Aborts

Aizsāka Suuusija 

Re: Aborts
19.06.2007 17:15
saprotu ka varbut nav tie apstakli,bet tomer...
es+
Re: Aborts
19.06.2007 17:25
ja berns ir no gadijuma sakara, neplanots ....augs bez teeva - domaaju, ka nevajag saglabaat. sitiisies kaa plika pa naatreem, vienai, brivai, jaunai buus vieglaak dzzivi saakt skaisti un plaanot beerninju.
man sobriid 30, beerns piedzima 19 no tik pat jauna viiriesa. sobriid beerna teevs taalees zilajaas, pirms gada iestuureeja lauliibas ostaa kaa balta lapa ...bet es, sobriid jau arii preceejusies, bet meitai bisk dziive sakarareeta - pusbraalis, pateevs ... neviens jau to skali nesaka, bet taads kaa baltais piileens jaunajaa gimenee.
marss pie laba daktera, viena sagandeeta diena, kas atminjaa uzjundiis tik traki lietainaa dienaa un buusi atkal savas dziives noteiceeja.
maacies no kluudaam, padomaa par izsargaasanos - aborts nav pasaules gals!
Suuusija
Re: Aborts
19.06.2007 17:28
Baaac. Es uzdevu elementârus jautâjumus, bet te atkal vajag savâkties baram un uzspiest vienam otru savu viedokli. Nu nebiju es jautâjusi kas ir labi un kas ir slikti vai ko var darît un ko nevar...
siev
Re: Aborts
19.06.2007 19:04
:) Un kas saka, ka plçsties vienai un kâ plikai pa nâtrçm ir normâli? Protams,ka var - ja grib...Bet kam to vajag? Bçrnam? Apðaubu. Drîzâk paðas egoisma piepildîðana.
Bçrns - tas ir dârgi. Un neviens mani nepiespiedîs dzemdçt bçrnu un pakïaut viòu lietotu lupatu vilkðanai. Tad labâk aborts. Visu pirms jau paðam bçrnam labâk. Piedodiet, bet sûds ir tâ mîlestîba, ja nevari savam bçrnam dot labâk un skaistâk.
Re: Aborts
19.06.2007 19:24
siev,a ko tad, ja sakraj daudz naudas, nodroshini sev materiaali dziivi, piedzemdee beernu, bet peec paaris gadiem tavs materiaalais nodroshinaajums pazuud?
neies tak divgadiigu beernu gjeerbt humpalu lupataas! Ja nevar dot labaak un skaistaak, nav ko - goodbye baby! ?
vecs dakters
Re: Aborts
19.06.2007 20:24
Ja dârgâs foruma piepildîtâjas bûtu dzirdçjuðas kâ mani ðodien nolamâja par to ka atsakam veikt abortus ( atvalinajumu laiks un nav anesteziologa) Tai bûtnei vajadzçja steidzami veikt abortu, un jau vairâkas slimnîcu ginekoloìiskâs nodaïas atteikuðas, Tad, kad paskaidroju, ka tâ ir viòas problçma, saòçmu tâdu atbildi - Nç, tad kad es dzemdçðu un pametîðu tad tâ bûs jûsu visu problçma.........
Tam niknajâm moralizçtâjâm es ieteiktu atnâkt no rîtiem uz uzòenðanu un tâm gaidîtâjam rindâ lasît kâdu lekciju.........
siev
Re: Aborts
19.06.2007 20:26
Dace. Runa par ir par izvçli. Aborts ir izvçle.
Divgadîgs bçrns ir divgadîgs bçrns - un nekur nekas nepazûd, ja radi bçrnu-nodroðinies.Konkrçti man ir atvçrts konts - pazuðanas gadîjumiem :) Un zemîte iepirkta..ko pârdot :))
Manuprât, drîzâk bezatbildîgi ir radît dzîvîbu, kurai nespçj neko dot. Sevi atceros bçrna vecumâ - rezultâts - nepilnîga izglîtîba un paèakarçta dzîvîte. Savam bçram to nenovçlu, tâlab nodroðinos. Bet ja nevar nodroðinât elementârâko - tad jâ...nav ko atvainojiet pisties bez prezervatîva.
ilzee
Re: Aborts
19.06.2007 21:18
siev,
loti trapigs pedejais teikums. ja godigi.
tacu, ka zini - gadas visadi. :)
Re: Aborts
21.06.2007 10:04
Ja esi noleemusi par abortu, ej pie ginekologa, ta vinam arii saki, ka gribi abortu. Vins tevi peec paaris dienam nosuutiis uz slimniicuNo riita neko neediisi, izdzersi vienu tabletiiti... Vakaraa iesi majaa. Tik ilgi negaidi. Jai vairaak kaa 3 meenesi, neviens abortu nedara! Vai tikai nelegaalus un tad tas tiesaam biistami! Ja Rigaa visi peeksni aiznemti, aizbrauc kaut kur taalaak, Latvija nav tik liela. Varu rekomendeet Valmieras slimniicu.Pusotra stunda autobusaa un buusi galaa. Un attieksme tiesaam feina. Vari paluuugt dakteri suutiit tevi tiesi uz to slimnicu, kuru gribi!
Re: Aborts
21.06.2007 13:23
Par to, ka vienâ palâtâ liek tâs mâmiòas, kas ar sakostiem zobiem cenðas saglabât savu bçrniòu (bieþi ne pirmo reizi, jo citas reizes, tas, diemþçl nav izdevies,) un ik pa laikam ieved "atþirbinât" abortnieces pçc operâcijas. Tas gan ir cietsirdîgi attiecîbâ pret pirmajâm. Paziòa gulçja lielpilsçtas slimnîcâ aptuveni 2/3 no visa grûtniecîbas laika, bez liekâm kustîbâm un satraukumiem, visu laiku uz medikamentiem, lai tikai kârtçjâ grûtniecîba atkal nebeigtos ar spontâno abortu. Par spîti ârstu skepsei izdevâs savos 40 gados beidzot lîdz galam iznçsât veselîgu bçrniòu, kurð nu jau skolâ iet. Bet tâs mokas, ko bija sev sagâdâjusi, lai tiktu beidzot pie ilgi gaidîtâ bçrniòa, bija paðas izprovocçtas. Kâ divdesmitgadniece bija jautri uzdzivojusi, 2 aborti pâris gadu laikâ, pçc tam jau visas nâkoðâs grûtniecîbas (4), beidzâs ar spontânajiem abortiem, par spîti tam, ka beidzot bija plânotas un vçlamas. Tad, kad gulçja slimnîcâ, lai saglabâtu ðo pçdçjo bçrniòu, stâstîja, ka palâtâ teju vai katru dienu vestas abortnieces. Un tad gan esot gribçjies no izmisuma raudât par to, ka no sveðâm kïûdâm jau nemâcâs. Un par to, ka laiku atpakaï nepagriezt, lai izlabotu jaunîbas kïûdas...
Daniela
Re: Aborts
27.06.2007 12:30
Man pilnîgi uzdzen riebumu tâs visgudrâs dâmîtes,kuras to vien zin,kâ skaisti un dzejiski runât,no sirds novçlu paðâm iziet cauri ðâdai situâcijai- lçmumam par abortu,abortam un pçcâkiem notikumiem un tikai TAD gudri moralizçt!! Es piemçram nezinu neko par atomfiziku,tâpçc arî nemuldu visâdas tukðas muïíîbas diskusijâs par to tçmu!! Cilvçka ar pieredzi kâ kristiine viedoklî vçl ir vçrts ieklausiities,bet pârejâs klukstes-piever muti!! Atvainojos,ka tik skarbi sanâca,bet man tieðâm lielas dusmas par ðo tukðo visgudriibu,kas valda!!!
Re: Aborts
27.06.2007 12:44
Daniela - caur dusmâm mçìinâjums aizsargât sirdsapziòu, vai kâ?
Re: Aborts
04.07.2007 12:12
sveikas..kapec vienmer visas saka.nav ko mileties bez prezervativa utt..dziive gadas visaadi.prezervatiivi plist, un kontracepcijas tabletes nav 100%.manai draudzenei piedzima bernins ar visam kontr.tableteem.tapec neesat tak tik nosodosas..protams ir tadas kuras ver kajas kuram katram, bet ne jau visas tadas..aborta izvele ir katra pasa darisana un jums nav tiesibu to nosodiit..cilveks jums paludza padomu nevis nosodijumu!!
Re: Aborts
04.07.2007 14:18
piedodiet!

vçlçjos zinât - vai pçc aborta paliek redzamas rçtas?
Re: Aborts
04.07.2007 14:44
Redzamas - nee.
Pienjemu, ka varbuut ginekologs var redzeet kaut ko peec dzemdes kakla.

Paliek neredzamaas. Katras pashas izveele - just vai ignoreet.
riidziniece
Re: Aborts
06.07.2007 20:48
Un kâpçc gan Tu cerçji, ka ðî tçma neizraisîs viedokïu apmaiòu?.. patîk Tev tas vai nç, bet ðî lieta ir drusku svarîgâka par aklâs zarnas operçðanu vai zoba izrauðanu.. :(


Suuusija Wrote:
-------------------------------------------------------
> Baaac. Es uzdevu elementârus jautâjumus, bet te
> atkal vajag savâkties baram un uzspiest vienam
> otru savu viedokli. Nu nebiju es jautâjusi kas ir
> labi un kas ir slikti vai ko var darît un ko
> nevar...
Re: Aborts
07.07.2007 14:41
Vai es bûtama nepilngadîga varu viena iet un veikt abortu vai man obligâti jâiet ar vecâkiem?
Re: Aborts
07.07.2007 15:04
Laikam vajag vecâku atïauju, stulbums tas kaut kâds ir. "Pati bçrnu uzstaisîju, pati arî atbrîvijos". Tâ vismaz es domâju! Nav jâdzemdç, ja negrib, bçrns pçc tam nelaimîgs savâ dzîvç ir.
ne_dr.lv
Re: Aborts
07.07.2007 23:39
ak, meitenes, meitenes - negribas moralizçt vai padomus dot, tikai varu no savas pieredzes pateikt - man paðai bija aborts, gan ne medicîniskais, bet spontânais - bçrniòð bija gribçts un gaidîts, bet kâdu man un ârstiem nezinâmu apstâkïu dçï izvçlçjâs neturpinât savu attîstîbu. Lai gan tas nebija ne manas, ne kâda cita cilvçka lçmums ne vaina, vçl joprojâm nespçju pârdzîvot, lai gan laiks pagâjis. Ik pa brîþam norit kâda asara par to mazo, nedzimuðo...
Apstâkïi ir daþâdi, katrai sava dzîve, bet varbût ar pirmâs grûtniecîbas pârtraukðanu vajadzçtu uzmanîties, tieðâm parunât ar kâdu labu dakteri - vai naudas un citu lîdzîgu grûtîbu dçï bûtu vçrts riskçt ar iespçju palikt/nepalikt stâvoklî turpmâk?
Suuusija, vçlu patieðâm atrast pareizo ceïu un pareizo rîcîbu.
Re: Aborts
08.07.2007 17:52
Tad kad buusi tam,MORAALI-gatava, tad sis beernjins var vienkaarsi .....nenaakt, neesi par to iedomaajusies?....
Re: Aborts
08.07.2007 23:13
Hmm? Vispaar jau taa "moraalaa gataviiba" parasti it tas pats izmisums tikai smukiem vaardiem noformeets...
Re: Aborts
09.07.2007 00:47
Briesmiiga situaacija,jasaka... iesaku beerninu saglabaat.aborts ir slepkaviiba,lai vai kaa skataas uz situaciju.var piedzemdeet un tad atdot adopcijai,kur mazulis driz vien atradis vecaakus,jo jaundzimusajie tiek loti aatri pie audzuvecaakiem.
runajot par sekaam,kaa smekesana un stress.. nekas traks mazulim nenotiks,es paziistu dazas jaunas maminas,kas visu gruutniecibu smekeja,un vinam ir veseli mazuli piedzimushi.
Re: Aborts
09.07.2007 08:54
Saulesstarinsh Wrote:
-------------------------------------------------------
> ...nekas traks mazulim nenotiks, es paziistu dazas jaunas maminas,kas visu gruutniecibu smekeja,un vinam ir veseli mazuli piedzimushi.

es paziistu dazus, kuri katru dienu smigaa brauc, bet nevienu avaariju veel nav izraisiijusi.. nekas traks nenotiks..
Re: Aborts
12.07.2007 07:11
Palasiju pa ko jus te runajat... Nu ko, es ar esu no tam, kas doma taisit abortu... Ir jau man viens bernins un zinu, ja es sito berninu laidisu pasaule, paliksu ar berniem viena pati, bet nu es nevaru atlauties izaudzinat viena pati divus bernus!!!
Lieta tada, ka.... Nu manis pasas mulkibas pec sitas bernins nau no manis mileta cilvecina, bet gan no cita....
She
Re: Aborts
24.07.2007 16:15
Visas te pret abortiem vairâk vai mazâk skatos!
Bet piedodiet, ja vienîgâ lieta, kas attur no aborta ir sirdsapziòa, tad varbût tomçr to var pârvarçt?!

To kâdi ir aborta mînusi visas jau simt un vienu reizi ir uzskaitîjuðas. Bet varbût, paskatâmies uz plusiem?! Man paðai ir bijis aborts un es to noþçloju varbût reizes 2-3. Un tomçr, tagad, pçc 5gadiem es esmu ârkârtîgi laimîga un saprotu, ka tas bija labâkais un prâtîgâkais lçmums ko es varçju pieòemt!

Ja nav naudas, tad neceri, ka kad bçrns piedzims Tu tâdu dabûsi! Sliktâkajâ gadîjumâ paliksi bez izglîtîbas, labâkajâ bez darba. Protams, var mçìinât sisties uz augðu, ja ir vîrs vai draugs, ko mîli un kas mîl Tevi tad ir vçrts. Bet ja nav neviena?! Labâk paliks labi ja 10%! Bet pârçjie 90 varçs priecâties par to, ka ir maza princesîte vai princis, kas var iet uz skolu vecâs drçbçs! Un ticiet man, par ðâdiem bçrniem ïoti smejâs! Tu bûsi nelaimîga un bçrns arî!

Jo vairâk par to domâ, jo grûtâk, nevajag domât! Vajag vienkârði izlemt vai Tu vari bçrnam nodroðinât normâlu nâkotni! Bçrnam bez tçva un bçrnam bez normâlâm drçbçm nebûs viegli! Var jau cerçt uz nez kâdu brînumu, bet tâdi reti notiek! Ja tieðâm apdomâ abortu, atceries, ka tu atbrîvojies no embrija! Embrijs nav bçrns! Nejauc divas daþâdas lietas. Katru dienu mçs çdam olas. No olâm arî var izaugt putni.

Nevajag domât par to visu, nevajag skatîties filmas par abortu. Nevajag padarît to visu daudz smagâku. Jo îstenîbâ, tas tâ nav. Jâ, nobirs kâda asariòa, pasçrosi mçnesi, bet Tev vismaz varçs bût normâla dzîve par pâris gadiem ilgâk! Ja neesi beigusi universitâti.. Tu varçsi to beigt! Un viss bûs kârtîbâ. Ir iespçjama neauglîba, ir iespçjams, ka nekad vairs nebûs bçrnu. Bet tomçr iespçja procentuâli maza! Tikpat labi var nomirt dzemdîbâs. Iespçjamîba, ka Tevi tuvâkâ gada laikâ notrieks maðîna ir lielâka, kâ palikt neauglîgai.

Novçlu izdarît visâm pareizo izvçli.
Re: Aborts
24.07.2007 18:02
She

Joo, sevishkji veertiigs bija cilveeka embrija saliidzinaajums ar vistas olu... atklaati sakot man ir vienalga kaa tu sevi mierini peec aborta bet lieta taada ka cilveeks eed ne tikai olas bet arii pashu vistu, taa kaa mums nav probleemu ar vistas olu eeshanu bet cik es zinu tad cilveekus nogalinaat nav pienjemts un visa taa demagoghija ap to ka embrijs nav cilveeks un taapeec to bez probleemaam var izkasiit laukaa ir tuksha dirshana un dazhaadu sadziivisku un juridisku eertiibu labad ir noteikts laiks liidz kuram to var dariit nenesot par to atbildiibu. Cilveeka embrijs ir tas pats cilveeks tikai taadaa attistiibas faazee kuraa arpus maates kjermenja eksisteet nespeej...
Re: Aborts
24.07.2007 18:32
taa arii nesapratu, kur bija tie plusi... viena vieniiga seku dzeeshana, nedomaajot ar ceelonjiem...
Re: Aborts
25.07.2007 14:06
She,
Vairak par vienkarsi tevu un jaunam drebem bernam ir vajadziga vecaku milestiba un uzmaniba. Ja tas nav, ari jaunas drebes nepalidzes, vienalga izaugs emocionals kroplis. Vai tiesam Tu doma, ka jaunas drebes un noteikta ikdienas naudas summa ir viss, kas nepieciesams "normalai bernibai"? Ja ta, tad man patiesam Tevis zel, un varbut aborts Tava gadijuma tiesam bija labaka izvele...
D
Re: Aborts
26.07.2007 07:05
Malacis She !!!
Nu ïoti labi uzrakstîts.

Katrs izlem un domâ kâ viòam ðíiet pareizâk. Un " pladitjs niðèetu" tieðâm nav labâkais variants. Un kad jau 2 bçrni lieli, tad atgriezties pie autiòiem, kâ manâ gadîjumâ, es uzskatu ka bûtu bijis muïíîgi. Un veiktais aborts nekâdu morâlo kaitçjumu manâ dzîvç nav ienesis. Un visas ðitâs " plamennâs runas" mani nemaz neuztrauc un liekas smieklîgas. Tad jau var birdinât asaras par visiem izmestajiem prezervatîviem miskastç un skaitît cik bçrniòu aizgâjis bojâ ....
Re: Aborts
26.07.2007 08:56
Visa dziive ir ciina. Veel jo vairaak, ja esi dziives plaukumaa,pie kaa jaapieskaita 22 gadus veca sieviete.
Pirmais aborts ir liels risks.
Pat beernu daarzs(beernu nams) nav trageedija.Kaut gan nav arii paradiize.Man kaiminos divi puikas izauga beernu daarzaa un beernu namaa un pabeidza arodskolu. Bet visi paareejie,kas auga pie mamas( iznemott dazus) kluva par dzeeraajiem vai aizgaaja no dziives paaragri. Beernamnieki tagad ienem cieniijamus amatus un ir aktiivi sabiedriibas locekli.Erudiiti,izgliitoti.
Tas gan bija tajos sliktajos laikos.....
Jaakonsulteejas ar aarstiem.Ja nav 99% informaacijas par biistamu un kroplojoshu patalogiju,tad aborts ir smaga riiciiba,par ko naaktos ruugti nozeelot.Dziive skrien uz priekshu zibens aatrumaa.Peec 10 gadiem beerns jau buus paliigs un atspaids.Un tas buus jau riit....
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 8 pieskaita 20?
Ziņa: