Ko darīt ja neatbilst ğimenes "kvalifikācijai" lai būtu kopā?

Aizsāka Nesaprotu 

Tipiska situācija: zēns iemīlas meitenē kura ar itkā sākumā atbildēja ar to pašu bet vēlāk kautkādu nepaskaidrotu iemeslu dēļ pēkšņi grib izbeigt attiecības. Man aizdomas ka tas dēļ meitenes ğimenes kurai laikam ir "standarti" kurus neapmierinot(pat ja kandidāts nav vainojams ka nesanāk visus apmierināt) nepiekrīt ka ir kopā. Nav jau tā ka nesaprastu(to pat pa kino skaidro) - visi vecāki cer ka bērni precēsies ar pēc iespējas veiksmīgākiem partneriem tāpēc "šķiro un testē" potenciālos kandidātus bet nu nav jau tā ka galīgi bomžatniks kinētiskais vai bezdarbnieks atkarībnieks..šajā scenārijā vispār ir varianti kā saglābt attiecības vai gribot negribot jādomā par citas partneres meklēšanu(vai nemeklēšanu) ar mazākiem "standartiem"?
Cik ilgi jūs bijāt kopā?
Dažus gadus bet reti tusējām ar vecākiem jo bija uzskats ka ja mīl tad 3ajām personām nevajag tēlot Pāru policiju un saprast bet laikam statuss sabiedrībā tomēr daudz ko nosaka - ja nav starp bosikiem tad ir starp peškiniem..vismaz tā to var saprast..kaut patiesībā kautkur pa vidu.
Varbūt vienkārši "razļubila" vai atrada labāku. Nepavaicāsi, neuzzināsi.
Gunti Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Varbūt vienkārši "razļubila" vai atrada
> labāku. Nepavaicāsi, neuzzināsi.
__________________________________

Nu nez. Viss bija labi pirmstam daudzmaz. Kautkā neticās ka aizgāja Polinas Gagarinas dziesmas tekstu ceļu bez izskaidrojuma tāpat-vien. Man aizdomas uz tiem kas viņai apkārt. Gan jau viņi grib lai razļubil un move on. Gluži kā pa TV. Ir jau škrobe bet nav jau pirmā ne pēdējā reize..bet lai necer ka padosies bez cīņas vai vismaz aci pret aci sarunas.
Nebojā sev nervus un dodies virzienā kur tev pateiks kaut ko pozitīvu. Negatīvās emocijas paliek vienmēr, pat neapzinātā līmenī.
Jebkurā gadijumā ja arī škirsies(mazums) tad darīs to kotekti un paliks ikdienas draugi. Neesmu nevienai ienaidnieks vai kret1n$. To visu izdomāja sāncenši vai sāncenses ganjau..
Nesaprotu : tā nav šķiršanās, tā ir draudzība
Vai nevar iet loģiski vienkāršāko ceļu un pajautāt meitenei, kas tur starp jums notiek? Un pajautāt bez pārmetumiem vai uzbraucieniem, bet neitrāli, lietišķi. Protams, ir liela iespēja, ka viņa nesniegs tiešu atbildi, bet sāks runāt aplinkus un izvairīties vai arī kļūs emocionāla un sāks raudāt vai otrādi - uzbrukt, taču tādā gadījumā kāda gan var būt runa par nopietnām attiecībām, ja savā starpā neprot runāt par attiecībām...

Lai kā grib izolēties no "otrās puses" radiem, tomēr tas nav iespējams. Ir tas teiciens - kad tu precies, tad tu appreci ne tikai sievu, bet visu viņas ģimeni. Protams, ka ģimene skatīsies kritiski, vērtēs. Ja Tu būtu tēvs, vai Tu nevērtētu kritiski savas meitas izvēli?

Taču gadās ģimenes, kam ir augstas ambīcijas un kas sevi uzskata par "eliti", un tad nez, cik vērts ir ar tādiem sasieties. Jo vairāk cilvēks uzskata sevi par elitāru un jo lielāku nozīmi tam piešķir, jo zemāk viņš praksē atrodas vispārcilvēcisko vērtību skalā. Tas gan tikai personīgs viedoklis, balstīts uz paviršiem novērojumiem, tā ka vērtē pats, kas attiecas uz Tavu situāciju.

Nez, varbūt man tikai tā šķiet, bet no bieži redzētiem jautājumiem par attiecībām rodas iespaids, ka tā ir daudzu pāru problēma - ka savā starpā runā par visu ko, bet tikai ne par to pašu svarīgāko, kā dēļ vispār abi ir kopā vai arī par to, kas traucē saprasties līdz galam. Nostrādā visādas atrunas: "Nelien man dvēselē", "Nečakarē man smadzenītes" līdz pat "Mums taču ir regulārs sekss un izklaides kopā, ko tu vēl gribi" utt. utml.
Aizmirsu uzrakstīt arī ka mana seksuālā gaume iekļauj ARĪ modeļveidīgās sievietes(tās ko nepamatoti par prostitūtām sauc internetā) BET es esmu normāls hetero vīrietis, man nav slēptu noviržu - vienkārši patīk slaidas arī(esmu gan kaķis gan suns tādā gadījumā jo esmu kritis gan uz gaļu gan kauliem). A daudzi uzskata ka kautkas nav ritīgi ja libido reağē arī uz tievajām(anoreksijas virziens). Man jau apaļīgās(bulīmijas virziens) arī patīk ja piestāv bet tak no veseluma viedokļa tādas ir ar lielākām veselības problēmām jo noslogo organismu visu laiku nevis šad-tad un no praktiskā viedokļa ērtāk ja kompaktāki izmēri ikdienā tāpat visas ķermeņa formas palielināsies kad paliks stāvoklī. Amerikā ir tās kuras ir nevis apaļīgas bet resnas. Tas skaitījās kādreiz normāli? DienasBiznesa avīzē bija raksts ka skaistuma|stipruma etaloni mainas līdz ar gadsimtiem. Tad kas tur slikts ka katram cilvēkam sava gaume? Apnīk skaidrot ka viss kārtībā jo lai arī ikdienā nesaka ir brīži kad izmet frāzes kas skaidri norāda ka domā ka ja patīk arī modeles tad tas itkā stereotipiski(internetā arī nekorekti lieto terminu "ladyboy" jo tur nav nekā hibrīdiska) norāda ka homo bet tas nedod jēgu. Vīrieši ir muskuļoti nevis "pakaramie". Sievietēm kačāties nozīmē tieši zaudēt sievišķību. Netrenēti cilvēki būtu tikai vīrieši a sievietes kas uztur sevi formā savu ķermeni vairāk lutina tāpēc pēc idejas jābūt veselīgākām. Nē nu varbūt tur ir vēl citi iemesli bet esmu ievērojis ka vecāki paši to zinot vai nezinot māca bērnus tā kā to darīja viņu laikā pēc viņu formulām kaut laiks iet un viss mainas. Vairāk vai mazāk.
Viena lieta ir tas, kas Tev patīk "ar prātu" (domājot par to, cik vesela/slima ir meitene un cik viegli/grūti būs iznēsāt bērnu utt.), otra - tas, uz ko Tavs ķermenis reaģē "tur lejā", un vēl trešā - tas, kam Tu pieķeries / iemīlies emocionāli, un vēl ceturtā - tas, vai Tev un partnerei ir "kopīgs vektors" - tas ir, līdzīga dzīves vērtību skala, līdzīgi uzskati svarīgākajās jomās (tai skaitā par to, kas tad vispār ir vai nav svarīgs).

Ideālā gadījumā, šie visi faktori (un varbūt vēl kādi) sakrīt, bet praksē laikam tā notiek reti. Ir lietas, kurās var iet uz kompromisiem, bet tad ir jāpieņem stingrs lēmums un pašam jāapzinās, ka esi to izvēlējies un pieņem otru cilvēku tādu, kā ir, bez nekādiem pārmetumiem nākotnē.

Parasti seksuālās tieksmes ir tas faktors, kur ir vissarežģītāk iet uz kompromisiem, ja vien cilvēkam nav tik zems libido, ka seksuālas aktivitātes viņam ir tikpat svarīgas kā trauku mazgāšana.

Lai neapjuktu, kas ir kas, ir mazliet jāpaložņā pašam pa saviem zemapziņas dziļumiem un bez liekām bailēm un emocijām jāatzīstas vismaz priekš sevis par to, uz ko zemapziņa reaģē. Grūtākais ir tas, ka Tu pat nezināsi, kāpēc zemapziņa reaģē tieši tā. Tāpēc Tev gribēsies izdomāt visādus attaisnojumus ar prātu "Tas un tas ir tāpēc, ka viņa ir vesela/slima utt.". Taču patiesība var būt brutāli vienkārša - tāpēc, ka smadzenēs ir izveidojušies noteikti ceļi noteiktiem nervu signāliem, un tālākais jau ir ārpus visiem mēģinājumiem atrast attaisnojumus. Kas ir, tas ir, kā nav, tā nav.
Turklāt, seksuālā tieksme var būt arī elastīga, mainīga, atkarīga no papildus faktoriem, par kuriem varbūt vēl nezini. Piemēram, iemīlēsies kādā topmodeles tipa meitenē un domāsi, ka tas ir viņas figūras dēļ. Apprecēsies, dzīvosiet kopā. Un kaut kā sanāks tā, ka viņas ķermenis izmainīsies un viņa nepavisam vairs nebūs tieviņā, slaidā meitene ... taču Tev tik un tā viņu gribēsies! Vai arī otrādi - seksuālā tieksme pazudīs un būsi grūtās izvēles priekšā - kā paskaidrot savai nu jau sievai, ka diemžēl Tu fiziski vairs viņu negribi tik spēcīgi kā agrāk. Tālākais tad būs atkal atkarīgs no visiem pārējiem faktoriem - cik svarīga (nevis ar prātu, bet gan elementāri - cik bieži ķermenis grib seksu) jums katram ir intīmā dzīve un vai jūs spējat palikt kopā, jeb tomēr nāksies šķirties, lai nevajadzētu meklēt variantus ar sānsoļiem, kas visu padarītu tikai vēl sarežģītāku... Tā nu ir ar tām attiecībām, jo vairāk domā, jo vairāk var apjukt, tāpēc reizēm ir labāk nedomāt. Bet akli mesties iekšā arī nav prātīgi.
Tur jau tā lieta ka es vienmēr ieķeros ne tikai dēļ seksa bet apstākļu sakritības vienmēr nostāda mani tupiksituācijās. Skolā biju ieķēries meitenē bet nācās paiet malā jo nejutos atbilstošs. Kautkā kādreiz nelikās ka filmas kā A walk to remember vai The Notepad būtu tik nereālas bet tomēr neatbilstība atgādina par sevi. Kādreiz bija cerība ka deru kā partneris a tagad tik kā mīļākais un tur nav problēmu. Jūtas nav pazudušas tikai ārējie faktori liek ievērot piesardzību.
Un ir vēlviena problēma..arī maniem radiniekiem pārsvarā nepatīk mana gaume jo tā nesakrīt ar viņu priekšštatiem par kopdzīvi. Lai arī es saprotu kāpēc jo tajos laikos kad viņi auga bija uzsvars uz strādniecību un čaklumu tas nenozīmē ka man obligāti jāmeklē tāda pati partnere kas caurām dienām pa māju un dārzu vai lauku tusēs jo kādreiz tas skaitījās "normāli". Taču to ka visos laikos džentelmeņi arī skaitījās normāli to neredz? Loğiski ka ir bonuss ja prot ne tikai uz diskotēkām un randiņiem iet bet arī mājas darbus darīt bet man tas nav obligāti. Man kā vīrietim ir normāla un dabiska vēlme sievietes lutināt un pelnīt naudu un strādāt nopietnos darbus pašam un tāpēc interesē seksuāli gan ikdienišķās(tautā sauktas par 'lauku pelēm') gan neikdienišķās(tautā sauktas par 'preilenēm') un kur tur problēma? Mīlestība nepakļaujas kaprīžu pavēlēm un kad paši bija jauni tad arī viņu vecāki nesaprata kāpēc izvēlējās tādu-un-šitādu..šitā apsēstība visu kontrolēt..nav brīnums ka liela daļa sasteigti precas un neilgi pēctam šķiras..jo "spieda"..
Un vēl nezinu kāpēc senči iebilst pret dzīves uzlabošanu un idejām ar realizējumu ap to. Pats esmu pa pusei gan pilsētnieks gan laucinieks tāpēc daļēji saprotu abas puses(gan "biezos" gan "plānos") bet tikai no vienas puses iebilst pret otro aktīvāk. Loğiski ka jāmāk dārziņa fīčas lai nav atkarība no veikaliem BET vispār iebilst pret bonusiem kas ļauj vairāk atpūsties un strādāt?!. Nav ne jausmas.
Re: Ko darīt ja neatbilst ğimenes "kvalifikācijai" lai būtu kopā?
26.12.2018 05:47
Izklausās, ka Tu bieži jūties vainīgs par visu.... vismaz šajā tēmā mēģini sevi attaisnot katrā ierakstā. Varbūt tur bija problēma un meičai tas piegriezās?

Lai nu kā - saņem savas drosmes paliekas un uzdod godīgu jautājumu meitenei un sagatavojies dzirdēt vissāpīgāko atbildi, ko vari iedomāties. Pēc tam dodies tālāk.
Ir vēl viena dilemma, kas ir absurda jo dubultstandarti. Pašlaik ir darbs kas nes ienākumus ikdienā bet nav iekrājumi tik daudz lai būtu pilnībā neatkarīgs no darba tirgus sistēmas. Taču ir neveselīga domāšana no apkārtējiem, kuri nezkāpēc iedala cilvēkus absurdās kategorijās ja kaut nedaudz novirzas no takas.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 15?
Ziņa: