bediga
Vispār Tev nevajag bēdāties. Kopumā izskatās cerīgi . Īsumā te runāšu kā viens kurš VD pasulē strauji un pēkšņi ienāca ar pulsu gan komplektā no ideļā + 38 kg svara . VD man s tapa saķerta uz brīdi kad 3 mēneši jau vedi samērā pareizu dzīvesveidu , bija nopirkta spēļmantiņa pulsometrs , mēŗiju kā sportojot un lēnām metot svaru nost kr't arī puls , stipri ātri nokrita no 72 mierā uz 62 , kā sportoju ....staigāju ( jo svars liels ,locītavas sargāju) un puls arī strauji kāpa , staigājot ap 105 .
Un tad !!!!!!! negulēta nakts vienkārši bez iemesla otrā rītā jāceļas un radiem jābrauc uz lidostu un te stres jo tuvāki radiņi veikli paņēma pēdu un uz mani novēla , tajā datumā man aizgāja garām viens patīkams pasākums. Vēl tagad atmiņā kad šos sagaidu lidostā vairākas reizes man pārprasa ko es tāds bēdīgs ( acīm redzami jau priekšvēsts tam bija ) tad vakarā ar tiem ko sagaidīju iedzēru padaudz ,bet ir dzerts daudz vairāk . Otrā dienā intreses pēc ( pirmo reizi ) uzlieku pulsametru ejot uz darbu un saliecoties palielinās vairāk kā parasti ,tad atliek iedomāties kas būtu ja aizietu vēl vairāk un viss ,,,, aizgāja 150-170 ......EKG 142 . metaprolos r + diazepāms i/v . vakarā atkal uzlieku sirds monitoru , īslaicīgi uzskrēja uz 120 . tad vēl nākamā dienā uz 130 uzskreja uz kādu pusstundu un viss es pulsametra siksnu vairs nelietoju . Asinsspiedienu mēriju droši tas bij 80/120 , tad uztaisīju EHO tur oi iznīcinoši un pēc tās reizes sapratu ka asinspiedienu arī nevaru izmērīt jao vairāk mera jo vairāk augšā , tad vēl viens EHO tur absolūta norma , kardiologs tik nu ja ,kā parasti mazās devas nelidz u n tik devas ceļ . Vispār nometu 20 kg neko sev nemēru un tahikardija nav.
Pat viena kardioloģe uz manu jautājumu Latvijas radio atbildēja ,ka ļoti lielaii daļai kabinetā augšā ,un ko viņai darīt...protams tabletes .
Sportot vajag , iesaku pastaigas pagarini līdz 1.5-2 stundām un neko NEMĒRI . Visi lielie izturības sportisti, pamatus liek ar vieglām īlgstošām slodzēm ,piemēram riteņbraucēji , 90% trenējas ar pulsu un ātrumu tālu no maksimāla , viņi liek bāzi ziemā pirms sezonas un vismaz pusgau ltreniņi 2-3 stundas