pulss

Aizsāka bediga 

bediga
pulss
31.08.2010 11:06
kā pazemināt pulsu? Ar kadam zalu tejam vai ko taml.? nesen sāku skriet, bet aprēķināju, ka tādu pulsu drīkstu uzturēt vien 2 minūtes. Vispār bail teikt kāds man pulss, jūs te mani nobiedēsiet. Man 23 un pulss miera stavokli svarstas 70 - 100 robezhas, ka piecelos un staigaju ta pari pa 100, rekords bija 145 staigajot pa istabu:(, bet ta parasti ap 120, skrienot bija augstakais 188! Dazhreiz spiezh uz sirdi. Svars man normals 170/60. Laikam jasak labak ar garam pastaigam? Iesu pie arsta. Pirms gada jau parbaudija sirdi un it ka pati sirds ir vesela. Izrakstija concor, bet tagad jau krietnu laiku to vairs nelietoju. Tadel iesu pie arsta, lai atkal izraksta. Velos sportot, bet biede nenormalais pulss. Man toreiz teica, ka ir neiroze vai VD, sabojati nervi. Stress man ir nepartraukti, pat tad kad tam nevajadzetu but. Varetu teikt, ka dzive nekas nav kartiba un neesmu laimiga. Loti ceru, ka ar pasu sirdi viss ir kartiba, ka tas no nerviem un tadel, ka neesmu pieradusi pie slodzes. Vel mani izbrina pulsa lekashana vienas minutes laika tas var radit apmeram sadi - 85 - 90 -100 -77 - 102 - 95 - 96 - 98 - 79 - 100... u.tml. tik strauji mainas vienk sezhot, par ko tas liecina? Meeeru ar sportistiem domatu jostu un pulksteni.
Re: pulss
31.08.2010 14:44
Tak izmet to pulsa meeriitaaju miskastee. Pie aarsta biji, sirdi paarbaudiiji, viss bija OK. Cilveekiem kas regulaari treneejas, pulss ir zemaaks nekaa tiem kas neko nedara, aciim redzot piederi pie otraas grupas. Kaa arii tas ir normaali, ka vienam cilveekam sirds straddaa atraak nekaa citam, taapat kaa vienam vajag uz tualeti biezaak nekaa citam, taa ir individuaala iipatniiba nevis patalogija. Taadeel arii norma pulsam ir tik atskiriiga - no 60 liidz 90, citur literatuuraa mineets liidz 100.
Protams ir medikamenti, kas samazina pulsu, bet no taa jau cilveeks laimiigaaks nekluust.
bediga
Re: pulss
31.08.2010 18:20
man nav vienmer bijis tads pulss, tikai pedejos gadus un man tas loti trauce, jo ir nemitiga stresa sajuta, jo sirds skrien. Pulsa meritajs ir pareizs, jo citiem no gimenes rada normali. Atrs pulss = isaka dzive.
bediga
Re: pulss
31.08.2010 19:15
gimenes arste toreiz teica, ka tāds pulss nav normāls un viņa pilnībā saprot, ka slikti jūtos dēļ tā un, ka noteikti vajadzētu pazemināt. Mani nosutija uz ehokardiogrāfiju - ar vārstuļiem viss ok., masinja veica ari sirds kardiogrammu, bet toreiz it ka paradijas kaut kadi divaini rezultaati, kam arste nespeja noticet un teica, ka droshvien tie lipekli neeot bijushi kartigi pielikti, vai kas tur..., Piem., maniem 50 + gadigajiem vecākiem un 80gadīgajam vectēvam zemāks pulss un visi brīnās, ka man tik augsts un saka, ka nav labi, ka sirds tā skrien. "Paātrināta sirdsdarbības frekvence sirds asinsvadu slimību riska faktoru paaugstina divas līdz trīs reizes. Nereti paātrināts sirdsdarbības ātrums ir iemesls arī pēkšņai nāvei."
Re: pulss
31.08.2010 19:46
tas ir slikti, ja ilgstoši ir augsts spiediens vai paātrināta sirdsdarbība, vai abi, mērīt droši vien būtu labi beigt, bet jautājums, vai Tu to vari izdarīt, vai spēj, jo, ja ir neiroze, tad pastiprināta un neveselīga interese par ķermeņa procesiem ir diezgan raksturīga lieta, kas visu situāciju dara ļaunāku. es teiktu, ka to tahikardiju vajag dabūt nost, jo sirds var reāli sākt slimot.

varbūt izklausās, ka es atkal biedēju (man to reizēm pārmet), bet es dzīvoju ilgus gadus šitā un tagad tas diezgan dārgi maksā.

ja palīdzēja concor, lieto to. ja ar to nepietiek, tad antidepresanti + psihoterapeits. varbūt ir vēl citi efektīvi varianti, bet man nav tādas pieredzes. jāmācās atslābt visos veidos, bet tur paies laiks. ārstēt šo lietu vajag ātri.

ja sirds slikti uzvedas "no nerviem" , tas nenozīmē, ka to var ignorēt. ja kāds ārsts ir vienaldzīgs, tad meklē citu. dažkārt tā notiek: ja cilvim ir diagnosticēta VD, tad viņu reizēm neņem par pilnu.
Re: pulss
31.08.2010 20:23
bediga

Vispār Tev nevajag bēdāties. Kopumā izskatās cerīgi . Īsumā te runāšu kā viens kurš VD pasulē strauji un pēkšņi ienāca ar pulsu gan komplektā no ideļā + 38 kg svara . VD man s tapa saķerta uz brīdi kad 3 mēneši jau vedi samērā pareizu dzīvesveidu , bija nopirkta spēļmantiņa pulsometrs , mēŗiju kā sportojot un lēnām metot svaru nost kr't arī puls , stipri ātri nokrita no 72 mierā uz 62 , kā sportoju ....staigāju ( jo svars liels ,locītavas sargāju) un puls arī strauji kāpa , staigājot ap 105 .

Un tad !!!!!!! negulēta nakts vienkārši bez iemesla otrā rītā jāceļas un radiem jābrauc uz lidostu un te stres jo tuvāki radiņi veikli paņēma pēdu un uz mani novēla , tajā datumā man aizgāja garām viens patīkams pasākums. Vēl tagad atmiņā kad šos sagaidu lidostā vairākas reizes man pārprasa ko es tāds bēdīgs ( acīm redzami jau priekšvēsts tam bija ) tad vakarā ar tiem ko sagaidīju iedzēru padaudz ,bet ir dzerts daudz vairāk . Otrā dienā intreses pēc ( pirmo reizi ) uzlieku pulsametru ejot uz darbu un saliecoties palielinās vairāk kā parasti ,tad atliek iedomāties kas būtu ja aizietu vēl vairāk un viss ,,,, aizgāja 150-170 ......EKG 142 . metaprolos r + diazepāms i/v . vakarā atkal uzlieku sirds monitoru , īslaicīgi uzskrēja uz 120 . tad vēl nākamā dienā uz 130 uzskreja uz kādu pusstundu un viss es pulsametra siksnu vairs nelietoju . Asinsspiedienu mēriju droši tas bij 80/120 , tad uztaisīju EHO tur oi iznīcinoši un pēc tās reizes sapratu ka asinspiedienu arī nevaru izmērīt jao vairāk mera jo vairāk augšā , tad vēl viens EHO tur absolūta norma , kardiologs tik nu ja ,kā parasti mazās devas nelidz u n tik devas ceļ . Vispār nometu 20 kg neko sev nemēru un tahikardija nav.

Pat viena kardioloģe uz manu jautājumu Latvijas radio atbildēja ,ka ļoti lielaii daļai kabinetā augšā ,un ko viņai darīt...protams tabletes .

Sportot vajag , iesaku pastaigas pagarini līdz 1.5-2 stundām un neko NEMĒRI . Visi lielie izturības sportisti, pamatus liek ar vieglām īlgstošām slodzēm ,piemēram riteņbraucēji , 90% trenējas ar pulsu un ātrumu tālu no maksimāla , viņi liek bāzi ziemā pirms sezonas un vismaz pusgau ltreniņi 2-3 stundas
Re: pulss
31.08.2010 20:35
Es teiktu, ka uztaisi vienreiz Holteru un miers. Tad labāk redzēs pulsa dinamiku un mazināsies pulsa pieaugums no tā, ka gatavojies to mērīt...
Re: pulss
31.08.2010 20:39
Ir arī diemaks spiediena mēŗišana. Tā pati kardioloģe teica ,ka viens ģimenes draugs pie viņas kabinetā regulāri pie 200 izvilka . uzlika monitoru max 140
aberz
Re: pulss
31.08.2010 21:54
bediga Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> kā pazemināt pulsu?
uzvelc sudraba vai vara gredzenu nu labi zelta ja gribi un nenem nost arī naktī
vēlems bez akmeņiem un kruzuļiem vienkēršu.
skaties vai tu nevalkā kādus kruuļainus amuletus
rokasprādzes vai ādas jostas ar metēlu...
nelieto rotas ar vijumiem ..... simboliem utt.
:-) masaža, pēdas.....
tur nekā maģģiska nav vara rokassprādzes regulē spiedienu, to visi zin.
ja medicīna saka ka vainas nav, tad jau nav arī, stress...
Re: pulss
01.09.2010 21:50
Lietoju Concor 5 mg...man tomēr nepatika, ka pulss skrien...reiz pat reanimācijā nokļuvu ar 134 sitieniem minūtē. Kopš tās reizes baidos.
aberz
Re: pulss
02.09.2010 01:21
x anna Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Lietoju Concor 5 mg...man tomēr nepatika, ka
> pulss skrien...reiz pat reanimācijā nokļuvu ar
> 134 sitieniem minūtē. Kopš tās reizes baidos.
visi baidās no kauktā.............
vaig loģiski pieiet tai lietai, ir 2 varianti
1) AIZDZīT BAILES
2) noregulēt pulsu
loģiski sanāk, ka ja saārstēs pulsu, tad bailes pazudīs
un otrādi, ja ārstēs bailes pulss tikumtā štruntīgs....
...........
nevaig psihiatru
bailes ir cilvēciska lieta, visi baidās, tas ir normāli
sanāks bailes par kautko citu, šitās aizmirsīsies :-)
es saku, vaig gredzenu sudraba bez kruzuļiem
un visus citus dzelžus nost ...... nu kur problēma? būs pulss normāls
pirms smieties pamēģini :-)
bediga
Re: pulss
03.09.2010 22:57
pie ārsta esmu pierakstijusies uz nakamo nedelu.
Nevarēju vairs paciest ātro sirdsdarbību, tādēļ dabūju Concor aptieka bez receptes. Sākumā jālieto 1,25mg nedēļu, kā teikts instrukcijā, tad var palielināt. Tagad lietoju tādu devu un ir labāk. Lai gan nelieli dūrieni sirdī ir dažbrīd pedejas dienas, bija ari iepriekš paris dienas, kā uznāk, tas ir tieši ieelpojot, tādēļ bail ievilkt dziļāk elpu kad tā uznak.
Eju garās pastaigās - aptuveni 1 - 2h. Ar zālēm pulss nedaudz zemāks un jūtos mierīgāka.Uzliku arī sudraba gredzenus :) Dzeru melisas un vilkābeles, vīgriežu tēju.
Tagad domāju, kad iešu pie ārsta tad būšu dzērusi zāles un neuzrādīsies patiesā aina. vai arī tajā dienā (man jāiet no rīta) labāk neiedzert tableti?
Re: pulss
06.09.2010 11:43
Domāju, ka vajag ārstam izstāstīt ko un kā esi pirms tam lietojusi. Tad arī viņam būs vieglāk noteikt to problēmu.
Re: pulss
29.01.2011 01:59
Mazāk mastrubē! Nopietni! Šitā populārā VD tagad ir katram otrajam un dod tik visiem trankvilizatorus iekšā. Tas attiecās gan uz vīriešiem gan sievietēm. 1x nedēļā ir o.k. Uzlabojumus jutīsi ~2 nedēļu laikā!
Janka369
Re: pulss
29.01.2011 02:05
Pameklē internetā "hastamaithuna" tas ir ajūrvēdas termins, tur viss ir sīku un smalki izskaidrots, modernā medicīna tik tālu vēl nav tikusi!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 18?
Ziņa: