Aborts

Aizsāka Suuusija 

izmisusi
Re: Aborts
24.08.2008 03:38
esmu apjukusi.varbut varat dot padomus?ari es izlasiju jusu diskusijas.....arii pati tagad esmu stavokli un nezinu ko dariit......nesen ka palika 18gadi, ari puisis ir informets,mes it ka norunajam, ka nepiecieshams aborts, jo abiem ir tikai 18gadi(dzivojam katrs pie saviem vecakiem).man vel japabeidz skola...puisis straadaa.....abi saprotam, ka vel neesam gatavi tadai atbildibai, ne materiali, ne fiziski....es jau biju samierinajusies ar domu par abortu....tachu saku meklet informaciju interneta par abortiem...un jo vairaak informacijas atrodu, jo skumjaak man kljuust un mazaak gribaas veikt abortu.....lasot raxtus pat apraudaajos:(....bail arii no taa, ka varu palikt neaugliiga, jo sii ir pirma reize, kad esmu palikusi stavokli.....
luudzu, dodiet kaadu padomu.....esmu izmisusi.....
Re: Aborts
24.08.2008 13:51
No ko tev var ieteikt? Pati jau visu esi izlasijusi. Es ieteiktu abortu netaisît un ar to gatavîbu bçrnam arî nemaz tik traki nav kâ to mûsdienu dzîves ideologi attçlo. Tev vçl ir gandrîz 9 mçneði laika lai sagatavotos un tas vajadzîbas tam bçrnam jau arî pieaug pakâpeniski tâ kâ nevajag stresot...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
izmisusi
Re: Aborts
24.08.2008 20:09
bet ja skataas uz to, ka man veel vidusskola jaapabeidz, jaiegust profesija, jo puisis viens muus 3 nevarees ar savu algu uztureet......bet vecaaki ari paliidzeet nevar, jo pashiem veel °2 mazaaki beerni audzinaami.....
Re: Aborts
25.08.2008 10:14
vidusskolu var pabeigt ari vakarskola, profesiju ari, as nu nebutu skerslis
izmisusi
Re: Aborts
25.08.2008 13:45
bet es jau tagad eju vakarskolaa, gribaas aarii augstaako izgliitiibu.....un 9meeneshu laikaa, nevar sagatavoties materiali, lai bernam neka netruuktu.....un ir veel viens aspekts-dziivesvieta?pie maniem vecakiem dzivot mes nevaram un pie puisha vecaakiem arii nee......
Re: Aborts
25.08.2008 14:04
Ir tâ kâ es teicu, pati esi visu jau izdomâjusi. Vçlies lai mçs tev dodam piekriðanu aborta veikðanai? Es tas nebûðu jo uzskatu, ka tev nav tik slikti (un mûsdienâs tas ir retums) lai tas bûtu par pamatu jaunâs dzîvîbiòas nogalinâðanai...

p.s. Patiesîbâ vecâki ir daudz saprotoðâki nekâ jums ðíiet... un tad vçl ir sociâlie dienesti...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aborts
25.08.2008 15:07
Tu pati radi sev skerslus.augstako izglitibu var dabut ari pecvakrskolas,k as grib tas visu var, ari bernu. skan skarbi, bet n ta tas ir.
Re: Aborts
25.08.2008 17:44
Neklausi nevienu, arî aìitçtâjus. runât ir viegli, bet savu dzîvi izdzîvo katrs pats un arî par savâm kïûdâm atbild pats.
Re: Aborts
25.08.2008 17:48
Ar to atbildçðanu tâ kâ viss bûtu skaidrs bet negribas lai cilvim bûtu jânoþçlo...

___________________________________
Jautājumi un konsultācijas - guru03@inbox.lv
Re: Aborts
25.08.2008 20:13
Normâli vecâki parasti priecâjas, ka viòi ir kïuvuði par vecvecâkiem un viòiem ir arî mazbçrniòð.
Ja jums ìimenç ir labas attiecîbas, Tavi vai puiða brâïi un mâsas vajadzîbas gadîjumâ spçj kïût par bçrnauklçm. (Tâ viòiem savdabîga bçrnu audzinâðanas prakse sanâk!)
Skolotâji parasti ir ïoti saprotoði un pretimnâkoði ðâdâs situâcijâs. Mana skolasbiedrene laida pasaulç dçliòu martâ, pçdçjos trîs mçneðus pavadîja mâjâs un ieradâs tikai uz eksâmeniem. NEVIENS pasniedzçjs neielika viòai neapmierinoðu atzîmi. Tagad puisim jau 14gadi. Viòa pçc tam arî par medmâsu izmâcîjâs.

VIENALGA, KÂDUS PADOMUS TE DOD, LÇMUMS JÂPIEÒEM TEV PAÐAI. JA IZDARÎSI PAREIZI, PRIECÂSIES. JA KÏÛDÎSIES, INTERNETA PADOMDEVÇJI TAVAS KÏÛDAS NESPÇS LABOT. PÂRMEST ARÎ VARÇSI TIK SEV.
Re: Aborts
25.08.2008 22:53
Plânot savu dzîvi balstoties uz to, ka kâds palîdzçs ir vieglprâtîgi. Ir jauki, ja ðad tad palîdz, var pateikt paldies, taèu nevajag palîdzçðanu uzskatît par obligâtu faktoru, kas noteikti piepildîsies. Ja meitenei nesen palika 18, tad iespçjams viòas mammai ir zem 40. Un tas ir laiks, kad sievietes strâdâ ar visâm no tâ izrietoðâm sekâm. Arî brâïi un mâsas diez vai priecâsies, ja kâds viòu vietâ bûs izlçmis, kâ viòiem pavadît laiku un ar ko nodarboties. Jo vairâk, ka bçrnu audzinâðana ir pasâkums, kas ilgst gadiem. Liela vieglprâtîba bçrniòu mçtât no viena tai brîdî brîva rada pie otra, kâ stafetes kociòu. Pçc gadiem brînîties - kas galu gala ir izaudzis. Paðu un tikai paðu atbildîba.
izmisusi
Re: Aborts
01.09.2008 12:05
paldies par padomiem......izverteju visus padomus un tiku pie risinajuma.paldies jums!
Re: Aborts
08.09.2008 17:34
sveiki!arî es esmu viena no tam,,kurai ir jataisa aborts,varbût,pat paðai negribot.bet lieta ir ''loti sareþìîta un nezinu vai pat atrisinâma.lieta ir tâda,ka esmu 3.grûtn.mçnesi (man ir ari 1.3 men.vecs dçliòð).bçrniòð ir noslîdçjis ïoti zemu un draud uz spontâno abortu.man ir noteikts gûltas rezims (4h diena gulçt),necelt neko smagu utt.,bet kâ par nelaimi tas man nav iespçjams izdarît,jo dzîvoju laukos,daudz kas jadara,tapec velos iztaisit abortu,lai nebutu japiedzivo spontanais aborts,kas var notikt pat negaidot.bet cik noprotu no ginekaloga,par abortu varu aizmirst.ko man darît?
Re: Aborts
12.10.2008 23:12
Sveiki ! no visas ssiis demagoggijas varbuut kaads zin kur var uzzinaat vai zin konkreetus faktus par : 1. cik % gadijumu peec pirmâ abota nakosaa normaalaa gruutnieciiba ir neiespeejama 2. vai ir atsskirîba kuraa iestaadee to dariit (ja ir tad kur to dariit labaak?)
Re: Aborts
04.01.2009 13:56
Sieviete saakumaa iedod dziiviibas dzirkstelîti bçrniòam, un tad IZDOMAA - nç, atòemðu es to dzîvîbiòu, man to tagad NEVAJAG.

Bet ..vai darît abortu,vai nee..
Es tomçr neieteiktu,jo..nu.. tu esi stipra, òipra un drosmîga meitene. ;) Tev viss izdosies, tev uzugs veselîgs, smuks un gurds bçniòð.. un tu Buusi laimîga ;)

TICI*
Re: Aborts
04.01.2009 14:36
Megija:

domâ, pçdçjâ padomu lûdzçja 3 mçn laikâ tâ arî nav izðíîrusies? ;))
Re: Aborts
06.01.2009 22:17
es domaaju ka ne vinjai vienai ir sjaada probleema,taapeec arii atbildeeju...
Suuusija Tev!!!!
Re: Aborts
06.01.2009 23:46
Dzemdîbu namâ mana draudzene taisîja pirms kâdiem 3 gadiem.Tur maksâja 80 Ls un vçl viòai tagad bieþi ir olnîcu iekaisums.Pirms tam neesot bijis. Ja ir rçzus negatîva asins grupa, tad vçl ieteicams ir pirkt antivielas (ap 20 Ls).
janccuks!!!
Re: Aborts
06.01.2009 23:48
Drirdçju,ka tas esot tikai 1%, bet es tam skaitlim kaut kâ gluþi neticu!
zaza
Re: Aborts
07.01.2009 17:17
man ðíiet mazliet neloìiski salîdzinât ðo darbîbu ar dzîvîbas atòemðanu/aizliegðanu nâkt pasaulç! tad jau varbût jânosoda arî mçneðreiþu laikâ postâ aizlaistâs olðûnas vai arî ar prezervatîvu aizmestie spermatozoîdi, par avârijas kontracepcijas nodarîjumu, kad spermatozoîds ar olðûnu nereti jau ir saplûduði, nemaz nerunâjot - arî cilvçka dzîvîbas sâkums tomçr, kurð tad ir tas brîdis, minûte, stunda, kad olðûna un spermatozoîds no kaut kâ mikroskopiska un nevçrtîga kïûst par cilvçku? protams, nav jau îsti korekts salîdzinâjums, bet tomçr katram paðam izvçrtçt, kâ labâk konkrçtajâ situâcijâ un ja pçc tam sâpçs un nâksies noþçlot, tad arî tikai paðam nevis kâdam citam!
Pirms pâris mçneðiem kâdas nedçïas garumâ arî es biju ðaubâs par to, vai tik neesmu stâvoklî, baþas gan tomçr par laimi izrâdîjâs nepamatotas, taèu tajâ laikâ jau biju pilnîgi skaidri nolçmusi, ka gadîjumâ, ja grûtniecîba tomçr bûtu, arî aborts bez citu variantu apsvçrðanas, pat nesakot draugam, ne arî kâdam citam, noteikti bûtu - jâ, mçs to bçrniòu dorði vien, ka varçtu nodroðinât, bet runa ir arî par saviem mçríiem un sapòiem, turklât par veselu 2 cilvçku sapòiem, kurus bçrniòð, diemþçl, mums abiem tomçr neïautu realizçt! jâ arî bçrniòð ir laime, bet es ðobrîd tâ dçï nekâdâ gadîjumâ neatteiktos no savâm iecerçm un plâniem - visam savs laiks - nevçlçtos tomçr kïût par mâmiòu, kas savu bçrniòu piedzemdç, bet pçc tam cilvçks, kas visbieþâk ir ar viòu kopâ ir omîte vai auklîte, nevis mamma!
turklât ir sievietes, kurâm mâtes, ja to tâ var nosaukt, instinkts ir izteikts (un tâs es domâju ir aktîvâkâs abortu nosodîtâjas un visticamâk asi reaìçs uz manu pirmo izteikumu) un ir tâdas, kam tâda vienkârði nav un labâkajâ gadîjumâ rodas tikai kaut kad grûtniecîbas laikâ!
p.s. es pavisam noteikti esmu no otrajâm!
Re: Aborts
07.01.2009 20:10
protams, cik cilveeku tik viedoklju,

zaza - tu teici,ka to nevar saliidzinaat ar dziiviibas atnjemsjanu? bet ar ko tad?

aborts ir maaksliiga vai dabiiga dziiviibas izbeigsjana/ atnjemsjana.
protams,man ir gruuti spriest,taa kaa iespeejams kaads teiks,esmu jauna tikai 18g.veca.un es veel neko nezinu,neko dziivee neesmu redzeejusi,vai veel kkaa..

nezinu,bet es uzskatu ka aborts ir jaaveic,situaacijaa,ja veseliibas probleemas vai veel trakaak (kropliiba) draud maatei,vai mazajam beerninjam..

es driiz veiksju savaa skolaa aptauju vidusskolai,un tur buus taads jautaajums,ar ko tev saistaas vaards aborts? un kaa atbilzju variantus mineeju
1) nezjeeliiga slepkaviiba
2) probleemu risinaajums
3) cits ..tavs variants..

un tad nu peec nedeeljas es uzzinaasju ko par to visu domaa vidussskola.un nu buus interesanti..
zaza
Re: Aborts
07.01.2009 22:20
nu varbût tâ neîsti izteicos - protams, jau ir, bet tikpat labi par dzîvîbas atòemðanu var nosaukt manis jau iepriekð rakstîto, jo nenoliedzami spermatozoîds un olðûna arî ir cilvçka pirmsâkums
tâds ir man ðâbrîþa viedoklis - pilnîgi pieïauju, ka tad kad pati kâdu dien bûðu laidusi pasaulç bçrniòi domâðu citâdâk!
taèu es savu personîgo nosodîjumu pavisam noteikti drîzâk vçrstu pret tâm sievietçm, kas bçrniòus pasaulç laiduðas, bet pçc tam daþnedaþâdâkajâs izpausmçs un pakâpçs nerûpîgi izturçjuðâs pret audzinâðanas, aprûpçðanas u.tml. lietâm, taèu zinu arî konkrçtus piemçrus, kad sievietes tikai jau slimnîcâ bûdamas pirms paðas operâcijas ir pârdomâjuðas un pçc tam ar visu tikuðas galâ, tâ ka tikai prieks par tâdiem, bet pazîstot sevi, zinu, ka es tâ nespçtu, drîzâk pietiekami negribçtu spçt!
p.s. arî es pirms 2arpus gadiem v-skolu beidzu, un tanî laikâ mans viedoklis ðinî jautâjumâ bija tieði tâds pats, varbût tikai mazliet "maigâks" salîdzinâjumos - katrâ gadîjumâ katram paðam spriest par- un izvçrtçt jebkuru jautâjumu un cik cilvçku, tik viedokïu un par ðo tçmu cilvçki noteikti strîdçsies, kamçr vien pastçvçs! ;)
Re: Aborts
07.01.2009 22:44
bet spermotozoiidi un olsjuunas...tas viss nav no mums atkariigs (ne no muusu praata) ,un ja to arii kontroleejam ar kontracepcijas liidzekljiem,tad tikai taapeec,lai nenaaktos radiit dziiviibu,kuru veelaak naaktos palaist pa burbuli.

mees (muusu praats) apzinaati nedod dziiviibu spermotozoiidam vai olsjuunai..taa vienk. ir biologija,bet beerninjam mees (ar praatu saprotot) dodam dziiviibu,bet veelaak to atnjemam un visiem laikiem.

zaza...citi lai striidaas par sjo jautaajumu,bet mees tikai diskuteejam :*
zaza
Re: Aborts
07.01.2009 23:31
es tikai domoâju citâdâk par ðo lietu (kâ jau iepriekð rakstîju es savos 20 nejûtu ne mazâko mâtes instinkta kripatiòu un ðobrîd es to neuzskatu nebût par savu trûkumu, taèu zinu daudzas mana vecuma meitenes, kas jau sen sapòo par bçrniòu, bet es personîgi to mazo kunkulîti, kas tikko kâ ir sâcis veidoties par bçrniòu tomçr neuzskatu îsti kâ par reâlu cilvçku - jâ neþçlîgi tas varbût izklausâs, bet tâdas tik tieðâm ir manas ðâbrîþa izjûtas, taèu domâju (un ceru), ka grûtniecîbas laikâ ir tomçr kâds tâds moments, kad jebkurai (pat visskarbâkajai) sievietei parâdâs tas mirdzums acîs un tâ sajûta, ka jâ, es tieðâm bûðu mamma un tas ir pats burvîgâkais, kas vien var notikt, taèu esmu diezgan pârliecinâta, ka ar mani legâlâ aborta termiòâ, tas noteikti nenotiktu.

un vispâr apkopojot sevis rakstîto varu tikai pateikt, ka neuzskatu abortu nedz par nosodâmu, nedz arî baigi atbalstâmo - nevienai savai draudzenei to, protams, neieteiktu, bet nekâdâ gadîjumâ arî nenosodîtu, ja viòa to nolemtu darît! tas, tâpat kâ ïoti daudz kas cits mûsu dzîvç ir tikai un vienîgi katra cilvçka izvçle un lai vai cik pareiza vai nepareiza no mûsu katra viedokïa tâ ðíiet, gluþi tâpat kâ cienam viens otru, jâciena arî otra izvçles!
Re: Aborts
08.01.2009 10:40
man shkjiet, ka liels nosodiijums ir nevietaa...

es te dazhkaart lasu shiis diskusijas, bet iisti nepiekriitu, jo viedoklis kopumaa nosodoshs.

man shkjiet, ka planta viedoklis ir viskorektaakais. katrs pats... katrs pats arii domaas, ko taalaak dariit.

cereet, ka kaads paliidzees psihologjiski nenobriedushai jaunietei, tieshaam ir aklums. beerns buus pabarots un apgjeerbts, bet neviena nebuus, kas vinju miil.

no otras puses, taas man personiski paziistamaas sievietes, kuras ir taisiijushas abortus un kuraam ir bijis gana daudz drosmes par to runaat, ir ljoti nelaimiigas par izdariito... nakts murgi; kljuustot vecaakas, vinjas domaa, kaa buutu, ja vinjsh tagad man buutu... psihologjiski tas ir smagi.

man shkjiet, ka svariigaak buutu jauniem cilveekiem vairaak domaat par to, lai sex buutu droshs, neljauties instinktiem vien, iemaaciities savu kjermeni kontroleet... bet nez vai to kaads vinjiem maaca? katrs pats to neuzminees taapat vien... sava kjermenja iepaziishana prasa laiku. bet vecaaku un beernu attieciibas muusdienaas ir skaudras, steiga milziiga, reti kaadam ir atklaatas attieciibas vai laika prieksh taam... taatad parasti atliek vien maaciities no savaam kljuudaam.

es arii zinu sievietes, kuras ir pierunaatas abortu netaisiit. rezultaati ir 50/50...

zinu gadiijumu, kur nu jau jaunai sievietei vinjas maate visu muuzhu no agras beerniibas ir staastiijusi, cik ljoti vinja vinju nav gribeejusi, cik ljoti vinja ar savu pieteikshanos vinjai jauniibu sabojaajusi. apgjeerbta vinja bija, paeedusi ar,

bet

tie, kas zina psihologjiju, var iedomaaties sekas... tas cilveeks visu laiku ir uz antidepresantiem un citaam stipraam nervu zaaleem, jo ir ljoti suicidaala... kaapeec dziivot, ja Tu nevienam neesi vajadziigs?

tajaa pashaa laikaa tak ir sievietes, kuras baidaas visu laiku, arii shaubaas un grib abortu taisiit, radi atrunaa, un viss beidzas labi... no nez kaadaam dziileem mammas instinkts un miilestiiba pret beebi tomeer uzrodas...

bet kaa var zinaat ieprieksh, kaa buus sievietei X, Y vai Z?

ir jau viegli pateikt -- ziniet, taa ir slepkaviiba... un savilkt nopietnu seju...

psihologjiskaa atbalsta dienesti un konsulteeshanas shaadaam apjukushaam sievieteem ar nav par velti pieejamas. kur lai liekas? ja sabiedriibas nosodiijums ir speeciigs, bet pashas depresija un izmisums paaraak liels, piedzemdee jau, bet izmet beernu atkritumos... tas var skart ne tikai jaunas sievietes.

paaraak daudz aspektu un nianshu, lai vienkaarshi spriestu taa veesi un racionaali.

vidusskolnieces jau var teikt, ka taa ir slepkaviiba. bet ko tas dod? vinjas ir dziivi dziivojushas? jaa taa ljoti stingri saka pieaugushie, man rodas aizdomas par vinju briedumu...



Edited 2 time(s). Last edit at 08.01.2009 13:37 by Runcene.
zaza
Re: Aborts
08.01.2009 14:59
Runcene - man patîk Tevis teiktais un visâ varu tikai piekrist Tevis teiktajam - lasîju kâdas psihoterapeites, kas tieði specializçjusies pirmsdzemdîbu perioda psiholoìiskajos aspektos (nezinu, kâ pareizi to nosaukt) arî raksta, ka mçs visi zinam, ka ir cilvçki tâdi, kas pa dzîvi "staigâ" un visur viòiem veicas, visur viòus gaida, bet ir arî tâdi, kas gandrîz vienmçr bûs tâ saucamie "nepieòemtie" un ka tas esot tieðâ mçrâ atkarîgs no tâ, cik vecâki, bçrniòam vçl puncî esot, viòu ir mîlçjuði un gaidîjuði! protams, nezinu, vai tas ir kâ zinâtniski pierâdîts, matemâtiski izskaitïots, bet pilnîbâ pieïauju, ka tâ tas tik tieðâm varçtu bût - tas raksts, atceros, ka diezgan argumentçti raksturoja ðo lietu!
Re: Aborts
08.01.2009 20:35
protams sjiis runas var buut bezgaliigas,
jo vienmeer kaads buus par,kaads buus stingri pret.

katram pasjam ir jaaatrod savs viedoklis,sava nostaaja,poziicija

ar mammu ariie s par to sjodien aprunaajos..un arii mana mamma 40g. teica,ka nevar spermotozoiidu vai olsjuunu nesaplûðanu saukt par kkaa nogalinaaðanu..

rodas man taada domu íçde..

slikta (nepareiza )audzinâðana --> nakts dzîve,vecâku uzmanîbas trûkums, dezinformâcija--> man buus beerniòð?oo.. --> smagas pârdomas.. + - --> aborts --- > atkal pârdzîvojumi,..beedîgas atmiòas..


protams,es arî nevienu nenosodîtu par abortu ,tad ja tas ir veikts.

1) veselîbas vai pat nâves iestâðanâs gadîjumaa
2) ja meitene/sieviete ir izvarota.
Re: Aborts
08.01.2009 20:50
...Tavai mammai stingri klibo elementaaras pamatzinaashanas... taa sapluushana jau ir notikusi... aborta gadiijumaa jau tur ir stingri izshkjirams cilveecinjsh, ne kaadas tur olshuunas vai spermatozoiidi...
zaza
Re: Aborts
09.01.2009 00:36
,,, -> Megija to rakstîja par manu komentâru, tâ ka tur ar viòas mammas pamatzinâðanâm/nezinaðanâm ðoreiz nekâda sakara! ;)

Megija -> es jau teicu, ka nav tas korektâkais salîdzinâjums, bet to, ka spermatozoîds un olðûna tomçr ir un paliek cilvçka dzîvîbas sâkums tomçr nenoliegt! bet par ÂK gan pieïauju, ka spermatozoîds ar olðûnu tanîs 24 stundâs, kad tâ it kâ skaitâs darbîga, jau varçtu bût arî savienojuðies (atzîstos, tik tieðâm neesmu iedziïinâjusies tajâ, cik ilgâ laikâ ðis process dzmedç norisnâs).
Re: Aborts
09.01.2009 10:19
es taa kaa saprotu, ka Megijas mamma saka, ka olshuunas un spermatozoiida NEsapluushana nav nogalinaashana, ne jau SApluushana. resp., laikam domaata kontracepcija. virkne bazniicu uzskata, ka kontracepcija (tabletes utt) ir nogalinaashana...

fakts ir gan, ka auglii jau agri var pateikt, ka taa nav ameeba. anatomikumaa ir muzejs; man shkjiet, ka netaa to ar var kkur redzeet... citiem vaardiem, beerninjsh ir agri samanaams...

lai vai kaa, shajaas diskusijaas vienmeer truukst veel viens aspekts -- bikshainaa puse... ar retiem jaukiem iznjeemumiem.

es pilniigi neesmu teezes -- visi viirieshi ir maitas -- piekriteeja, bet kaut kas nav kaartiibaa pashos pamatos. te forumaa ar to var samaniit.

puisis jau ilgi dziivo dzimumdziivi, bet ir taads losis, ka prezi nelieto un arii nezina, vai meitene lieto kontracepciju... retumis par shiim teemaam intereseejas puishi. un arii tad tie jautaajumi ir baisi infantili...

taatad viss ir uz sievietes reekjina.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 4?
Ziņa: