Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā

Aizsāka Abi labi 

Re: Dr.asist. Raimondam!
04.04.2013 22:59
Nu tad jau jāsaka, ka padomju laikos ļaudis bija gudrāki, ja ļāva feldšerim par māsu strādāt tāpat vien, bez jebkadām pārkvalifikācijām...

Nu ok, kaut kādu atbildi vismaz esi saņēmis; varbūt Tu būsi tas, kam būs izdevies šo murgu iekustināt un aizvest līdz kādam sakarīgam noslēgumam.
Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
05.04.2013 23:33
Labdien,

Esmu arsta paligs, un vnk saprotu, ka arzemes tas ir reals lohatrons, ka jau ieprieks rakstits, ISTENS PAKAL mazgonis, rakstu, jo ta ir.

Tagad planoju parkvalificeties, darba devejs to atbalsta un tad jau jabut ir Anerkenungam.


Ko sakat? Tagad mekleju iespejas, kur atrak parkalificeties. Dalietes ludzu?
Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
06.04.2013 00:34
PS.

Izglitiba jau ir laba, bet problema sakas ar to, ka nepazist tadu profesiju.

Tapat sodien runaju ar citu darba deveju, un problema sakas ar to, ka nav atpazisana jeb Anerkenungs. Tapec ka jau ieprieks diskusijas rakstits, tik tiesam liek aizdomaties, ka arsta paligi prieks EU attistitajam valstim tiek gatavoti pakalam, zel, protams, bet ceru, ka lidz ar parkvalifikaciju, viss izdosies.

Un tas, ka nevar saprast to, ka arsta paligs ir labaks par masu, ir vnk tracinosi, un nevari izprast, kapec ta notiek?
Re: Dr.asist. Raimondam!
06.04.2013 09:49
Olfs Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> PS.
>
> Izglitiba jau ir laba, bet problema sakas ar to,
> ka nepazist tadu profesiju.
>
> Tapat sodien runaju ar citu darba deveju, un
> problema sakas ar to, ka nav atpazisana jeb
> Anerkenungs. Tapec ka jau ieprieks diskusijas
> rakstits, tik tiesam liek aizdomaties, ka arsta
> paligi prieks EU attistitajam valstim tiek
> gatavoti pakalam, zel, protams, bet ceru, ka lidz
> ar parkvalifikaciju, viss izdosies.
_______________________
Raksti uz Latvijas Veselības Ministriju. Kā jau Dr.asist.Raimonds rakstīja, tur Dombrovskis to miega pūzni un liekēžu baru ir izskustinājis.Esmu ar Veselības ministrijas ierēdņiem sadūries.Tiesa gan citā jautājumā. Riebīgākus ierēdņus neesmu sastapis vēl nekur.Padomijas komunistu atraugas. Tur jau sen Satversmes aizsardzības birojam vajadzēja piestrādāt un visus partijas un komjaunatnes funkcionārus bija jāizsviež laukā.Tas attiecas uz visām ministrijām.
Nosūti vēstuli uz saeimu Dr.Zatleram. Tas ir ārsts un labāk saprot radušos situāciju.



Edited 1 time(s). Last edit at 06.04.2013 09:52 by Mazdakteris1.
Re: Dr.asist. Raimondam!
07.04.2013 00:05
Raimondam.. un, protams, parejiem interesentiem

Belgija, arsta paliga diplomu man pielidzinaja.. teiksim jaa - pakalu mazgaataajam, bet tas veel nav pats labakais shaja sakaraa
Neskatoties veel uz to, man pateica, ka man sevi jaapieradaa 3 meeneshu prakseee kaada aprupes namaa, lai es vareetu sheit, kaa tas pakalu mazgaatajs vispaar stradaat
Ko lai saka, protams, ka bez vaardiem.. lai arsta paligu, da vienalga pat kadaa valstii pielidzinaatu par kko taadu un vel jaiet kkada prakse , lai pieraaditu , ka es varu pacientu mazgaat.. absurds augstakaakajaa pakaapee
Runcenei...Mani neignore, bet rausta plecus un suta manus papirus no venas iestades uz otru, jo redz esmu parkvalificeta masa, bet masas diploma man nav, ir tikai arsta paliga/fedsera diploms.Masas registra esmu uz izzinas no Stradiniem pamata, ka esmu nokartojusi parkvalifikacijas eksamenu -praktisko un teoretisko. Ir jau gandriz gads pagajis kops papiri celo. Pirms nedelas sanemu atbildi, ka nupat bus atbilde, kada, vel nezinu.
Masam ar jaunajiem diplomiem nav nekadas problemas,vismaz seit Vacija ne.Vislielaka problema masam r valodas sertifikats, jo bez B2 limena, nekas nenotiek un der tikai noteiktu eksaminetaju iizsniegti, piemeram Telc vai Getes instituta.
ja esi Arsta paligu registra LV, tad samera atri to var izdarit Stradinos. Jaiesniedz kredtstundas apliecinosus sertifikatus un jaraksta iesniegumu, la lauj kartot parkvalifikacijas eksamenu.
Olafam
vai esi Vacija? Vai Anerkennung procesu jau esi uzsacis?
Tas ir skaidrs, ka par arsta paligiem, feldseriem kada no citam EU valstim nekadu izredzu nav. Kaut gan Vacija par arsta paligu sauc arsta sekretari, kurai nav mediciniska izglitiba nepieciesama.
Par dibenu mazgataju var ari bez anerkennunga strardat, bet godigi sakot man paslepnums to nelauj...gribu medicina stradat, nevis aprupee....protams ka viniem jau loti vajag tos mazatajus, jo pasi jau ari negrib to darbu darit...
Ja sanemsu negativu atbildi, noteiktu rakstisu Circenei....plinti krumos noteikti nemetisu...

Paldies kolegiem, kuri dalas ar info, kur ko un ka labak darit...

Lai veicas un nepadodamies..:))
Re: Dr.asist. Raimondam!
07.04.2013 22:24
Man rodas nesapratne. Ko mūsu labā dara Medicīnas māsu asociācija. Ambulatoro Ārstu palīgu asociācija un Ārstu biedrība? Kāda velna pēc viņi izliekas,ka viss ir ok? Priekš kā viņi vispār eksistē? Dziļi cienu ārstu biedrības prezidentu Apīņa kungu.
Kaķu jautājums. Psihiatru jautājums. Bet kur paliek ārstu palīgu jautājums?
Re: Dr.asist. Raimondam!
07.04.2013 23:07
nu es pielauju; ka nekaadas intereses te latvijaa nevienam nav, lai kaadam no aizcelotaajiem par labu pielidzina un arii pati ieruuusejusii / ieseedeejusies sisteema kaa taada savas funkcijas neveic , vai veic kaada interesees

liekaas situaacija kaa tunelis bez beigaam..
°Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
08.04.2013 23:25
Pag,

Bet ja es kartoju parkvalifikaciju ieks LV, es sanemu Masas diplomu?

To Kritika-

Uzsaku anerkenungu Vacija, nepieciesams ir eksamenus likt - mutiski un praktiski, ilgi domaju ko darit, beigas nonacu pie secinajuma, ka labak ieks LV parkvalificeties un tad talak jau iespejas ir l. labas.
Re: Dr.asist. Raimondam!
08.04.2013 23:38
Godātie kolēģi! Es Jūs lūdzu, sūtiet vēstules ar problēmas aprakstu sekojošām iestādēm:

Par Latvijas Ārsta palīga diplomu pielīdzināšanu Medicīnas māsas kvalifikācijai Eiropas savienībā.

Valsts kancelejas direktorei Elitai Dreimanei
Brīvības bulvāris 36
Rīga, LV - 1520
Latvia

SOLVIT koordinācijas centrs
Brīvības ielā 55,
Rīgā, LV-1519
Latvia

Veselības ministrei Ingrīdai Circenei
Brīvības iela 72,
Rīga, LV-1011,
Latvia

Aprakstiet savu situāciju, neaizmirstiet norādīt savu adresi, email un telefonu.
Ir īstais laiks spiest pedāli grīdā!!!!!! Uzrakstiet ŠODIEN, aizsūtiet rīt!

Starp citu, droši vien SOLVIT centrs reaģēs un mēģinās Jums palīdzēt. Nebaidaties, RAKSTIET!



Edited 3 time(s). Last edit at 09.04.2013 00:48 by Dr.asist. Raimonds.
Re: Dr.asist. Raimondam!
09.04.2013 00:36
°Olfs Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Pag,
>
> Bet ja es kartoju parkvalifikaciju ieks LV, es
> sanemu Masas diplomu?
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Tur viss tas joks, ka Latvija nodarbojās ar tiesisko nihilismu. Pēc pārkvalifikācijas kursiem izsniedzot IZZIŅU. Kas neskaitās izglītības apliecinošs dokuments. Un tas ir pretrunā ar likumu un arī pretrunā ar direktīvu 2005/36/EK. Un uz izziņas bāzes Jums piešķirs medicīnas māsas reģistrāciju LATVIJĀ! Ar šo reģistrāciju var MĒĢINĀT pretendēt uz medicīnas māsas reģistrāciju kādā citā Eiropas savienības valstī. Tas, ka jums izdosies no ārzemniekiem kaut ko izsist, būs 50/50. Un būs obligāti jāpieslēdz smago artilēriju, t.i. - SOLVIT vai pat Eiropas Komisiju. SOLVIT centrā jums izstāstīs par ņiansēm. Un protams, par nekādu automātisku pielīdzināšanu runas neies, ja paveiksies, tad vajadzēs izciest kādus 2-3 gadus adaptācijas perioda. Tajā adaptācijas laikā vajadzēs arī piemācīties kaut ko klāt. Bet pamatā tas nozīmēs strādāt par mazāku algu VISPĀRĒJĀS medicīnas māsas slodzē (tātad slimnīcas "bāzes" nodaļā). Mēģināt pielīdzināt Eiropā Ārsta palīga diplomu medicīnas māsai uzreiz, bez pārkvalifikācijas Ārsta palīgs-Māsa, ir pilnīgi tukša naudas un laika tērēšana. Vienīgais reālais un iespējamais ceļš ir iziet pārkvalifikācijas kursu Latvijā un pēc tam brutāli "braukt virsū" ārzemju birokrātiem, ar labi sagatavuotu dokumentu paketi rokās. Un draudēt ar Eiropas komisiju. Otrs, nereāls veids, iestāties Latvijā medicīnas koledžā, un mācīties par medicīnas māsu, lai dabūt diplomu. Mācīties nāksies no A līdz Z. Varbūt ar nelieliem atvieglojumiem, jo pašlaik spēkā esošie MK noteikumi, par iepriekšējās izglītības izvērtēšanu, elementāri netiek ievēroti. Koledžu izglītības departamentu vadītāji elementāri nevar izvilkt un pavilkt to dokumentu kalnus cauri. Un trešais, pavisam nereāls veids, mēģināt iestāties ārzemju koledžā un lūgt kautkādas stundas ieskaitīt. Iestāties vispārējā plūsmā ir ļoti grūti! Pat neiespējami. Būs jāmeklē speciālas mācību programmas priekš ārzemniekiem (parasti viņus apmaksā Eiropas savienība). Un droši vien nāksis tad mainīt arī dzīves vietu, jo tāda iespēja ir retums un arī gribētāju tur tikt ir daudz.

Tieši tapēc es pašlaik mēģinu izkustināt Latvijas ierēdņus darīt kaut ko lietas labā. Un lūdzu no Jums palīdzību. Un ne tikai man tā vajadzīga, bet arī Jums pašiem un nevajag aizmirst par topošiem kolēģiem arī. Vissu ko vajag izdarīt, aizsūtīt vēstules/iesniegumus uz augšā norādītiem adresēm. Jo vajadzīgi labojumi esošos MK noteikumos, vai pat jaunie normatīvie akti. Esošā sistēma pierādīja savu pilnīgu impotenci Ārsta palīga kvalifikācijas jautājumā.

PS
Latvijas koledžas arī neko nedarīs. Ne visai var un arī grib. Es jav mēģināju. Pašlaik mēģināšu to darīt otro reizi. No pirmā mēģinājuma (Sarkanā krusta med. koledža) atbilde bīja, teiksim tāda - Nekāda. Pašlaik es ķeros pie Rīgas 1. medicīnas koledžas. Zvanīju tur šodien (Pažas kundzei). Pati saruna bīja diezgan intelegentā līmenī, bet es nevarētu to nosaukt par konstruktīvu. Bet nu, drīz uz šo iestādi aizsūtīšu oficiālu pieprasījumu pēc individuālā mācību plāna, ar kopijām cilvēkiem kuri lietu kontrolē. Pēc būtības es pieprasu izskatīt manu iepriekšējo izglītību + kursus + darba pieredzi u.t.t., un pamatojoties uz to vissu ūgšu izstrādāt individuālo apmācības plānu. Pēc būtības, tur paliks piemācīties... neko tur nevajadzēs piemācīties. Bet, ir tik daudz bet!!! Es zinu, ka tas neizdosies! Jo normatīvā bāze padara šo processu par pilnīgu murgu. Bet nu es to darīšu un tas būs sava veida eksperements, kurš pierādīs ka izglītības sistēma nepilda savu funkciju. Cik man zinams, Rīgas 1. medicīnas koledža pavisam nesen bīja atzīta par visslabāko mācību iestādi Latvijā. Vērtēšanu veica Izglītības ministrija (IZM ministrs Roberts Ķīlis, starp cittu viņu virzīja Zatlera Reformu partija, kaut gan pats viņš ir bezpartijisks. Tas ir Mazdakterim. Zināšanai). Paskatīsimies, cik progresīvā līmenī viņi atrodās reāli.



Edited 6 time(s). Last edit at 09.04.2013 18:24 by Dr.asist. Raimonds.
Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
09.04.2013 01:49
Rit jauzzvana uz Presidiumu, paprasisu , ka ir, kad ir veikta parkvalifikacija.

Tapat sazvanisu RSU par parkvalifikaciju un izstastisu situaciju.

Tapat jaizsuta e-pasti uz attiecigam iestadem, ja nekas nesanaks, tad jakeras pie radikalam darbibam, - jaiet klatiene jaruna, japublice par so problemu un jaruna par to, kas tas par idiotismu.
Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
09.04.2013 01:52
Aizrakstiju uz SOLVIT, gribu redzet, ko man atbildes.

Izstastiju par problemu attiecigo.

Runaju ar kolegiem, un stasts tads, ka varot atzit , ja esi parkvalifcejies, tikai.... ir dazas nianses. Bet to rit noskaidrosu.
Olafam
Dr.asist.Raimonds loti pareizi atbildeja...RSU pec parkvalifikacijas izsniedza izzinu.Iesniedzu izzinu atzisanai kopa ar parejiem dokumentiem, ieredne pieprasa diplomu. Sazajos ar RSU,vini atbild, ka diplomu nevar izsniegt un ka si izzina ir deriga tikai LV. Pilnigs murgs.
Paldies par adresem, noteikti sazinasos ar Solvit. Maija busus LV, tad iesu pie Circenes.
Gaidu ar nepacietibu jaunumus no ieinteresatajiem.
Pilnigi piekritu ieprieks rakstitajam, ka tas butu jabida talak, nevajadzetu apstaties, lai kolegiem, kas ar to saskarsies velak, butu jau gatava shema, kur ko un pie ka griezties
Olfs
Re: Dr.asist. Raimondam!
09.04.2013 22:55
Ja,

Sodien apstiprinajas tas, ko nekad negribeju dzirdet un zinat.

Patiesiba tada, ka ,

1) Ir iespejas Vacija darboties, bet tad jarekinas ar to, ka jabut labam Vacu valodas zinasanam, turklat, nezinot, cik ilgi jastude- 1 -3 gadi?!

2) Parkvalicejoties, izdoto izzinu - reali - par 200 latiem dabutu izzinu, varu izsviest pa logu! tiesi ta, varam pat teikt, noslaucit pakalu kadam Vacietim :) Un parkvalifikacija ir viens liels farss!!!!! Bezjega!

3) Ir jakontaktejas ar koledzu, vai RSU, un japamacas prieks Bakalaura grada, tad dabujot diplomu, iespejas ir 101!

4) Un jaraksta uz Ministriju paldies par to, ka varu pielidzinat arsta paligu nekam! :)
Re: Dr.asist. Raimondam!
10.04.2013 12:13
Lai Jums izdodas, kolēgas!

Turu īkšķi.

Vnk briesmīgi, ka tā.
Re: Dr.asist. Raimondam!
10.04.2013 12:26
Ja cilvēks ar pilnu vidējo izglītību ir nomācījies medicīnas koledžā (skolā), tad neizsniegt bakalaura diplomu ir vienkārši cūcība. Vēl jo vairāk ,ja šis cilvēks ir mācījies 3,5- 3,8 gadi.
Tad jāprasa, kas tajā Izglītības ministrijā sēž. Ķīļa kungam paldies, ka to komunistu- komjauniešu neliešu pūzni ir sācis kratīt.
Te vienkārši prasās pēc Eiropas cilvēk tiesību tiesas.
Man nāk smiekli. Kā stāsta mans kolēģis, Somijā atbrauc medicīnas māsa no Ganas vai Nigērijas. Viņām nav nekādu problēmu ar diplomu pielīdzināšanu. Tikai postpadomijas staļinisma piesmirdinātajās Latvijas ministrijās var tā ņirgāties par saviem cilvēkiem- vergiem.
Es jūsu vietā dibinātu ārstu palīgu cīņas biedrību.Domāju, ka atradīsies cilvēki,kas morāli un finansiāli varētu šo biedrību atbalstīt.Biedrības uzdevums ir panākt visu ārstu palīgu diplomu pielīdzināšanu medicīnas masu-bakalauru diplomiem.
Esmu pensionārs.Bet sakarā ar rūgto pieredzi, esmu sapratis,ka šie nelieši saprot tikai vienu valodu.Spēka un sava darba zaudēšanas valodu.



Edited 2 time(s). Last edit at 15.04.2013 09:26 by Mazdakteris1.
Re: Dr.asist. Raimondam!
10.04.2013 12:33
Naida izvirdumi tāpat nekā nedos, tikai rīcība.
Re: Dr.asist. Raimondam!
10.04.2013 16:39
Es pilnīgi noteikti sekošu situācijai! Pašlaik meklēju "galus" Eiropā. EK, parlaments... ja Latvijas ministrijās neko nedarīs labprātīgi, viņiem nāksis vismaz atbildēt uz dažiem nepatīkamiem jautājumiem.

Par biedrības organizēšanu. Nezinu vai vajag? Man būtu vieglāk izveidot (un finansēt) lappaspussi internētā ar stāstīt par vissu notiekošo tur un izveidot sava veida palīdzības/informācijas centru, forumu u.t.t. Galu galā to vissu pamanīs arī presse. Man nav problēmu atlidot uz Latviju un lai mani kaut vai TV raidījumā...

PS
Pagaidam palūgšu vietējo adminstrāciju (www.dr.lv) šo tēmu "pieskrūvēt", t.i. lai viņa būtu vienmēr augšā. Un protams nosaukumu nomainīt uz:

ĀRSTA PALĪGA KVALIFIKĀCIJAS PIELĪDZINĀŠANA EIROPĀ

Tas, lai caur google cilvēkiem būtu vieglāk atrast.

PPS
Kolēģi lūdzu nekautrējaties! Rakstiet gan šeit par jūsu problēmām, gan uz augšā norādītām iestādēm. Rakstiet ne tikai SOLVIT, bet arī Veselības ministrijai un Valsts kancelejai.
Neaizmirstiet, SOLVIT ir ļoti laba iestāde, viņi mēģinās Jums palīdzēt, bet pašu problēmas būtību viņi nevar atrisināt. Un jāmēģina uzrunāt tieši Veselības ministriju un Valsts kanceleju, jo ar Izglītības ministriju komunikācija nesanāca.

Starp cittu, informācijai.
Izglītības ministrija, savā tradicionālajā stilā, mēģināja ATRAKSTĪTIES Valsts kancelejai, cik sapratu šo viņu kārtējo tualētpapīru "augšas" novirzīja miskastes virzienā. Un paraizi izdarīja! Citiem vārdiem lieta tiek kontrolēta!

Kolēģi RAKSTIET viņiem! Es viens nevaru to suu... kaudzi izbīdīt !!!!!



Edited 7 time(s). Last edit at 10.04.2013 16:55 by Dr.asist. Raimonds.
http://phoebe.vm.gov.lv/misc_db/web.nsf/626e6035eadbb4cd85256499006b15a6/7483481cd1235986c225742b003e6642/$FILE/COM2011_883_lv.pdf

iesaku palasities. Sapratu ka Eiropas profesionalaja karte profesiju var ieklaut ari profesionala asociacija. Ja arsta paliga profesija tur butu, tad pielidzinasanas procesa nevajadzetu roblemam but.
Jo vairak lasu tas regulas, jo mazak saprotu, kas par ko atbildigs....
http://www.aic.lv/portal/content/files/diplomatzishanas_rokasgramata.pdf
Re: Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā
10.04.2013 20:22
Kad mēs bijām maziņi, tad domājām, ka labākie strādnieku kļūst par brigadieriem. Labākie brigadieri par ceha meistariem. Labākie ceha meistari par direktoriem un labākie direktori par ministriem. Diemžēl tagad esam jau izauguši :(

Cilvēku kļūšana par augstiem ierēdņiem - birokrātiem ir pilnīgi necaurspīdīgs process un viņu darbība praktiski nekad nav tautas interesēs. Diemžēl :(

Un ja kas, tad šis process ir viens no sazvērestības teoriju sastāvdaļām...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā
10.04.2013 20:36
Domāju, ka tur nav nekādas sazvērestības: rads radu iekārto par ierēdņiem, bet ir svarīgi nesap... partijas bildi, labāk nekā nedarīt.

ierēdņi izskatās pēc tādiem, kas visu dienu ēd psihzāles, kā galerti.
Re: Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā
10.04.2013 21:34
He, un ēd jau arī...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā
11.04.2013 09:35
Beidzot jūtu, ka Dr.lv moderātori var veikt labas lietas arī pašu mozo mediķu jautājumos.Tas ļoti priecē.
Jo Ārstu palīgu asociācija un Medicīnas māsu asociācija neko nedara, lai lietu labotu.Rodas jautājums. Priekš kā viņi ir?
Uzrakstīšu arī vieņiem pāris siltus vārdus. Jo darbā esošie feldšeri un Ārstu palīgi šo jautājumu Latvijā pacelt baidās. Nevienam nav noslēpums,ka Latvijā, bezdarba draudu apstākļos viņiem ir visas iespējas palikt bez darba.
Tieši tāpēc Dr.lv pienākums ir palīdzēt mazajiem mediķiem tikt galā ar šo jautājumu.
Tā kā esmu pensionārs, tad jūtos solidārs ar saviem amata brāļiem.Cik varu palīdzēšu un caur Dr.lv informēšu savus bēdu brāļus.
Re: Ārsta palīga kvalifikācijas pielīdzināšana Eiropā
24.04.2013 01:04
Tomēr Rīgas 1.med. koledžai neko neaizsūtīju, gaidu lēmumu no politiķiem un ierēdņiem. Esmu pārāk ātrs. Jāpagaida :)



Edited 1 time(s). Last edit at 24.04.2013 01:04 by Dr.asist. Raimonds.
Es jau menesi gaidu atbildi no Medicinas Koledzas, pilnigi nekadas reakcijas.Izliekas par beigtiem. Kad zvanu, tad parasta atbilde ir, ka paslaik nav uz vieta atbildiga amatpersona, vai vienkarsi neviens neatbild.Ta ir viena no iestadem kuru apciemosu nakosmenes, kad busu Latvija.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 2 pieskaita 15?
Ziņa: