kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?

Aizsāka nesaprotu 

Viens zvans dzîvîbas glâbðanai

Mârim Jemeïjanovam ir 6 gadi un divus no tiem viòð cînâs ar nâvçjoðu slimîbu. Zçnam ir leikoze un, lai dzîvotu, nepiecieðama steidzama un ïoti dârga operâcija – kaulu smadzeòu transplantâcija.

Latvijâ nepiecieðamo operâciju neveic, bet ârstniecîbas izdevumi ârzemçs atkarîbâ no valsts ir aptuveni Ls 150 000. Tâ kâ Lietuvâ ðî summa ir ievçrojami mazâka - Ls 67 000, Mâri ârstçs lietuvieðu mediíi. Ðobrîd viòi ir paòçmuði asins analîzes un drîzumâ zçns dosies ceïâ uz Lietuvu.

Ðobrîd, lai pieteiktu sevi Pasaules Bankas tîklam tûlîtçjai donora meklçðanai, steidzami ir nepiecieðami Ls 15 000. PB donora meklçðanâ neiesaistâs, kamçr nav samaksâta nauda, bet donora meklçðana var ilgt pat gadu!

Lai glâbtu dzîvîbu, nav jâbût varonim vai Dievam - atliek tikai pietiekami daudz cilvçkiem paòemt rokâs telefonu, nospiest septiòus ciparus un Mâris dzîvos. Mûsu ir daudz un kopâ mçs varam darît lielus un labus darbus!

Ziedojuma tâlrunis - 9006389.
Re: kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?
24.08.2005 10:25
No studiju gadiem atminos, ka jau tad - gadus 8 atpakaï dr. Lejniece cerçja, ka aprîkos nodaïu-palâtu, lai arî pie mums veiktu kaulu samdzeòu transplantâciju. Tam vajadzîga nauda...
Transplantaacija... ja nemaldos, tas noziimeeja ar rentgen vai kaadu citu starojumu nobeigt visas muguras smadzenju shuunas un peec tam ievadiit veselas shuunas kuras tur savairotos... taa laikam?

Hmz... tiiri teoreetiski neizklausaas, ka tam vaidzeetu miljonu, lai apriikotu taadu nodalju, bet taa kaa neesmu medikjis, nevaru objektiivi spriest
Re: kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?
24.08.2005 10:43
Muguras smadzenju shuunas gan njeprichom bet naudu tik un taa vajag.
Ja godiigi, man neticaa,s ka nauda ir galvenaa probleema. Jo shobriid- izlietojot milzu naudas kjiimijterapijai cilveekiem par kuriem taapat ir zinaams, ka chushsh vien buus bez transplantaacijas- sadistiski un diez vai ekonomiski pamatoti, jo ta kjkiimija ar maksaa TAADU naudu.
Re: kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?
24.08.2005 11:06
Hematoloìijas centrâ cilmðûnu transplantâcijas veic.
par bçrniem nav dzirdçts - tiem ir pavisam citas terapijas shçmas un devas.
un kam tad bûtu jâcînâs?
Nu, veic ar taadaam sekmeem, ka labaak neveiktu.
Ne jau dr. Beerzinjsh pats piedaavaas ieviest to, par kaa eksistenci pat nenojaush :-)
Man biehzi interesç kâ ir tiem pashiem aarstiem straadata, kad vinji skaidri zin, ka nedara visu ko vareetu dariit aparatuuras/naudas truukuma deelj? Tas vinjus nedzen depresijaa? Vai nu jau viss vienalga?
Re: kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?
24.08.2005 11:17
Vel jaanjem veeraa ka mediciina savaa buutiibaa ir ljoti konservatiiva nozare. Plus veel suboordinaacija, sertifikaacija, kvalifikaacija un atbildiiba. Taa kaa iesaakt kaadam ko jaunu nepavisam nav vienkaarshi.
Re: kâdçï neviens pat necenðas, lai ðo varçtu veikt Latvijâ?
24.08.2005 13:01
interesanti, pçc kâ te sprieþ, ka ârsti neko nedara? ir pieeja dokumentiem un projektiem, kas tiek katru gadu iesniegti izskatîðanai Veselîbas ministrijai?
tas, ka mûsu valstij neko nevajag un visi mâk tikai viens otram kaut ko pârmest, tas jau sen ir zinâms.
pirms gadiem 5-6 Vâcijâ tika apmâcîta brigâde, kas varçtu transplantçt aknas, izstrâdâts projekts, aprçíinâtas izmaksas un labums, ko varçtu gût... iesniedza visu izskatîðanai... netransplantç pie mums aknas, jo atbilde bija: mums to nevajag!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 2?
Ziņa: