dabiski līdzekļi pret kašķi

Aizsāka soma 

Man ir aizdomas, ka man ir kašķis (draudzenei bija), un es baroju ar krūti, tāpēc vēlos izmantot dabiskāku līdzekļus. Izlasīju, ka darbojas nīma eļļa, tējaskoka ēteriskā eļļa, krustnagliņu ēteriskā eļļa un minerālsāļu vannas. Pie dermatologa vēl neesmu tikusi, bet, ja manas aizdomas apstiprināsies, gribu izmantot šos līdzekļus.Vai kādam ir pieredze? Visvairāk mani interesē eļļu jaukšanas proporcijas un vai tās var izmantot pusotru gadu vecam bērnam (tas ir, vai eļļu potenciālais kaitīgums ir pielīdzināms pretkašķa krēmu potenciālajam kaitīgumam).
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
11.05.2013 10:37
Ar ko dabiskās indes atšķiras no sintētiskajām? Jo ērci var nogalināt tikai indes. Jāiet pie bērnu dermatologa.Vienkāršāk ir regulēt devas gataviem produktiem. Izeja ir sen atrasta.Nav ko izgudrot par jaunu riteni.
Lai saprāts un vēlreiz saprāts.



Edited 1 time(s). Last edit at 11.05.2013 17:20 by Mazdakteris1.
moljers
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
11.05.2013 16:54
vienīgais par ko būtu jāuztraucas, kā nepielais kašķi apkārtējiem, nevis kā ārstēties neārstēties ar indīgām vielām
Ir dažadas recepres tautas medicīnā,tajā skaitā ar eļļām,tomēr-ar kašķi labāk cīnīties ar radikālākiem līdzekļiem,starp citu-ne viss,kas indīgs kukainim,ir indīgs arī cilvēkam un otrādi.
Dabiskās indes nesausina un nebojā ādu, patiesībā pat uzlabo tās stāvokli. Droši vien līdz ar to arī mazāks kontaktdermatīta risks.
Ir tikai viena ziede, ko var lietot, barojot ar krūti - benzotal, un tai pašai instrukcijā rakstīts, ka var barot tikai tad, kad notīrīts laukums. Es īsti nesaprotu, vai man 3 dienas uz krūšgaliem jānēsā tā smēre. Protams, arī šīs eļļas nav ieteicams lietot iekšķīgi, bet tās tāpat šķiet drošākas, ja kaut kas tomēr mutē nokļūtu.
patiesībā jautājums ir par to, ko drošāk lietot zīdīšanas laikā.
bez tam pie dermatologa pierakstīta esmu tikai jūnija sākumā, un pat par maksu būtu iespējams tikt tikai pēc 3 nedēļām. Līdz tam laikam (ja man neizdosies kādu iežēlināt) benzotal katram gadījumam lietot nav nekādas vēlēšanās, vēl jo vairāk uz bērna ādas, nemaz nerunājot par to, ka tās ir recepšu zāles.

nīms ir vecāks divritenis par mūsdienu ķīmiskajiempreparātiem. Indijā pret kašķi to lieto jau sen.
Paņem lauru lapas,samal kafijas dzirnaviņās līdz pulverim,tad samaisi ar sviestu vienādās daļās un iesmērē visur kur niez,jab visu ķermeni.Pirms tam vēlams karstu dušu .Lauru lapas cilvēkam nav indīgas,tās šķīdina sāļus,bet var arī izraisīt asiošanu,ja lieto iekšķīgi.
Ja Tev problēmas ar saudu ādu,tad lieto A un E vitamīnus.Papildus vēlams kāds vitamīnu komplekss,kur arī cinks sastāvā,vairāku citu vitamīnu un mikroelementu trūkums var neļaut iedarboties A vitamīnam.
Ir daudz argumentu,laI lietotu tautas medicīnu,tai skaitā pārliecība,zaļā domāšana,dažiem patīk mācīt,ko otram vajag un ko nevajag izgudrot,ja ir argumenti,kapēc gribas tautas līdzekļus-kāpēc gan nē?
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
11.05.2013 19:10
Kašķis jau nav nekāda raķešu zinātne ģimenes ārstam. Tu esi mazuli barojoša mamma, tas jau neskar tikai Tevi. Varbūt pat vari saņemt kādu konsultāciju pa tālruni.
ģimenes ārste teica, ka neizskatās pēc kašķa, un. lai arī uzticos savai ārstei, viņa tomēr nav speciāliste. Draudzenei viņas ģimenes ārste arī teica, ka nav kašķis (pēc tam viņa bija pie dermatologa), un šīs problēmas sākumavotam ģimenes ārste bija pateikusi, ka tā ir alerģija, līdz ar to nekas netika darīts. Ja nu man vēl ir tikai sākumstadija un tāpēc simptomi nav tik izteikti? Varbūt kāds zina, cik izteikti simptomi ir sākumstadijā? Varētu būt pagājis kāds mēnesis kopš iespējamās inficēšanās, cik esmu lasījusi inkubācijas periods ir no 2-6 nedēļām.
ģimenes ārste teica, ka es varētu lietot dabiskus līdzekļus, kad par to ieminējos, bet neiedziļinājās šajā tēmā. Nīma eļļa un krustnagliņu ēteriskā eļļa var būt toksiskas, ja lietotas par daudz, un netiek ieteiktas lietošanai zīdīšanas laikā. Bet tai pašā laikā arī tas pats benzotal ir toksisks. Un galvenais, ka nav skaidrības, kā to visu savietot ar zīdīšanu, un mana ģimenes ārste par to neko īsti nevarēja pateikt.
vai var sīkāk uzzināt par lauru lapu lietošanu? cik bieži, kāds iedarbības mehānisms?
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 01:05
tad varbūt sāksim no sākuma: kādi Tev ir simptomi?
Soma,es neesu tāds speciālists,lai skaidrotu iedarbības megānismus,tādu infu būtu ļoti grūti atrast,biežums-3 reiz dienā varētu,bet-tad jau vēl jānoskaidro,kas Tev īsti ir.
Es ar medicīnu hobija līmenī nodarbojos,arī savas problēmas risinor,nu,ok,paskatīšos,jo rā recepte visai plaši izplatīta.
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 14:22
Neticu, ka ģimenes ārsts, bērnu dakteris un dermatologs šo jautājumu nevar kopā ar pacientu atrisināt.
Skaidrs,ka nostādot muļķīgā stāvoklī ārstus ar dīvainiem jautājumiem,atbilde nebūs viennozīmīga.
Ārsts var palīdzēt slimniekam tikai ar tiem medikamentiem, kas ir noteikti farmokoloģijas klāstā.
Citos gadījumos ir jāiet, uz savu atbildību, pie pūšļotājiem, tautas dziedniekiem un citiem "speciālistiem".
Ja pacients pats sev nosaka slimību, tad pašam arī jāārstējas,manuprāt.
Vēl jo vairāk, ja visā tajā iejaucam bērnu.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.05.2013 14:29 by Mazdakteris1.
es vēlos noskaidrot alternatīvas, pirms esmu tikusi pie dermatologa. Laicīgi ievācu informāciju. Naivi ir ticēt viena ārsta viedoklim, zinu pēc savas pieredzes.
Jaukt kopā 3 dažādu ārstu uzskatus un risināt vienu jautājumu kopīgi...? Viņi izceļas ar viedokļu dažādību. Un mēdz arī kritizēt iepriekšapmeklēto ārstu profesionalitāti.
man ir sīkas miesaskrāsa vai sārtas pumpiņas, kas mēdz niezēt. Daudzviet grupās pa 2-3. Sākumā bija uz rokām, plaukstu locītavām, tagad jau arī uz augštilbiem, vēdera, muguras. Bet nav tik intensīva nieze, kā vajadzētu būt, un nav arī tā, ka tieši naktī sāktu ļoti niezēt. Nieze ir tik neintensīva, ka es pat neesmu droša, vai neesmu viņu izdomājusi. Galu galā arī agrāk ik pa laikam kaut kas ir niezējis.Tas ir vienīgais, kas man vieš cerību. Ceru, ka dermatologs veiks arī analīzes. Vai ir jēga cerēt?
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 17:55
neizklausās pēc kašķa.
moljers
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 17:56
tirīgiem cilvēkiem, kas regulāri un kārtīgi mazgājas, kašķa izpausmes nav klasiskas ! izpaužas netipiskās vietās, nav vienā vietā daudz u.t.t.
tas , ka ir 2-3 it kā mazas krevelīte-pumpiņas ir diezgan raksturīgi
diagnostika vienkārša, pieredzējis dermatologs pateiks apskatos, nekādas analīzes tur nav vajadzīgas, bet labāk jau zem mikroskopa apskatīties :)

Kašķa ārstēšana manā uztverē ir nekaitīga un vienkārša
Un ceriet labāk, ka tas ir kašķis, nevis kāds riebīgs neskaidrs alerģisks dermatīts, jo kašķis ir izārstējams ar vienreizēju iesmērēšanos un veļas izmazgāšanu un izgludināšanu , ar dermatītu cīnīsieties ilgstoši :)
nevaru iedomāties, kāds ļaunums ir vienreizējai ķermeņa iesmērēšanai ar benzyl benzoātu piemēram, varbūt varat paskaidrot ?
man liekas, ka tas ir labāk nekā mocīties ar kaut kādiem lauru lapu uzlējumiem, bet varbūt kaut ko nesaprotu

benzil benzoātu drīkst lietot no 2 mēnešu vecuma bērnam !!!! tā kā par toksiskumu caur pienu aizmirstiet,
pie tam 2 mēneši ir noteikti, nevis tāpēc, ka viņš tiem ir kaitīgs, bet tāpēc, ka PASAULĒ NAV PIEREDZES PAR TĀ PIELIETOJUMU JAUNĀKIEM BĒRNIEM
Bet varbūt , ka var lietot kādu no vitamīniem tik lielās devās, ka visas ērces apmirst , vairs neatceros kuru varējā pārēsties un odi nekož
moljers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> tirīgiem cilvēkiem, kas regulāri un kārtīgi
> mazgājas, kašķa izpausmes nav klasiskas !
> izpaužas netipiskās vietās, nav vienā vietā
> daudz u.t.t.
> tas , ka ir 2-3 it kā mazas krevelīte-pumpiņas
> ir diezgan raksturīgi
> diagnostika vienkārša, pieredzējis dermatologs
> pateiks apskatos, nekādas analīzes tur nav
> vajadzīgas, bet labāk jau zem mikroskopa
> apskatīties :)
>
> Kašķa ārstēšana manā uztverē ir nekaitīga
> un vienkārša
> Un ceriet labāk, ka tas ir kašķis, nevis kāds
> riebīgs neskaidrs alerģisks dermatīts, jo
> kašķis ir izārstējams ar vienreizēju
> iesmērēšanos un veļas izmazgāšanu un
> izgludināšanu , ar dermatītu cīnīsieties
> ilgstoši :)
> nevaru iedomāties, kāds ļaunums ir
> vienreizējai ķermeņa iesmērēšanai ar benzyl
> benzoātu piemēram, varbūt varat paskaidrot ?
> man liekas, ka tas ir labāk nekā mocīties ar
> kaut kādiem lauru lapu uzlējumiem, bet varbūt
> kaut ko nesaprotu
>
> benzil benzoātu drīkst lietot no 2 mēnešu
> vecuma bērnam !!!! tā kā par toksiskumu caur
> pienu aizmirstiet,
> pie tam 2 mēneši ir noteikti, nevis tāpēc, ka
> viņš tiem ir kaitīgs, bet tāpēc, ka PASAULĒ
> NAV PIEREDZES PAR TĀ PIELIETOJUMU JAUNĀKIEM
> BĒRNIEM
> Bet varbūt , ka var lietot kādu no vitamīniem
> tik lielās devās, ka visas ērces apmirst ,
> vairs neatceros kuru varējā pārēsties un odi
> nekož

Bet varbūt , ka var lietot kādu no vitamīniem
> tik lielās devās, ka visas ērces apmirst ,
> vairs neatceros kuru varējā pārēsties un odi
> nekož

Jādomā,ka Moljers to ir izmēginājis un guvis labus rezultātus,varbūt varētu atcerēties kurš vitamīns tas bij un kāda deva?:)))
Interesanti,naftalīns neder,varbūt arī ir kāda pieredze?:)
According to "Pediatric Dermatology" by Lawrence A. Schachner and Ronald C. Hansen, benzyl benzoate can affect the nervous system especially when used on children. If a child is overexposed to this medication, he may experience jerking movements of the arms or legs, seizure activity or even loss of consciousness.

bet, labi, es vairs no tā tik ļoti nebaidos, jo uzzināju, no kā tas tiek iegūts. No ģimenes ārstes izklausījās, ka uz laiku būtu jāpārtrauc barošana ar krūti, ko es negribu un pašlaik nemaz nevaru atļauties izdarīt. Un tas bija galvenais uztraukuma iemesls.
moljers
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 18:30
Nekas nav jāpārtrauc !!!!!
viņš ir toksisks apēdot !!!!
tātad mazs bērns viņu var saēsties, ja mēte ārstējoties no kašķa sasmērē krūtis un baro !!!
nebarot vienu dienu, vai krūtis nesmērēt
un vispār par ko mēs runājam, ja neviens nezin ir kašķis vai nav :)

es izaugšu, man būs meita, viņa ies pēc ūdens , iekritīs akā un noslīks, tādēļ arī raudu

man liekas, ka pret odiem bija jāēd A vitamīns milzu devās
neesmu mēģinājis, nemīlu vitamīnus
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 20:39
Piedodiet, pavirši lasiju, bet kašķis uz krūšu galiem nemetās. Uz krūts, zem krūts bet ne uz krūšu gala... No dabīgiem līdzekļiem varu ieteikt ļoti vecu un parbaudītu (no Bībeles laikiem) lietu, kasīšanu ar poda lausku...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
moljers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nekas nav jāpārtrauc !!!!!
> viņš ir toksisks apēdot !!!!
> tātad mazs bērns viņu var saēsties, ja mēte
> ārstējoties no kašķa sasmērē krūtis un baro
> !!!
> nebarot vienu dienu, vai krūtis nesmērēt
> un vispār par ko mēs runājam, ja neviens nezin
> ir kašķis vai nav :)
>
> es izaugšu, man būs meita, viņa ies pēc ūdens
> , iekritīs akā un noslīks, tādēļ arī raudu
>
>
> man liekas, ka pret odiem bija jāēd A vitamīns
> milzu devās
> neesmu mēģinājis, nemīlu vitamīnus

Ja liekas, īpaši pret asfaltu,var sasisties:))
Ja nemīlat vitamīnus,tas vēl nav iemesls sākt kaut kādu kasīšanos.Jums tos neviens ar varu mutē nebāž,es tā ceru.Viens dzer šņabi,cits viskiju.
moljers
Re: dabiski līdzekļi pret kašķi
12.05.2013 21:03
Patiešām sasitos :)
tas ir B vitamīns, kuram piemīt arī asiņu garšas samaitāšanas īpašības :) - asinsūcēji kukaiņi zaudē interesi par šādu upuri :)
tā kā ir vēl viens iemelss viņus ēst, tūlīt sāksies odu laiks :)

tīmeklī var sameklēt daudz informācijas, meklējiet un lasiet :)

salīdzināt vitamīnus ar šņabi vai viskiju ir nekorekti :)
moljers Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Patiešām sasitos :)
> tas ir B vitamīns, kuram piemīt arī asiņu
> garšas samaitāšanas īpašības :) -
> asinsūcēji kukaiņi zaudē interesi par šādu
> upuri :)
> tā kā ir vēl viens iemelss viņus ēst, tūlīt
> sāksies odu laiks :)
>
> tīmeklī var sameklēt daudz informācijas,
> meklējiet un lasiet :)
>
> salīdzināt vitamīnus ar šņabi vai viskiju ir
> nekorekti :)

Moljer,vai tad es vitamīnus ar šņabi salīdzinu?Un vispār-Bvitamīns nav viens,to ir stipri daudz,ceru ka ne smagi sasities::))Kā upuris Jūs varētu izmēgināt Bvitamīnu pret odiem,ja vien odi nepatīk labāk kā Bvitamīns:)
Nu,
Laikam doma pārtrūka..:)
iemesls tam, lai pirms laika satrauktos par to, vai tas tomēr ir kašķis, ir iespēja inficēt citus. Tāpēc rodas jautājums, vai man jābrīdina visi, ar ko esmu saskārusies, lai viņi katram gadījumam izolē sevi no sabiedrības un vai man pašai tagad būtu jāizolējas. Tā doma par to, kā caur mani tas nonāk pie citiem un no citiem pie citiem ir mokoša. Tāpat arī doma par to, ka tik tikko pazīstamiem cilvēkiem būtu jāpaziņo šāda ziņa, jo esmu bijusi viņu dzīvoklī un pieskārusies mēbelēm.

paldies par b vitamīna padomu, vai derētu gastronorm (ieskābētas piena sūkalas, kas satur dabīgos b vitamīnus)?
un paldies par informāciju par krūšu galiem!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 25?
Ziņa: