Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?

Aizsāka ANDRE 

ANDRE
Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
26.10.2005 17:46
Ðonakt sâka sâpçt pirms gadiem 2-3 plombçts zobs,kas par sevi gan lika manît jau âtrâk[svçtdien sâka ''niezçt'',bet pirmdien nelielu sâpîti pavadîja ''pukstçðana].Naktî iedzçru pretsâpju tableti,bet no rîta pamanîju,ka vaigs zoba pusç ir nedaudz uztûcis.Apstaigâju vairâkus RIGAS privâtos zobârstus[citreiz ZOBUS ÂRSTÇJU CITÂ PILSÇTÂ,kaut gan pçdçjo 2 gadu laikâ pie ðîs specializâcîjas dakteriem nebîja jâiet],bet neviens no tiem lielo rindu dçï nevarçja pieòemt.Ieteica pierakstîties uz priekðu.Bet es taèu nevaru gaidît,jo zobu ''jûtu''.Devos uz ''RIGAS ZOBARSTNIECIBU''BLAUMAÒA17,kur mani varçja pieòemt tikai deþûrârste-gados pavecâka zobíirurìe.Teikðu uzreiz tik aizvçsturisku zobu kliniku nevarçju iedomâties,jo pilsçtâ,kur ârstçju savus zobus pat pirms 6gadiem bija modernâki apstâkïi.Mani nosûtîja uz nemûsdienîgu zobu rengenu[vietâ kur ârstçjos es,pat pirms 3 gadiem ðî procedûra bija datorizçta],kur neatbilstoði 21.gadsimtam...rengenu attistiija.Tad ar ''filmiòu''rokâ gâju pie pavecâkâs zobíirurìes[viòa izskatîjâs pârstrâdâjusies un stipri nevaïîga,jo rindas ir lielas],kura man paziòoja,ka te ir jârauj ârâ.Kad jautâju ,vai tieðâm nav iespçja zobu saglabât,jo pirms6 gadiem izglâbu vienu citu zobu,kuru man lîdzîga ''gudriniece ''lika izraut[zobs,kas arî bija sastrutojis un ,ko izglâbu pateicoties spçcîgâm antibiotikâm ,lieliski kalpo vçl tagad].GRIBU ZINÂT -VAI TIEÐÂM VIENMÇR ÐÂDOS GADÎJUMOS ZOBI IR JÂIZRAUJ UN VAI RIGÂ IR KÂDS LABS ZOBÂRSTS,KO JÛS MAN VARÇTU IETIEKT,LAI NEBÛTU JÂSASKARÂS AR ÐADÂM TANTÇM-RÂVÇJÂM.UN VÇL,VAI 35 GADUS VECAM VÎRIETIM ANTIBIOTIKAS,JA TÂS NEDZER BIEZI[sâku dzert MEOCLAV 625,KAS LIDZINAS AMOXSIKLÂVAM],NEVAR VESELÎBAI NODARÎT SKÂDI.
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
26.10.2005 18:16
ne vienmeer zobs ir jaarauj ja tas ir sastrutojis. zobu parasti rauj ja tas vairs nav atjaunojams vai negribi maksaat par atjaunoshanu. neredzot gruuti teikt. labaakais buutu dabuut citu viedokli. taa kaa vajadzees saakt ar zobu kanaalu aarsteeshanu ieteiktu speciaalistu shajos jautaajumos. ja konkreeti tad labi specialisti ir stomatologjijas instituutaa - Dr. Kundzinja vai Dr. Mindere. antibiotikas paaraak lielu skaadi nenodariis (vairaak labuma, ja ir uzpampums). vari tikt pie jociiga veedera. :)
òem www.118.lv, sameklç zobârstu kabinetus un sâc apzvanît. noteikti atradîsi brîvu iestâdîjumu. to ir daudz vairâk, nekâ tu ar kâjâm vari apstaigât.
Blaumaòa ielâ ir vissstulbâkais iestâdîjums,kâds vien Rîgâ atrodams!Tieðâm piemeklç kaut kur citur...
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
26.10.2005 20:20
ja nav drenâþa un dzer antibiotikas, tas uzpampums var sacietçt un palikt uz ilgâku laiku.
vajag tai zobâ izurbt caurumu, lai nâk ârâ strutas (vairumâ gadîjumu izdodas izlaist; to var izdarît jebkurð ârsts, arî tante-râvçja), atstât uz dienu-divâm-trijâm, skalot ar sâlsûdeni, uzpampums un sâpes pazudîs, un tad jâíeras pie kanâlu ârstçðanas (pie laba speèuka)

P.S.tas viss attiecas uz zobu, kuram pirms tam nebija òemts ârâ nervs un pildîti kanâli.



Ziòojums rediìçts (26-10-2005 21:53)

__________________
dr.puce@gmail.com
Man ir bijis otradi, es saku- raujiet, a zobarste taa ari pasaka, ka vina to zobu neraus un vis. Un nemaz nelidzeja lugties. Tas bija kadus gadus 6 atpakal,Vecmilgravja poliklinikaa. Ta ka tagad varu teikt dakterei paldies.
Andre, diemzel ir taa : zobarstniecibas pakalpojumi, taja skaita tantes vai smukas dakteres, arhaiski rtg aparati vai moderna Siemens tehnika un vispar pati vide, kura tu "atver muti" , ir tiesaa korelaacijaa ar summu, ko esi gatavs maxat par zoba arstesanu. Ja nepatik Blaumana iela ( kas ir leeta) , ir daudz citu labu vietu - Sirova, dr.Butkevicas prakse, Stomatologijas instituts u.c.
No pieredzes varu teikt, ka zobos iegulditaa nauda viennozimigi atmaksajas gan pieaugusiem, gan berniem. Piem.mans pusaudzis saaka apmeklet zobarstu no 3 gadu vecuma, tagad ir 14 g. un plombets ir TIKAI viens zobs :))
Aizmirsti par rauðanu, ja ir normâls zobs. Man ðitâdu, kas jau pâris gadus reizi 3 mçneðos mazliet sastrutoja, tad pârgâja, nupat sataisiija. Tas gan bija "miera periodâ", kad zobs nebija sastrutojis. Iztiiriija kanaalus, salika pagaidu plombu, pçc daþâm nedçïâm sataisîja pa îstam. Super! Normâls zobs, ar lielu plombu. Un kas par to?
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
27.10.2005 20:50
trix:

uzliec kroni tam zobam, citaadi riskee nolauzt malu. un ja luuzuma liinija iet zem smaganaam, kaula liimenii, tad zobs ir jaaizrauj. un izteereetais laiks un nauda veejaa....
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
28.10.2005 08:31
zb:

"ja luuzuma liinija iet zem smaganaam, kaula liimenii, tad zobs ir jaaizrauj."

nu nepiekritîðu tev :)
izòemt malu, smagana sadzîst, tad var likt kroni. cik reizes tâ ir darîts. vienîgais gadîjums, kad jârauj - ja lûzis pa bifurkâciju un saknes sadalîjuðâs.
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
28.10.2005 09:42
puce:

principaa tas ir atkariigs no katra individuaala gadiijuma vai veel kautko var saglaabt vai ne..

un tagad es tev nepiekritiishu pie: "izòemt malu, smagana sadzîst, tad var likt kroni. cik reizes tâ ir darîts"

ja noluuzt pie/zem kaula malas un tu tikai apdziedee smaganu un uzliec kroni - kaa ar fiziologjiskajiem 3-4mm? bez kronja pagarinaashanas proceduuras te nu galiigi neiztikt. un tad jaarekjina zoba/saknes proporcijas, furkaacijas augstums utt., un vairaakumaa gadiijumu reekjinoties ar ieguvuma/riska attieciibaam zobs ir labaak izraut kaa meegjinot to saglaabt... (kaa jau esatm noveerojushi, labdariiba nekad nav palikusi nesodiita :) )
> zb

Ir OK, jo visas malas zobam ir, tikai vidû bleía plâcenis. :) Nebija jau aplauzts, tikai baigâ ala ar laiku izveidojusies. (Nu bija man BAIL no slakteriem ar kâjminamo urbi, turklât par milzu naudu es jau savulaik daudz zobus "salaboju". )
man 1 zobu jau pirms 3 gadiem gribçja raut (saðíçlies), bet toreiz uz vietas nebija râvçjs, un vairâk uz to vietu negâju.
tagad dakterîte mçìinâs to zobu saglâbt!
izraut jau vçl vienmçr paspçs.
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
28.10.2005 19:22
trix:

tas plaacenis zoba viduu straadaa kaa kjiilis kokaa kad gribi to saskjelt. agri vai veelu zobs luuziis. paskaties jau vai tagad nevar redzeet mazas plaisinjas zoba malaas.
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
29.10.2005 13:05
man jau ðíiet, ka vienmçr labâk zobu saglabât, ja vien tas nav ar aktîvu iekaisuma procesu...



Ziòojums rediìçts (29-10-2005 13:11)

__________________
dr.puce@gmail.com
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
30.10.2005 04:20
..... vai arii tas nav noluuzis paaraak zemu....
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
30.10.2005 10:49


salîdzinâjumâ ar tevi jûtos kâ cîrulis :)
Nost ar vecmodîgiem zobdakteriem,kas ðansç RÎGAS ZOBÂRSTNIECÎBÂ.Uz turieni tieðâm normâli cilvçki neiet-vecas tantes,kas izgâjuðas tikai padomju stomatoloìisko skolu,kâ arî vecmodîgi rentgeni un ''kâjminamâs zoburbjmaðînas''.Vai vispâr RÎGÂ ir kvalitativi zobdakterçðanas saloni,uz kuriem tu vari doties akûtu zobu sâpju gadîjumos,bez iepriekðçja pieraksta?
Jâ, tâ BLAUMAÒA IELAS IESTÂDE IR vecmodîga
Laba zobârste strâdâ 65.km. attâlumâ no RÎGAS-TUKUMÂ,kur RIGAS ielâ pieòem daktere BELRUSE.AR APRAKSTÎTO MURGU,kas noticis ar raksta autoru nevar salîdzinât,joBELRUSE GLÂBJ KATRU ZOBU,BET APARATÛRA IR AUGSTÂKAJÂ LÎMENÎ
Man ieteica aiziet uz Vanaga zobarstniecibu. It ka esot padargi, bet dikti labi. Jums ir kadi koment?
un ne tikai dr BELRUSE tur ir laba un forða profesionâla dakterîte STRIÍE KAS PIEÒEM PAT SESTDIENÂS
Rainers
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
18.11.2005 17:56
Zobârsti ,kas strâdâ BLAUMAÒIELÂ NEDOMÂ PAR CILVÇKIEM
Re: Vai tieðâm ZOBS uzreiz jâizrauj?
18.11.2005 18:02
rainers: kaa taa?
Par ko tad viòi domâ?......
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 21 pieskaita 11?
Ziņa: