Kā samazināt glikozes līmeni?

Aizsāka fredito 

Kā samazināt glikozes līmeni?
21.08.2019 22:41
Es vēlos zināmu apsvērumu dēļ samazināt glikozes līmeni asinīs. Mēru to no rīta un vakarā ar glukometru. Pasākumu uzsāku 6 nedēļas atpakaļ. Mēģinu maksimāli ierobežot ogļhidrātu saturošus produktus. Lietoju uztura bagātinātājus uz topinambūra un cinka bāzes. Pēc 19 neēdu. Šo 6 nedēļu laikā glikozes līmeni praktiski nav izdevies samazināt, svars gan nokrities par 3 kg. Vakarā vidēji glikoze ir 5.7 mmol/l, bet no rīta 6.1 mmol./l. Kāpēc no rīta ir vairāk? Vai ir kāda ideja, ko darīt? Naktī bieži mute mēdz būt sausa, kādas 3 reizes pamožos, lai padzertos. Kādas 2 reizes naktī eju uz tualeti, jo pūslis ir pilns (150-200 ml urīna). Pirms gulētiešanas tējas nedzeru.
Ja lasiet angliski, par šo var daudz atrast. Reversing type 2 diabetes. Metabolais sindroms. Dawn phenomenon.
Vai dienā ir pietiekami daudz kustību, fizisku nodarbību? Tāpat - uzēst kādu h pirms gulētiešanas kādu proteīna uzkodu - gaļu, sieru... Augstāka glikoze, jo starpību starp vakara un rīta ciparu ir pielikušas klāt jau aknas pašas kaut kad pret rītu, rupji sakot.
Par uztura bagātinātājiem, eh, nieki... D vit un Magnēzijs varbūt - bet ļoti vispārīgi, par Hroma pikolinātu ir dzirdēts, bet praksē uz šādiem cipariem varētu arī nebūt nekāda efekta.
Tagad ļoti modē - ja tā var izteikties - pārtrauktās gavēšanas diēta jeb dzīvesveids. Kad neēd 16 stundas pēc kārtas un ēd 8 stundu laikā. un šo 8 stundu laikā pieturas pie ketogēnās vai arī paleo diētas principiem, kad uzturā pārsvarā ir vairāk tauki plus olbaltumvielas, mazāk ogļhidrāti. Palīdzot pret cukura līmeņa celšanos, insulīna rezistenci un tā tālāk.

Pati es arī ievēroju 16/8, bet man nav problēmu ar glikozi, es gan esmu vegāne, sanāk tomēr vairāk OH, jo ēdu daudz dārzeņu un augļu, tomēr tīru cukuru un miltu ēdienus neēdu arī es.
Re: Kā samazināt glikozes līmeni?
26.08.2019 17:19
Paldies, mana un e.
Es regulāri taisu rītrosmi ap 40 min, bet pēdējās dienās taisu arī vakara vingrošanu un tenažieri. Vakariņas ap 16-17, pēc tam vēl kāds rieksts. Esmu veģetārietis (gaļu un piena produktus neēdu, vienīgi no rīta mazliet dabīgo jogurtu. Zivis ēdu). Mazliet "labie ogļhidrāti" (auzas vai griķi, ogas) tikai brokastīs. Pusdienās, vakariņās - dārzeņi, zivs, sēnes vai gliemenes.
Pēdējās dienās jau ir rezultāts! Vakarā glikoze - 5.4 mmol/l, no rīta 5.2 mmol/l. Bet nepatīkamā blakne, ka naktī sausa mute un divreiz jāiet uz tualeti, vēl paliek, Cerams, ka ar laiku ies mazumā.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 22?
Ziņa: