Ekstrçmâ metode - urînterapija

Aizsāka lasîtâjs 

lasîtâjs
Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 08:00

Jau kopð senseniem laikiem cilvçki pazîst urînterapiju, taèu visai specifiskâs smarþas un savdabîgâs garðas buíetes dçï tâ nav ieguvusi ïoti plaðu atsaucîbu.

Novecojusi metode

Urînterapija ir urîna izmantoðana dziedniecîbâ gan iekðíîgi, gan ârîgi. Tâ ir ïoti sena metode, kas meklçjama tûkstoðiem gadu senâ vçsturç, kad lîdz ar cilvçka urînu izmantoja arî dzîvnieku urînu. Pamazâm, attâlinoties no dabas, cilvçks to sâka uzskatît par netîru produktu jeb organisma atkritumiem, tâpçc urînterapija savu aktualitâti zaudçja. Taèu arî mûsdienâs dziednieki daþkârt to iesaka kâ papildus netradicionâlâs ârstçðanas terapiju. Ja ir vçlme pielietot urînterapiju, ieteicams vispirms iepazîties ar ðo metodi, izmantojot grâmatas, apmeklçjot speciâlistus, meklçjot citus uzziòas lîdzekïus.

Dzert vai iemasçt âdâ?

Pastâv divu veidu urînterapijas lietoðanas veidi — iekðíîgâ lietoðana, kas paredz urîna lietoðanu no vienas glâzes dienâ lîdz pat visa ðíidruma, ko izdala organisms, izdzerðanai, gan ârîgâ lietoðana — ierîvçðanas vai kompreðu veidâ.

Taèu ðodien speciâlisti kâ argumentu pret iekðíîgo lietoðanu min faktu, ka mainîjuðies spçles noteikumi — mûsdienâs cilvçka organismu ietekmç apkârtçjais piesâròojums, íîmiskâs vielas, daþâdi pârtikas konservanti, un ar urîna palîdzîbu no organisma tiek izvadîtas ðîs kaitîgâs vielas. Tâpçc aktuâls kïuvis jautâjums — vai ðos organisma atkritumus vispâr vajag ievadît atpakaï organismâ. Lîdz ar to vairâk tiek aizstâvçta urîna izmantoðana ârîgâ, nevis iekðíîgâ veidâ.

Krâsa un garða

Urînterapijâ varot lietot tikai savu urînu. Daþos avotos atrodamas ziòas par urîna donoriem, taèu tad nepiecieðams tâ paða dzimuma pârstâvis.

Vesela cilvçka urîns ir dzidrs, caurspîdîgs, nedaudz fluorescçjoðs, daþâdu toòu dzeltenumâ, visbieþâk dzintardzeltenâ krâsa. Urîns ir labs indikators par mûsu organisma stâvokli — daþu slimîbu gadîjumos tas var nokrâsoties. Taèu bieza konsistence un tumði dzeltena krâsa var norâdît arî uz to, ka tiek uzòemts pârâk maz ðíidruma. Speciâlisti iesaka lietot uzturâ tik daudz ðíidruma, lai urîns bûtu bezkrâsains. Normâlam urînam esot skâbeni rûgtena garða. Zinâtâji teic, ka tâ garða atgâdinot guríu marinâdi. Vispatîkamâkâ garða esot tad, jâ çd dabisku barîbu, bet visskâbâkais tas esot no rîtiem. Pçc çðanas, izdaloties kuòìa sulai, skâbums samazinâs. Lietojot uzturâ nedaudz sâls, tas kïûst sâïâks. Aptuveni trîs dienas pçc urîna dzerðanas caur âdu un elpu parâdâs specifiska smaka, bet pçc iemasçðanas âdâ sajûtama uzreiz. Tâpçc aktuâls jautâjums ir par psiholoìisko diskomfortu. Speciâlisti skaidro — cilvçkiem, kuriem tas ir dzîvîbas un nâves jautâjums, ðî specifiskâ garða un smarþa ðíiet pârvarama, skaidrojot to ar paðsuìestiju.

Efektîvi — matiem

Kâ ïoti efektîvu lîdzekli urînu iesaka cilvçkiem, kam ir problçmas ar matu izkriðanu. Proti — sievietes urînu, it îpaði tâdas, kura ir reproduktîvajâ vecumâ (no 20–45 gadiem), jo viòas organismâ ir augsts estrogçnu lîmenis, bet tieði tie ir atbildîgi par matu augðanu. Urînu iemasç matu saknîtçs un patur pusstundu, pçc tam izmazgâ ar ðampûnu.

Zinâðanai

Ziòas par urînterapiju atrodamas pat latvieðu ticçjumos — tiesa, tur minçta urîna lietoðana tikai ârîgâ veidâ.
Indijâ jogi urînu dçvçja par veselîbas ûdeni, bet viens no urînterapijas aizstâvjiem Dþons Armstrongs — par dzîvîbas ûdeni. «Dzer ûdeni no savas cisternas!» — ar ðâdu saukli viòð un vçlâk arî Genâdijs Malahovs no Krievijas aizrâva daudzus cilvçkus visâ pasaulç.
Urîna lietoðana iekðíîgâ veidâ spçjot palîdzçt visdaþâdâko slimîbu ârstçðanâ, bet ârîgâ veidâ urîns dezinficçjot brûces, apdegumus un iekaisumus.

Fakti

Cilvçka urîna sastâvs ir ïoti sareþìîts un satur ap 200 komponentu. Urîns satur ûdeni, urînvielu, urînskâbi, olbaltumvielu, pienskâbi, skâbeòskâbei, dzintarskâbi utt. Urînâ konstatçti arî vitamîni un visas organismâ esoðâs minerâlvielas, gâzes — slâpeklis, ogïskâbâ gâze, skâbeklis. Neorganiskâs sastâvdaïas galvenokârt ir nâtrija sâïi, kâlijs, kalcijs, magnijs, dzelzs utt. Urîna sâïi aktîvi uzsûc kaitîgâs skâbes un tâ iznîcina daudzu slimîbu pamatu cilvçka organismâ.

Pieredze

Silvestrs Sîlis, reþisors, operators:

— Urînterapiju sâku pielietot pirms aptuveni desmit gadiem. Tam bija pavisam banâls iemesls — trîsdesmit gadu vecumâ biju sevi tik ïoti iztçrçjis, ka veselîba sâka iet dçlî. Tâ kâ klasiskajai medicînai neticu jau kopð bçrnîbas (savulaik biju ïoti slimîgs, man nepârtraukti deva antibiotikas, un tikai tad, kad pârstâju dzert zâles, beidzot kïuva labâk), sâku interesçties par daþâdâm netradicionâlâm metodçm un turklât satiku dziednieku, kas mainîja manu pasaules redzçjumu. Urînterapija bija tikai viena maza daïiòa no atveseïoðanâs kûres. Savulaik manu atklâtîbu daudzi cilvçki uztvçra ar sapratni, taèu lielâkâ daïa mûsu sabiedrîbas kliedza: «Ak, Dievs! Viòð dzer èuras…» Jâatzîst, ðî iemesla dçï savâ biznesâ un sabiedriskajâ darbîbâ daudz esmu zaudçjis. Savulaik urînu lietoju gan tîrâ, gan koncentrâta veidâ, bet ðobrîd man aktuâlâkas ir citas metodes. Urîns ir strukturçtais ûdens — pçc struktûras vispiemçrotâkais ûdens cilvçka organismam, turklât tas ir informâcijas nesçjs. Neviens dziednieks, neviena datorizçta diagnostikas metode nezinâs labâk par cilvçka organismu kâ ðis konkrçtais ðíidrums. Urîns ir lîdzîgs cilvçka organismam, bet lîdzîgs ârstç lîdzîgo. Iztvaicçts urîns lîdz ¼ daïai no sâkotnçjâ tilpuma ir lielisks attîroðs lîdzeklis. Tâpat sen vairs nav jâpierâda urîna unikâlâs antiseptiskâs îpaðîbas — ja pa rokai nav ne joda, ne spirta, ar urînu var dezinficçt brûci.

Daudzi iebilst pret urîna garðu, bet arî ðòabis garðo pretîgi, turklât urîna smaka ir mazliet pârspîlçta. Veselam cilvçkam urîns svaigâ veidâ ir gandrîz bez smakas, koncentrâtam gan tâ ir izteiktâka. Taèu urînterapiju nevar ieteikt visiem. Nav vçrts pielietot urînterapiju, ja domâ sekojoði: tagad saòemðos, âtri un ar mokâm izdzerðu èuras… Cilvçkam paðam jânonâk pie atklâsmes, ka viòð vçlas bût vesels ne tikai fiziski, bet arî garîgi.
abc (ei bî sî) :)
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 08:13
mans subjektiivais viedoklis -
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 08:43
olbaltumvielâm urînâ gan nav jâbût...
shausm
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 12:29
nu bet to tacu organizmss izvada aaaraa !!!!!! aciimredzot tas organismam nav vajadziigs , tur kk/kaadas indes un viss cits kas nav vajadziigs. vot shito nesaprotu, kaa var dzert uriinu vai nedo dies smeereet matos, galiigi aptrakushi,
ja taa nav , oponeejiet luudzu
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 12:49
Vai fekâliju terapija nepastâv:)))
Alstere, tu tak esi viena veca slima kunja!!!
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 13:17
...

Liec Alsteri mierâ! Viòa ir reti saprâtîgs, atsaucîgs un jauks cilvçciòð!
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 13:21
Tas Genaadijs Malahovs ir praatiigs cilvis bet uriinterapiju es droshi vien vareetu izmantot tikai bezizejas situaacijaa. Manupraat tieshi taadai situaacijai shii terapija arii ir piemeerota. Kad viss ir dirsaa tad arii churas var mieriigi dzert.

Alstere

Ir filminjas (laikam Japaanju) kur ar kakaam speeleejas un smeereejas. Nodarbe ja nemaldos saucas koprofiilija.
bazuka
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 13:23
abc (ei bî sî) :)
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
31.08.2005 14:33
cik samaitaata tomeer ir muusu vecaa paaudze.
Bonuss Alsterei par aspraatiibu!!!!
rrrrrû
Re: Ekstrçmâ metode - urînterapija
05.09.2005 12:36
ir ir kakiòi: saucâs koprofâgi, piem. suòi daþreiz praktizç
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 19?
Ziņa: