Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??

Aizsāka Rain 

Sveiki!

Jau aptuveni pusotru gadu mokos ar mistiskām veselības problēmām, kurām, spriežot pēc medicīniskajiem izmeklējumiem, it kā nebūtu pamata. Regulāras dedzinošas muskuļu sāpes plecu, augšstilbu daļā, mugurā, kuras ar mēnešiem paliek spēcīgākas, problēmas ar līdzsvaru, nemierīgas kājas (grūti ilgstoši stāvēt ilgāk par 1-2min), neskaidra galva, krakšķošas locītavas, muskuļu raustīšanās, nereti ļoti spēcīgs nogurums. Tāda sajūta it kā viss ķermenis būtu inficējies un sāpes mēdz migrēt no vienas ķermeņa vietas uz citu. Un pats labākais, ka pretsāpju zāles nepalīdz pilnībā!!
Ārsti tikai visu noraksta uz depresiju, aicina mainīt dzīvesveidu, dzert daudz ūdeni, lietot vitamīnus utt. Bet labāk no tā visa nepaliek, paliek sliktāk - pakāpeniski, lēnām, bet jūtami sliktāk. Ja sāpes agrāk bija vājas, tagad tās jau ir mēreni izteiktas. Un kaut kas būtu jādara, lai tās mazinātu, bet kas?? Tā nu es mocījos visu šo laiku neziņā, kas ar mani notiek, baidījos par visādām drausmīgām autoimūnām saslimšanām, līdz vienā jaukā dienā netīšām atradu internetā informāciju par fibromiaļģiju. Un man nebija ne mazāko šaubu, jo sakrita ap 90% tipisko simptomu, tikai nez kādēļ reimatologiem, kurus izstaigāju, nevienam pat prātā neienāca šādas diagonozes iespējamība. Neviens, NEVIENS pats no visiem entajiem ārstiem pat neieminējās par šādas slimības/stāvokļa esamību. Vai tiešām mums ir tik nožēlojama/neizglītota medicīna?
Varbūt kāds ir saskāries ar šo stāvokli, vai ir kāda informācija, ko darīt, lai procesu, ja ne uzlabotu, tad vismaz apstādinātu, lai mazinātu sāpes? Būšu pateicīgs par jebkādu padomu/informāciju....



Edited 1 time(s). Last edit at 04.12.2012 00:28 by puce.
Labdien,

iesaku atcerēties ērču kodumus, arī senus... un sarkanus pleķus uz ķermeņa pēc tam...
diemžēl tas viss var būt arī Laimas slimība (borelioze) hroniskā stadijā, kuras ārstēšana un atzīšana Latvijā un ne tikai, ir problemātiska lieta, un, kas nudien nav nekas priecīgs ne vien slimības nopietnības dēļ, bet arī mediķu attieksmes dēļ.
Viņu nezināšanas vai negribēšanas dēļ.
Ja lasat kādā svešvalodā, tad informāciju iegūt internetā nebūs grūti.
Var doties uz LIC, var cerēt uz neirologa sapratni...
pretsāpju zāles absolūti neiedarbojas uz šīm sāpēm, nav vērts bojāt aknas un nieres. Mazliet atvieglo paracetamols.
Laimas slimību pierādīt un apstiprināt ir grūti, bet ne neiespējami. Dārgi arī.
Arī ārstēt var, ja ne izārstēt, tad uzlabot stāvokli noteikti. Ar gariem, ilgiem un ne viegliem antibiotiku kursiem. Noteikti ne
tām trim oficiāli atzītajām nedēļām. Varbūt pat gadiem. Turklāt jātīra organisms, jārūpējas par imunitātes "atmodināšanu".
Grūti un dārgi, bet iespējami.
Negribu baidīt, bet visi jūsu nosauktie simptomi tik pazīstami... un ielikšana "rāmītī" fibromialģija arī...
"Sindroms" – tā nav ne diagnoze, ne kāds "rāmītis", tas ir vnk simptomu kopums. Cilvēks cieš, bet viņam neatrod nekādas novirzes, un, ja tādu cilvēku ar tādiem pašiem simptomiem ir tūkstošiem, tad tam svinīgi tiek dots vārdu "sindroms". Sāp visas malas bez konstatējama iemesla – sāpju sindroms jeb "fibromialģija". Iekšas nedarbojas, simptomi kā pie aknu cirozes, pankreatīta vai zarnu vēža – bet visas iekšas daiļas un veselas kā no anatomijas grāmatas – kairināto zarnu sindroms...
Es kā viens no cietējiem arī ticu, ka vaina nav "tikai galvā", bet tomēr ir kāds fizisks skaidrojums, bet ārstus vainot velti, jo vnk medicīnai nav atbildes.
Protams, jāpārbauda viss, arī Laimas slimība (nedomāju, ka tāda pārbaude ir īpaši problemātiska), bet pastāv liela iespēja, ka viņas nebūs, nedz arī citu iespējamo zināmo kaišu.
Iespējas vairākas – vai nu pašam lasīt pētīt, ekpserimentēt ar diētām, procedūrām, dzīves veida pārmaiņām, dažādu garīgu ceļu iešanu, meklējot, kas palīdz, turpināt ciest un mēģināt ar to sadzīvot, mēģināt atrast zāles, kas palīdz, vai vēl kādi citi scenāriji – katram pēc patikas...
Re: Fibromiaļģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
03.12.2012 12:36
Fibromiaļģija jau arī var būt kādas saslimšanas pamatā.Kādas analīzes Tev reimatologi veica - ANA, ENA, dsDNS, fosfolipīdus, kardiolipīnu, C3,C4 ir pārbaudīti? Respektīvi, kuri rādītāji ir ārpus normas? Kādi izmeklējumi vēl ir veikti?
Re: Fibromiaļģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
03.12.2012 19:24
Nu-ārsti saka dzert vitamīnus.....esi klausījis? ko esi dzēris? Depresijas pazīmes ir?

jekabs19@inbox.lv
Pilniba tevi saprotu!Ari esmu izgulejusi visas slimn., grēdām analīžu.Rezultātā liek dzert vitamīnus, pretsāpju, antidepresantus.Bet rezultāta nekāda.Ja saka , ka tā ir depresija, tad reali viņa rodas no šim drausmīgajām klejojošam sāpēm un visām Tevis aprakst'taj;am uzjūtām.No rīta atver acis- sajūta , ka ceļa rullis pa nakti būtu pārbraucis pāri un vēl visādi simts simptomi.Tā ir fibromialģija, kuru ļoti labi apraksta ārzemju mājas lapās.Viņa ir kā sekas pārslimotam Barra Epšteina vīrusam, Laima slimībai, Hlamīdīju infekcijai,CMV.Varbūt pat neesi pamanījusi,ka dzīves laikā esi kaut ko saķērusi.vari nodot analīzes - IGG uz visām šīm infekcijām.
Bet tomēr visu esmu uzveikusi, nu jau otro gadu jūtos labi.Sāku lietot visu ko dod "mamma daba".
Āmuļu pulv. pa naža galam 3reiz dienā,melnā plūsķoks sulu,salveo pulveri, valriekstu starpsieniņu uzlējumu,Mazo zviedru rūgto +noteikti D 3 vitamīnu. Es nezinu no kā , bet visas šis labās dabas vielas , uzskatu, sastiprināja imūnsistēmu.Kau ko uzturoši lietoju ik pa laikam.Lai tev veicas!
Wertyuoip

Varbūt vari iedot epastu, man būtu daži jautājumi, bet labāk privāti...
mans e pasts
danabulvare@inbox.lv
Rain un citi,es jus loti labi saprotu,jo pati sirgstu ilgus gadus ar šo kaiti.Varbūt pat no bērnības.Jocīgas sajūtas bija jau tad.Tagad...Tādu slimnieku maz-tapec viņi atstāti novārtā.Ārsti pavirši,neiedzilinās,neanalizē...noraksta uz somatiku-ar to visvieglāk piesegt visu savu
nekompetenci un nevēlēšanās palīdzēt.Domāju jus izjūtat to uz savas ādas.Mans tāds stāvoklis,kādu aprakstījuši ārzemju mediki-visas pazīmes un simptomi.man ir.Ka pievērstu attiecīgu uzmanību,nevajadzētu staigāt pa apburtu mediķu loku.Pie mums tikai pretsāpju līdzekli un depresanti.
Izpētīts,ka nekāda ārstēšana fibromialgijai nelīdz-it ka viņi neinteresējas par šo slimību.-"No viņas nemirst.Es tam neticu,jo pastāvīgs gripas stāvoklis un gandrīz visu orgānu iesaistīšana fibrom-s progresēšanā nevar dod labus rezultātus".Tagad notiek strauja progresēšana.Domāju,jā tā nesaltu,būtu viglāk.Es ļoti no jaunības reagēju uz aukstumu,pat vēsumu(vasarā) -mediķi par to vispār negribēja dzirdēt.-tānevar būt.Tagad-salst ar sāpem un paliek sarkani celi unpēdas virsma un potītes.Ģerbju 3-4 kārtas un iekšā ielieku papīru....Jūtot vismazāko aukstumu,rodas šausmīgas sāpes.... un sajūta kā pec -40 grādiem-dedzina,grauž,sāp,pampst,sarkst,..Naktīs bez miga sāpju,grazšanas,dedzināšanas... dēļ.Jūtu ka jesaistīti pat neironi,vai kapilāri...vini jutīgi pa visu ķermeni...Un atkal no medikiem vienaldzība.Neviens nav pieskāriej,aptaustījis,izanalizējis,iedzilinājies,tikai receptes.Vai nenovēlēt medikiem tādu likteni!??-varbūt tad iejustos?
Es ļoti vēlētos uzzinātĶur var atrast labu reimatologu,kurš praktizējas fibromialgijā un protams saprotošu.
Varbūt ir kaut-kur fibromialgijas asociacija.jo vajag darboties,raustīt mediķus. Ārzemēs pat invaliditāti pieškir,Mūs nevēlas uzklausīt.
Mans E-pasts; jurnieks602@inbox.lv
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
19.01.2013 15:10
Cik pazīstams stāsts!
Es jau kādus 10 gadus izjūtu šos simptomus uz savas ādas, viss sākās it kā ar kakla daļas osteohondrozi, čupām izmeklējumi, mūžīgās potes- B vitamīns, pretsāpju, pretiekaisuma, masāžas, vingrošana........, bet sāpīgo punktu daudzums ar katru gadu tikai pieaug, naktī tirpst rokas, roku/kāju pirksti kļūst stīvi, smagas kājas, reiboņi, nestabilitāte.........., pretiekaisuma un pretsāpju līdzekļi vairs nelīdz, katru rītu pamostos nogurusi, ar kaut kādām sāpju sajūtām, kad iekustas un iedzer kafiju, tad sāpes nedaudz rimstas. Man jau šķiet, ka tas viss ir galvā, jo priecīgos brīžos, vai, tad, kad iedzer kādu lāsīti- par sāpēm aizmirstas. Esmu izmeklēta uz dažādām infekcijām, bet ne visām, jo tas ir dārgs pasākums un valsts dārgākās analīzes neapmaksā. Pirms 4 gadiem bija paaugstināti rādītāji Laima slimībai, Infektologs to neapstiprināja, bet arī nevarēja izskaidrot, kāpēc rādītāji ir virs normas, tas varot būt arī no citām autoimūnām saslimšanām, reimatologs arī neko īpašu neatrada. Domāju, ka jāiet pie psihiatra, jo galva ir viņa lauciņš. Esmu nogurusi un apnikusi gan sev, gan citiem, īpaši jau ģimenes ārstam, no tā, ka mūžīgi kaut kas sāp un nav enerģijas...... Dzeru kaudzēm uztura bagātinātājus, bet nekādus uzlabojumus nejūtu, vienīgi asinszāle palīdz, jo tā ir viegls antidepresants, kā arī noņem iekaisumu. Ir vēl tāds Depremin (no safrāna gatavots)- vajadzēs izmēģināt. Man jau arī ir aizdomas par fibromialģiju, bet mūsu ārstiem ar šo kaiti nav lielas pieredzes, tāpēc pārsvarā to noraksta uz depresiju, veģetatīvo distoniju, bet nez kāpēc man šķiet, ka fibromialģiju izsauc kāds vīruss, jo simptomi saasinās pēc saaukstēšanās.
Te var palasīt par fibromialģiju- http://www.maskaran.com/lv/1520.html
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
19.01.2013 15:26
Daiguce
Varbūt vari uzrakstīt precīzāk ko esi lietojusi un ko lieto,cik daudz,ja gribi.Kādi b vitamīni tika špricēti,cik?Tirpst abas rokas vienādi apmēram? Kas tieši ir kaklam,osteofīti nav?

jekabs19@inbox.lv
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
20.01.2013 03:34
Sāksim ar to, ka fibromialģijas cēloņi nav zināmi. Bet zinams, ka ar to visbižāk slimo sievietes. Pie tam ar lielu pārsvaru, līdz pat 80-90%. Teiksim tā, diezgan mistiska slimība, ja ar to slimo praktiski tikai sievietes. Atklāšu noslēpumu, vīrieši no tās pašas gaļas vien sastāv.

Es pat nezinu, vai viņa ir iekļauta slimību kodos.
Mans viedoklis, iemeslus šai slimībai jāmeklē sievietes galvā un labās, ilgsošās, stabīlās attiecībās ar vīrieti un kvalitatīvā, nepasargātā, aktīvā, regulārā seksā (kāds redzēja kaķeni kurai iestājās pārošanas laiks...? :) :) Bet tas ir tikai mans viedoklis, kuram ar oficiālo medicīnu nav nekāda sakara).

Bet ja oficiāli.
Ārzemēs pašlaik rekomendē mērenas fiziskas aktivitātes, kuras jāsāk pakāpeniski palielināt. Sākot no pastaigām n beidzot ar intensīvām nodarbošanām. Būtu labi pierakstīties fitnesklubā, vai baseinā un regulāri tos apmeklēt. Sākumā simtomi var pat pasliktināties. Bet pētījumi liecina, ka 35% gadījumos pašsajūta uzlabojās.

No ārstiem var lūgt antidepresantus, piemērām amitriptilīnu. Bet protams jāmeklē arī citus iespējamos cēloņus.
Par vitamīniem, galvenais nevajag pārcenties ar devām. Rekomendētās, aptuvenās, oficiālās devas ir atrodamas praktiski uz jebkuras vitamīnu burkas aptiekā. Un vel, veselam cilvēkam nav nekādas vajadzības špricēt vitamīnu B.

Vel, izveidojiet sev patti tabulu 10 baļu sistēmā / kalendārās dienās, tajā tabulā divas reizes dienā aizkrāsojiet vienu aili pēc pašsajūtas. No rīta un vakarā. Ideja tāda, ka varēsēt kontrolēt sāpju (sarkanā krāsa) un pašsajūtas (zilā) svārstības. Un vai tiešām notiek izmaiņas. To jādara vismaz 3 mēnešus.



Edited 2 time(s). Last edit at 20.01.2013 03:44 by Dr.asist. Raimonds.
Sveiki!Es saprotu raimondu,jo viņš nav cietējs.Saprast esošās mokas viņam un citiem nav iespējams-to jāizjūt uz savas ādas.
Šī slimība man liekas ka jau iekļauta slimības kodos.neizjustais sekss var but ir iemesls.Bet es zinu cilvēkus ar seksa problēmām bez līdzīgam izmaiņām organizmā.Manaas dzīves garumā visa rehabilitacija un ārstēšana ir izpētīta.Kad bija pieejamas sanatorijaas (dūņas) tad uz neilgu laiku notika atvieglojums.Manuala,fizioproc.,masāža,ikdienišķa vingrošana...viss notika,kā tam jābūt.Es izgāju ogoņ i vodi i mednije trubi..Man 1984g tika konstatēts vit.B6 un triptofana(viņs rada serotoninu nepieciešamu miega uzlabošanai un garastāvoklim.Kāds var būt garastāvoklis,ja paastāvīgi sāp,grauž..-nevar paciest.Agrāk triptofanu izmantoja psihiatrijā.Viņš lēts,tāpēc bija neizdevīgs biznesā) neiesūkšanās (profesore pec manas izmeklēšanas rakstija disertaciju.Viņa nomira,nevienam neatstājot savus darbus,it ka laboratorija ari likvidēta).Tas irļoti svarīgi..Par to brīdinu dakterus-it kā nedzird.Visus apzvanīju-tādas analīzes nekur netaisa..Vit B1 un B12 arī.Vit var ietekmēt līdzīggas izmaiņas. Un vēl-man atrasts gep.C.Grēkoju uz 2 operacijām dakteru vainas dēļ.
Es cītīgi darbojos.7 g. pec Zingītes metodes katru rītu rīvējos ar ābolu etiki un dažādām tinktūŗām-nekā.Un ja tas būtu no galvas,jau sen izrīvētu.apstrādāju sevi ar aparātiem:masāža,mikkrovibracija,neirostimulacija,vavitons...-bez rezultata.Triptofanu tagad palietoju(ražo baltkrievija
-1-2lati.30tabl.-nekā.) Bet kāpēc slimniekam pašam jāmeklē izeja,pat ārstēsanas!!!??? Mediķus neinteresē slimnieka stavoklis,progresēšana...
Visu laiku jjautāju"Ķāpēc ļoti izjutu vēsumu,aukstumu kas saasina slimības un nogulsnējas organizmā-progresē"_nekādas reakcijas vai"Tā nevar būt"un labākā gadijumā izraksta psih.zales vai sūta pie psihiatra-visvieglākā metode.Tagaad tas vēl vairāk izplatīsies,jo atzīts,ka visas
slimības no galvas.Var iedomāties cik cilvēku no tā cietīs.Bet ka mugurkauls ietekmē visus organus,to nevēlaas atzīt.Jaunībā mani precīzi izmeklēja ar rokām un prognozēja to,kas notika dzīves garumā.Amitreptelinu palietoju 2mēnešus -nekā,citas pa 2 nedeļām-nekā.Ar pretsāpju zālēm kaitēju kungim. KO DARĪT!!!??? Es domāju,ka ar kājām un... problēma no mugurkaula,jo kad nospied nervu sāpes,dedzināšana..pāriet
(dedzina pastāvīgi-kā uz degošām oglēm-untas pastiprinās pec salšanas)
To noturēt pastāvīgi nav iespējams.Dakteri tam netic.Protams,tikai RTG,kompjuteri...Vai viņi visu precīzi parāda.
Vēl jautāju to pašu;Varbūt ir kaut-kāda fibrom-s biedrība? Kur sameklēt kompitentu,saprotošu dakteri?
Kas var kaut-ko ieteikt,lūdzu palīdziet.
Irina, vajag sakarīgāk uzrakstīt un mazāk emociju, savādāk grūti to putru visu saprast. Neviens ārsts pirms 30 gadiem taisītas analīzes nopietni neuztvers.
Gvido-grūti putru izlasīt? Tieši tādas "putras " gvelz tu, un ko tu uzdot stulbus jautājumus, ja tev nav ne mazākā nojausma par ko cilvēks runā, ej un baudi dzīvi, nevis īgņojies un tēlo mediķi.
Veselību šiem cilvēkiem, galvu augšā, lai cik grūti būtu.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
22.01.2013 21:38
Irina
Uzraksti-par ko tieši sūdzies,bez tam-mūsdienās ir zināms kapēc var netiekt uzņemts B6 vitamīns un triptofāns,protams,ka nav zināms viss,bet-varbūt kkas var palīdzēt.

jekabs19@inbox.lv



Edited 1 time(s). Last edit at 23.01.2013 18:14 by ivars61.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
23.01.2013 17:19
Gvido Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Irina, vajag sakarīgāk uzrakstīt un mazāk
> emociju, savādāk grūti to putru visu saprast.
> Neviens ārsts pirms 30 gadiem taisītas analīzes
> nopietni neuztvers.
----------------------------------------------------------------------------------------
Izlasīju Irīnas stāstu.Arī grūti saprast.Nedusmo. Dzimumu,vecumu,svaru/augumu lūdzu, tad parunāsim
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
23.01.2013 23:30
irina
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites?? jauns
22.01.2013 16:39
Sveiki!Es saprotu raimondu,jo viņš nav cietējs.Saprast esošās mokas viņam un citiem nav iespējams-to jāizjūt uz savas ādas.
Šī slimība man liekas ka jau iekļauta slimības kodos.neizjustais sekss var but ir iemesls.Bet es zinu cilvēkus ar seksa problēmām bez līdzīgam izmaiņām organizmā.Manaas dzīves garumā visa rehabilitacija un ārstēšana ir izpētīta.Kad bija pieejamas sanatorijaas (dūņas) tad uz neilgu laiku notika atvieglojums.Manuala,fizioproc.,masāža,ikdienišķa vingrošana...viss notika,kā tam jābūt.Es izgāju ogoņ i vodi i mednije trubi...
--------------------------------------------------
Mediķim nevajag slimot ar to slimību kuru viņš ārstē, lai saprastu slimības cēloņus un ārstēšana būtu veiksmīga.
Papildus pie Mazdaktera jautājumiem, kāda veida operācijus veiktas? Kad parādījās simptomi? Vai bīja pārbaudīts kuņģis, zarnas? Tādas problēmas kā Celiakīja, Malabsorbcijas? Kas ar to HCV un aknu? Jo pats pēc sevis hepatīts var izsaukt veselu kaudzi simptomu, tajā skaitlī muskuļu sāpes. Kas ar HCV terapīju?
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
29.01.2013 02:15
Paturpinu par sexu. Attiecbām un mīlestību. Kas neparprotami ir ļoti svarīgas lietas jebkuras sievietes dzīvē.



DELFI > DELFI Sievietēm > Sirdslietas > Seksualitāte
Cik bieži jābūt seksam, lai uzlabotos veselība
DELFI sievietēm | 28. janvāris 2013 09:39

Seksuālās attiecības, izrādās, vajadzīgas ne tikai, lai vairotos un gūtu baudu, bet tās arī palīdz saglabāt un nostiprināt cilvēka imūnsistēmu.
Kā eksperimentāli pierādījis Cīrihes neiroimunolgs Manfreds Šedlovskis, cilvēka imūnsistēmu spēcīgi ietekmē viņa intīmā dzīve. Kā vēsta resurss "medikforum.ru", Šedlovskis secinājis, ka pēc orgasma cilvēka organismā 1,5 reizes pieaug fagocītu līmenis.

"Šūnas nogalinātājas (citiem vārdiem, fagocīti) atpazīst tuvumā esošus šūnu veidojumus, kas ir inficēti ar dažādiem vīrusiem," sava kolēģa eksperimentu komentē Minhenes Imuniloģijas kolēģijas speciālists Peters Šlahers.

"Konstatējušas inficēšanos, šīs šūnas iekļūst to iekšpusē un provocē bojātās šūnas pašiznīcināšanos. Tādējādi sekss palielina fagocītu skaitu, kas nozīmē, ka tas ne tikai atveseļo mūsu organismu, bet arī uztur tā imūno sistēmu," piebilst Šlahers.

Tāpēc jokā, ka seksa nemēdz būt par daudz, ir sava daļa patiesības.

Saskaņā ar šveiciešu pētījuma rezultātiem seksuālajai dzīvei atkarībā no intensitātes var būt šāda ietekme uz cilvēka organismu.

Sekss vienu reizi nedēļā uzlabo miega kvalitāti. Par to atbild oksitocīns, kas izdalās dzimumakta laikā.

Sekss divreiz nedēļā paaugstina imunoglobīna A līmeni par trešdaļu, kas nozīmē retākas saaukstēšanās slimības vai vispār neslimošanu ar tām.

Sekss trīsreiz nedēļā nostiprina asinsvadus, un tas labvēlīgi ietekmē sirdsdarbību un novērš dažādu asinsvadu plīsumu risku.

Sekss piecreiz nedēļā palīdz vienmēr saglabāt optimistisku skatījumu uz dzīvi un visā redzēt pozitīvo pusi.

Ja nu esi tāda seksa triecienniece, ka intīmas attiecības tev ir sešas reizes nedēļā - smadzenes tiek lieliski apasiņotas un apgādātas ar skābekli, kas ir ražīga to darba priekšnoteikums.

Spēcīgs terapeitisks efekts ir arī mīlestībai. Vispasaules Sirds veselības federācijas speciālisti, kas nodarbojas ar pētījumiem sirds un asinsvadu veselības jomā, uzskata, ka mīlestība ārstē stresu, depresiju un trauksmi - trīs galvenos faktorus, kas izraisa sirds un asinsvadu saslimšanas.

Turklāt šo jūtu ietekmē uzlabojas asinsrite, pazūd galvassāpes un spazmas, kā arī dažādas neiralģijas formas. Psihologi ir pārliecināti: mīloša cilvēka organismā izstrādājas antivielas, kas aizsargā pret slimībām.

DELFI sievietēm
http://woman.delfi.lv/relationships/sex/cik-biezi-jabut-seksam-lai-uzlabotos-veseliba.d?id=43007238



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2013 02:16 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
29.01.2013 02:19
10 slimības, ko ārstē ar seksu
DELFI sievietēm | 15. oktobris 2012 22:49




Sekss var būt lietderīga nodarbe daudzu iemeslu dēļ. Tomēr pie faktiem – kā konkrēti sekss mums varētu noderēt? Resurss Sex-ru sniedz atbildes.
1. Sekss ir skaistuma zāles. Sen kā noskaidrots, ka, nodarbojoties ar mīlas priekiem, sievietes organismā izstrādājas daudz estrogēna. Estrogēns rūpējas par to, lai sievietes mati mirdzētu un āda būtu gluda.

2.Atslābinošs, maigs sekss stipri pazemina iespējamību saslimt ar dermatītu, dažādiem ādas pleķiem un izsitumiem. Svīstot attīrās poras, un tādējādi āda sāk mirdzēt.

3. Sekss palīdz sadedzināt kalorijas, kuras paspējāt savākt romantisko vakariņu laikā.

4. Mīlēšanās ir pats nekaitīgākais un mazāk bīstamais sporta veids. Sekss tonizē un pastiepj praktiski visas muskuļu grupas. Tas ir daudz tīkamāk nekā noskriet 20 kilometrus.

5. Sekss - labākās zāles pret depresiju. Tā laikā ķermenī izdalās endorfīni, kas rada eiforijas sajūtu, un cilvēks atkal jūtas lieliski.

6. Jo vairāk cilvēki piekopj seksu, jo vairāk iespēju pie tā atkal tikt. Seksuāli aktīva cilvēka organismā izdalās vairāk feromonu. Tie ir kā netverami seksa rūķīši, kas mulsina un musina pretējo dzimumu.

7. Sekss ir visdrošākais trankvilizators. Tas ir par 10 reizēm efektīvāks nekā, piemēram, plaši pielietoti aptieku medikamenti...


DELFI sievietēm
http://woman.delfi.lv/relationships/sex/10-slimibas-ko-arste-ar-seksu.d?id=42750576



Edited 1 time(s). Last edit at 29.01.2013 02:21 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
29.01.2013 11:05
Varbūt, noder un palīdz krievu ārsta V. Sineļņikova atziņas? Grāmata "Izproti savu slimību". Katrreiz, kad ar manu veselību kas noiet greizi, palasos, ko Sineļņikovs raksta. Līdz šim viņam bijusi taisnība.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
29.01.2013 17:03
Nu, ja sekss nesanāk tad atliek vien lasīt Siņeļņikovu... :)

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
30.01.2013 21:24
Kā Tu uzminēji? :)
Piedodiet! It-ka rakstiju sakarigi,bet rezultats...Irina ir tas pats jurnieks602.Es izmekleta loti labi.Operacijas bija ginekologiskas.Kādas ,tagad nav svarīgi.Amerikāņu fibr-s slimnieku alianses prezidentei Sathafai no bērnības sāp kājas:"Es jutos vairāk mirusi,nevis dzīva""Tāds arī mans stāvoklis un pa visu ķermeni sāpes.Ar triptofanu-serotoninu ārstē fibromialgijuTapēc es ar to dalijos..Serotonins iekļauts dažos depresantos.Un arī ietekmē citu organu darbību.elpceļu,sirds-asinsvadu.asinsspiediena....,trūkums izraisa organisko nervu bojāšanu.Organizms triptofanu neražo..Amerikāni secinājuši,ka f-ja ir neirologiska anomalija,nevis psihika.un iesaka ārstēšanu ar pulsējošiem radiovilniem.-it-ka efektīvi(Kur sameklēt aparātu?)Noteikti jāparbauda vit.D.Man bija puse no min. normaas.Tas arī ļoti svarīgs.Latvijā daudziem ir vit.D trūkums.Viņš arī var provocēt sāpes.Bet man sāpes nepariet-.Gep.C arī dara savu.Arstēšanai nepadevās un jaunās zālēs nedrīkst lietot kontrindikaciju un vecuma dēļ. Inficēja mani mediķi,vai nevajag ārstēt obligāti.
F-ju nosaka ar muskuļu biopsiju.
Visu labu!
.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
06.02.2013 00:51
Irina

Par tiem pulsējošajiem rādioviļņiem vari parunāt ar ivars61, viņš mazliet aizraujas ar smadzeņu elektrisko stimulāciju...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
10.02.2013 01:03
Jā, Somijā līdz šim izmanto elektrošoku psihiatrijā. Nekā jaunā šeit nav. Ļoti veca metode.



Edited 2 time(s). Last edit at 10.02.2013 01:03 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
11.02.2013 00:17
To Irina. Mani interesē,pagaidām divas lietas. 1) Ko saka muskuļu biopsijas analīzes? Kā tās izskaidro speciālisti?
2) Kā tev ir bijis ar trombocītiem( palielināts/samazināts skaits)?
Pie viena pastāsti, kā tev ir ar asiņošanu? Ilgi asiņo? Vai ir ņemtas asins recēšanas ātruma analīzes?
Cieņā.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.02.2013 00:19 by Mazdakteris1.
... vēl jau ir arī pētījumi, ka tā saucamā fibromialģija ir parādību kopums, kā var izpausties saindēšanās ar smagajiem metāliem...
padomju un post-padomju sudraba plombītes zobos kaut vai, un ja ir tā pavairāk, kādā brīdi organisms var neizturēt...
potams, tā ir viena versija.
Saslimšanai ar f-ju iemeslu ļoti daud,bet viņos neviens neiedzilinās,jo pieeja pie pacienta standarta,konvejirizēta.Nezinot iemeslus un simptomus,sūdzībām netic.Vislabāk-noraksna uz somatiku.Jādomā,jāanaalizē,jātic pacientam!!!...Pirms pensijas es sadarbojos ar medikiem darba jomā (zinu abas medaļas puses),tāpec es varu raksturot un analizēt viņu darbu.-.Tāds padoms mazdakterim un dr.asistentam-prakse, iedzilināšanās un sapratne,nevis paviršiba ir labu rezultātu iznākums.
Muskuļu biopsija 2 reizes tika veikta 80-s gados-miopatija ar jautājumu.Trešā 2003 gadā- konstatēta fibr-ja ar muskuļu atrofiju un distrofiju.
Reimatologe Rembate (tagad nevaru viņu sameklēt) noteica reimatoido f-ju,nevis psihisko
Kungis un zarnas kā visiem-gastrīts,kolīts.Trombociti un recēšana( veiktas 5 operacijas) norma.Kāpēc jautājat par asiņošanu,par kādu?
Sākkuma pazīmes: no 18g-straujš svara zudums- 10 kg,neliels nespēks,nogurums-jaunībā tas nemaz netraucēja.22g,pispiežoties ar gurniem pie galda stūra izjutu dziļi muskuļos nelielas sāpes-tas bija laikam vissvarīgāks simptoms,Sāpes lēnām pastiprinājās-sāka samazināties gurni.
Dakteri:,,neizdomā,tā nevar būt,tas neko neizsaka...,,Aptv no.35g sāku izjust caurvēju uz kakla, jau nevarēju peldēties nedz vasarā,nedz ziemā baseinā.Tagad varu to izbaudīt tikai baseinā ar temp.31 grāds(dakteri tam arī netic).Kāda var but ārstēšana vai veselība ar tadu attieksmi.
Piekrītu,ka plombas un kronīši arī var ietekmēt.Mazliet vēlāk sataustījās sāpīgi sacietējumi(fibromaas,cistas-?) uz kakla un sāpīgi pie locītavām,kur pievienojas čipslas un saites-tur mazliet piepampis.Arī neticēja.Sāpes no sākuma bija tikai stipri piespiežot.Un tā tālāk...Pēdejais-galvas un sejas sāpes,sausa gļotāda degunā un mutē un čūlaina mute.Droši vien tas nav viss.Tas pats aprakstīts internetā.Kā ar to sadzīvot!?-neviens nezina.Vai normāli ka pats slimnieks nodarbojas ar pašārstēšanos kā varēdams,jo iesaka tikai pretsāpju zāles un antidepr.To jau vairāk nepieņem kunģis.Un kas tālāk!?
Daudz pļāpāju.varbūt kam noderēs.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 19?
Ziņa: