologs nekad nav ieminejies, ka vajadzetu parbaudities uz celiakiju, nosutija uz kobru un kolonoskopiju un pateica, ka ir KZS...Biezi iedomajos - ja nu man ir taa celiakija...???

Vai varu pati nodot analizes uz to?
Audra
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
15.09.2005 22:00
Visi simptomi uzskaitîti, piemçram, ðeit: http://www.partika.lv/sakums/Uzturmaciba/Celiakija_files/frame.htm
Man personiski visi no tiem nebija vai bija ïoti vâji izteikti. Raksturîgâkie bija: protams, vçdera pûðanâs un trokðòoðana, caurejas kombinâcijâ ar aizcietçjumiem, tâ gaiðâ krâsa, gïotas (kas arî laikam ir ïoti raksturîgi), reizçm tâs pieminçtâs èûliòas mutç. Toties svara zudums pilnîgi nebija.
Asinsanalîzi droði vien pats var nodot, bet tâ ir samçrâ dârga, man liekas, ka bija kaut kur pâri 20 latiem. Nezinu arî, kur tieði to analîzi taisa, man likâs, ka Gulbja laboratorijâ, bet viòu lapâ nav uzrâdîts. Man to analîzi uz laboratoriju sûtîja ârsts.
Man tikai liekas, ka gastroeneterologs jau nosûtîtu uz analîzi, ja simptomi bûtu raksturîgi. Kaut gan... Nekad jau nevar zinât. Bet nu vismaz varbût labâk vispirms apjautâties ârstam, pirms izdot naudu par analîzi.
ieva26
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
16.09.2005 00:24
gulbja laboratorijaa celiakijas analiize maksaa apm 10 Ls, un simptomi celiakijai tieshaam var buut diezgan neizteikti... meitai 5,5 g, celiakiju konstateeja pirms gada, bet pat tad beernu gastroenterologs ( ljoti laba aarste dr. Markasa) ilgi domaaja, vai veerts tasiiit fibrogastroskopiju un kolonoskopiju, jo... it kaa neizskataas... tachu bija un ne tikai celiakija, bet arii jau koliits ;/ Un ir doma, ka koliitu izprovoceeja celiakija, taa ka paarbaudiit vajag.... jaa, veel kas- asinsanaliize var nebuut informatiiva!! meitai 4x bija negatiivs asiniis, kameer fibrogasroskopijaa uzraadiija plashus baarkstinju bojaajumus...
SANITÂRE
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
16.09.2005 10:17
JÂIZSKALO VÇDERU AR KLIZMU!

!!!
Re: Kairinâto zarnu sindroms?
16.09.2005 10:27
NEDRIIKST SKALOT VEEDERU AR KLIZMU, JO TAS AIZSKALO VISAS LABAAS BAKTEERIJAS UN VAR IEDZIIVOTIES VEEL LIELAAKAAS VEEDERA PROBLEEMAAS!!!!!!!!!!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 2?
Ziņa: