LOC ginekoloģijas nodaļa

Aizsāka smilga 

smilga
LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 10:40
Labdien!
Lūdzu, vai kāds var paskaidrot, kapēc Latvijas onkoloģijas centra ginekologijas nodaļā ir tikai divi operējošie ārsti, turklāt viens no kuriem ir tikai par maksu, bet otrs vazā sev līdzi studentus ? un lai varētu kaut vai izvelēties to maksas ārstu, ir jāizrakstās laukā no slimnīcas un jāiestājas caur onkoloģijas poliklīniku, gaidot vēl vismaz mēnesi? Vai tas vispār ir normāli, ka pacientēm ar onko ginekologiskām saslimšanām ? onkoloģijas centrā?nav nekādas ārstu izvēles? Tātad, operē tikai dr.Ustinovs, turklāt, caur med. personālu tiek iedots pacientei parakstīt papīru, ka viņa piekrīt visam ko ķirurgs darīs, un ka viņai ir izskaidrots, kas operācijas laikā tiks darīts un kādas tam iestāsies sekas. Tajā pašā laikā, neviens neko viņai nav izskaidrojis, un pat ne virspusēji nav izstāstījis par operācijas sekām. Ustinovs pie pacientes pat neatnāk pirms operācijas, ja vien viņa nav pietiekoši pieredzējusi, lai nekam nepiekristu , nerunājot jau par kādu tur izskaidrošanu. Sievietei vienkārši nehumānā veidā paziņo ka viņai ir audzējs kurš steidzamā kārtā jāoperē, un šādā situācijā viņa bieži vien ir šokā, viņai japiekrīt visam gandrīz vai kā "zem pistoles stobra" !!.
Vai tas ir normāli ?
Vai Latvijā vēl kādā slimnīcā operē ginekoloģijas pacientes ar ļaundabīgiem audzējiem?
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 12:09
Paga, operē tikai par naudu?
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 12:52
Normāli. Valstī nepietiek naudas "parasto" slimnieku ekstrām, kur nu vēl onkoloģiskajiem...Visi taču zin, ka onkoloģija ir nozare ar ļoti sliktiem rādītājiem...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 12:54
Bet kas attiecas uz neizskaidrošanu tad tā ir vispārpieņemta prakse visā medicīnā. Pamatojot ar to, ka cilvēks tāpat nesapratīs. Turklāt tas ir ļoti laikietilpīgi...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 14:10
Varētu vien piebilst, ka valsts postulāts par to, ka onkoloģija ir bez maksas, ir meli.

Ja man, nedod Dievs, būtu tāda situācija, es ietu pie maksas onkoginekologa uz vizīti, lai izskaidro.

Neviens negrib mācīties par onkoginekologu. Iemesls? 3x zemākā alga, jo valsts grib paturēt saukli, ka to apmaksā, bet iznāk, ka doks to dara no savas kabatas, saņemdams smieklīgu algu. Ustinovs ir jau gados, un kur tad nu liksies. Parasts ginekologs privātpraksē dzīvo cepuri kuldams, ginekoloģija ir ļoti ienesīgs ārods. Negrib doki to smago onkoloģiju par grašiem.

Jāmeklē sievietes ar līdzīgu problēmu, citas pacientes, var iemest aci calis.lv, tur pat notiek tikšanās. Tagad medicīnā ir pienākuši laiki, kad līdzīgs palīdz līdzīgam.

Ja ir tā, ka Ustionovs onkoginekoloģijā par pacienta iemaksu operē visu Latviju, tad viņam nav kad skaidrot.
smilga
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 17:26
Nezinu, vai tas otrs onkoginekologs arī operē par valsts līdzekļiem , man nebija dota iespēja to uzzināt.
Bet Ustinovs operē ne jau tikai par pacienta iemaksu. Visiem skaidri zināms, ka tās sievietes tverdamās pēc "pēdēja salmiņa", dod viņam naudu aploksnē. Summas ir no 50 Ls līdz aptuveni 100 Ls par operāciju. Ok, dakterim no kaut kā jādzīvo, tas saprotams.
runa jau ir par to, ka pacientēm nav izvēles vispār, jo ir tikai 1 ārsts, labākajā gadījumā, 2. Un tas patiešām ir uz visu Latviju. Un neviena jau neprasa izskaidrošanu, bet pacientei ir tiesības zināt , kas operacijas gaitā tiks darīts.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 17:52
Romanovskis? Līdz šim jau nu operēja gan. Cita lieta, ka viņš pieņem ambulatori par maksu.

Priekš kam jādod?

To gan neatbalstu. Tas nekā nemainīs, jo vienādi pārguruši viņi visi, nauda nav baterija, šajā gadījumā it sevišķi nē. Cilvēki vienkārši dod aiz savām bailēm, bet tā nauda lieti noderētu pašām.

Tu jautāji un Tev neatbildēja?

Kad jautāju, man vienmēr ir atbildēts.

Vairāk iniciatīvas un bez kautrēšanās.
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 17:58
Ir visai grūti noformulēt-jo var nākties izoperēt kko vairāk,atkarībā no reālās situācijas,kāda atklājas atgriežot vēderu.Doks tak nevar pamodināt Jūs no anestēzijas un pateikt-ziniet,jāizgriež arī vēl tas.....tā ka-ja nebūs rakstīts,ka piekrītat visam,dokam būs sasietas rokas,jeb izgriežot kko vairāk viņam jarēkinās,ka var tikt iesūdzēts.A ko kautrēties no studentiem?Viņiem tak jāmācās reāli ,nevis tikai virtuāli.
Vajag viņus uztvert kā ārstus,tas nekas ka topošos.
Vienīgais,kas varētu izraisīt sašutumu-ka nekas netiek apskaidrots.Bet-nu nav naudas Latvijā,lai piesaistītu vairāk ārstus,jā-ir nejēdzības,bet-tādas ir daudz kur pasaulē.Tā lielā mērā ir finansu problēma.
moljers
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 18:21
Kāpēc ārstam strādāt slimnīcā un operēt ?
LOC algas ir apmēram 400 Ls uz slodzi , tas ir max 2 ls stundā !!! (vēl nodokļus atņemam )
Tātad ķirurgs par vienu operāciju apmēram saņem 4 Ls :)
Privāti konsultējot, ginekologs stundā pelna apmēram 30 Ls (jau samaksājot nodokļus) un mierīgi guļ naktīs un sestdienas brīvas un ir laiks no rītiem kafiju dzert :):)

Latvijas valsts slimnīcas tikai tādēļ turas, ka ārstam samaksā šos 20-50-100 Ls daļa no slimniekiem
un pēdējo 10 gadu laikā šajā sistēmā nekas nav sakārtojies , ir pat vēl sliktāk, jo austrumu slimnīcā lielākā daļa ārstu strādā uz nepilnas slodzes
smilga
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 18:23
Protams, ka jautāju. Pats ārsts nemaz nebija nodaļā , un neviens cits no medpersonāla neko nezinaja un nestāstīja. Ārstu ieraudzīju tikai kad jau gulēju uz operācijas galda.

Vai tas ir normāli, ka ārsts ir tik ļoti noslogots, ka ir piekusis skaidrot katrai vienu un to pašu? Galu galā, gadījumi jau nemaz nav tik atšķirīgi, ārsts varētu iemācīties no galvas to tekstiņu, jeb kaut vai rakstiski iedot pacientēm izlasīt pirms operācijas.
Jo es stāstu par to, ka sievietes šajā savā situācijā ir pārāk nobijušās,lai vēl cīnītos ar netaisnību un ar ārstu parkapumiem, viņas ir šokā, un kāda tur vēl iniciatīva?, ja viņas ir nobiedētas jau ar to, ka būs vēl "ļaunāk", un tml..
Manuprāt, tiek pārkāptas slimnieku tiesības.
smilga
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 18:40
bmw
Ir tikai normāli, ka pacientam būtu jāparaksta papīru, kurā rakstīts, ka "var nākties izoperēt kko vairāk,atkarībā no reālās situācijas,kāda atklājas atgriežot vēderu", bet runa ir par to, ka tajā papīrā arī rakstīts, ka operējošais ārsts ir izskaidrojis pacientam viņa stāvokli, plānoto operācijas gaitu un mērķi, iespējamos sarežģījumus , pēcoperācijas sekas, un kas tur vēl,( diemžēl neatceros tik precīzi vārds vārdā)... Un tas papīrs tiek iedots vienkārši nekaunīgā veidā caur apkalpojošo medpersonālu... !
Nu labi, ir gudrāki pacienti un ir ne tik gudri.... Nu bet piedodiet,
pacienti taču nav trusīši, ka ārsts viņus operē ne vārda nepārmijis pirms operācijas....
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 19:56
Es neesmu tajā frontes pusē,kur ārsti,un nebūdams ārsts,savā nikā nelieku vardu dakteris....Domāju,ka pacienta tiesības ir pārkāptas,jāpalasa pacientu tiesību aizsardzības likums,Tu ari to vari izdarīt un rakstīt sūdzību MADEKKI,ja tas nelīdz-Tiesībsarga birojam,kas var ieteikt veikt pārbaudi minētajā iestādē,ja ir kā Tu saki,var panākt,lai vismaz finansējums būtu kā nākas,kā arī-lai ārsti šajā iestādē staigātu kā pa diedziņu.
Redzi,bij kādreiz tāds Audars,viņš arī mani šantažēja,muguras ķirurgs,pēc tam viņu tiesāja,savas tiesības vajag ņemt ,man drusku asini uzsita tie daži idioti,kas te atļaujas kko šļupstēt par dažadām citām metodēm kā ārstēt kašķi,ir sistēmā tādi kropļi,kurus cietumā iebāzt vajag,mums tāds prezidents arī bija.....Savas tiesības vajag ņemt...
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 20:01
http://www.likumi.lv/doc.php?id=203008

Pakasi,un raksti augšā,tur 100% likums pārkāpts.Lai izdrāž tos pseidodakterus pa pilnu programmu.
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 20:01
Domāts-palasi:))))
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 20:17
reāli ir, ka to doku nav.

Kāpec nav – prasi valstij... konkrēti Ustinovs ir goda vecis. Ja viņš ir palicis teju viens, ko darīt... nezinu, kāpēc nevienu tas neuztrauc, ka neviens jaunais neiet onkoloģijā, kaut pasaulē tā ir ļoti attīstījusies, ar labām palīdzības iespējām. Normāli tas nav, ka pacientam neko neizstāsta par op. Ne tik sen vienam radam roku operēja un visu smalki uzzīmēja.

Tātad arī savās bailēs kaut kā jāsavācas un dokam jāuzticas, jo viņu var dabūt tikai tik, cik var.

Mūsu jaunie doki ir Vācijā un UK, un ASV, un Skandināvijā...

Pateicies šobrīd Dievam, ka Tevi vēl ir kas izoperē; vot sabrauks te "dakteri" no Indijas un citām zemē, kur ārstu nesagatavo pat mūsu māsas līmenī, tad uzzināsim to, ko te izmisumā raksta tautieši no UK.

Pat ja Tu sūdzētos nezin kur, nekas jau nemainīsies, jo reāli ir tas viens vai pusotrs doks. Īstā problēma ir dziļāka.

Starp citu, kā redzi, esmu forumā 7 gadus, un tad, kad sāku te piedalīties, mēs, šejienes mediķi, jau spriedām, ka drīz būs kaps ārstu emigrācijas dēļ. Tagad ir arī.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 20:33
Domāju, ka veltīgi šoreiz bmw cepās. Ja runa būtu par konkrētā ārsta cūcību pret konkrēto pacientu tad cita lieta bet šī te jau ir sistēmas sērga... :(

Kas attiecas uz Runcene teiktajām prognozēm, tad arī es tādas izteicu. Vēl treknajos gados un par mani pasmējās... Bet tagad medicīna dirsā jau labi dziļi iegājusi.

Bet, kā teica Runcene, īstā problēma ir dziļāk. Katrā ziņā var diezgan droši teikt, ka labāk te nekas nebūs. Vismaz ne 2015 vai 2020 gadā...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 21:06
ku
Es vispār necepos,varbūt Tavā relaksācijas stadijā tā liekas.Un Tu nezini,vai veltīgi,jeb nē.Te ir konkrēta ārsta cūcība,tikai situācija nav krimināla.
Reāli var panākt lielāku,būtiski lielāku finansējumu onkologijai,tad arī ārsti būs.


Runcene rakstīja:

Pat ja Tu sūdzētos nezin kur, nekas jau nemainīsies, jo reāli ir tas viens vai pusotrs doks. Īstā problēma ir dziļāka.

Ja attieksme ir tāda-nekas jau nemainīsies,tad arī nemainīsies,jo-mainīsies tikai tad,kad sāksim domāt drusku savādāk.Te ir zināmas paralēles ar nika victim izvēli.
Pie kam šajā gadījumā pamatojumā nav nekādas mistikas.
Gļēvu tautu vienmēr čakarēs.
Nekad nevajag spļaut akā, no kuras ir jādzer pašam un citiem un šādā situācijā nevajadzētu meklēt savu taisnību Šī nav tā reize un vieta, lai dusmotos , jo tas var atstāt ļoti negatīvu ietekmi uz visu operējošo personālu , jo personāls jebkuru sūdzību uztver emocionāli un jūtīgi.Netraucēsim
operējošajam ķirurgam veikt savu darbu. Ķirurgam uz operāciju ir jāierodas pozitīvā noskaņojumā un nevajag to sagraut un apzināti sagādāt ķi-
rurgam negatīvas emocijas. JEBKURŠ ĀRSTS PIRMĀM KĀRTĀM IR TIKAI CILVĒKS ! ! ! Un otrkārt- strādāsim paši ar sevi un savām emocijām,
lai Latvijā nepienāktu tāds brīdis, ka pacientam ir jāoperē pacients, jo diplomētu speciālistu Latvijā vienkārši vispār vairs nebūs.......
Būtībā tas darbs, ko patreiz Latvijā dara ārsts ir LABDARĪBAS DARBS sabiedrības labā, jo darbs ir nežēlīgs un grūts, bet atalgojums ārstam
ir nevis kā deputātam, bet gan kā kādam mazkvalificētam strādniekam.
Valsts ārstus nežēlīgi ekspluatē un izkalpina, maksājot tiem par viņu zināšanām smieklīgi zemas algas. Mēs-tauta -viņus aprunājam un zākājam.
Vai viņi visu to vēl ilgi cietīs ? ? ?........ Tiek darīts viss, lai arī ārstu šajā zemē vairs nebūtu......
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 21:27
Bmw

Es domāju tādā līmenī, ka tautai ir jāprasa: kas notiek, kungi????

Ierēdņiem jāprasa. Stradiņa Universitātes rektors pelna mēnesī Ls 10 000... lai ražotu dokus Vācijai. Cik mēs bagāti un kādi labdari. Un kur nu vēl visa baigā profesūra pa abām augstskolām, kurās sagatavo ārstus. Cinisms galējākais. Ministriijās un visā pārējā veselības sistēmu uzraugošjā ierēdniecībā ir brīnišķīgas algas, bet kaujas laukā tagad paliek viens vecs doks un viens nelaimīgs pacients. Un pamēģini kaut ko izdarīt viens pats, lai ierēdņi cilā pakaļas. Tur ir vajadzīgs baigais pacientu uzbrauciens tieši ierēdniecībai, jo runāju ar skandināviem, un viņi saka, ka tieši ierēdniecības mizošana viņu zemēs ir kaut ko panākusi.

Mēs visi maksājam nodokļus, tikai daudzi to nejūt, jo samaksā darba devējs. Es pati maksāju, pati esmu sev priekšniece. Nu un tad, kad saskaros ar šādām situācijām vai padzirdu par tādām, tad vienmēr domāju: nu bet vai tas tiks arī kādai māsiņai, piemēram??? Jeb tikai kādam p**** priekš viņa entajiem kg....

Un kas būs, ja nu kaut kas notiek ar mani vai tuviniekiem? Realitāte ir tāda, ka jāver vaļā savi maki un jāmaksā privāti. Druškai nupat datortomogrāfiju akūtai situācijai sola pēc 3 mēn. Teju vai jākrīt uz ielas, lai aizved ar ātrajiem. Nu, protams, ies par savu naudu un maksās. Un nemaksās par dzīvokli.



Edited 1 time(s). Last edit at 12.05.2013 21:30 by Runcene.
bmw5
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 21:29
realitāte Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nekad nevajag spļaut akā, no kuras ir jādzer
> pašam un citiem un šādā situācijā
> nevajadzētu meklēt savu taisnību Šī nav tā
> reize un vieta, lai dusmotos , jo tas var atstāt
> ļoti negatīvu ietekmi uz visu operējošo
> personālu , jo personāls jebkuru sūdzību
> uztver emocionāli un jūtīgi.Netraucēsim
> operējošajam ķirurgam veikt savu darbu.
> Ķirurgam uz operāciju ir jāierodas pozitīvā
> noskaņojumā un nevajag to sagraut un apzināti
> sagādāt ķi-
> rurgam negatīvas emocijas. JEBKURŠ ĀRSTS
> PIRMĀM KĀRTĀM IR TIKAI CILVĒKS ! ! ! Un
> otrkārt- strādāsim paši ar sevi un savām
> emocijām,
> lai Latvijā nepienāktu tāds brīdis, ka
> pacientam ir jāoperē pacients, jo diplomētu
> speciālistu Latvijā vienkārši vispār vairs
> nebūs.......
> Būtībā tas darbs, ko patreiz Latvijā dara
> ārsts ir LABDARĪBAS DARBS sabiedrības labā, jo
> darbs ir nežēlīgs un grūts, bet atalgojums
> ārstam
> ir nevis kā deputātam, bet gan kā kādam
> mazkvalificētam strādniekam.
> Valsts ārstus nežēlīgi ekspluatē un
> izkalpina, maksājot tiem par viņu zināšanām
> smieklīgi zemas algas. Mēs-tauta -viņus
> aprunājam un zākājam.
> Vai viņi visu to vēl ilgi cietīs ? ? ?........
> Tiek darīts viss, lai arī ārstu šajā zemē
> vairs nebūtu......

Tāda pieeja ir pilnīgi garām,jo-neviens te nesaka,ka operējošajam ārstam pa minimālo algu jāpaspēj viss. Un tā nav spļaušana pašam savā ākā,bet-diametrāli pretēja lieta,ja nozarei galu galā piešķirs naudu,tad visi,arī med. persoāls būs tikai ieguvēji.Un nevajag uztvert to tā,ka ārsti tiek žākāti,jā,es uzrakstīju vienu asāku frāzi,droši vien tā nevajadzēja.Tomēr-panākt finansējuma palielinājumu un būtisku-tas būtu visu interesēs.
Ko tur vēl var piebilst..................nabaga pacienti un nabaga ārsti...... ....... UN uzpūstais treknais ierēdņu aparāts !
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 22:28
Tie ierēdņi paši neapsprāgs,vajag viņiem drusku skābekli apgriezt,a to-vienalga kāds bužets ir Latvijā,ja neko nedara,ja saka-nekas jau nesanāks,tad arī nesanāks.Tikai ierēdņi treknāki paliks.A konkrētam ārstam var skaidri pateikt-nav tas pret tevi,sapratīs.Nu nevar jau arī visiem vnk ierakstu atskaņot-ko griezīs,kā būs,un skaidrs,ka pie tāda noslogojuma ārsts visu nevar paspēt.Bet teikt-nekas nebūs,viss te sabruks,iznīks,arī nevar,ja tā teiks un domās,tad tā toč būs.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
12.05.2013 23:20
Nekādu algu tur nepieliks. Nu varbūt 5 vai 15%. Bet tas nav risinājums. Algu vajag nevis plusot bet reizināt. Un tas protams, ka nenotiks. Tāpēc cik nu pacienti saziedos dokam aploksnēs tik arī viņam būs bonuss...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 00:07
Ja Tu tā saki,tad tā arī laikam būs:)))Redzi-vienam pieliek 100%,citam-10%.
Es vispār kkā manu,ka te baigais pesimisms:(((Bet domas materializējas.
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 00:20
Kapēc vispār kāds lai pieliktu pie algas,ja jau mazās skrūvītes sistēmā ir samierinājušās ar savu skumjo likteni?Labi ka vēl to pašu maksā un nesit,vai ne?
Operējošais ķirurgs un pacients ir sadarbības partneri un abi cīnās frontes vienā pusē. Ķirurgs operē un operē.....simtiem pacientu....
Viņš ir pārguris no pārslodzes un pārslodzes dēļ viņš vienkārši jau vairs nespēj ar pacientu pat runāt...viņš tik operē un operē.
Pārrunām laika vienkārši nav! Visu laiku paņem OPERĀCIJAS ! ! ! Bet parakstīt kaut kādus tur papīrus pieprasa ierēdņu sagudrotās
instrukcijas. Tādēļ neviens neko neskaidro, bet iedod pacientam tik parakstīt, lai būtu izpildīta kārtējā instrukcija ...pašam pacientam tas
nenozīmē neko. SVARĪGI IR TAS, KO ĶIRURGS KOPĀ AR DIEVU PAVEIKS OPERĀCIJU ZĀLĒ.! Un'garākas pārrunas pirms un pēc operā-
cijas un situācijas apzināšana (kā šeit jau minēja cienījamā Runcenes kundze) ir jāizdara onkologu privātpraksēs !
Novērtēsim savu ārstu darbu pozitīvi un cienīsim viens otru.
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 08:08
Runcene
Tur jau tā lieta,ka ar baigi skaļu troksni var panākt to,ka tiek atrasts,kāda kuram alga un panākt radikālas izmaiņas,nauda ir,tikai-to saņem liekēžu bars.
Ja raustīties un baidīties,tad nekas nemainīsies.
Ierēdniecībai pa taisno uzbraukt neizdosies,jo-viņus sargā likumi,pašu veidoti,un tie nav pārkāpti,tātad-nav kam pieķerties.
Ja sacelt skaļu troksni par to,kas un kā notiek LOC,tad ir pamats arī pieķerties ierēdņiem tieši pie rīkles.
Tur jau tā lieta-ārstiem arī jāatzīst,ka viņi normāli vairs nevar pastrādāt,ja viņi to uztvers kā spļaušanu savā akā-tad jāsaka-viņi saņem tādu algu,kādu ir pelnījuši.Ierēdņus var mizot tā kārtīgi tikai tad,ja to dara ar spēcīgām metodēm,gļēvi pīkstieni neko nemainīs.Viņiem ir bieza āda un milzīga nekaunība.
Tikai-viņu pašu izstrādāto sevis aizsardzības sistēmu vajag pagriezt pret viņiem pašiem,žurnālisti piepalīdzēs,tā normāli piepalīdzēs.
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 10:14
Bmw

Man ir bijusi saskare ar ierēdņiem, un viņi baidās, jo tā ir tāda specifiska suga.

Lai kaut kas būtu, tieši šī jautājuma risināšanai doki un pacienti ir vienā barjeras pusē. Kā jau minēju, man ir pazīstams Skandināvijas modelis, kad veidojās pacientu aizstāvības organizācijas, kas vērsās tieši PRET IERĒDNIECĪBU.

Ja taisīs spiedienu uz LOC (pacients), ierēdņi uztaisīs spiedienu uz ārstiem, bet viņi var arī to nedarīt, jo zina, ka tur ir ļoti maz to doku, un viss apstāsies.

Tāpēc ierēdņiem var tikt klāt; tas nekas, ka likumi, visas situācijas, par laimi, viņi nav paredzējuši :)

Mums ir jāveido nevalstiskas organizācijas. Tās darbojas.

Ierēdniecība ir slaistu radu radu astoņkājis. Vienu darba daļu paveic mediji, viņus arī var saukt palīgā, jo tas ierēdniecībai nepatīk.
vecs dr
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 10:37
Tikai tad, kad nebūs, kas operē, kas veic injekciju, kas padod šīberi, tur augšā (slimnīcas valdē, nacionālajā veselības dienesta, ministrijā) varbūt, uzsveru varbūt sāks nedaudz domāt un beigs pastumdīt papīrus ( tagad jau arī elektroniski).
Bet līdz tam ceps programmmas, rakstīs atskaites un ziņojumus.....................
bmw
Re: LOC ginekoloģijas nodaļa
13.05.2013 10:55
Runcene
Nu,es nesaku,ka šis ir tieši ērtākais iemesls,laI tā kārtīgi uzbrauktu,varētu atrast citu iemeslu un veidu,tad arī japapēta,kādi caurumi ir,lai to izdarītu,bet-es viennozīmīgi saku-ja teiksim,ka nekonespējam,tad tā arī būs,bez tam-nemaz nevajag lielu un bezzobainu pūli,lai to izdarītu,pietiek ar dažiem cilvēkiem,kas saka-varam.
Es patiesībā neesmu pret ārstiem,vnk dažreiz kkādi knišļi uzmācas,man jau tā vakar kkāda mušiņa iekoda kājā,baigi niezēt sāka,tad vēl šis tas,tās nav nopietnas dusmas,vnk-apkaitina:)))Bet ar likumu un tajos esošo caurumu zināšanu var panākt daudz,ja vēl pasākumam pievieno publicitāti....Patreizējais tiesībsargs arī mīl skaļas lietas, ņemsim kaut vai bezmaksas izglītību,fotoradarus utt.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 18?
Ziņa: