Atkal depresija

Aizsāka blueberry 

Re: Atkal depresija
01.10.2008 04:31
Sveiki, sveiki:)
Nolçmu, ka jâienâk atkal pie jums drusku parunâties. Reâli bija tâ, kâ Brasilia saka - vasarâ dzîvojâmies pârsvarâ pa laukiem, tad pie neta netiku.
Gribçju pastastît, kâ man iet. Visu laiku dzçru to savu Wellbutrin un mçìinâju arî dakteres izrakstîto neiroleptiíi, bet nekas no tâ labs nesanâca. Wellbutrin turpinâju lietot, lîdz man tas aptrûkâs laukos, pieteicos vizîtç, bet tik âtri pie dakteres nevarçju tikt. Kad pienâca vizîte, mazais bija saslimis, atkal netiku, rezultâtâ jau kâdu laiku nedzçru zâles. Skaidrs, ka îpaði labi tas nav, tâ atkal noraut, bet nu tâ sanâca. Jâpiebilst, ka atkal nekâdu blakusefektu nometot nebija. Vienâ dienâ nometu un viss. Gaidîju, ka paliks sliktâk, bet nepaliek. Nu jau kâdus 2 mçneðus es jûtos ïoti labi, man vienkârði depresijas nav.
Es nezinu, no kâ tas ir, vai sakrît tie depresijas periodi, vai zâïu pçcdarbîba kaut kâda. Man jau paðai liekas, ka esmu pamainîjusi domâðanu arî un tas kaut ko dod. Esmu sapratusi, ka patiesîbâ nemaz neesmu slima un saprotu, kas rada to depresiju. Tâ ir trauksme, kas parasti sakrâjas no visâdiem sûdiem un mani it kâ paralizç. Es ar to cînos. Visu laiku ar sevi strâdâju. Kad jûtu, ka ir atkal palicis slikti, domâju un analizçju, no kâ tas ir, kas man izraisîjis tâs negatîvâs emocijas un man tas palîdz. Tad es sevi suìestçju, ja ta var teikt, nu nomierinu, ka nekas traks nav, apdomâju to problçmu un man paliek labi. Jâpiebilst, ka dienâ tâdu problçmu var sakrâties vesela cupa. Varbût kâdam tas liekas neticami, bet man palîdz pat tas, ka es tikai izdomâju, kas ir par vainu, uzreiz nokrît tas smagums no sirds un paliek vieglâk.
Tâda domâðana man besî, bet, ja es palaiþu visu paðplûsmâ, tad visu notikumu un negatîvo emociju sakrâjas tik daudz, ka iestâjas depresîvs stavoklis, kaut kâds sastingums un tad gan ir grûti kaut kâ tikt ârâ.
Arvienvârdsakot, cenðos savâm problçmam ieskatîties acîs, lai gan bail un nav patîkami, gribas visu norakt.
No psihoterapijas liekas nekâdas lielâs jçgas nebija, bet viens viòas teikums man palîdz - viòa teica, ka ja man ir tâ depresija, tad man tas kaut kâdâ veidâ ir izdevîgi. Kâpçc, es vçl îsti neesmu sapratusi, bet es jûtu, ka tâ ir, ka brîþiem es nevis nevaru, bet negribu tikt no tâ visa ârâ.
Vispâr tâs manas pârmaiòas ar to arî sâkâs. Man jau bija uznâcis baigais bezmiegs, un tad vienu nakti domâju, ka es nevaru aizmit nevis tâpçc, ka man nenâk miegs, bet gan tâpçc, ka es negribu aizmigt. Iemesli tam var bût daþâdi, piemçram tâs paðas domas neliek miera vai kaut ko nâkamâ dienâ negribas. Un kopð tâs dienas es sâku âtri aizmigt un labi gulçt.
Ðonakt es nevaru pagulçt, bet tam ir laikam atkal kads iemesls, ko esîsti nevaru izdomât. Tomçr doma ir tâda, ka es pati brîþiem sevi pataisu slimu un ka es varu tikt vaïâ no tâs depresijas, ja gribu. tagad mani ir arî beiguði mocît murgi pa naktîm.
Es nezinu, cik tas ilgi turpinâsies, es jau nu tadiem brînumiem îsti neticu un gaidu, ka mana teorija mani pievils un viss izrâdîsies tomçr daudz grûtâk nekâ man gribçtos, bet ceru, ka tâ nebûs.
Jâ, nu tâ lûk man iet. Ïoti priecâjos, ka esmu tikusi vaïâ no zâlçm. Apnicis savu organismu nozâïot. Tagad man stâv plauktiòâ tie paði fenazepâmi un alprozolami, tâpat stilnox un man baigais prieks, ka man viòus nevajag. Tos benzodiazepînus vispâr vairs nevaru lietot, jo nav îpaði labas sajûtas pçc tam. No VD joprojâm mokos ar to svîðanu, bet cits nekas tâ îpaði. Daþreiz naktî liekas, ka smoku. Bet tâs visas lietas ir sîkums, tam nepiegrieþu vçrîbu.
Ak, jâ mokos ar savu klaustrofobiju, laikam pat atcerçjos, no kâ man tâ radâs. Kad biju pavisam maza, pabâzu galvu zem skapja un nekâ nevarçju dabût ârâ.
Gaidîju, kad kâds atnâks un atnesîs koku, pacels skapi un tanî brîdî domâju, ka nosmakðu un nemûþam ârâ netikðu.
Nu tad nu sarakstîju veselu atskaiti :D Labs ir, jâiet bûs likties uz auss.
Re: Atkal depresija
01.10.2008 14:22
Varbût kâdam tas liekas neticami, bet man palîdz pat tas, ka es tikai izdomâju, kas ir par vainu, uzreiz nokrît tas smagums no sirds un paliek vieglâk.______________________________________

Tâ ir, lîdz ko saproti no kâ slikti, tâ lçnâm `sliktumi` pâriet..
Re: Atkal depresija
01.10.2008 14:25
Aizmirsu pateikt-Prieks par tevi Blueberry, teikðu godîgi, ka Tu man likies viena no tâm, kas neizíepurosies, bet labi, ka sanâca otrâdi :)

Esi lasîjusi Kurpatova `Bezmiegu`?
Re: Atkal depresija
01.10.2008 14:54
Kâpçc tev likâs, ka es neizkepuroðos? Baigi drûmi visu attçloju laikam. Man jau ir tendence visu dramatizçt, ar to es arî cînos:)
Re: Atkal depresija
01.10.2008 14:55
Jâ, likâs, ka Tu visu laiku sûdzies, bet lietas labâ neko nedari, citi centâs Tev palîdzçt, bet Tu tikai vaimanâji :) Nu kaut kâ tâ...Tev laikam likâs, ka mçs Tevi nesaprotam....Bet priecâjos, ka ir labi! Patieðâm!
Re: Atkal depresija
01.10.2008 17:50
Man atkal likâss, ka visi, kam VD bezjçgâ te òemas, meklç tik sev vainas, rij tos trankvilizatorus un nekâdâ jçgâ.
Ar mani parasti ir tâ, ka es sâkumâ spurojos pretî visâdiem padomiem, bet reâli tos òemu vçrâ, pârdomâju un izmantoju. Bet ar padomiem îsti nekas jau nav lîdzçts, tur laikam katram paðam jânonak pie kaut kâdas skaidrîbas.
xorta
Re: Atkal depresija
01.10.2008 18:03
Man arî milzîgs prieks, Blueberry, jo kaut kâ ïoti tavs stâsts "aizíçra" sirdi.
Bet par bezmiegu runâjot - man depresijas nav, bet baigi mokos ar bezmiegu un trauksmi.
Runâju par to nesen ar vienu kolçìi, kurai arî, izrâdâs, baigais bezmiegs jau ilgus gadus. Un viòa man teica, ka sen jau vairs par to neuztraucoties, esot pieòçmusi kâ faktu. Ja nevarot gulçt, lasot grâmatu. Viòa man saka, ka tu zinâtu, cik daudz grâmatu pa naktîm es esmu izlasîjusi, veselu bibliotçku.
It kâ nav nekâds sofisticçtais padoms, bet man pilnîgi kâ ar bomi pa pieri, varbût tieðâm, vnk jâpieòem tas. Tagad, kad atkal uznâk, necenðos vairs krampjaini aizmigt. Ja ir "parastais" bezmiegs, tad vnk guïu un pârdomâju dzîvi, ja uznâk naktî trauksme, tad mçìinu analizçt, kâpçc tâ varçtu bût (nav gan izdevies saprast).
Enivej, turies un uzraksti kâdreiz, kâ iet :)
Re: Atkal depresija
01.10.2008 18:14
Ar to bezmiegu jau parasti tâ arî ir, ka jo vairâk tu sâc domât, ka tacu jâguï, jo sâkas lielâka trauksme un nevar aizmigt nemaz.
Es nezinu, kâ es varçtu padzîvot, ja mani visu laiku mocîtu bezmiegs, jo es, ja neesmu izgulçjusies, jûtos briesmîgi.
Man tâ problçma nav tik aktuâla ar to negulçðanu, bet, ja bûtu, tad es laikam mçìinâtu nodarboties ar autogçno treniòu, Dzintaros to drusku apguvuvu. Tad vçl man ir tâds relax disks no Dzintariem, lîdzîgs citiem tâda veida diskiem, bet ðis tieðâm iedarbojas. Es zinu, ja es viòu klausîðo, aizmigðu noteikti.
Runâjot par to, ka naktî uznâk trauksmainas domas, es ar to cînos, daþreiz mazliet padomâju un paanalizçju, bet vispâr es sevi cenðos nostadît, ka man tagad ir jâguï un visas domas atlieku. Nav jau tas vienmçr tik viegli.
Citreiz ir tâ, ka pamostos ap 5 no rîta un moka kaut kâdi jautajumi, vainas apziòa, bet es to cenðos ignorçt, jo zinu, ka naktî viss râdâs daudz trakâkâs krâsâs. Gaidu dienu un tad domâju.

Bet paldies jums Brasilia un xorta par labiem vârdiem.:))
Re: Atkal depresija
01.10.2008 19:19
hei, Blueberry... nu vienkaarshi liels prieks... staasts arii labs:)

yup... par miegu... es ar sev saku... nu, ok, lasiisim shonakt graamatinju... un tad miegs atnaak...
bet tikliidz... oh, kas nu buus, noteikti sajukshu, ja neizguleeshos... taa labaak neizteikshos...

apmeeram taa -- ko grib, to arii dabuu...



Edited 1 time(s). Last edit at 01.10.2008 19:22 by Runcene.
Re: Atkal depresija
02.10.2008 10:24
Grâmatâ par bezmiegu bija teikts, ka nevajag censties sevi iemidzinât,-ja nenâk miegs vajag kaut ko darît, to paðu grâmatu lasît, paskatîties Tv vai ko citu un tikai tad, kad riktiigi nâk miegs,-iet gulçt...un pirms miega nevajag pârdomât `dzîvi`, darbu un notikumus, kâ arî plânot nâkotni..jâatslçdz ðîs domas...
linnaK
Re: Atkal depresija
02.10.2008 12:42
Kaapeec jaagul,ja nenaak miegs,organisms pats izreekinaas,kad jaagulj,nekas te nav jadara maksligi,piem.ar miega lidzekliem.
Re: Atkal depresija
03.10.2008 00:06
linnaK

Ja cilvçkam ir psih.kaites, tad daþkârt neatliek nekas cits kâ sçdçt uz miega lîdzekïiem, vismaz kâdu laiciòu, kamçr `attopaas`
Laila
Re: Atkal depresija
03.10.2008 17:00
Blueberry -

Arî es apsveicu Tevi ar labâku laiku iestâðanos!:)) Tu patieðâm biji to pelnîjusi, pçc visiem pârdzîvojumiem, kas Tev bija jâpârcieð saistîbâ ar Tavu mazo. Izlasîju Tavu stâstu un man radâs iespaids, ka Tev palîdzçja vides maiòa, lauku gaiss un zâïu nomeðana. Bet var jau bût, ka kïûdos...:) Katrâ ziòâ - turies pie sasniegtâ, un lai Tev veicas arî turpmâk! Tâdi piemçri kâ Tavçjais iedvesmo arî mûs, pakaïpalicçjus, vismaz mani noteikti!:))
Re: Atkal depresija
03.10.2008 19:00
Man ir prieks, ka kâds var iedvesmoties arî no manis, nu vismaz ir kâda cerîba, ka var palikt labâk.
Man ðodien bija 2 ïoti nepatîkami pârdzîvojumi un lai gan tas mani joprojâm mazliet nomâc, es neesmu ieslîgusi depresijâ, bet taisni otrâdi, taisos aktîvi rîkoties, lai kaut ko uzlabotu. :)
Re: Atkal depresija
05.10.2008 09:50
to blueberry
Prieks, ka kaadam labaak!
Pamegjini izmantot to, kas mainiija tavu staavokli uz labo pusi, biezhaak -pirms atkal paliek suudiigi. Turpini arii citus mekleejumus, jo vienmeer kaut kas mazs maziitinjs var paspert tevi uz augshu, un tas ir kaut kur blakus, tikai reizeem nespeejam ieraudziit, sadzirdeet...
Lai tev veicaas!
sliktais
Re: Atkal depresija
10.10.2008 18:34
juus esat tupaki ar savu depresiju......
Malacis, sliktais, labi ðito!
Re: Atkal depresija
12.10.2008 23:14
!!! PAR GARÎGI VESELU UN STIPRU LATVJU 21.10.2005. blaa



Edited 1 time(s). Last edit at 14.10.2008 08:43 by osis.
linnaK
Re: Atkal depresija
13.10.2008 01:50
Visu,malaci,slikto,labo,shito jau raksti pareizi,bet ko Tu taa pardzivo,ka mums ir depresija. Ja mes buutu tik apmierinaati ar dziivi kaa Tu,tad ari varbut buutu taa ieaijajushies un nonakushi truukumaa kaa vairums ceelo,atraktiivo,gudro,bi bi biznesmenishu latvieshu,kas nu ir taada bankrota slieksnja,ka pat i-netu nevar apmaksat. Jaa mees depresiivie esam nodrosinaata publika,jo visu laiku esam neapmierinaati un tapec mums ir nauda un mums nav daudz un smagi jastradaa. Tieshi Tu esi sistemas vergs massonju un iluminatu apstrades upuris.
Re: Atkal depresija
13.10.2008 10:55
V



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:35 by kachenite.
Re: Atkal depresija
13.10.2008 11:03
A.G.



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:36 by kachenite.
Re: Atkal depresija
13.10.2008 19:32
A_G tu vienkârði esi slims cilvçks, kurð barojas no negatîvâm emocijâm.
tâpçc pârçjiem forumieðiem iesaku, vienkârði nelikties ne zinis, jo tâds jau ir A_G mçríis pievçrst uzmanîbu sev un izsaukt negatîvas emocijas.
laikam dzîvç trûkst uzmanîbas :)
Re: Atkal depresija
13.10.2008 20:57
A



Edited 1 time(s). Last edit at 19.08.2012 17:37 by kachenite.
Re: Atkal depresija
13.10.2008 20:59
un iespraud savu ... starp seetas mietiem, nevis starp savaam kaajaam virzienaa uz aizmuguri...
A-G
Re: Atkal depresija
13.10.2008 23:44
Ielieciet mani psihenç un aizmûrçjiet man muti.;)
Re: Atkal depresija
14.10.2008 09:22
Ko Jûs òemat viòu galvâ, es jau sen ignorçju viòa postus..nav ko iepriecinât AG
A-G
Re: Atkal depresija
14.10.2008 10:50
Te kâds idiòð sâk rakstît manâ vârdâ, laikam aizmirsis, kâ viòu paðu patiesîbâ sauc!
A-G
Re: Atkal depresija
14.10.2008 10:58
Es esmu idiòð!
Man personîbas dultoðanâs.
Re: Atkal depresija
14.10.2008 12:19
Te moderators labi straadaa - idina AG komentaari tiek dzeesti, vajag tikai pasuudzeeties :)))
Es te arî esmu!
Re: Atkal depresija
14.10.2008 12:25
http://www.odiseja.lv/raksti/tema/sabiedriba/514/
Re: Atkal depresija
14.10.2008 16:41
Nu, kâ jums visiem labi klâjas?
Es te turpinu cînîties ar sevi:)) Man brîþiem iet ïoti grûti, jo gribas padoties. Tâ depresija laikam ir tâda kâ gliemezim caula, kurâ paslçpties no visâm problçmâm. Sevi analizçjot esmu sapratusi, ka ir kaut kâdas problçmas manâ dzîvç un es negribu tâs risinât, pat negribu neko dzirdçt par tâm un tad tâs noroku, bet neko labu jau tas nedod, tikai man ir slikti un es nevaru saprast, kâpçc. Tâpçc es tagad cenðos skatîties lietâm acîs, lai cik nepatîkamas arî tâs nebûtu.
Vçl man ir liela trauksme tad, ja es nedaru to, kas bûtu jâdara. Nu un vçl ir kâda lieta, ko es izdomâju - es neticu sev un tas ïoti traucç. Es piemçram visu laiku neticçju, ka es varu bût brîva no depresijas un tas burtiski visu bremzç.
Tâpat vakaros citreiz neticu, ka man izdosies aizmigt, bet tad es nomierinos un domâju, ka man izdosies un izdodas arî.
Paldies visiem par laba vçlçjumiem. neiet man viegli, bet es nedomâju padoties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 1 pieskaita 13?
Ziņa: