Bçrnam ilgstoða temperatûra

Aizsāka Leta 

Leta
Bçrnam ilgstoða temperatûra
03.09.2005 16:54
Labdien!
Pirms 1.5 ned.mans dçliòð(2g 9 m) saslima ar vîrusu - temp.39,milzîgas iesnas,mokoðs klepus.Pçc nedçïas aizvedâm uz slimnîcu,jo klepoja mokoði,bez apstâjas-lçkjmveidîgi,arî temperatûra turçjâs pâri 37.Slimnîcâ uztaisîja analîzes - asinis no vçnas,urîna analîzes,Rtg,Lora apmeklçjums. Dr.uzskatîja,ka a/b nav jâdod, - analîzes bija labas, - nozîmçja 3 reizes dienâ elpot inhalâcijas,deguna pilienus,Zyrtek. Tomçr pçc 4 dienu ârstçðanâs slimnîcâ - klepus,lai gan ir samazinâjies un pa naktîm vairs nenomoka(saglabâjas pie fiziskas slodzes un no rîtiem pçc moðanâs) ,tomçr temperatûra turâs ik dienu 37, 37.2, 37.4. Iesnas joprojâm nepâriet. Ârste domâ,ka temp.varçtu bût no deguna gïotâdas iekaisuma. Saka,ka bronhi ir tîri, ka problçmas ar augðçjiem elpceïiem, ka klepus nepâriet, jo arî iesnas nepâriet. Pirms mçneða bija vidusauss iekaisums,izdzçrâm a/b(amoxicilînu). Vai varçtu bût kâda saistîba patreizçjai temperatûrai ar:
1)alerìiju(puisis ir samçrâ alerìisks);
2)izslimoto vidusauss iekaisumu;
3)Kâdus vçl pasâkumus (izmeklçjumus) Jûs ieteiktu veikt??

Mani ïoti satrauc ðî ikdienas subfebrilâ "temperatûra - tâ ilgst jau 1 nedçïu un 3 dienas!
P.S.Dzîvojam lauku rajonâ.
Re: Bçrnam ilgstoða temperatûra
03.09.2005 19:49
Pçc pârslimotas vîrusa infekcijas bçrniem reizçm saglabâjas subfebrila temperatûra aptuveni mçnesi. Var pamçìinat kumelîsu inhalâcijas, pretklepus lîdzekïus - ja kairinoðs, labi palîdz Stodal sîrups, ja klepus sauss vçlams kâds atkrçpojoðs sîrups. Jâdzer daudz ðíidruma. Temperatûrai îstas saistîbas alerìiju nav, bet visticamâk, ka tas ir vîruss, kas atstâjis so temperatûru.
Pagaidam nevajadzetu satraukties un paskatîties, kâda ir dinamika. Svarîgi, lai bçrnam bûtu apetîte, dzîvesprieks un kustîgums. Ja liekas, ka tomçr bçrniòð ir neparasti noguris, tad vajadzçtu vçlreiz daktera konsultâciju.
ieva26
Re: Bçrnam ilgstoða temperatûra
04.09.2005 13:03
subfebrilitaatei ir tik daudz un dazhaadu iemeslu, ieskaitot ari alergjijas un paarslimotus ilgstoshus klepus, pat veedera disfunkcija dod subfebrililu temp., utt utt... taa var tureeties pat pusgadu, var uznaakt arii shkjietami bez iemesla utt.. taadeelj nesatraucies, nedeelja un 3 dienas nav veel nekas. Sekot gan tai, protams, vajag, jo meedz noraadiit uz dazhaadaam nopietnaam probleemaam. veiksmi jums ;)
Vajag atkârtot analîzes dinamikâ.Ja tâs vçljoprojâm ir labas un bçrns iet kâ ratiòð un çd ,un spçlçjas,tad nav ko temperatûru mçrît un tâ pazudîs.
Lai veicas!
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 23?
Ziņa: