Opereeta mugura

Aizsāka Heine 

Opereeta mugura
09.02.2009 23:07
Sveiki! Jabūt tak kādam cilvēkam kurš varētu padalīties ar īstu pieredzi pēc muguras operācijas. Jebkādas! Ka ir vai tiešām nelīdz? Un kāda tad jēga no tādām vispār? Dakteri teica, katie kam viss esot veiksmīgi tie parasti nelieloties ar to, bet kādēļ ne!
Re: Opereeta mugura
10.02.2009 12:05
Man disku trūces ir operētas 2 reizes- ar 6 gadu intervālu. Pēc operācijas vairs nebija to trako kājas sāpju.Bet mugura sāp visu laiku,citu dienu mazāk,citu vairāk.Pēc operācijām ir saķēris tā,ka jāliekas slimnīcā.Jādzīvo ļoti saudzīgi,pareizi jāceļ smagumi,bet labāk tos vispār necelt.Nelocīties,vingrot,uz ko es esmu slinka.Pēc operācijas man piešķīra 3.grupu,tagad ir uz mūžu.Dakteri saka,ka jāiztiek labāk bez operācijas cik vien ilgi var,bet manā gadījumā nevarēja.Tik drausmīgi sāpēja kāja,ka sāpi nevarēja likvidēt ne ar kādu metodi,tika izmēģināts viss iespējamais.
Heine
Re: Opereeta mugura
10.02.2009 17:07
Paldies! Vismaz viens cilveecinjsh un viens viedoklis. Jaa, nezinu tik, kaada tad jeega no taam operaacijaam, ja saap vienalga? Un kaadeelj taa otra operaacija, vai radas cita trūce? Vai Jums tur ko stiprināja ar skruuveem vai tikai disku iznnjeema? Man taa kaa buutu jaasaskruuvee kaut kas!
Re: Opereeta mugura
10.02.2009 23:35
Tas ir ļoti liels risks -operēt mugurkaulu. šeit tev ir jāsaka,ka vai nu es turpināšu dzīvot bez sāpem,vai palikšu nekustīgs uz ilgu laiku vai pat visu mūžu.
To var riskēt tikai cilvēki ar stipru muskulatūru,labiem,mīļiem radiniekiem,kas būs spējīgi rūpēties par cietušo visu mūžu. Vai arī ja cilvēkam ir nauda un viņš var algot apkopējus,fizioterapeitu,rehablitācijas kūres u.t.t.
Ja kāds no mugurkaula skriemeļiem ir lūzis,tad bieži vienīgais veids ir operācija vai ģipsis uz vairākiem mēnešiem,kas faktiski var būt slimnieka nāves iemesls.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.02.2009 21:12 by Mazdakteris1.
Heine
Re: Opereeta mugura
11.02.2009 14:10
Paldies! Skaidrs, operaacija bezjeedziiga! Taas buutu viss tas pats kas patreiz, bet buutiibaa veel sliktaak! Patreiz saap vairaak vai mazaak, bet visu laiku, kusteeties ir gruuti, pavingrot arii saapiigi, staaveet gruuti, seedeet var teikt neiespeejami, miileeties nevar. Tad viss saasinaas un jaakjeraas pie pretsaapju liidzekljiem, intensiivaakiem par ikdienaa lietojamiem. Tie savukaart bojaa kunjgji! Bezceriigi, gjimene izjuks, straadaat nevareeshu (jaaseezh daudz), celjot ar ne(ar jaaseezh). Kas gan atliek? Nez kaadeelj vispaar shaadas operaacijas ir izdomaatas? Ja neliidz un nav labaak, tad kaadeelj taadas veikt? Laikam muljkji vienkaarshi aakstaas! Un dakteris ar kuru runaaju, veel man buus melojis teikdams, ka nesaapees, bet iespeejams reizeem juutams diskomforts.
Bet vispaar, domaaju, ka paarspiileejiet Juus mazdaktera kungs, un protams, ir neveiksmiigas operaacijas! Zheel, ka veiksmiigi opereeti te neiegriezhaas, nu ja, bet nav iemesla!
Re: Opereeta mugura
11.02.2009 14:37
Mazdakteris tiešām ir dakteris, bet reizēm mēdz pabiedēt. Turklāt, viņš nav ne traumatologs, ne neirologs. Es neesmu dakteris, bet pazīstu kādu šoferi ar operētu mugurkaulu kakla daļā. Kakla skriemeļi ir tipiska šoferu problēma, bet viņš tagad busu uz Itāliju stūrē. Kaut gan- 2.inv.grupa viņam skaitās.
Cik pēdējā gada laikā par traumatoloģiju interesējos- oper. rezultāts atkarīgs no kaites un no tā, kurā tieši mugurkaula daļā ir problēma. Vienai un tai pašai kaitei var izmantot dažādas operācijas metodes. Aizej uz privātpraksi pie vēl kāda mugurkaula daktera aprunāties! Uzdod visus jautājumus un salīdzini!
Vēl: www.tos.lv- tur jautājumu sadaļā var gan palasīties, gan ko paprasīt.
Heine
Re: Opereeta mugura
11.02.2009 15:13
Es ar esmu dzirdeejusi par visai veiksmiigaam muguras operaacijaam, bet personiigi tomer taadus cilveekus nepaziistu. Taadus, kam saap mugura, taadu gan ir daudz, visi baidaas opereet un taadeelj ciesh cik vien var. Man netiik neko ciest, un taa ir probleema. Bet nav jau arii iespeejams, ciest vareetu, bet prieka dziivot nekaada, jo pilniigi visu pavada saapes un viss iziet caur analiizi, bet ko par to teiks mugura!
Dakeri ir daudz, bet iisti kompetentu ir maz! Piedodiet! Es mekleeju tieshi parastu cilveeku ar shaadu pieredzi staastus! Tie buutu patiesi!
Re: Opereeta mugura
11.02.2009 17:08
Tam šoferim bij saaudzēti 2 skriemeļi kopā. Viņš arī ar savu slimību neplātījās. Runājot par dzīvi, izrādījās, ka esmu strādājusi kopā ar viņa sievu laikā, kad viņš ārstējās slimnīcā un tika operēts.
Tās oper. ir dažādas. Kaut kur lasīju, ka operējot mugurkaula diska trūci, izdošanās ir 50/50. Tādēļ tādas operācijas taisot tik tad, ja cilvēks vairs galīgi nevar izturēt. (tikai diska trūci arī var operēt dažādos veidos... Uz kuru veidu tas 50/50 attiecas, nezinu.)
Heine
Re: Opereeta mugura
11.02.2009 19:35
Man gan nebuutu jaaoperee diska truuce, truuce pat taa nav kas traucee dziivot! Taa ir skriemelja nobiide un nu jau liela! Ir jaaskruuvee iekshaa skruuves un laikam veel kaut kas. Labi, kad tas buus garaam es uzrakstiishu, kaads ir rezultaats.
Lapsina
Re: Opereeta mugura
28.02.2009 13:47
Nebaidies operēt, ja patiešām sāp! Man arī tā bija un pēc operācijas dzīve uzlabojās ievērojami. Sobrīd gan atkal ir uzradusies viena trūce, kuru doks grib operēt. Pagaidām uz operāciju neiešu, jo nav tādas sāpes, kā pirmās trūces gadījumā.
Neklausies Mazdakteri. Jebkura operācija ir risks. Kad biju slimnīcā, satiku daudzus operētus cilvēkus un daudzi no viņiem bija salāpīti pamatīgi, bet bija apmierināti ar iznākumu un veseļojās.
Iesaku iet uz TOS, jo tur patiešām ir speciālisti, kas to lietu saprot.
Ja gribi ko sīkāk dzirdēt par manu pieredzi, raksti uz meilu larcis@gmail.com
Ieeva
Re: Opereeta mugura
07.05.2009 18:52
Taa pati Heine! Es te jau arii agraak esmu daudz ko rakstiijusi par ciinju ar muguras saapeem. Nu ja, tad 9 gadu ciinja tomeer beidzaas ar operaaciju. Arii ir pamatiigi salaapiits, saskruuveets un t.t. No operaacijas ir pagaajushas tikai 8. dienas. Esmu maajaas, gan gultas rezhiimaa. Rezultaats izskataas, ka buus normaals. Jauna mugura jau nebuus, bet vismaz neturpinaas jukt laukaa! Ja veel es tieshaam paarsvaraa guleetu un pilniigi neko nedariitu, domaaju, ka rezultaats vareetu buut labaaks, tachu tas nav par mani. Man jau bija jaametaas uz balkona staadiit pukjiites. Paaris reizhu iekshaa viss kas jau ir sakustinaajies, iesaapeejies un krakshkjeejis. tad jau redzees, kaa buus.
Viennoziimiigi, Mazdakterim nav taisniiba, ir gadiijumi kad sapraatiigaak ir opereet, vienigi mieriigi izciest sadziishanas un saaugshanas procesu!
Re: Opereeta mugura
18.05.2009 16:35
Lasīju,ka Ieeva nesen operēta,man tāds jautājums,vai tas bija TOS,un cik tas maksāja?Man arī vajadzīga operācija,gaidu kautkādā mistiskā rindā.Esmu sašutusi,vai tiešām cilvēkam ar lielām sāpēm no disku trūces ir tā jācieš un nevar saņemt palīdzību?
Re: Opereeta mugura
18.05.2009 18:39
Visi jau stāv rindā, BONA! Neviens jau uz operāciju neiet aiz laba prāta. Cik valsts ir iedevusi naudiņu operācijām, tik šogad operācijas tiks veiktas.



Edited 1 time(s). Last edit at 18.05.2009 18:41 by kachenite.
Heine
Re: Opereeta mugura
14.06.2009 15:38
Jaa, tas bija TOS. Nekur citur neiesaku veersties, pat ja gribaas pasham maksaat. Protams, arii es staaveeju rindaa uz operaaciju, aptuveni 6.meen. Peec operaacijas ir pagaajushas 6 nedeeljas. Sajuutas visaadas. Taa kaa saapeeja pirms opereeshanas, taa gan nesaap. Briizhiem gan ir visai diivainas sajuutas. Lai arii censhos ieveerot, ka neko nedriikst dariit, taa tomeer nesanaak. Rezultaataa sajuutas briizhiem pasliktinaas, kad gulj un speelee interneta speeliites, tad gan nekas nesaap. Kopumaa ir labi. Redzeesim, kaa buus veelaak.
Re: Opereeta mugura
15.06.2009 09:37
vai operāciju taisīja pēc jaunās metodes? Un vai tiešām nākošajā dienā varēja celties un trešajā dienā mājās?
Re: Opereeta mugura
16.06.2009 23:21
1. Manai mammai 80-to gadu beigās operēja muguru, ielaida infekciju, pēc trīs mēnešu smagas agonijas pusnemaņā un ciešanās viņa nomira... Slimnīcā redzēju arī, kā jaunas sievietes pēc operācijas sakostiem zobiem četrrāpus mēģina tikt no gultas ārā...Smagi bija uz to paskatīties.
2. Kad man sākās problēmas ar muguru, apstaigāju vairāk kā desmit iestādes un ārstus - nebija nekāda labuma, izņemot dr. Zēbergu ar viņas ieteikumu par rīsu diētu - laba. Bet palīdzēja man - vingrojumu kurss uz adaptētas jogas pamata Cilvēkattīstības centrā (www.human.lv).
3. Domāju, ka operācija, līdzīgi tabletei, tikai noņem sekas muguras saslimšanām - uz laiku, jo ja cēloņi paliek, saslimšanas atjaunojas. Bet cēlonis ir dažādu stresu radītais sasprindzinājums, kamdēļ savelkas muskuļi ap mugurkaulu, bremzējas asinsrite, sākas deģeneratīvi procesi ( stāstu, kā es to kā nemediķis saprotu). Esmu pārliecināta, ka pats galvenais ir, ka nepieciešams iemācities atbrīvoties no sasprindzinājumiem, un joga un tml. vingrinājumi tam palīdz. Ja vēl ir vingrojumi muguras muskulatūras stiprināšanai, organisma attīrīšana (no šlakvielām/sārņiem/sāļiem, kas nogulsnējas uz mugurkaula skriemeļiem un traucē skriemeļiem darboties),. tad var sevi labāk uzturēt, nekā atdodot ārstu rokās. Protams - ar sevi ir jāstrādā.
Re: Opereeta mugura
14.07.2009 00:12
ko noziimee TOS man ar ir truce diska nu itkaa baigi nesaap var kaukaa veel izaarsteet?
trr
Re: Opereeta mugura
14.07.2009 18:48
wau, Gita, zelta vārdi :) = varēju 3 gadus atpakaļ TOSā operēt ceļgalu, bet to neizdarīju. tagad, intensīvi un ar prātu nodarbojoties ar savu problēmu, esmu tikusi galā = ceļgals nesāp, ir vesels, jo varu kustēt un darīt da jebko bez sāpēm. ja būtu operējusi, nekad rezultāts beigu galā nebūtu tik labs, kāds tas ir tagad..
Heine
Re: Opereeta mugura
28.07.2009 12:08
Gitai un trrr. Nu labi, ka Jums taa paliidz pashiedvesma. Es gan piekriitu, ka daudz var panaakt ar liidziigaam metodeem, bet tomeer bez mediciinas neko taalu nevareetu tikt. Cilveeki shodien dziivo ilgaak par 35 gadiem tikai pateicoties mediciinai. Peec operaacijas treshaa dienaa gan maajaas nedevos, bet naakoshaa dienaa gan ceelos augshaa, nez cik tie zobi bija sakosti, bet droshi jau, ka bija. Tik no saspridzininaajuma, bet protams, ka ir jaasaap ja ir opereets, kas noziimee paargriezts. Bez tam, manas operaacijas rezultaats buutu DAUDZ labaaks, ja buut to veikusi jau sen, bet man tak bija jaaklausaas gudri padomi, ka to nevajag dariit. Taa ka, labaak nedodiet shaadus padomus, ja neesiet dakteri un pashiem nav nekaadas kompetences shaadaa jomaa!!! Es domaaju, vismaz kaada pieredze. Nomira maama, tas gan ir zheel, tieshaam, bet infekciju var ieguut arii paargriezhot pirkstu, un neviens nezina, kur un kaa tas var notikt.
Re: Opereeta mugura
14.10.2009 13:04
Man nesen TOSā tika veikta mikrodisketomija (diska trūce) , šī operācija man izmaksāja nepilnus 1200 Ls . Slimnīcā iestājos pirmdien , otrdien uztaisīja operāciju . Nākošajā dienā varēja celties un staigāt . Bet piektdien mani izrakstīja no slimnīcas . Uz slimības lapas japavada 2 mēneši . Mēnesi pēc operācijas - ārstnieciskā vingrošana muguras muskuļu nostiprināšanai un masāža .
Re: Opereeta mugura
14.10.2009 15:30
TOS= Traumatoloģijas un Ortopēdijas slimnīca uz Duntes iela 12/22,,ja nemaldos. Rīgā.
Kādreiz saucās par Traumatoloģijas institūtu.
Ja ir lūzis skriemelis,vai padilis starpskriemeļu disks,tad lietojot:
-kaļķa preperātus ;
-"C" vitamīnu;
-"D" vitamīnu;
- Fosfora preperātus(produktus);
-saules gaismu.
To var saaudzēt.
Paralēli vajag ārsta-neirologa uzraudzību. Tas ir obligāti.Ārsts-Vetebrologs.Ceļgala locītavas labi ārstē arī Dzelzceļa slimnīcā profesors Lācis.
Skrimšļa audus palīdz atjaunot arī ķirbju diēta.Avokādo no rīta vismaz vienu nedēļā.
Jācīnās ar lieko svaru.Nedrīkst nest liekus smagumus,arī iepērkoties veikalā(lietot ratiņus.).
Nūjošana. Balstošās jostas(kosmodisks). Izslēgt skriešanu,lēkāšanu.
Trenēt jostas-sānu -muguras muskuļus.
Nedrīkst nēsāt apģērbu,kas veido šauru atkailinošu jostas rajonu-nekad!
Arī statiskā slodze(ilga nekustīga stāvēšana,sēdēšana),veicina mugurkaula slimības.Te jau pieminēja stresu-izslēgt! Visus noteikumus jāpilda vienlīdz līdzīgā mērā.
Veiksmi.
Re: Opereeta mugura
18.12.2009 20:04
Sveiki man ir 14 gadu un man nakosgad bus operacija muguras man loti bail? :( palidziet ludzu man mugura 5 skriemelis bidas uz muguras smadzenem ;(
Re: Opereeta mugura
18.12.2009 20:18
Fizioterapeita konsultācija?
Re: Opereeta mugura
08.05.2010 15:55
Plīdziet man pēc mēneša būs operacija mugurai man 5 skriemelis ir izbīdijies uz mugurkaulu,Man sastiprinās lai neiet vairāk.Kā man tikt vaļā no bailēm?
Re: Opereeta mugura
09.05.2010 15:12
Labāk būtu ja cilvēki minētu gadus - tam tomēr ir nozīme!
Man arī ir diska trūce, sāpoša mugura gan jostas gan lāpstiņu daļā (apmēram 4 mēneši).
Vingroju katru dienu, eju uz masāžām un palaikam lietoju vitamīnus - un šķiet ka minimāli bet paliek labāk! Cerams sāpes ar laiku izzudīs jo uz operāciju var paspēt vienmēr!
gici
Re: Opereeta mugura
09.05.2010 17:00
Man arī ir operēta mugura divreiz, un esmu pateicīga dakterim , kurš mani iedrošināja otrajai operācijai. Pirmā operācija pirms 15. gadiem bija pēc traumas, kad fiksēja skriemeļus pēc kompresijas lūzuma, atlabšanai pēc op bija nepieciešami aptuveni 4-6. mēn. vēlāk poliklīnikas neirologs ieteica fiksējošo konstrukciju neņemt laukā, kaut gan operējošais ķirurgs teica, ka konstrukciju var izņemt pēc gada. Tā es ar šādu konstrukciju mugurā nodzīvoju gandrīz 13. gadus, gāja visādi, sevišķi neko nesargājos, jo visādi smagumi ceļami un darbi darāmi, tad aizmirstās, tikai pēc tam attopies, kad jau nežēlīgi sāk sāpēt. Tā nu es 2 gadi atpakaļ pati saņēmos un gāju pie dakteriem, izmeklējos un izoperēju tos '''dzelžus'' laukā, jo no rītiem bija tādas sāpes, ka no gultas ārā tikt un iekustēties nevarēju.Vēl joprojām nevaru saprast to neiroloģi, kura man toreiz ieteica neoperēties, jo man toreiz bija tikai 20. gadu!! Vai tiešām jaunam cilvēkam visu mūžu jāstaigā ar svešķermeni mugurā, jāuzpasējas nemitīgi vai jāmocās ar muguras sāpēm. Nu jau šķiet, ka esmu pilnībā atlabusi pēc otrās operācijas, varu nodarboties ar fiziskiem vingrojumiem, peldēt un darīt visu īpaši nesatraucoties par to, ka būs problēmas ar muguras sāpēm.
Re: Opereeta mugura
09.05.2010 18:43
Man mugura sāp ļoti maz.Bet ārsts saka ka man vajag operāciju.
Re: Opereeta mugura
10.05.2010 10:57
Man atkal mugura sāp varētu teikt ne maz, bet vidēji un ārsts saka ka nevajag operāciju!
Re: Opereeta mugura
19.05.2010 12:39
Man ir izbīdīts skriemslis un bīdas uz muguras smadzenēm.Varat man pastāstīt kā būs pirms un pēc operācijas.
Re: Opereeta mugura
19.05.2010 17:10
Pirms jau noteikti nekas labs nav un vel pie tam ilgstoši!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 21?
Ziņa: