Kas notiek, ja cilveks need, vai ed pavisam loti maz????

Aizsāka Pekoneens 

Vai tas ir kas nenormali slikts, ja cilveks apeed tikai divas amizite sdiena????
! vari neņemt galvā, tas ir šā foruma tirliņš.

Protams, ka tas ir kaut kas nenormāli slikts, jo organisms nesaņem vajadzīgās barības vielas, nevar funkcionēt un ar laiku rodas neatgriezeniskas veselības problēmas. Uzreiz tas, protams, nenotiek, cilvēka organisms ir visai izturīgs, īpaši, ja ir labi tauku krājumi, bet mēnešiem un gadiem ar 2 maizītēm dienā neiztiksi.
Fragments, izkopēts no neta:
# 2. fāze. Kad badošanās sasniegusi zināmu robežu, organisms reaģē ar dažu enerģiju prasošu sistēmu darbības ierobežošanu. Izbeidzas menstruācijas, samazinās asinsriņķošana rokās un kājās, tāpēc rodas salšanas sajūta, krītas psihiskās koncentrēšanās spējas. Sasniegta fāze, kad parādās nopietns veselības risks...
# 3. fāze. Pacients sver, iespējams, ap 30 kg, organisma vielmaiņa sāk izmantot pēdējos resursus. Tauku krājumi ir izlietoti, un sadalās organisma proteīns. Šāda situācija ir dzīvībai bīstama, un tai mēdz sekot apjukuma stāvoklis...
Pagūglē "anoreksija", i-nets pilns ar anoreksijas seku aprakstiem un reālu pieredzi.
Droši vien jau kāds, kas neēd kādas crazy idejas dēļ, kādā brīdī, kad sākas veselības problēmas, attopas, bet ja tā neēšana ir slimības līmenī, tad nereti beidzas ar nāvi.
Hm nu nav tik traki, neesmu kauli un ada, man ar vederu pirms kada laika kaut kas nebija kartiba, tad ari paris dienas nevareju ieest, un vel +nervi, est neprasas,, bet nu censos so to notiesat, bet nu nesanak vairak par 2-3 skelem maizes apest diena, pa retam vel kadu augli uzzedu. Viekarsi gribu zinat, ka var dabut atpakal vveco, labo apetiti.. un ir ta, apeedu tas maizites, un liekas, ka emsu nenormali paredusies... Domaju, ka lidz anoreksijai nenonaksu :)
Manuprāt, svarīgi ir saprast- kāpēc nav ēstgriba??? Izskatās, ka tomēr pie vainas varētu būt nervu sistēma, bet to vislabāk zināt tikai jūs pati, un sākt ar to. Bet situācija gan nav normāla, tāpēc jādara kaut kas ir!
Es pati sāku badoties specēāli jo mana mamma teica ka esmu pierijusies es netaisos sākt ēst normāli es ēdu dažus garmsu ēdiena dienā vel esmu dzīva.
Re: Kas notiek, ja cilveks need, vai ed pavisam loti maz????
06.01.2020 10:49
Deniza, protams, ka dzīva. Organismam izdzīvošanas režīmā vajag diezgan maz. Dzīva Tu būsi diezgan ilgi, bet savu organismu un izskatu (ādu, matus, zobus) pabojāt vari gan :( Saku no personīgās pieredzes. Un vielmaiņu vari pabojāt - sākot ēst kādreiz vairāk, organisms nespēs pārstrādāt tik ātri visu un atliks maliņā (taukos), jo būs pieradis pie šāda ritma.
Es sāku savos 16-17 gadps badoties, paldies Dievam, 22 gados atjēdzos.
Nesaku, ka, ja varētu pagriezt laiku atpakaļ, tā nedarītu, bet ar to, ko piedāvā šodienas informācija, visu būtu darījusi citādāk. Sabalansēts uzturs nelielās ēdienreizēs. Nevis badoties, bet ēst mazāk (lai nav vairāk par to, ko dienā notērēju, ņemot vērā, ka arī miegā enerģija tiek izlietota, ne tikai aktīvas darbības laikā) un sabalansēti, iekļaujot visas organismam nepieciešamās barības vielas, lai organisms neciestu.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 15?
Ziņa: