Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??

Aizsāka Rain 

Irinu pilnībā saprotu,jo līdzīgi sirgst mana paziņa,,Staigājošais līkis,,-tā viņa dēvē sevi Paldies Irinai par izsmeļošu stāstuVismaz var zināt un saprast kādda tā ir mokoša slimība.Arsti attiecas pret viņu,kā pret iesnām,vai klepu..Bet kā, ja cilvēks strādā?! Kaiminienei neticēja,ka tā var būt ,,simulēja,, un viņa nevarēja nostrādāt līdz pensijai.-Tāda attieksme!!!Ka saprast irinu Jātic,jāiedzilinās,jaanalizē,japieiet radoši,saprotoši...tad nebūs nekādas putras viņas tekstos.Pārsvarā,seviški jaunatnei, raksturīga paviršiba,vienaldzība,jo seviški medikiem,tāpec tik daudz ielaistu hronisku slimību Mans labais ārsts teica,,Es visvairāk zināšanu smeļos no pacientiem nevis no tā,ko sniedza instituta.viņi ir dzīvs piemērs,pierādījums,,...Mans kaimiņš-kirurgs 60-s gados špricēja savai sievai
narkotikas-savādāk nekā nevarēja noņemt sāpes.Redzot paziņas mokas,domāju,ka tad varēja viņai būt fibromialgija.
Pēdējie izmēģinājumi, ka neticamus rezultātus šīs slimības ārstēšanā( sāpju samazināšanā) dod metotroksāts. meklē Amerikāņu reimatologu rakstus un pētījumus.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
04.03.2015 10:19
Ļoti smags līdzeklis,ko var lietot tikai stingrā ārsta kontrolē.Bīstamas blaknes.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
14.01.2016 05:03
Lasu un man ir šadas pašas sãpes ķermenī.Man pirms fada atklâja mazu trombocitu skaitu-18.Tika lietots prenizalons,tad tr.pacēlâs,kã netika lietots nokrita.pašai eksperimentējot nelietoju uzturã maizi kopś septembra un trombociti ir uzkapusi un turas normas robežas.Vai tas varētu būt saistīts?Bet sāpes ik pa laikam uzrodas un sāp viss ķermanis.Pozitīvs râdas arī laima slimibas rãdītājs,bet veicot padzilinatas analizes ir negativas.Imūna tromboc.ari negatīva.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
14.01.2016 10:53
Fibromialģijas iemesli vēl joprojām ir "tumšais zirdziņš".Tāpēc dusmoties uz ārstiem nevajadzētu. Ja visā pasaulē nezina slimības iemeslus, tad vienīgais veids,kā palīdzēt slimniekam ir simptomātiskā ārstēšana, diemžēl.
Kaut kur lasīju,ka viena slavena persona izgāja spēcīgu ķimioterāpijas kursu.Esot palīdzējis. Acīm redzot tā ir sistēmas slimība.Nezinu kāpēc, bet visvairāk slimo sievietes. Nevar izslēgt badošanās diētas dēļ, kuras rezultātā tiek sagrauta imumunitāte.
Nevar izslēgt priona izsaukto infekciju.
Uz šodienu vairāk var palīdzēt profilakse. Tas ir neizvairīties no A,D,E vitamīnu uzņemšanas. Jo neesmu dzirdējis,ka ar fibromialģiju slimotu apaļās meitenes.
Savā laika mācījos, ka kunģa čūlu izsauc... Tika minēti kādi 4-6 iemesli vai to kopa. Gala rezultātā noskaidrojās,ka vainīga Helikobaktērija.
Bieži pietika ar triju medikamentu kursu, lai pacients aizmirstu par šo slimību.
Tātad - nebadodies, nestresot. Celt imunitāti,kas ir vesela zinātne jeb medicīnas nozare (imunoloģija).
Lai miers un veiksme cīņā ar šo smago situāciju.
Es ari mokos jau gadu ar dazadam sapem,sodien man neirologs noteica diagnozi-Fibromialgija. Ta ka nedziviju LV,bet UK,es pirmo reizi par tadu slimibu dzirdu.Sobrid mekleju interneta no ka tas isti rodas un ka arstejas.Pirms 2 gadiem guvu darba traumu,pec kuras iedzivojos dzilo venu tromboze,ka ari mana spondoloze saka intensivi atgadinat par sevi.Domaju,ka del vinam man ari sap visas malinas,nu jau 4 menesus,pie neliela stresa un fiziskas slodzes,man sak kratities galva.Gim.arsts vispar ignore sos simtomus. Uz ielas palika slikti un braucu uz slimnicu. Labi,ka vini veica visas analizes un nosutija pie neirologa,vismaz kada skaidriba....
Dispepsijas un fibromialģijas slimnieki aicināti pieteikties jaunai bezmaksas ārstniecības programmai

https://www.aluksne.lv/info_data/info15/mai12_01.htm

12.05.2015.





Ikdienas steidzīgas ritms būtiski ietekmē mūsu veselību. Tas nav nekāds noslēpums, ka jebkāda veida organisma un pašsajūtas disbalanss atstāj sekas uz mūsu veselību. Pat izjūtot ikdienišķu satraukumu, nemieru un stresu, kas saistīts, piemēram, ar darbu vai personīgo dzīvi, tas var novest pie smagām slimībām, kas var tikt saistītas gan ar nerviem, gan fiziskām sāpēm, sekām, kas saistītas ar nesabalansētas pārtikas lietošanu uzturā un cita veida problēmām, kas būtiski iespaido mūsu veselību un pašsajūtu. Ar šādiem simptomiem saistītās slimības ir dispepsija un fibromialģija, kas katra ir atšķirīga tās izpausmēs, tomēr var radīt nopietnas veselības sekas. Lai noskaidrotu šo slimību simptomus, to progresu un tās ārstētu, veselības centrs “Adoria” vēlas sniegt atbalstu un nodrošināt bezmaksas ārstēšanu cilvēkiem, kas izjūt ar tām saistītus simptomus.
Sveiki!
1) Situācijā kad ir aukstums loģiski veidojas vazospazms(asinsvadu spazms) un ir traucēta audu prefūzija ar asinīm un formelementiem tāpēc arī klīniskā aina pasliktinās.
2) Jāsaprot vai tās ir iekaisuma vai īšēmiska rakstura sāpes ?
3) Tiešām ir jānosaka iekaisuma marķieri EGA CRO Anti streptolizīns u.c.
4) Jānosaka elektrolītu un citu vielu saturs un dinamika organismā.
5) Jāveic biopsijas materiāla citoloģiska un histoloģiska izmeklēšana
6) Jāveic funkcionāla diagnostika ar strestestiem visam organisma sistēmām
7) Jāveic nopietna anamnēzes(ģimenes un pacienta), visu izmeklējumu metaanalīze
8) Varbūt tiešām ir kāda jūtība dēļ ģenētiska truacejuma un pietruksts kāds ferments tāpēc nenotiek kāda bioķīmiskā reakciaja vai novirzes tās ķēdē.
+ 2) Vai neiroloģīska rakstura sāpes
9) Jānovertē mugurkaula stāvoklis saknīšu kompresija u.c.
10 ) Jāveic lokāli sāpošā rajona bioķīmiska izmeklēšana varbūt stimulējot to
Sveiki,
arī man 2 gadus atpakaļ tika uzstādīta diagnoze Fibromialģija. Visi simptomi tādi paši kā te jau visi raksta, bet par tiem varbūt vēlāk.

Ar šo kaiti sirgstu jau kopš 2000. gada un pa šiem gadiem esmu bijis pie entajiem ārstiem un veicis visus izmeklējumus, ko vien viņi bijuši spējīgi izdomāt. Tāpat esmu mēģinājis holla diagnostiku ar fito terapiju un 3 dažādus dziedniekus, bet tas viss ir izrādījies veltīgi. Stradiņos piemēram slimības vēsture man ir 2 biezos sējumos, lai gan citu saslimšanu nav bijis.

Būtu ārkārtīgi svarīgi, lai kāda asociācija uzņemtos sistemātisku informācijas apkopošanu par iespējamajiem cēloņiem katrā saslimšanas gadījumā, tā pat arī lai tiktu apkopoti veiksmes stāsti, kur kādam ir izdevies atrast kādas brīnumzāles.
Vienīgais ko analīzes uzrādīja manā gadījumā, ir D vitamīna trūkums un augsts parathormons. Abas šīs lietas it kā cieši saistītas, un pēc D vitamīna uzņemšanas rādītāji normalizējās. Tikai dīvaini, ka jau pēc neilga laika rādītāji atgriezās vecajās sliedēs. Šādus D vit. kursus esmu veicis atkārtoti 3-4 reizes un vis beigās tāpat nostājās pa vecam.

Atšķirībā no vairuma fibromialģijas vergiem, esmu vīrietis spēka gados.Turklāt ar intīmo dzīvi man viss kārtībā. Pēc būtības esmu sevis mocītājs. Sāpes mani neaptur iet tālāk uz nosprausto mērķi. Esmu neatlaidīgs, uzcītīgs un paciest varu daudz. Kas zina, varbūt tieši šīs īpašības mani noveda pie šīs saslimšanas. Viss šķiet sākās 19 gadu vecumā, kad strādājot vasaras praksē Somijā, ļoti stipri samocīju muguras jostas daļu. Tur lasīju gurķus un zirņus. Sāpes bija mežonīgas, bet darbu tomēr turpināju. Saimnieks reizēm migloja laukus ar kaut kādām ķīmijām. Iespējams tieši šī kombinācija, kad ķermenis jau bija šoka stāvoklī un ķīmija pa virsu aizsāka manas likstas.

Atgriežoties LV, muguras sāpes nepārgāja, sāku iet pie dakteriem. Nākošā vasarā, pirms studiju uzsākšanas Rīgā, nolēmu piestrādāt alus brūzī, kur arī bija dažādas ķīmijas. Reiz pat pēc konveijeru un ceha ģenerāltīrīšanas sapampa visi locekļi un nācās braukt uz slimnīcu pēc šprices.
Katrā ziņā, ir skaidrs, ka Fibromialģija ir uzņēmusi apgriezienus tieši pēdējo 20-30 gadu laikā, tāpēc vaina manuprāt ir jāmeklē lietās, kas vēl nebija izgudrotas 30-40 gadus atpakaļ, turklāt to neizraisa vis viena konkrēta lieta, bet kaut kāda lietu vai apstākļu kombinācija.

Man ir sekojošas versijas par slimības izraisītājiem:
1) Smags slimības saasinājums (manā gadījumā mugura, bet kādam citam tā iespējams var būt cita saslimšana) kombinācijā ar kādu ķīmisku vielu
2) “Nevienam nekaitīgie” ĢMO, ko jau gadiem bāžam sevī
3) “Nevienam nekaitīgie” WIFI, GSM u.c. starojumi kombinācijā ar kādu smagu slimības saasinājumu.
4) Datori, un tas kā tie iedarbojas uz mūsu psihi/smadzenēm. Manā gadījumā, dators mājās bija jau kopš 1997. gada. Toreiz biju par to starā, jo nevienam citam no klases 30 bērniem nebija tāda ekstra, bet es spēlēju Doom2 un Screamer kā tāds izredzētais, kad vien gribēju. Tagad tas šķiet tik ironiski…
5) Četru gadu vecumā man bija diezgan smags smadzeņu satricinājums pēc tam kad uz pārejas pie bērnudārza mani notrieca dzērājšoferis ar žiguli. Pēc tam līdz 12 gadu vecumam šķiet bija vēl pāris viegli smadzeņu satricinājumi. Varbūt smadzeņu satricinājumi kombinācijā ar ķīmijām ir pie vainas?

Man ir brālis, kurš ar datoru aizrāvās vairāk nekā es, kuram arī ir bijuši kādi nelieli smadzeņu satricinājumi, kurš tāpat kā mēs visi ir saņēmis dažādus starojumus un ēdis ģenētiski modificētu pārtiku, bet viņam nav šādas saslimšanas. Tad kas to visu man izraisīja? Vai kāds tuvāko 20 gadu laikā spēs uz to atbildēt???

Domāju ja visi pacientu stāsti tiktu detalizēti apkopoti, tad secinājumus noteikti varētu izdarīt.

Par simptomiem…
Pirmais ko pamanīju, sāka brakšķēt locītavas - roku pirkstu locītavas un mugurkauls. Brakšķēsana bija kopā ar tādu vieglu smeldzīgu sāpīti. Sākumā domāju ka tās ir locītavu sāpes, vēlāk sāku šaubīties, jo piemēram jau uzkāpjot līdz otram stāvam sāku just svilinošu sāpi kāju muskuļos, tādu sāpi kā jūt treniņos svarus cilājot, kad muskuļi jau ir izkačāti bezspēkā. Tāpat drīz vien pamanīju, ka sāku trīcēt un salt kad tam tā nevajadzētu būt – indikators pārējie draugi barā tādos pat apstākļos.
Vēlāk šiem simptomiem pievienojās pastāvīgs pārgurums, traucēts miegs, epizodisks līdzsvara zudums, trauksme, acu asarošana, rīstīšanās mazgājot zobs (iepriekš varēju mazgāt ar jebkādu zobu pastu un nerīstījos) u.c. Vienkārši sakot paaugstinājās jutīgums jebkurā sfērā. Sāpes arī pieņēmās spēkā.

Sākumā pašsajūtu uzlaboja fiziskas nodarbes, tāpēc aizrāvos ar dažādiem sporta veidiem. Interesanti, ka šie visi simptomi ir tikai sajūtu līmenī. Nekādi nogurdināmības testi ko veica Stradiņos neko neparādīja. Piemēram pamēģināju ar draugiem nobraukt dažu SEB MTB posmus. Sākumā domāju kā būs, jo paguruma sāpe kājās iemetās jau pēc 5…10 nobrauktiem km. Bet tā kā šādas sāpes spēju ignorēt, tad arī pēc nobrauktiem 40 km un apdzītiem dažiem simtiem konkurentu, izrādījās ka spēks kaulos tomēr ir.

Tagad sportošana diez ko vairs nepalīdz. Vienīgais kas uz kādu brīdi palīdz ir masāžas. Un vēl šķiet ka sliktā pašsajūta nemoka tik ļoti brīžos kad dzīve uzliek vēl kādu smagāku pārbaudījumu piemēram par tuvākā zaudējumu vai tamlīdzīgi. Tad šķiet smadzenes ir aizņemtas būtiskāko un tām nepietiek resursu lai ģenerētu sāpju sajūtas veselos locekļos un orgānos.

Man patīk ekstrēmas lietas, adrenalīns un kārtīgi izkustēties, lai gan ja ar to sportu pārdozēju tad pēc tam ir vēl 3-tik grūti. Bet domāju, ja nemēģinātu sliktās sajūtas ignorēt un mājās raudātu uz dīvāna, būtu sen jau sabrucis.

Zāles arī esmu izmēģinājies vistrakākās. Vienas ko tagad atceros saucās Lyrica. Ja vajadzētu, pierakstos atrastu, ko vēl esmu lietojis. Atmiņa pēdējos gados arī sāk pievilt.
Dažas no zālēm noņēma sāpes muskuļos, cīpslās un noguruma sajūtu uz 2-3 nedēļām, bet tad efekts pazuda un pārtraucu tās lietot. Pēc 6 mēnešiem vēlreiz lietojot tās pašas zāles, efekts nebija nekāds – smadzenes it kā adaptējās.

Mūsu nereālo diskomforta sajūtu tā kārtīgi var saprast tikai tie kas paši ar to slimo. Ja kāds ir atradis variantu kā vismaz daļēji atvieglināt pašsajūtu, lūdzu dalieties! Rakstiet par to visos ar Fibromialģiju saistītos blogos utt! Ja Jums tas palīdzēja, gan jau vēl kādam tas palīdzēs.

Turieties bēdu brāļi un māsas! Un dzīvojiet dzīvi tā, lai katra gada beigās ir pēc iespējas vairāk dienu ko atcerēties ar smaidu!
Labdien!
Iznāk ka arī man ir šī kaite. Esmu 49 gadus vecs vīrietis. Rīdzinieks, kur medicīnas pieejamība ir salīdzinoši vienkāršāka, kā citur Latvijā. Mokos ar augstāk aprakstītajiem simptomiem nu jau ceturto gadu. Viss sākās ar pakāpeniski augošām grūtībām adekvāti reaģēt uz ikdienišķām stresa situācijām. Attīstījās pēkšņi ar sāpošiem ceļiem. Tagad jau mats matā pilns komplekts kā cilvēki šeit iepriekš aprakstījuši. Esmu izgājis neskaitāmus izmeklējumus un konsultācijas, kas kopā ar zālēm man jau izmaksājušas pāri par 1000 euro un miljoniem neatgriezeniski zaudētu nervu šūnu. Rezultāts - apaļa nulle. Būtiskas novirzes analīzēs un izmeklējumos neparādās. Mana sadarbība ar kārtējo speciālistu parasti beidzas pēc standarta novēlējuma nodarboties ar ārstniecisko vingrošanu, kura kursu bez rezultātiem jau izgāju pašā sākumā. Tāda sajūta, ka visi zinošie dakteri tiešām Latviju ir atstājuši, jo par šādas diagnozes varbūtību neviens arī nav pat ieminējies. Kaut gan ko tur brīnīties, ja analīzes uz Laima slimību man pirmo reizi bija jānodod trešā izmeklēšanas gada beigās! Esmu visam atmetis ar roku, jo šāda veselības aprūpe ir tikai naudas un laika bezjēdzīga šķiešana. Pie mediķiem ar šīm sūdzībām atgriezīšos tikai caur ātrās palīdzības pakalpojumu, ja nonākšu tik sliktā stāvoklī. Tā ir pēdējā cerība, jo nonākot stacionārā varētu būt nopietnāka attieksme.
Piekrītu "Pipars" rakstītajam, ka slimības izraisītāji ir ilgstoši uz cilvēka organismu un psihi ietekmējošu apstākļu kopums.
Manā gadījumā tā ir:
1. Zināma datoratkarība, lai kā to negribētos atdzīt; (vēl nav novērsts)
2. Psiholoģiska rakstura trauma sadzīvē; (četru gadu noilgums un līdz ar to atmiņas traucē arvien retāk)
3. Gadiem ilgstoša spriedze, stress, konflikti un diskomforts darbā. (gadu kā nomainīta nodarbošanās un ar šo vairs problēmu nav)
Ceru ka cenšoties mainīt savu attieksmi pret lietām un piekopjot veselīgāku dzīves veidu, liksta atkāpsies. Citu rīcības variantu jau nav. Pirmkārt jau pašam sava dzīve jāsakārto pašos pamatos. Pēc tam var pētīt kā to visu stimulēt vēl ar medikamentiem, ja nepieciešams.
Anthony William grāmatā Medical Medium ir sīki smalki apsrakstīti šīs slimības simptomi un galvenais iemesls - vīruss. Vienreiz izslimots Epšteina Bara vīruss paliek organismā un turpina uzdarboties, šajā gadījumā skarot nervus. Pie katras nervozēšanas, situācija pasliktinās, kā arī pie pārējiem apstākļiem, kas novājina imunitāti. Ar konkrētām zālēm ir pamazām jāgalina nost vīruss. Grāmatā minētās zāles (saraksta secība pēc nozīmīguma, jeb pirmās visspēcīgākās zāles) - Cat's Claw, Silver hydrosol (no Sovereign Silver), cinks, B12 (methylcobalamin kopā ar adenosylcobalamin, pēdējais sastāvā ir svarīgs), lakricas saknes tēja, melisa, 5-MTHF, selēns, Red marine algae, L-lysine, Čaga utt. (pilns saraksts grāmatā). Pati personīgi šobrīd ārstējos vēl agri spriest, bet instagramā var vērot cilvēkus, kam viņa protokols ir palīdzējis.
Sveiki!
Esmu vīrietis 42. Man arī ir visādi līdzīgi simptomi jau divus gadus. Migrējošas sāpes pa ķermeni. viss sākās pēc ērces koduma. Tikai pēc 2 mēnešiem nevis "kā pēc grāmatas" man parādījās sarkanais pleķis. Tika izdzerts antibiotiku kurss, ar ko es sabojāju tikai kunģi kam sekoja kobras rīšana un vizīte pie gastroentrologa . Pirmie sāka sāpēt pleci un spranda., tad pamazām uz leju , uz ribām tad uz vēdera muskuļiem. no rītiem jau ceļos ar smiekliem -kas tad šodien mums sāpēs ! ?.Bija tādas sāpju naktis ka likās pēdējā manā dzīvē. tagad pēdējās 3-4 nedēļas sāp ribas mugurpusē . Esmu arī izmēģinājies visādus uztura bagātinātājus un citas lietas kas kā jau te tika minēts liekās ka palīdz uz pāris dienām bet tad atkal viss pa vecam. Analīzes joprojām uzrāda Borrelia burgdorferi IgG 70.6. Un līdzīgi kā raksta Pipars tad kad esmu ar ko svarīgu nodarbināts piem. darbā aizmirstās visas sāpes un viss ok. Esmu sācis lietot d vit. pilienus katru dienu un liekas ka pašsajūta uzlabojas. Reizi nedēļā apmeklēju arī baseinu. Laikam jau būs ar šito jāsadzīvo . Bet ar to Cat's Claw gan tikai kunģi var sabojāt.
Re: Fibromialģija - vai ir kāds, kas cieš no šīs kaites??
01.01.2018 16:57
Diemžēl a/b kurs būs jāatkārto. Spirohetas kas izsauc Boreliozi var nosaukt par peļu sifilisu.
Manā necilā sapratnē šī slimība jāārstē līdzīgi siflisam.
Latvijā , liekas, ir maz sapratnes vai nevēlēšanās.
Es meklētu labu un pieredzējušu STS ārstu .
Lai veiksme.
Paldies par atbildi bet otro reizi gan man nav vēlēšanās pēc antibiotiku kursa jo tas ir ļoti iedragājis manu zarnu traktu. Esmu pa diviem gadiem ievācis ļoti daudz info par Laimu tieši no Amerikas. Arī no forumiem tādiem kā Healing well .t.t. Daudzi tiek galā ar veselīgu pārtiku , vitamīniem detoksikācijas vannām un veselīgu dzīvesveidu. Mūsu organisms ir gana spēcīgs lai pats cīnītos ar vīrusiem un infekcijām. Un galvenais nenokārt degunu jo no tā nemirst bet ar zālēm tik var iegūt daudz un dažādas blakusparādības un kaites. Bet tas mans uzskats.
Latvijā tiešām ir maz sapratnes un nevēlēšanās un neticēšana no ārstu puses. Lielākajai daļai tā arī liekas ka izdzēri ab kursu vai divus un viss jābūt veselam ! Mans ĢA joprojām īsti netic ka man ir Laima slimība.
Kuku1 - mana ģimenes ārste pat nezināja, ka pastāv Laima slimības apstiprinošas analīzes. Un pateica, ka tik jaunam (40) cilvēkam nekas nevar būt, lai padzeru antidepresantus. Bet es brūku kopā. Ik pa laikam uzlec akūtā Laima analīze, bet tas esot normāli! Inf. man nevarēja pat paskaidrot kāpēc, laikam esot recidīvs. LAIKAM! Kas tie par dakteriem! Es vairs neesmu cilvēks arī man sāp jau gandrīz viss. Nenormāli sāp plec, mugura, zem krūtīm, zem lāpstiņas, sāp galva. Viss krakšķ un spēka vairs nav. Vispār man tas viss pastiprinājās tieši ne pēc Laima, bet pēc gin.op. Būs jāčāpo c hep. varbūt pārbaudīt. Nezinu, bet LV ar dokiem, kaut kas nav..... Lasu visus citu simptomus un tas ir tik pazīstami. Vai tiešām situācija ir tik bezcerīga? Ko darīt...?
Jenkju zinātnieki jau sen ir izpratuši FM iemeslus....

Tā ir ģenētiska kaite - Metalltionīna disfunkcija. Metalltionīna proteīns lielā mērā ir atbildīgs par smadzeņu šūnu aizsardzību no oksidantiem un elektrofiliem. Metalltionīns mazina oksidatīvo stresu.
Iedzimtu ģenētisku mutāciju rezultātā Metalltionīns smadzenēs izstrādājas par maz un oksidatīvā stresa radītās sekas, gadiem ejot, akumulējas.
Finālā iestājas tas ko visi sauc par FM.

Mūsdienu ārsti izraksta antidepresantus lai samazinātu slimnieka stresa un nemiera līmeni, jo šie abi smadzenēs rada papildus oksidatīvo stresu.

Par laimi Metalltionīns nav vienīgais proteīns, kas cīnās ar oksidatīvo stresu, ir vēl viens - Glutathions.

Glutathiona līmeni dabiski var paausgstināt 11 veidos.

Lūk links:
https://www.healthline.com/nutrition/how-to-increase-glutathione

11 veids - dzert glutathiona uztura bagātinātajus.

Visu šo 11 punktu ievērošana paredz, ka vairāku gadu garumā FM simptomi mazināsies un, iespējams, izzudīs pavisam.
"Pipars" aprakstītais drīzāk velk uz autoimūno saslimšanu... galīgi neizklausās pēc FM





KristineKB, ne visi drīkst lietot B12 paveidu - methylcobalamīnu, kādiem 8% šis tavs ieteikums var beigties ar smadzeņu "izdedzināšanu" un permanentu uzturēšanos Tvaika 2
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 11?
Ziņa: