Nootropie līdzekļi

Aizsāka crucial333 

Nootropie līdzekļi
25.04.2016 12:40
Intereses pēc nolēmu izveidot diskusiju, kurā mēs, Latvijas iedzīvotāji ar līdzīgām gēnu bagāžām jeb genotipiem, dalāmies savā pieredzē un zināšanās par dažādiem nootropajiem līdzekļiem un to efektiem, efektivitāti, blakusparādībām, pozitīvajiem un negatīvajiem efektiem un, kā tas ir iespaidojis jūsu ikdienu.

Esmu pārliecināts, ka neesmu tāds vienīgais eksperimentētājs šajā forumā, kam patīk ar tādiem, salīdzinoši veselībai nekaitīgiem un klīniski pārbaudītiem preperātiem mēģināt izspiest pēc iespējas produktīvāku un skaidrāku smadzeņu darbību, un novērst novecošanas procesā radušos neirodeģeneratīvos procesus.

Var arī dalīties pieredzē ar ne-nootropām, bet tomēr prāta asumu uzlabošanas tehnikām, kā, piemēram, vingrošana, masāžas, vitamīni, miega paradumi, eļļas, ekstrakti, dažādi prāta uzdevumi jeb "cietie rieksti" un kā tas jums ir palīdzējies.


KAS IR NOOTROPIE ZĀĻU LĪDZEKĻI?

Burtiskā tulkojumā no grieķu valodas „nootropie līdzekļi” nozīmē „virzīt domāšanu”. Šo zāļu līdzekļu nootropā darbība izpaužas kā tiešā stimulējošā ietekme uz mācīšanās un intelektuālajām spējām, atmiņas uzlabošanos. Šie zāļu līdzekļi aktivē galvas smadzenes, uzlabo atmiņu, paaugstina modrību, uzlabo mācīšanās un koncentrēšanas spējas, uzlabo prāta darbību, kā arī labvēlīgi ietekmē vielmaiņas procesus galvas smadzenēs. Nootropie zāļu līdzekļi nepaaugstina fiziskās darba spējas, neizmaina cilvēka emocionālo stāvokli, turklāt pozitīvs efekts no šo preparātu lietošanas neparādās uzreiz, tas parasti iestājas pēc 2-3 lietošanas mēnešiem. (Avots: http://www.zalesinfo.lv/?urls=modules/news_result?next=326 )

Pie apraksta neaizmirstam norādīt, vai preparāts ir izmēģināts bez jebkādiem citiem fona nootropiem līdzekļiem, lai varētu droši apgalvot, kurš tieši ir TAS nootrops, kas rada tieši TO efektu, kuru aprakstat tālāk.
Cerams, šī diskusija nepaliks bez atbildēm, pilnīgi tukša. :)

Labojums: krasi esmu mainījis savas domas par šāda tipa līdzekļiem, bet nedzēsīšu neko ārā, lai jau paliek par atmiņu manai hipomaniakālajai fāzei.



Edited 2 time(s). Last edit at 21.01.2020 01:13 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 12:44
LSD, viens no labākajiem nootropiem.

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 12:55
Pastāsti par savu pieredzi.
Par nootropajām zālēm ir dzirdēts arī tas, ka veselam cilvēkam maz ko tie uzlabo. Ja ir kāda cita kondīcija, tad tie labi var palīdzēt, piemēram, Alcheimera slimībai vai plānprātībai. Palīdz arī hroniskiem zālītes pīpmaņiem, kam ir palikuši atmiņas traucējumi uz mūžu.
Pats lietoju auga Celastrus paniculatus sēklas. 10-15 sēklas no rīta. Ik pārdienas - kā sanāk. Sēklu eļļā esošās vielas iedarbojas uz glutamīnu kā, piemēram, racetāms un tamlīdzīgi preperāti. Sākotnēji neko nejutu, bet tagad liekas, ka minimāli uzlabo atmiņu gan (var vingrinājumos vairāk skaitļu atcerēties, kad no rīta tās ieēstas), kā arī esmu darbīgāks savā brīvajā laikā.



Edited 1 time(s). Last edit at 25.04.2016 12:56 by Synapscape.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 13:10
Pats esmu lietojis pagaidām tikai piracetamu, adrafinilu, L-teanīnu un dažādus multivitamīnus.

Izteikts efekts ir bijis tikai no ~600mg adrafinil uz tukšu vēderu. Novēroju, ka manāmi uzlabojas koncentrācija, līdzīgi kā no stipras kafijas, tikai bez nevajadzīga tramīguma, drebēšanas blakusefektiem. Par kādiem 20% kļuvu produktīvāks, bet tikai tas bija novērojams, kad bija jāuztver jauns materiāls, esošās zināšanas nemanīju, ka atminētos ātrāk kā parasti. Lielākās devās radās pārlieki liels fokuss - līdz pat tādam "tuneļa" super-fokusam. Spēlēju futbolu un tas pamatīgi traucēja, tāpēc neiesaku - vienmēr sākam ar vismazāko iespējamo devu un tad palielinam pēc vajadzības, nevis otrādi. Diemžēl to Adrafinilu nākas sūtīt no ārzemēm, lai arī Latvijā tas nav kontrolēts, sanāk diezgan daudz pārmaksāt par pasta izdevumiem un gaidīt. Nedaudz uzlabojās garastāvoklis, bet nejau tā kā tas būtu gaidāms no, piemēram, amfetamīniem, jo Adrafinils dopamīna koncentrāciju smadzeņu receptoru starpsinapsiskajās spraugās palielina ļoti minimāli, pēc specifiska psihofarmokoloģiska mehānisma rada vēlamo efektu. Domāju, ka šis preperāts ir noderīgs studentiem, kā arī noteikti cilvēkiem, kas ir atkarīgi no kofeīna un strādā nakts maiņas.

Piracetāmu izrakstīja Latvijas ārsts, lai gan no ārzemēm sūtot var vairākas reizes lētāk iegādāties tieši tādu pašu produktu. Sākumā dzēru pa 400mg 3x dienā un nejutu pilnībā neko. Tad vienu dienu apnika un iedzēru dienas devu uzreiz, jo literatūrā izlasīju, ka efekts sākas tikai virs 1000 mg, pēc laiciņa sāka sāpēt galva, lai arī jutos nedaudz modrāks, nožēloju savu pieredzi ar šo substanci. Joprojām stāv vairākas bundžiņas ar viņu, varu par simbolisku samaksu kādam atdot, ja vēlaties izmēģināt. Vēlāk sāku lasīt, ka galva sāp tāpēc, ka visi -racetāmi (piracetāms, pramiracetāms, aniracetāms, oksiracetāms) stimulē smadzenēs acetilholīna receptorus, līdz ar to tos jādzer kopā ar acetilholīna preperātiem tiem, kam to pietrūkst smadzenēs. Mans dumais psihiatrs to skaidroja ar to, ka deva ir pārāk liela un sanāca pārāk daudz skābekļa smadzenēs, haha. :D Acetilholīns cilvēka smadzenēs pozitīvi ietekmē atmiņu, koncentrāciju, spriestspēju, mācīšanās spēju.

Vēl esmu agrāk lietojis Ginkgo Biloba ekstraktu tablešu formā - nulles efekts, varbūt tāpēc, ka pret dabīgajiem preperātiem esmu diez gan nejūtīgs, izņemot kafiju, kura dažkārt arī rada manī miegainību, lai gan tai būtu jābloķē jeb antigonizē adenozīna (rada miegainību) receptorus, tādejādi radot stimulējošu efektu.

Esmu arī izmēģinājis nosacīti nootropu PSRS kosmonautiem speciāli izstrādātu preperātu fenibutu jeb aptiekās pret recepti nopērkams kā "Noofen", bet vairums aptieku izsniedz arī bez ārsta receptes, jo tas ir nekaitīgs cilvēka organismam un, paldies Dievam, narkomāni vēl nav tam ķērušies klāt, vismaz Baltijā. Tas ir domāts, lai ārstētu neirastēniju un dažādas citas vieglas psihiskas problēmas. Tas iedarbojas uz GABAb (lat. gamma-aminosviestskābes) receptoriem agonizējot tos. Šie receptori rada miera sajūtu, nomāc trauksmi, bet saglabā un pat uzlabo tajā pašā laikā kognitīvās spējas. No šī preperāta lielākās devās (izrakstīja 250mg, bet es jutu efektu tikai no ~750-1250 mg) tiešām nervi paliek mierīgāki, domas plūst vieglāk, bet motorās funkcijas neietekmē. Ļoti spēcīga darbība, ja salīdzina ar pārējiem manis pārbaudītiem preperātiem. Salīdzinājumam - tik bēdīgi slavenie benzodiazepīnu grupas trankvilizatori (Xanax jeb alprazolams, Klonopin jeb klonazepāms, Lexotanil jeb bronazepāms un vēl ducis citu) iedarbojas arī uz gamma-aminosviestskābes receptoriem pēc tāda paša mehānisma, taču nevis uz GABAb, bet GABAa un tāpēc ir spēcīgāks, vairāk alkohola reibumam līdzīgs efekts un pasliktinās domāšanas spējas. Fenibutu deva kosmonautiem, lai tiem būtu vieglāk izturēt lielas pārslodzes, bet lai tie arī varētu būt skaidri domājoši. Noteikti izmēģiniet kā alternatīvu miega zālēm. Mīnuss tikai ir viens - efekts sākas pēc 4h un ilgst līdz 10h, atkarībā no metabolisma. Var rasties atkarība, tāpēc nedrīkst lietot regulāri, bet piemēram, situacionāli pirms stresa pilnas dienas, jo no malas neviens nekādi nevarēs pateikt, ka jūs esat zem vielas iedarbības. Vienīgais veids, kā noteikt to būtu, ja esat introverts vai sociofobs un tādā gadījumā jūs kļūtu drosmīgs un runātīgs, kas apkārtējiem būtu negaidīti. Ja man piedāvātu Xanax vai Fenibut, izvēlētos vienmēr otro, ja nevajadzētu ātru efektu. Maksimālā ieteicamā terapeitiskā deva ir 1500mg, vai 6 "Noofen" tabletes. Neaizmirstiet ievērot pauzes, lai nerastos atcelšanas blaknes un pierašana. Fenibuts mani glābj, kad ir jāsniedz publiska runa.

Aizmirsu pieminēt glicīnu + B6 (LV aptiekās ir pieejams bez receptes) - pati par sevi ir smadzenēm svarīga aminoskābe-neiromediātors, it kā uzlabo atmiņu, visi atsaucās pozitīvi, es tikai izjutu notirpumu zem mēles (jālieto sub-lingvāli) un nelielu miera efektu, bet atmiņa tādi pati kā agrāk. Ātri pārstāju lietot, jo paralēli lietoju Vitamax kompleksos vitamīnus un nevēlējos iegūt pārlieku daudz B6 vitamīna koncentrāciju, kas ir toksiska organismam - man, piemēram, tas atspoguļojās pēc tumšas urīna krāsas, jo tas ir ūdenī šķīstošs vitamīns, tāpēc vairs nelietoju. Tikai pirms testiem kādreiz kā placebo.

Ja jāizvēlās, kurš no visiem man visvairāk patika, tad būtu gatavs katru dienu lietot 600 mg Adrafinila no rīta - protams, stimulācija un prāta spējas uzlabojas, salīdzinoši nedaudz, bet tas ir pietiekami un veselībai droši.

Atzīšos, esmu arī mēģinājis Latvijas pļavā noplūktu psilocybe semilanceata, izžāvēju un lietoju sub-psihodēliskās devās, pēc raksta izlasīšanas, ka tā varot izārstēt depresiju un uzlabot kognitīvo funkciju. Jā, patiešām jutos enerģiskāks, bet tajā pašā laikā arī kā ne savā ādā. Ieteicamā deva cubensis šķirnei ir max 0,5 žāvētas, bet Latvijas ir lielāka psilocibīna koncentrācija, tāpēc ēdu tikai 0,1 un sajutu efektu pēc 30 min. Lielisks pretrauksmes efekts, bet man nepatika tā ērmīguma sajūta + par visstulbākajiem jokiem un notikumiem smējos kā trakais, man jau patika, bet apkārtējie nelāgi skatījās. Apmēram tā it kā būtu tiešām sanarkojies. Tā, laikam neko vairāk neesmu no nootropajiem lietojis, atcerējos par tianeptīnu, kas ir nosacīti nootrops.

Tianeptīns ir pavisam cits nezvērs, oriģināli tirgojas kā antidepresants ar specifisku it kā tricikliķiem līdzīgu iedarbību, bet precīzs mehānisms nav izpētīts. Patiesībā iedarbojas arī uz glutamātu un pat ir vājš opiāts (krievu nariki viņu tīrā veidā sajauc ar ūdeni un šļircē vēnā; pēc tam sākas gangrēna). Sākumā ņēmu pašu mazāko devu ~12.5 mg, uzdzēru, lai maskētu garšu ar apelsīnu sulu, neko pilnībā nejutu, nākamajā reizē mēģināju 25 mg, atkal nekas... Pie 50 mg sajutu vieglu nomierinošu efektu, nedaudz atraisītāks biju - bez problēmām smaidīju utt., taču depresija jutās, ka ir apakšā zem efekta, t.i. sajūta, it kā uzmest uz uguns lupatu, kamēr tā pilnībā nesadeg un atkal nesāk spļaudīties ar liesmām. Tā kā es izlasīju, ka ir arī vāja ietekme kā agonists kappa-opiodu receptoriem, kas izraisa disociāciju, vairāk nelietoju šo preparātu, tā kā man ir depersonalizācijas traucējumi. Domāju, ka vieglai-vidējai depresijai tas ir perfekts medikaments bez blaknēm.



Edited 3 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:19 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 13:27
Fenibutu un adrafinilu nemaz nepieskaitītu pie nootropajiem līdzekļiem. Jebkas var uzlabot prāta darbību īslaicīgi, arī Red Bull. Paldies, ka dalījies ar šo pieredzi.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 13:45
Synapscape Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Fenibutu un adrafinilu nemaz nepieskaitītu pie
> nootropajiem līdzekļiem. Jebkas var uzlabot
> prāta darbību īslaicīgi, arī Red Bull.
> Paldies, ka dalījies ar šo pieredzi.


Nu, jā, viņu pirku no nootropu lapas, tāpēc uzrakstīju pieredzi, citi uzskata, ka viņš ir nootrops, citi, ka depresants pret sociofobiju (http://nootriment.com/lv/phenibut/)
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 14:14
Vislabāk galva strādā no svaiga gaisa un viegla kardio trenniņa, bet arī - ja pārslodze, tad ir beigas galvai. Ja es būtu ministrs, tad uztaisītu nevis sporta stundas, bet gan pēc katra pāra stundas 10 min skrējienu pa sportazāli un Latvijā par vismaz ~5% būtu labāki sniegumi CE. Skābeklis ar endorfīniem ir vissvarīgākais.



Edited 2 time(s). Last edit at 25.04.2016 14:17 by crucial333.
adiutorem professor humanitatis scientiam
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 14:40
vislaabakais ir notrops kokaiins tik daargs maita bez vinja es nebutu kljuvis par docentu humanitaaro zinatnju jomaa! otrs labaakias ir metamfiks un amfiks un ritalin un tad iet efedriins mefedrons xtc, molija lsd mazaas devaas tauriins kofeiins nikotiins un tad tikai miegs un sports pac pedejais

visi shitie ssuudi ko juus te murgojat tikai aknu sabeidz un visu iekshu tur tos orgaanus kaa kungji liesu arii bishkjit sirdi plaushas, jo tur nonaak asiniis tas viss un asinsvadi shvaki jums cauri pil tas asines ieksaa visur tur tajos orgaanos un satek un paliek uz muuzhu taa tikai saka lai jus idioti pirktu.

narkotikas nemaz nav tik ljaunas kaa saka, es viskautko sakot no zales lidz pat kaktusiem esmu izproveejis un veiksmigi turos, neko nelietoju

galvenaisi r laj ir laba galva un raksturs un nelietot shljirces tik shnjaukt, pipet un riit nost, ko tikai var

Visforshakais kaifs ir klubaa tev pardod tur apsargi maisinju ar kristaliem kjipa sals bet tur ieksa 0,5 grami tira metamfitamina pietiek veselai naktij, iedod kadai kucei un vislielakos orgasmus var dabut taa ;)

galvenais ir gudriem drikst, muljkiem nee, tiem ir alkahols

piedodiet rakstu no datora svehsa nav garumzimju

PAT ASPAZIJA LIETOJA KOKAIINU: http://www.delfi.lv/izklaide/slavenibas/citi/milas-dekas-pasnavibas-meginajums-un-narkotikas-aspazijas-dzives-otra-puse.d?id=45753398&page=6

http://puaro.lv/interesanti/narkotikas-paaugstina-intelekta-kapacitati/
https://www.psychologytoday.com/blog/the-scientific-fundamentalist/201010/why-intelligent-people-use-more-drugs
http://www.alternet.org/drugs/intelligent-people-are-more-likely-use-drugs-why
http://www.esquire.com/news-politics/news/a26244/smart-means-sex-and-drugs-and-staying-up/
http://www.cracked.com/article_19174_5-unexpected-downsides-high-intelligence_p2.html
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 10:12
Ceru,ka šis narkotiku reklāmas raksts tiks izņemts un autoram uzlikts bans. Te jau rādās ,ka jāiesaistās DP.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 10:34
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Ceru,ka šis narkotiku reklāmas raksts tiks
> izņemts un autoram uzlikts bans. Te jau rādās
> ,ka jāiesaistās DP.


Nootropie līdzekļi nav narkotikas.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:20 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:04
adiutorem professor humanitatis scientiam
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
25.04.2016 14:40

vislaabakais ir notrops kokaiins tik daargs maita bez vinja es nebutu kljuvis par docentu humanitaaro zinatnju jomaa! otrs labaakias ir metamfiks un amfiks un
_________________________________________
Runa iet par šo tekstu. Izlasi padomā un tad steidzies ar saviem nekorektiem paziņojumiem.Tikai mieru
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:11
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> adiutorem professor humanitatis scientiam
> Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības
> uzlabotāju diskusija
> 25.04.2016 14:40
>
> vislaabakais ir notrops kokaiins tik daargs maita
> bez vinja es nebutu kljuvis par docentu
> humanitaaro zinatnju jomaa! otrs labaakias ir
> metamfiks un amfiks un
> _________________________________________
> Runa iet par šo tekstu. Izlasi padomā un tad
> steidzies ar saviem nekorektiem
> paziņojumiem.Tikai mieru


Nav ko viņu daudzināt.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:13
Jebkura viela kura iedarbojas uz psihi var izsaukt pierašanu un nomākt organisma dabiski ražotos dopamīnus jeb bionarkotikas. Tas velk uz atkarību. Jebkura viela kura izsauc atkarību ir pakļauta vairākiem nosacījumiem. Abstinence, eiforija, tolerance. Šie rādītāji tad arī veido atkarību.
Ir nikotīn atkarīgie, kofeīn atkarīgie, alkohola atkarīgie u.c.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:22
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Jebkura viela kura iedarbojas uz psihi var izsaukt
> pierašanu un nomākt organisma dabiski ražotos
> dopamīnus jeb bionarkotikas. Tas velk uz
> atkarību. Jebkura viela kura izsauc atkarību ir
> pakļauta vairākiem nosacījumiem. Abstinence,
> eiforija, tolerance. Šie rādītāji tad arī
> veido atkarību.
> Ir nikotīn atkarīgie, kofeīn atkarīgie,
> alkohola atkarīgie u.c.


Jā, ir arī datoratkarīgie, sporta atkarīgie, elpošanas atkarīgie un miega atkarīgie. Katram savas narkotikas. Nekādas nomākšanas nenotiek ar nootrpopiem, jo viņie iedarbojas netiešā veidā, stimulējot jau notiekošos procesus, nevis kā amfetamīni.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:38
Mazdakteris1 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> adiutorem professor humanitatis scientiam
> Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības
> uzlabotāju diskusija
> 25.04.2016 14:40
>
> vislaabakais ir notrops kokaiins tik daargs maita
> bez vinja es nebutu kljuvis par docentu
> humanitaaro zinatnju jomaa! otrs labaakias ir
> metamfiks un amfiks un
> _________________________________________
> Runa iet par šo tekstu. Izlasi padomā un tad
> steidzies ar saviem nekorektiem
> paziņojumiem.Tikai mieru


Uztver visu vieglāk. Kurš vispār tādu bulšitu ņem nopietni? Es tik pabolīju acis un pasmaidīju.
Jebkura viela neietekmē dopamīnu. No aizliegtajām tik nelielai daļai ir būtiska ietekme uz dopamīnu. Tāpēc mēs runājam par "vielām" un narkotikām.
Pie tam dopamīnu ietekmē virkne legālo vielu, tai skaitā šeit tik populārie neiroleptiskie līdzekļi, kurus par narkotikām nemaz nesauc.

Pieņemsim, salvinorīns A, kas ir aizliegts un spēcīgi ietekmē psihi - kur tur ir Tevis rakstītā "Abstinence, eiforija, tolerance."?



Edited 3 time(s). Last edit at 26.04.2016 11:44 by Synapscape.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:52




Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:21 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 11:56
Uz kappa receptoriem, kas ir slaveni, ka izraisa disforiju. Salvijas fenomens vispār ir unikāls un biežāk pieminams. Lielākā daļa cilvēku to izmēģināja, jo plašsaziņas līdzekļos tā kļūdaini tika saukta (lasīt - REKLAMĒTA) par narkotiku tik tāpēc, ka izmaina psihi. Bet tur, protams, ne sūda nebija no jebkā narkotiska un cilvēki mēģinot krita panikā, jo viņiem bija nepareizi iestastīts, kas tas ir.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 12:05
Jap, antagonizē un izraisa spēcīgu disociāciju ar disforiju, jo izmet dinorfīnus, kas ir antonīms endorfīniem. Šamaņu kultūrā viņi svaigas lapas kožļā un "sazinās ar garu pasauli" - tāpēc arī nosauca par dievišķo salviju.

Es gan neliktu aizliegumu šai vielai - pēc viņas vairs neko negribas mēģināt 95% populācijas.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:21 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 12:24
Tas joks bija tāds, ka tās praktiska lietošana notiek tikai ļoti mazos daudzumos - šamaņi košļāja lapas un efekts bija ļoti viegls, bet Eiropā ienāca un pārdeva spēcīgus ekstraktus, pat 60x spēcīgākus, kam jau bija pavisam cita daba. Pie tam cilvēki, pārsvarā tieši bērni, tā domāja - jo lielāks skaitlis uz paciņas un jo lielāka deva - jo labāk. Pozitīvais jau bija tas, ka pēc tām šausmām nāk prieks, ka viss ir beidzies un atkal esi skaidrā, bet ne visiem - kāds ieguva arī kādu paliekošāku traumu.
Halucinogēnās sēnes un LSD, kā arī virkne citu vielu, ir jaukāki un draudzīgāki, bet tiem arī reālais narkotiskais efekts ir attāls. Bet tādus kā Mazdakteri1 nekad par to nepārliecinās, jo viņi redz, ka saraksts un sods ir kā heroīnam - tātad tas ir tas pats. Kad modafinilu vai fenilbutu iekļautu tur, tad sabiedrības attieksme arī tik pēkšņi mainītos un tas arī būtu tas pats. Par tiem neko labu nedrīkstētu teikt, pat par medicīniskiem pielietojumiem, nedrikstētu kā to drīkst par alkoholu un kafiju, kur delfi.lv, cālis.lv utt... gluži mierīgi katru mēnesi jauns reklāmraksts - ka to mēreniem dzērājiem uzlabojas tas un tas, un tie būtu jādzer visiem!!



Edited 2 time(s). Last edit at 26.04.2016 12:33 by Synapscape.
Nevajag dirst. Kāpēc tad te tādas garas aizstāvības runas rakstāt? Kaut kas jūs piesaista un velk tajā visā. Esat atkarīgi, bet ne parastajā izpratnē.
Vai kāds pļavā augošās driģenes tā pēta un apjūsmo, un visiem par to stāsta? Tās arī psihi izmaina un arī ārstnieciskas īpašības. Neviens pa to neraksta, ar salviju piespamots viss internets. Saka, ka šausmīga, bet tāpat smēķē.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
26.04.2016 13:07
harolds Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nevajag dirst. Kāpēc tad te tādas garas
> aizstāvības runas rakstāt? Kaut kas jūs
> piesaista un velk tajā visā. Esat atkarīgi, bet
> ne parastajā izpratnē.
> Vai kāds pļavā augošās driģenes tā pēta un
> apjūsmo, un visiem par to stāsta? Tās arī
> psihi izmaina un arī ārstnieciskas īpašības.
> Neviens pa to neraksta, ar salviju piespamots viss
> internets. Saka, ka šausmīga, bet tāpat
> smēķē.
___________________________________________________________
Piekrītu pilnībā. Jūtama degsme bet ne tajā virzienā.
harolds Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Nevajag dirst. Kāpēc tad te tādas garas
> aizstāvības runas rakstāt? Kaut kas jūs
> piesaista un velk tajā visā. Esat atkarīgi, bet
> ne parastajā izpratnē.
> Vai kāds pļavā augošās driģenes tā pēta un
> apjūsmo, un visiem par to stāsta? Tās arī
> psihi izmaina un arī ārstnieciskas īpašības.
> Neviens pa to neraksta, ar salviju piespamots viss
> internets. Saka, ka šausmīga, bet tāpat
> smēķē.

Uzklausies pēc tipiska līmes ostītāja.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
09.05.2016 07:17
Kāds gadienā nav mēģinājis fenilpiracetāmu? ‎



Edited 1 time(s). Last edit at 29.11.2017 23:22 by crucial333.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
20.06.2016 12:51
Kofeīns + teanīns = bomba!
narkamāns jeba$
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
20.06.2016 13:19
andirs Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> narkamāns jeba$


Atkal Mazdakteris ar viltus kontiem uzdarbojas...?
Gan teanīns, gan kofeīns ir zaļās tējas sastāvā. Abas vielas sinerģiski uzlabo smadzeņu darbību un ir kā patstāvīgs nootropisks līdzeklis. Teanīns zaļajā tējā ir piecreiz mazāk, nekā vajadzētu būt. Uzņemot teanīna uztura bagātinātājus līdzās tējai, lai iegūt iespaidīgāku efektu nekā tikai no zaļās tējas. Tas arī viss, ko vēlējos teikt.
pec ka tu to spried?
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
15.03.2017 22:51
Kādas atsauksmes par https://www.nootrostax.com/products/smart

Tā esot nootropo līdzekļu kombinācija, arī racetāmi tajā ir. Tikai brīnos par to, ka tas laikam ir bez receptēm - tad kāda no tā visa jēga. Visu laiku lietoju Neurozan, esmu izgājis Nootropil kursu, bet problēmas paliek. Aizvien vairāk aizmirstu, bieži vien darbā nav flow stadijas un tīri objektīvi nav panākumu un nav draiva. Ļoti gribētos atrast spēcīgas zāles, kas to atrisina.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
19.03.2017 21:33
laimonis3 Rakstīja:
-------------------------------------------------------
> Kādas atsauksmes par
> https://www.nootrostax.com/products/smart
>
> Tā esot nootropo līdzekļu kombinācija, arī
> racetāmi tajā ir. Tikai brīnos par to, ka tas
> laikam ir bez receptēm - tad kāda no tā visa
> jēga. Visu laiku lietoju Neurozan, esmu izgājis
> Nootropil kursu, bet problēmas paliek. Aizvien
> vairāk aizmirstu, bieži vien darbā nav flow
> stadijas un tīri objektīvi nav panākumu un nav
> draiva. Ļoti gribētos atrast spēcīgas zāles,
> kas to atrisina.


Kas tieši tur iekšā par konkrētām vielām? Nevaru atrast.
Re: Nootropo līdzekļu jeb prāta darbības uzlabotāju diskusija
21.03.2017 16:12
https://www.nootrostax.com/ saka, ka iekšā esot trīs blendi un katrs no tiem:

Cognitive Blend

Pramiracetam • One of the most sought after nootropics used for improving memory, learning capacity, optimizing brain function, and enhancing focus.

Oxiracetam • Known to boost memory recall, particularly long-term memory issues. Critical and logical thinking can be improved as well as analytical reasoning.

Choline Bitartrate • An essential nutrient supporting memory and synaptic plasticity. CB promotes brain health by raising acetylcholine levels in your nervous system.

L-Leucine • An essential amino acid which repairs muscles and tissues and improves energy levels.


Smart Blend

Noopept • Shown to enhance learning and information/data retention by clarifying thought and lifting brain fog.

Huperzia Serrata • Promotes memory by preventing the breakdown of acetylcholine as well as supporting the brain’s ability to form and recall memories.

Vinpocetine • Increases circulation in the brain without changing blood pressure throughout the body. Greater alertness and cognitive processing can be achieved.

L-Tyrosine • One of the most important amino acids which plays an important role in production of neurotransmitters within the brain.


Focus Blend

L-Theanine • Known to help memory and creative inspiration while increase focus, mental performance, and anxiety.

Panax Ginseng • Primarily noted for its ability to boost energy, stave off fatigue, stimulate the immune system and help the body resist the effects of stress.

Rhodiola Rosea • A natural nootropic and fatigue fighter that enhances cognitive abilities.

Taurine • A natural energy-booster. This supplement supports a calm and relaxed mood while modulating neurotransmitter activity.


Es neko īsti nesaprotu. No vienas puses es novērtēju tikai ķīmiju un neticu homeopātijai un augu vielām, no otras puses - racetāmi taču ir uz receptēm, vai ne? Kā tad šo var tirgot internetā...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 14 pieskaita 9?
Ziņa: