rokas pirksta nejûtîgums

Aizsāka andy 

andy
rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 09:31
Labrît! Mani nomâc sekojoða problçma: pagâjuðâ gada pavasarî ne no ðâ, ne no tâ man pçkðòi sâka palikt nedaudz nejûtîgs kreisâs rokas mazais pirkstiòð. Uzreiz jâpasaka, ka neesmu nekâds vecs lauku onkulis, kas tîrumos pârstrâdâjies vai kas tâds... Man toreiz bija 35 g., darbs ir pie datora. Kâdus pâris mçneðus pagaidîju, un kad labâk nepalika, sâku iet uz ARS. Sita man ar âmurîti, durstîja, pârbaudot tâ vai cita pirksta jûtîgumu, tâ arî neko nesaprata, bet domâja, ka varçtu bût saistîba ar kâdu iekaisuðu nervu. Mani nosûtîja uz Daignostikas centru, taèu arî tur neko neatklâja. Pçc tam turpinâju ARSâ kâdu laiku iet uz magnçtu terapiju. Nepalika ne labâk, ne sliktâk... Var teikt, ka apradu ar raduðos situâciju... Diemþçl, nu jau daþas dienas kâ ðî lieta ir ïoti nepatîkami progresçjusi, un kreisâs rokas mazais pirkstiòð man ir vçl krietni vairâk nejûtîgs, tâs ir ïoti, ïoti dîvainas, nepatîkamas sajûtas, brîþierm tam vçl papildus ir tirpoòa, zinâms nejûtîgums ir pârnesies arî uz otru blakus pirkstu. Saprotu, ka joki maz, jûtos visai nekomfortabli, un nomâc, kas bûs tâlâk... Kur man griezties, kâdi speciâlisti varçtu lîdzçt, ar ARSu liela jçga nebija, vai ir vçl kâdas citas alternatîvas? Bûðu ïoti pateicîgs par jebkâdu atbildi, paldies!
Juris
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 10:04
Nu man ir gluþi tâda problçma, tikai turpst visi pirkstu gali, nupat palika 35 gadi un darbs ir ar kompi. Arî nepalîdzçja nosauktâs procedûras, esmu ar to jau samierinâjies!
Ja kâdam ir risinâjums, arî gaidîðu ar nepacietîbu!
Arii esmu datorikjis, bet man ir cita probza... smiekliigi, bet reizeem tirpst galvas aada un reibstu. Noveeroju, ka shie reibonji parasti ir seezhot. Un njemot veeraa, ka manai sievai shaads pats reizbonis nesen bija peec pie datora pavadiitaam 9h, es secinu, ka te ir sava saistiiba un mans aarsts mani nosuutiija sprandu paarbaudiit.

Cik es pavandijos internetaa, tad atradu, ka datorikjiem, sportistiem, graamatvezhiem uc kam ir seedoshs darbs (ja vel piespiedu pozaa tad vel jo vairaak) ir regulaari jaacheko acis, mugura, spranda. Protams, ka pie mums nezkaadeelj aarsti par to iedomaajas peec tam kad izraxta antidepresantus un noraxta visu uz distoniju.

Varbuut pameegjinat tieshaam izmekleet muguru/sprandu Kas zin, varbuut paliidzees.

Veiksmi Jums!
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 11:31
darbs laukos ar lâpstu ir stipri veselîgâks par jûsçjo
Vingrot, vingrot
otto: es Tev pilniibaa piekriitu, bet arii taa vingroshana ir baigi specifiskaa, jo es tak kaa reiz ar vingrot vingrot vel vairaak iedragaaju savu organismu. Kaa saka...viss ar meeru.

Ja palasa darba likumu, tad pat tur ir skaidri un gaishi teikts, ka ik peec 45minuuteem ir uz 15 minuuteem jaatiet nost no PC, jaapastaipaas, jaapalokaas, jaaparinkjo galva, jaatpuutina acis... vai kaads taa dara?
andy
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 12:33
jâ, Otto ir taisnîba, protams, laukos dzîve veselîgâka, un droði vien arî vingroðana ir svçtîga lieta:) Manâ gadîjumâ: neesmu datoriíis, vienkârði pie datora jâsçþ faktiski visu dienu. Ir dzirdçti Mateusa minçtie noteikumi par 15 min. pauzi katru st. Man liek aizdomâties Mateusa teiktais par sprandâm utml. lietâm, to laikam sauc par osteohondrozi vai... Es tikai par to savu nelaimîgo roku domâju- kâda gan saistîba rokai ar muguru, sprandu...
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 12:50
normâla sakarîba - piespieþas nedaudz nervs, tas pat tikai no vinmuïas pozas var bût
no muguras probzaam tonnaam simptomu var buut
ZZZ
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 14:00
Jap, sapieþ nervu drusku, tas savukârt reaìç tâlâk, dod signâlu uz asinsvadu, tas saraujas, ka sâk tirtp attiecîgâ vieta, jo asinsapgâde traucçta.
Jâparbauda mugura, sprandas daïa.
andy
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 14:14
Paldies ZZZ, Mateus, Otto! Pie kâdiem ârstiem bûtu vçrts aiziet, varbût ir kâda iestâde, ko kâds rekomendç?
Iestaadi nav jeega rekomendeet, jo es aizgaaju uz citu rekomendetu un nejuutos diezko apmierinaats. Mani uzreiz gribeeja piepichkaat ar antidepresantiem, nevis atrast kaadeelj man nervi uzdod. Tikai peec kaarteejaas viziites es pats ierosinaaju, ka varbuut spranda...uz ko aarste atbildeeja, ka tiktieshaam taa vareetu buut, nu un tagad naak pirmdien eju pie neirologa.

Reaali tev vaig sprandas rtg un tad pie neirologa vai osteopaata
andy
Re: rokas pirksta nejûtîgums
12.09.2005 18:02
Paldies Mateus, bûs laikam tieðam arî paðam ðâdâ secîbâ jârîkojas
KIRURGS
Re: rokas pirksta nejûtîgums
13.09.2005 11:50
MATEUS RULLEE,VEEL VAREETU APAKSSDELMAA N MEDIANUS PAARBAUDIIT
Ja godiigi, tad ko es mineeju ir tikai un vieniigi tas, ko man dariija zinaamu mana terapeite attieciibaa uz seedoshu darbu. Ja Tu pamaniiji nepilniibas un vel kaadus variantus-apsveicami, bet shaubos vai nesavaldiiba ir labaakais risinaajums =)
Dr.
Re: rokas pirksta nejûtîgums
13.09.2005 19:17
Ej, veciit, pie rokas kjirurgiem LMRPC gailjezeraa! tie vechi vieniigie Latvijaa nodarbojas ar rokas probleemaam!
andy
Re: rokas pirksta nejûtîgums
14.09.2005 09:31
Paldies vçlreiz visiem par daþâdiem sakarîgiem ieteikumiem, taèu ko lai norezumç? Kâ varu saprast no cilvçkiem ar lîdzîgu pieredzi, varçtu bût problçmas ar muguru, sprandu vai vçl tur ko. Tad vçl tiek pieminçts, ka, iespçjams, saspiests kâds nervs (ir laikam visâdi tur karpâlie kanâli utt., taèu ðo versiju man noèekoja Diagnostikas centrâ un neko tâdu neatklâja, kâ jau minçju, pçc tam ARSâ turpinâju iet uz magnçtu terapiju, bet rezultâtu nekâdu...). Tad kâdâ kârtîbâ un pie kâ man iet? Sâkðu ar to, ka skaitâs man ìimenes ârsts, bet tas ir tik formâli (strâdâ ar simtiem vai tûkstoðiem)... Vai ir jçga pie tâda vispirms vçrsties, lai uztaisa nosûtîjumu uz turieni vai turieni? Vai arî paðam doties pa tieðo kaut kur?:) Te tika minçti LMRPC íirurgi Gaiïezerâ, vai pie viòiem bûs arî attiecîgi speciâlisti, kas pirms tam tâs sprandas, muguras utt. pârbaudîs? Vçl tie íirurgi mani "biedç'" tâdâ ziòâ, cik dârgs var izvçrsties tâds pasâkums? Man darbâ ir BTA veselîbasa apdroðinâðana, kaut ko jau tâ varbût segtu, bet man nav nekâda sajçga, cik tâda roku padarîðana izmaksâtu? Bûðu priecîgs par turpmâkiem padomiem, paldies!:)
tas tieðâm bûs ilgstoði jâârstç un dârgi.Bet,ja Tevi tas kaut drusku nomierina-to var izârstçt:)Man pagâja pusgads,nu un smags darbs,bet rezultâti labi:)
Pçc Jûsu stâstîtâ ir skaidrs, ka Jums ir saspiests elkoòa narvs. Tam ir raksturîgs notirpums mazajam pirkstiòam un pusei no blakus pirksta. Ja nospiedums ir plaukstas lîmenî, tad mazâ pirkstiòa mugurpuse nav notirpusi. Ja nospiedums ir tuvâk íermenim - arî plaukstas mugurpuse var bût notirpusi.
Parasti ir trîs lîmeòi nerva nospiedumam - mugurkaulâ, elkoòa jeb kubitâlâ kanâlâ un plaukstas jeb Gijona kanâlâ. Citas vietas iesaistîtas reti, bet var arî bût saspiedums vairâkâs vietâs.
Diagnozi palîdzçs noteikt rokas íirurgs, kurð arî ieteiks papildus izmeklçðanu un ârstçðanu.
Lielâkais risks, ievelkot ârstçðanu - ilgstoðâ nospieduma rezultâtâ atrofçjas mazie plaukstas muskuïi un roka iegûst t.s. claw hand jeb putna íepas deformâciju, kas var bût neatgriezeniska.
Vçlu Jums veiksmi atrast labu ârstu!
Aivars Tihonovs
veerotaaja
Re: rokas pirksta nejûtîgums
19.09.2005 12:49
Paldies, ka iesaakaat sho teemu, jo man viss notika gluzzi taapat kaa andy, bet tikai sopavasar! Nu, es ar to pagaidaam sadziivoju,bet kaut kaadaa putna kjepaa gan negribeetu iedziivoties!
Arii man vbisu dienu jaabuut pie datora.
Es tikko no neirologa... jams secinaaja, ka man esot nedaudz deformeeta spranda, bet ne paaraak. Respektiivi asinsvadi staav pareizi utt. Pateica, ka reibonji bija visdriizaakais taas pashas deformaacijas+pozas deelj, jo taadeejaadi tiek trauceeta apasinjoshana galvai. Par tirponjaam utt teica, ka var buut delj sprandas bet var arii buut uz nervu pamata.

Manaa gadijumaa izraxtija kautkaadus tjipa vitaminus, un teica lai turpinos staigaat tik pat daudz kaa tagad to daru un vel arii lai braucu ar velo, skrienu, utt...

Trenazhierus vispaar datoristu sugai kaa taadai atzina par ne paaraak labu esam, jo taa vietaa, lai saspringtiem muskuljiem nonjemtu spriedzi tie tikai palielina.

Jautaaju arii par simptomiem ko Juus mineejaat, teica ka viss jaasaak no sprandas izmekleeshanas un tad taalaak pa kjeediiti.

Ceru ka shii infa kaadam paliidzees.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 5?
Ziņa: