Vairogdziedzeris un liekais svars

Aizsāka Aga 

Vairogdziedzeris un liekais svars
13.04.2011 16:01
Labdien visiem!
Esmu te pirmo reizi, tāpēc pieļauju iespēju, ka šī tēma jau tikusi aprunāta, bet tik un tā gribētu izskaidrot savu situāciju un lūgt padomu, kā rīkoties.
Es esmu 30 gadus veca un man ir diezgan pamatīgs svars - uz augumu 1.73, svars 95 kg. Nevarētu teikt, ka izskatos resna, drīzāk masīva. Man nav nekādu izteiktu riepu, bet tik un tā esmu ārkārtīgi neapmierināta ar savu izskatu.
Man jau bērnībā varēja pamanīt, ka man ir problēmas ar vairogdziedzeri - man viņš ir redzams, kā tāda plata lente ap kaklu, izvirzīta uz āru. Bērnībā un pusaudža gados nebiju apaļīga, drīzāk tāda mīksta, bet noteikti normālas miesas būves, taču man bieži vien bija problēmas ar sirdi, svīdu man bija izteikta aritmija. mamma mani aizveda pie ārsta uz Rīgu, vairs neatceros , uz kuru slimnīcu, kur man konstatēja problēmas ar vairogdziedzera darbību un izrakstīja zāles. Tā kā es mainīju skolu un kopš 15 gadu vecuma nedzīvoju pie mammas, ar zāļu lietošanu man gāja diezgan smagi, jo esmu aizmāršīga un labi, ka 1/3 no sev izrakstītajām zālēm izlietoju. Turpmākos gadus nelikos par vairogdziedzeri ne zinis un man nešķita, ka tas man sagādātu kādas problēmas līdz brīdim, kad uzsāku kopdzīvi ar savu draugu un sāku lietot pret-apaugļošanās tabletes. Svars nāca klāt nemaņā, arī vēl pēc tam, kad tablešu lietošanu pārtraucu. Cīnījos ar svara pieaugumu ar visādiem līdzekļiem, bet pie nekādiem īpašiem rezultātiem netiku. Pirms 2 gadiem biju aizgājusi pie ģimenes ārsta, lai mani nosūta uz analīzēm un pie endokrinologa, taču viņš nekonstatēja nekādu vairogdziedzera iedarbību uz manu lieko svaru.
Bet no grāmatām un interneta resursiem varu secināt, ka man ir visi vairogdziedzera hipo funkcijas simptomi.
Un kā lai savādāk izskaidro manu nekustīgo svaru, ja es 3x nedēļā apmeklēju trenažieru zāli,gandrīz katru dienu eju 30 min garā, straujā pastaigā, pārtikā lietoju pamatā tikai olbaltumvielas ( soju, liesu gaļu, pākšaugus), esmu izslēgusi no savas ēdienkartes majonēzi, baltos miltus u.c. kaitīgus produktus.
Baigi gari sanāca, diez vai kāds vispār gribēs lasīt, bet , ja nu izlasāt, varbūt Jums ir man kāds ieteikums?
Jau iepriekš pateicos!
Re: Vairogdziedzeris un liekais svars
13.04.2011 16:08
Ja vairogdziedzera hormoni normā, tad atliek domāt par uzturu. Gaļā un pākšaugos ir diezgan kaloriju. Varbūt vajag vairāk dārzeņus?
Re: Vairogdziedzeris un liekais svars
13.04.2011 20:26
Vēl apskaties padomus Tuklums. Neatkārtošos. Bet pie endokrinologa vajag iet.Neatkarīgi no vairogdziedzera rādītājiem. Tuklums arī ir vielmaiņas kaite.
Lai veicas.
doctor love
Re: Vairogdziedzeris un liekais svars
10.02.2021 20:13
Soja ir kaitīga vairogdziedzerim
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 25?
Ziņa: