Ðíiet, ka ir pamatîgas problçmas ar alk. dzçrieniem:(

Aizsāka Meitene, kura ir alkað? 

Meitene, kura ir alkað?
Ðíiet, ka ir pamatîgas problçmas ar alk. dzçrieniem:(
03.09.2004 15:31
Labdien!
Pirms kâda laiks es te rakstîju, ka man problçma, ka visu laiku, pâris dienas pçc kârtas, visas maliòas niez. Sçdçju un knosîjos, bet ne pumpu, ne kaðíis nav. Domâju, ka alerìija. Tajâ dienâ - vakarâ pâris kokteiïus (alk.) izdzçru un viss kâ ar roku atòemts.
Laikam jâmçìina tâ nieze saistît ar ðo lietu. Lûdzu, nepârmetiet man alk. daudzuma patçriòu, jo tâ man sen jau ir problçma. Praktiski katru vakaru dzeru vai nu kâdu kokteili, vai alu. Un bûtîbâ tas tâ ilgst ïoti ilgi... Tieðâm katru dienu un vakaru jau pâris mçneðus. Nevaru tikt vaïâ, jo gribas at slâbinâties pçc grûtas dienas. Tad, kad ir brîvs un esmu mâjâs visu dienu, tad, ir bijuði brîþi, ka pamostoties paçdu un smukâ glâzç ieleju Martini ar ledu un apelsîna ðíçlîti.
Vakar un ðodien nçesmu vçl alk. lietojusi. Vakar gultâ bija pagrûti iemigt, jo jau sajutu savâdu kòudoòu, bet tikko kâ jûtu jau, ka sâk rokas niezçt un mugura.
Vai tieðâm tas ir ar alk. saistîts??????
Ak, Dievs, kâ man bail. Paniskas bailes no procesa, kas varçtu notikt, ja man pçkðòi vairs alk. neïautu/ nedrîxtçtu lietot!

Lûdzu nepârmest. Gribu rast risinâjumu. Vai laiks apmeklçt speciâlistu? Vai ar to varbût var mçìinât tikt galâ viena?

Visu laiku es smçjos, ka nekâdas fiziskas vajadzîbas man pçc alko nav, ka man vienkârði patîk kvalitatîvi dzert un reibt... ai, es nezinu ko iesâkt. Te tomçr ir ârsti, tâpçc jautâju:(
Izlasi graamatu Vella dzira, tur ljoti izsmeljoshi viena sieviete-alkoholikje apraksta savu dziivi.
Shii graamata arii vareetu paliidzeet pienjemt kaadus leemumus un saprast, ko dariit un vai vajag kaut ko dariit!
Meitene, kura ir alkað?
Re: Ðíiet, ka ir pamatîgas problçmas ar alk. dzçrieniem:(
03.09.2004 15:56
Dusma: Kas grâmatu sarakstîjis, neatceries? Un vai jauna?
zini, iesaku aiziet uz AA. anonimajiem. bet man sakotneji vajadzeja noiet lidz klinkjim, lai es ar vinju palidzibu parstatu dzert.
tagad pavisam cita pasaule, bet tu gan isti neizklausies pec alkoholikjes, bet gan pec izlaidigas iemeteejas.. bet viss jau var parversties.
Veel nav Tu alkaans, a mosh i nebuusi :-)
Meitene, kura ir alkað?
Re: Ðíiet, ka ir pamatîgas problçmas ar alk. dzçrieniem:(
03.09.2004 16:18
Nu neaprobezhojos jau es tikai ar Martini.... Tas taa, esmu paargaajusi uz vieglaakiem.... Jo patiik pats dzerschanas process... Nevis piedzerschanaas..

Visu vasaru reizi 2 dienaas 0,5 vai 0,7 ðòabi pirku. Vai 4-5 mazos kokteilîðus vakarâ, kuri pudelçs mazajâs. 0,5l ðòabis vakarâ bija bez problçmâm, pat slikti nebija. Tad pârgâju uz 0,7l jo mazie pârâk âtri beidzâs:( Vismaz reizi nedçïâ es dzeru jau 4 gadus Vismaz reizi 3dienâs gadus 2, katru dienu gadu..... Un vçl teiksi, ka tas nab alkoholisms? :( Man kauns par ti runât. Kauns. Man draugs pârmet,ka es dzeru pa daudz, bet, kad es viòam lûdzu vîkendos ðòabi nopirkt, viòð tik un tâ nopçrk. Pats no tâ varbût 1 glâzi izdzer, es pârçjo. Tas tad, ja esam mâjâs vîkendos. Ja kaut kur braucam, tad man kâ likums 1 kokteilis, kamçr braucam...

ai, kauns man, bet es nevaru bez tâ dzîvot.

Un man kauns iet uz AA. Es nezinu ko es tur teikðu, man bail, ka bûs attieksme kâ slimnîcâs un poliklînikâs - kâ pret necilvçku. Esmu pâris reizes slimnîcâ bijusi - ne alk. dçï... un nevçlos tur vairs atgriezties:( Nevçlos, jo pat çdienu tev nomet priekðâ kâ sunim, kur nu vçl sasveicinâs ârsti ienâkot palâtâ:(

bail...

ðodien piektdiena un es visu dienu sapòoju par to, ka ar draugu vakarâ skatîsimies kâdu jauku filmu un dzersim martini ar ðòabi..
varbuut neuzmaniigi lasiiju, bet pirmaak rakstiiji, ka divus meeneshus.

jaameklee probleema, kaapeec dzer.

Paskaiti taas alkohola devas, cik tev nedeeljaa sanaak. sievietei nevar vairaak par 12 vieniibaam nedeeljaa, ne vairaak par 5 vienaa vakaraa, nedzert vismaz 3 vakarus nedeeljaa. 1 alkohola vieniiba 10ml absoluutaa alkohola).

Kad man bija baigais krenkjis ar vienubriidi biezhi dzeeru. ne taa kaa daudz, bet tomeer. ar jau likaas, ka nodzershos. naaca jauni s'..., vecie aizmirsaas un dzershana ar. Bet Tullamore kopsh taa laika cienu.

Psihoterapeits (tas, ja par risinaajumiem).
Autori neatceros, bet vinja veel cirkulee pa graamatniicaam, vismaz pag. nedeelj es vinju redzeeju Ieksh Valters&Rapa.
nebaidies, aa attieksme ir ljoti, ljoti laba.
vienkarshi pamegjini un aizej, varetu jau tev iedot savu emilu, bet es neesmu latvija, ta ka nevaretu tev pashlaik palidzet
Meitene, kura ir alkað?
Re: Ðíiet, ka ir pamatîgas problçmas ar alk. dzçrieniem:(
03.09.2004 16:57
Par tiem pâris mçneðiem.. to es daru slepus... Jo tâdâ daudzumâ cik es gribu, draugs man neatïautu:(

Tad manîs.. nezinu ko darît...

nedzeroðâ alk.: bail kâdu paziòu satikt AA... nju laikam jau es meklçju aizbildinâjumus, atrunas... :(

Bet vispâr jau es gribçju noskaidrot par to niezi un kòudçðanu - vai tas un alk. ir kaukâ saistîts?
Es nezinu. es tektu, ka nee. Bet nezinu.
es teiktu, ka tas varetu but saistits. man neilgu laiku pirms dzershanas partraukshanas sakas truksmes un panikas lekmes. tad daudz kas "liekas" saistiba ar savu kjermeni un izpausmem, bet viss gan tikai liekas. vajadzetu gan tev sakotneji "rehabiliteties" (savest sevi kartiba) un slimnica jau tevi neviens nelix
Man arii ir sii pati probleema! Un- nez vai pats saviem speekiem var tikt galaa! Ja vien ir loti speeciigs gribasspeeks un motivaacija!
kaa variedzert tik daudz???


jak.. un veel shnjabi!! par siivo runaa kaa par kaut kaadu medus maizi.. tas nav normaali....
Man pçc ðâdas alko lietoðanas apmçram 2 gadu garumâ arî sâkâs panikas un trauksmes lçkmes. Beidzâs ar to, ka tagad ârstçju depresiju. Un laba motivâcija pârskatît savu dzîvi bija nosûtîjums "paârstçt galvu", lai gan alkohols bija veids, kâ "spçt izdzîvot" cita stresa dçï. Bet ârsta kategoriski teiktais "zâïu lietoðanas laikâ nevar nekâdu alkoholu" iedarbojâs, jo, tomçr noejot atkal no pareizâ ceïa, ir fiziski ïoti slikti, tâpçc tagad alkoholam ne un ne.
>Meitene kura ir alkash?
Tagad apdomaa iespeeju, ka tu nodzeries liidz klinkjim, un tevi kaads miiloshs cilveeks pat pret tavu gribu iemetiis slimniicaa, kur tev vajadzees buut veel ilgaak, un visu to laiku tev eedienu nometiis kaa sunim.....
Padomaa par to... Man pazinju loks ir LJOOOOOTI plashs un ir aii taadi cilveeki. Viena diezgan paziistama daama arii... Joprojaam nesaprotu kaa pa 1 meenesi cilveeks no alkoholikja var kljuut par normaalu riikoties un domaatspeejiigu cilveeku, un tas bez AA paliidziibas - to cilveeku es paaraak labi zinu, lai buutu par to paarliecinaats. Bet meenesi darbaa gan vinja nebija. Un shampanieti shad tsad iedzer ar visiem. Un vairs nenoraujas. Apbriinoju.
Mans ietikums - sanjemies, un aizej kaut vai pie psihologa saakumaa...
ha, ari par mani nekad neviens nevar iedomaties, ka eju aa. kad pateicu tuvakajai draudzenei, vinja bija meema.
bet ar alkoholikjiem irja taa - nevajga dzert vispaar. ja iedzer pa shapmanietim, gandriz 100% pienax mirklis, kad atkal norausies no kjeedes.. ta nu irja.
man tas pats ir ar manu mâti:((((((((((((((((((
alkað - tas laikam kâds jaunvârds latvieðu mitoloìijâ? :)
Pameegini sevi vairaak nodarbinaat-brauc skritulot, ej vingrot, satiecies ar draugiem-draudzeneem, ej uz kino,brauc uz juuru, nu dari vienalga ko, neseedi maajaas,atrodi valasprieku, lai nav smuki jaaiedzer:)Tas ir mans padoms.
Paskaiti cik Tu naudas teeree alkoholam.....zeel nav?
Labaak aizej uz kaadu labu masaazu, baseinu,aizej pie kosmetologa jeb aizbrauc celojumaa.
Varbuut sevi Tu par maz miili???
Peec pieredzes varu teikt,ka,tikmeer,kameer nenotiks kas slikts,pat tragjisks,saistiits ar Tavu dzershanu,Tu neapstaasies.Mani aptureeja pilniiga kriizes situaacija,kad gandriiz jau viss bija zaudets...Tagad vairs nedzeru nemaz,jau gadiem.Nedzeru pat glaazi,un ir radies pretiigums pret alkoholu.
ðî nelaimîgâ sieviete ir apliecinâjums tam, ka alkohola lietoðanas estetizâcija, ko kultivç alkohola raþotâji savâs reklâmas noved pie alkoholisma, nevis relaksâcijas.
Zin, man liekas, ka taas probleemas nav alkohola lietosanaa..bet gan kaut kaadaas psihologiskaas probleemaas, kuras cilveeks neredz vai negrib redzeet, vai redz, bet nezina citu veidu, kaa no taam tikt valjaa... Alkohols ir tikai liidzeklis aiz kaa pasleepties.
Man arî patika iedzert, to gan nedarîju tik bieþi, bet dzçru katru nedçïas nogali, uz tusiòiem nespçju aiziet bez pamatîga reibuma, bet tas jau no kompleksiem... Likâs daþreiz forði kaut ko garðîgu iedzert tâpat. Bet nekâdâ gadîjumâ ne vienu paðu ðòabi... Izmainîja mani mans vîrs. Kad viòu satiku vçl gâjâm uz tusiòiem un es dzçru lîdz bezfilmai, viòð pat mani gandrîz gribçja pamest. Taèu viòð alkoholu tik pat kâ nelietoja. Kaut kâ veidojoties nopietnâkâm attiecîbâm vairs tâ uz tusiem negâjâm, arî alkoholu vairs tâ negribçjâs lietot. Jâ, man jau arî bija nenormâli slikti no rîtiem, likâs, ka sirds apstâsies. Apriebâs bojât veselîbu. Tâ, nu, centos izvairîties no alkohola lietoðanas. Bet nez kâpçc patika, ka citi iedzer... Tad paliku stâvoklî un grûtniecîbas laikâ, protams, dzert nevar, pçc tam zîdîðanas laikâ arî, un tas viss jau ir garâm, bet es vçl joprojâm nevçlos sâkt, pat ne pilîti. Liekas, priekð kam vajag? Zinu citas gan ir tâdas, kas nevar vien sagaidît, kad atkal varçs iedzert...
Tu ta kâ sâkumâ ar to niezi,bet rauta jau mums te tâda morâli pareiza - Tâad es domât, ka saistîba noteikti var bût , jo alkahols strâdâ ka anestçzija, nomierina nervus un nekasâs! Tatad meklç iemçslu!
es arî dzeru un dzeru, tâpçc, ka garðo un tas laikam ir sûnaini - bet garðo!
Labi tas nav...
nu ja....man tieshi taapat,tik zinu,ka liidz alkoholikjes statusam man veel taalu laikam,jo parasti apdzeros jau no 4-5 alinjiem...vispaar es neko stipraaku par alu nedzeru,saka jau ka ar alinjiem tik viss saakaz,nju nez,agraak dzeeru snabi un ko tik veel ne,pat "samagonkas"visaadas izmeegjinaatas,bet tagad uz stipriem dzeerieniem pat skatiities negribas-slikti kluust un riebj....
tieshi taapat kaa autorei-ja kaut kur brauc-obligaati mashiinaa jaapanjem kaads alinsh,ja piektdiena-tad tapee ka piektdiena,ja riit darbaa tik vakaraa-tad tieshi tapee,vienmeer atrodas kaads iemesls...
varu dzert arii vienatnee,jo man arii KAUNS,no saveejiem,no sava miiljotaa,ka muuzhiigi es tempju(es nebaudu ,bet tukshoju pudeli peec pudeles,kameer esmu apreibusi...)to savu alu un nekas cits mani neinteresee...
es pat dzeru tukshaa duushaa -tas lai aatraak apreibtu ...
man ir milzum daudz probleemu un es apzinos ka apreibinoties no taam censhos aizbeegt,bet ir tik labi,tad,kad viss pie kaajas,kad juutos tik briiva...
peec aluz man interesee tikai pieriities,jo vienmeer esmu badaa,es eedu eedu un eedu ,kameer kungjis liekas paarspraags...
mans miiljotais nedzer nemaz,kaadreiz dzeeris,bet taga mutee nenjem ne laasiiti,arii vinjam riebj mana dzershana,bet tomeer es vienmeer varu izdiikt no vinja nopirkt veel kaadu alinju...
sex mani neinteresee,izklaides arii ne,nu pilniigi nekas cits kaa tik aatraak un vairaak sariities alinjus,pieriities un basta!:((((....
aa un par to niezi-vareetu buut kaada saistiiba,man gan parasti tad niez deguns...
'ja viens no pâra nedzer ne lâsîti, un otrs temj lîdz kliníim (seviðíi ja tâ sieviete), ilgi tâ savienîba nepastâv.
sikai-
ja var dzert vienatnç, tas jau nozîmç alkaholismu.un, ja cits nekas neinteresç, kâ tik pierîties, nesaprotu, kâ tavs draugs to visu pacieð?
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 12?
Ziņa: