Par mugurkaulu...

Aizsāka Mateus 

Par mugurkaulu...
08.09.2005 08:00
...ja ir aizdomas, ka vareetu buut sprandas/mugurkaula probleemas (stiiva/saapiiga spranda, mugura arii lejas daljaa saap, kaa arii saak jau piebesiit dazhreizeeji reibonji, dulla galva un tas ka meedz paraustiities kaads muskulis, piem tagad jau 2.dienu periodiski to dara labais biceps), vai ir ok meereni sportot? Nevis paarmeeriigi svarus cilaat, bet nu taa meereni pasoljot/paskriet, pacilaat vieglas hanteliites utm?

Aizdomas par muguru/sprandu ir taadeelj, ka ne asins analiizes, ne sirds izmekleeshana neuzraadiija neko "ieveeriibas cieniigu", respektiivi peedeejais kas palicis ir shis te, ja vien neskaita to, ka terapeits pirmaas viziites laikaa man izraxtiija antidepresantus (sabiedrisks pee shitam terapeitam-muuzhaa pie vinja vairs neieshu).
ZZZ
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 10:12
Iz pieredzes.
Mçrenâ sportoðana ir ok, pats tâ arî daru. Peldçðana dod efektu. Pie stieòa pakarâties arî patîk. Vakarâ uz lîdzena pamata apgulties uz kâdâm 15 min. Nu tad vçl pulka ûdens + vçl tur pâris lietas, lai muguras diski biku tâ kâ turçtos formâ. Tâ arî lçnâm pamazâm.
abc (ei bî sî) :)
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 10:32
pilniigi piekriitu. peldeeshana ir pats labaakais peec paarslodzeem. pie stienja karaajoties katrs muguras skriemelis ievirzaas atpakalj vietaa, viss sakaartojaas. uudens vajadziigs obligaati, jo tieshi starpskriemelju diski sastaav no uudens g.k.
belisima
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 17:40
Ka butu ar rtg sprandai?Ja tev sedoss darbs iespejams no ilstosas sprandas nepareizas noslogosanas,kads asinsvads nospiests(tas izskaidrotu reibonus)
belisima
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 17:43
vai nervs
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 18:33
rtg jau ir noziimeets, bet neesmu to uztaisiijis no neirologje, kura itkaa esot speciaaliste shai jomaa buus no atvaljinaajuma tikai 19. datumaa, bet jaa ir doma tieshi to dariit.

Iisteniibaa es pats pieljauju domu, ka viss paareejais ir tikai sekas tiem reibonjiem, jo juutu, ka es no tiem esmu psihologjiski ietekmeejies. Respektiivi ir nevis depresijas izraisiiti reibonji (kaa man to noteica terapeite pirmaas viziites laikaa), bet gan depresija, kuru izraisa sliktaa pashsajuuta un reibonji. Tas protams ir tikai mineejums no manas puses, bet manupraat stiiva un saaposha spranda, kaa arii periodiskas muguras saapes to apliecina.

Pie kam es pieljauju domu, ka muguras probleemas vareeja saakties ne tikai darba deelj, bet arii svaru zaales deelj.

Par to karaashanos pie stienja-vai tas ir tiesa, ka taadeejaadi skriemelji sastaajas savaas vietaas?
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 18:36
Ta varetu but...pati meginajusi neesmu:)
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 18:42
heh... gandriiz vai gribas riit aiziet uz ARS nevis gaidiit uz 1.slimn aarsti. kaa nekaa tieshi vinji gribeeja mani momentaa piepichkaat ar antidepresantiem. Respektiivi iz teemas ja saap galva tad iedod citramonu nevis meklee kapeec saap galva...muusdienu mediciina?
Musdienu medicina balstas uz autonomijas principa...Pati esmu no cilvekiem,kas pie galvas sapesanas izmeginu citramonu(neparprast - nenodarbojos ar pasarstesanu)un ja nepalidz,eju pie doka.Respektivi ja visasmanas iespejas ir izsmeltas eju pie doka un samais man piedava citramonu,ta ari pasaku ka nepalidz.Ja Tev ir sudigi,tas krit uz nerviem un cik saprotu dzen depresija,capo jau ri pie arsta,neboja sev nervus un imunsistemu...
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 20:05
es JAU staigaaju pa aarstiem :)
tagad piem jams nosuutiija 19. pie neirologa, bet juutu ka riit uztaisiishu sprandai rtg un aizieshu uz ARS pie osteopaata. Taa 1.slimn polene man biki neuzticiibu ieviesh, jo gribeeja momentaa ar kjiimiju piebarot un padariit mani par daarzeni =/
Mana pieredze - labak 7ls par viziti,kur pret tevi pienac
iga uzmaniba un iedzilinasanas problema,attieksme,nevis 0,50 Ls neveribas kalngals.Nesaku ka tadi ir visi bet mana pierdze diemzel saja sakara ir tiesi sada:/
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 21:30
Es esmu no tiem, kas maksaa tos 7Ls. 2 viziites pie kardiologa, 2 viziites pie terapeita, 2x biokjiimija asiniim, 2x pilnaa asinsaina, tagad rtg sprandai un noriikojums pie neirologa... un vel jau aizmirsu piemineeto to pashu manu veco aizvainojumu par to, ka terapeite pirmajaa viziitee bez izmekleeshanas pateica, ka man NOTEIKTI jaadzer Seroxat (man te metaajas taa recepte taadeelj zinu to nosaukumu) pa tabai dienaa, bet es kaut kaa nepaljaavos uz vinjas diagnozi. Te nu bija tie 7Ls... laikam tomeer ir vai nu aarsti kas aarstee, vai nu kas ir pavirshi neatkariigi no taa cik es maksaaju... varbuut ja uz kjepas vinjai iedotu 20Ls buutu citaadi? Godiigi sakot, man gandriizvai tagad domaajot par ARS, jau gribas sagatavot konvertu =/
...
Re: Par mugurkaulu...
08.09.2005 21:56
Mediciinaa bez izmeklejumiem stingri liela noziime ir taadai lietai kaa chujam, njuham un ponjai. Un tas straadaa diezgan bezotkazno.
Cik nu man bijusi darisana ar ARS nav gadijusies konvertu karotaji,respektivi attieksmme loti norm:)
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 07:39
Attieciigi jaadodas vien uz ARS.

"..." zini...4ujs jau ir laba lieta, bet cik ok ir ja aarsts ZIN, ka esmu labu laiku nodarbojies ar smagatleetiku (intensiivaakajaa periodaa saakaas pirmaas suudziibas), ZIN ka esmu cilveeks, kursh darbu dara seezhot pie PC, bet tik un taa, nevis paarbauda muguru/sprandu, bet gan izraxta antidepresantus? Var jau buut, ka tas ir ok, bet piem es vel saprotu, ka reibonji, sirds klauves, paarsitieni, sausums mutee, muskulju raustiishanaas var buut uz nervu pamata, bet manupraat stiiva saaposha spranda un saaposha mugura uz nervu pamata-ir biki nereaali... jeb reaali???
...
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 08:35
Akuraat stiiva saaposha spranda biezhaam no nervie, jo tie kaa reiz "stresa muskulji" iraid un pie stresa sasprindzinaas radot galvassaapes, reibonjus utt. Kaa arii muguras saapes lielaa daljaa gadiijumu ir somatizaacija- emocionalaas probleemas izpauzhas reaalu saapju veidaa.
Lai gan taa iisti pareizi jau nu buutu saakumaa veikt paarbaudes un tad staadiit diagnozi, bet kopumaa- izrunaashanaas un chujs, njuhs un ponja ir galvenie. Protams, vienmeer var gadiities kazusi un ilgstosham distonikjim izraadiities galvas audzeejs, bet- tik un taa nav ekonomiski pamatoti (manupraat) taadeelj paareejos 10000 distonikjus uzriez CT, MRI un liidziigi izmekleet.
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 08:43
Nu ok... vaardu sakot: uztaisiishu rtg sprandai un lai osteopaats izlemj vai ir viss ok vai nav. Ja njem veeraa, ka esmu peec dabas diezgan nervozs, lai gan nu jau veiksmiigi ar to tieku galaa (un bez kjiimiskiem preparaatiem), tad shaada iemesla gadijumaa driiz vien buushu uz pekaam =)
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 10:07
Klau...
tikko netaa redzeeju kautkaadu aparaatu, kuraa cilveeku visu iebaazh iekshaa un noskenee. tipa kaa MR bet visu kopumaa...vai tad taa ir iespeejams, vai kaarteejaa zinaatniskaa fantastika?
...
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 10:38
Nu, CT jau ar mçdz bût tâdi, kur iebâþ iekðâ. Un mR man ðíiet visi tâdi. Tik ne jau visu skenç, bet to, kas interesç. Jo kâda jçga visu skençt? Tas tikpat negarantç to, ka nu viss bûs atklâts.
tiesi ta CT un MR nav 100%...nekas nav 100%
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 19:04
Nu par to ka nekas nav 100% jau sen visiem ir zinaams :) Ja kautko nejaucu, tad par to staasta arii relativitaates teorija =)
Dusma no cita pc
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 20:36
Mateus,
Pelçðana rullç, tas baigi labi palîdz sâpoðai sprandai, mugurai un pleciem nu un arî izdzen to dullumu no galvas!:-)
Ar pirmdienu Íîpenes baseins atsâk sezonu!
So, see ya baseinâ!:)
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 21:44
:)
ugu...tikai atliek vien taads siikums, kaa iemaaciities peldeet :D
Tur jau ir ari tie garie koki,ar kuriem paliidz ja nesanak ielist vai tiesi otradak izlist=))))))
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 22:17
Beerniibaa mani ar varu iegruuda lielajaa baseinaa no kura man bija bail...kopsh taas reizes ir probleemas. Lai gan pieraadiijaas, ka ja esmu paali tad viss notiek, bet skaidraa praataa tikai dziljumaa =)

Nee nu buus jau jaapiestraadaa pie shiis probleemas un jaatiek valjaa no fobijas & jaasaak peldeet!
èombe
Re: Par mugurkaulu...
09.09.2005 23:36
Mateus.
Arsâ. Dr. Zatlers, bûs dârgi, bet labi. >))
Re: Par mugurkaulu...
10.09.2005 11:32
Dzirdeets uzvaards...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 9 pieskaita 19?
Ziņa: