Ārsta palīga specialitāte

Aizsāka Artis123 

Ārsta palīga specialitāte
17.08.2019 21:30
Sveiki,forumieši! Varbūt ir kāds,kas ir pabeidzis LU RMK Ārstniecības programmu. Sakiet,kā atšķiras šīs trīs programmas:

Programma: Ārstniecība(ar iegūstamo kvalifikāciju Ārsta palīgs)
Programma: Ārstniecība(ar iegūstamo kvalifikāciju Ambulatorā dienesta ārsta palīgs)
Programma: Ārstniecība(ar iegūstamo kvalifikāciju Ambulatorās aprūpes ārsta palīgs)

Un vai pabeidzot 3 gadu studijas programmā Ārstniecība ar kvalifikāciju ārsta palīgs,es varu jau strādāt medicīnā šajā specialitātē ģimenes ārstu praksē vai neatliekamās palīdzības klīnikās ,vai arī man papildus ir jāiegūst kvalifikācija Ambulatorā dienesta ārsta palīgs?
KK2019
Re: Ārsta palīga specialitāte
17.09.2019 08:55
Sveiks! Esmu pabeigusi LU RMK, ārsta palīgus, plusā pēc tam vēl gāju turpat 1 (4.gadu) gadu papildus mācīties, lai iegūtu kvalifikāciju - Ambulatorā dienesta ārsta palīgs. Ārsta palīgs strādā ambulatorās ārstniecības iestādēs, neatliekamās medicīniskās palīdzības iestādēs, stacionārās ārstniecības iestādēs un citās iestādēs, kas sniedz ārstniecības pakalpojumus. Vai ir atšķirība starp Tevis nosauktajiem - nedomāju..

Definīcija ārsta palīga darbam:
Arsta palīgs (feldšeris) ir ārstniecības persona, kura atbilstoši ārsta palīgam normatīvajos aktos noteiktajai kompetencei ārstniecībā un pacientu aprūpē sniedz neatliekamo medicīnisko palīdzību slimajiem (cietušajiem) dzīvībai bīstamā, kritiskā stāvoklī, kā arī konstatē pacienta nāvi, nosaka pacientam diagnozi, ārstēšanu, lieto un izraksta medikamentus, nodrošina nepārtrauktu medicīnisko palīdzību un profilaksi pacientiem, organizē un vada savu un savu kolēģu darbu, izglīto pacientus, sabiedrības locekļus, komandas dalībniekus.

Un vai pabeidzot 3 gadu studijas programmā Ārstniecība ar kvalifikāciju ārsta palīgs,es varu jau strādāt medicīnā šajā specialitātē ģimenes ārstu praksē vai neatliekamās palīdzības klīnikās - atbildot, varu teikt - kad studēju, paralēli strādāju ar ģim.ārstu. Tas atkarīgs no katra ārsta individuāli - ir, kas ļauj strādāt studentam (bez sertifikāta), ir tādi, kas negrib ņemt darbā bez " papīrīša" - atbildība mainās :P
Par NMP arī esmu dzirdējusi, ka ir vietas, kur ņem studentus (pārsvarā visur:D) bet liek iet kārtot sertifikātu obligāti, un lielākoties, uz NMP ņem jau 3.kursa, vai jau sertifikācijā ejošus studentus.. Nu, cik es zinu :)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 18?
Ziņa: