Kas atbild par ârstu visatïautîbu?

Aizsāka Gigalo 

Gigalo
Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 16:03
Konkrçts gadîjums.Pateicoties bçrnu terapeitam bçrns ar karsoni ieguïas slimnîcâ, pateicoties LORam bez sapûstas aus ir arî auss sçne, pie íirurga vispâr bail iet,jo viòð neprot pilnîgi neko!
Tad kâda FFF pçc viòiem ir jâpaaugstina algas?
Man nekas neatliek kâ doties uz ARS, maksât normâlu kçð,un tikai tad var bût pârliecinâts par rezultâtu!
Kâpçc valsts nodroðinâtie ârsti ir nekvalificçti??????????????
Hm, tas terapeits bçrnam karsoni pielaida un LORs ar sçni inficçja?
a kaada fff peec, piemeeram,.kjirurgs maacaas 11 gadus ( saliidzinaajumaa ra kaadu smirdiigu ekonomistu vai graamatvedi) un sanjem tos grashus kurus sanjem,.....bljin tajaa medic. akad. visi ir varonji,.kas jau 1. gadu iztur!
vnk aarsti nav ieintereseeti paliidzeet,.bet dara tik cik uzskata vajadziigu par taadu samaksu........
Ârsts nav burvis. Ârstçjot vienu var paíert otru slimîbu. Tikai kopâ ar ârstu paacients uzvar slimîbu.
Neslimo jau visi. Ârsts nav vainîgs ka jûsu bçrnam tâda konstitûcija (liktenis). Lçnâm,pacietîgi. Vide kïûst ar vien agresîvâka,nepateicîgâka.Ceïiet bçrna vispârçjo imunitâti.Pasargâjiet no stresiem.Dodiet svaigu gaisu. Nedzirdiniet ar Colâm un neçdiniet ar èipðiem....
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 16:51
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:51 by Runcene.
nu, es neteiktu, ka ARSâ strâdâ profesionâli... man sanâca lîdzîgi arî ar ârstiem, kas strâdâ ARSâ..... nâku pie secinâjuma, ka mums Latvijâ ir ÏOTI maz profesionâlu ârstu.. tâpat par vatîtçm, kuras "aizmirst" taisot íeizargriezienu...... , arî maksas, par 600 Ls.... No savas piererdzes varu tekt, ka ârsti mums ir ïoti neiejûtîgi, un veselîba kâ tâda viòiem ir pie kâjas. Þçl. Sevis. Un lîdzîgus cilvçkus, kuriem ir raduðâs lîdzîgas emocijas.
No savas piererdzes varu tekt, ka ârsti mums ir ïoti neiejûtîgi, un veselîba kâ tâda viòiem ir pie kâjas
hmmmm sho vajadzeetu nociteet un aizsuutiit veseliibas ministram,.tikai priecaashos,.!
Runcene!
Pieskati sevi! Lasu arii citur - tu esi tik gudra :P Tik aprunaa citus cilveekus=tipa sieviete neiziet no maajaam... Kaa tu taa vari??? Vai tu nedomaa, ka pamaaciit citiem,kaa dziivot,ir nekorekti?!

tu raxti>un pa valsts iestaadeem censhamies nestaigaat, ja vien var izvairiities un maks atljauj. (Laimiigaa kaartaa neviens nav nopietni slimojis.)

Bet visi jau nevar atljauties taaaaaaaaadu naudu maxaat, un vai TUR tajaa maxIESTAADEE Dr.ir gudraaki? Neba katraa un katrs. Taatad nemurgo!!!
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 20:37
Man ir priekslikums.

Nemam un visas valst veselibas kantores sledzam ciet. Nafig vinas ir vajadzigas? Bet labus medikus, kuri tur strada parsutam uz privatajam strukturam, parejos izsutam no valsts? kuri negrib pie sienas.

Daziem tautiesiem:

Cik saprotu es, medicina dalas divas lielajas dalas;

1 dala.
Jusu iesnu snauksanas un jusu 5 punkta laizisanas kabineti un nozares.

2 liela dala
Ista medicina. Ta parsvara ir valsts, pasvaldibas vai kadas bezpelnas org., pasvaldibas SIA veida.
Cik biezi nacas dzirdet no serijas, piemeram par atro palidzibu: "Viniem tacu ta masina ir baigi neerta! Cik vini ilgi brauca! Par ko mes viniem maksajam, kads tur vel algu paaugstinajums?! Stulbie. u.t.t." Un lidzigi slimnicas, pat kad jus saliks atpakal pa plauktiniem tas sliktais, stulbais valsts kirurgs. Apmeram lidzigi loti daudzi velak izsakas. Vel ar piebildi, ka tur vel nokerat plausu karsoni, vai kadu seni, ka nelaipni izturejas u.t.t. Tas jau nekas ka tai slimnicai naudu neizdala, priekskam! Ta un ta neko nedara! Tas nekas ka tur to eku jau kadus 20 gadus atpakal nojaukt vajadzeja, jo ir hospitalas (slimnicas) infekcijas, ka aplipinas daudzi no vinas un ka arstet vinu baigi gruti. Tas jau nekas. Galvenais, ka tas kirurgs ir stulbs kopa ar LOR un citiem... Un tas jau nekas ka stimula viniem nav. Ka strada pa 1,5 - 2,o slodzem. Bet kad aiziet, aizbrauc tie cilveki, profi vai zalknabisi no darba (ko jus dargie visu laiku savas rekomendacijas izsakat: "Nepatik - nestrada") tad jus pasi ari blaujiet - kur ir! Man pienakas! Es maksaju nodoklus! Dodied man surp so vislabako un prefessionalo! Un kas sanak? Professionali un jaunie aiziet, bet paliek ar katru gadu vairak un vairak taja nozare personas pec nosaukuma - БЫДЛО.



Ziòojums rediìçts (20-12-2005 22:26)
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 22:02
Ai Dr.asist. Raimond - neplosies tik traki, ka nepiesauc nelaimi. Tak sen ir skaidrs ka nepateiciiba pasaules alga, taapeec mees arii dziivojam aarpus Latvijas ;)
Latvijas pacienti lielaakaa daljaa ir paargudrinieki - viemmeer velk paraleeles - maaku saremonteet kozetpodu = taatad maaku aarsteet, tas tachu gandriiz viens un tas pats. Arii veezus pashi aarstee - kameer atnaak ar taadiem - lielaakiem par pasha galvu.... :(
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 22:03
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:52 by Runcene.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 22:04
Ok, sorry. Korigesu savu tekstu )))



Ziòojums rediìçts (20-12-2005 22:05)
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 22:07
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:52 by Runcene.
Te tâ interesanti sanâk - valsts mediíi slikti, privâti labi, bet lielâkâ daïa ârstu (vai pat visi), kas strâdâ privâti strâdâ arî valsts slimnîcâs. Visi ârsti, kas strâdâ ARSâ , strâdâ arî kâdâ valsts iestâdç (lielâkâ daïa Stradiòos).
Tad ko viòi pa dienu slikti un vakarâ labi ? Vienâ slimnîcâ stulbi, bet otrâ gudri, vienâ neiejûtîgi, bet otrâ mîïi ?
Vai tas ir iespçjams ?
Tâtad jautâjums ir naudâ laikam tomçr.
Sistçma jau ir vienkârða. Dienâ valsts slimnîcâ uz slimo bïaujam, viòð aiziet pie cita ârsta ARSâ, tas, ko ðis ârsts dienâ lamâja, tas atnâk pie manis ARSâ.
Problçma ir tur, ka starpîba naudâ ir 10 x, tâtad visi ârsti ir ieinteresçti izdarît visu , lai jebkurð slimnieks no ðîs valsts slimnîcas aiziet mâjâs raudâdams un vakarâ atnâk uz privâtu iestâdi pa maksu.
Patîk man ðî valsts.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 22:58
to Moljers
Domajiet Somija ir savadak? Protams ka situacija ir cita. Bet gala iznakums tads pats. Un ne visas nozares, protams. Ar to, pasreiz te cinas. Te bija problema ar to, ka bija loti gara rinda uz arsta planveida pienemsanu, nedelam, menesiem ilgi. To protams izmantoja. Vai ARSa tik lielas algas? Dzirdeju ka nevisai jau. Varbut kludos, jo jau dazi gadi man jau pagaja no briza kad Latvija vairs nedzivoju (((



Ziòojums rediìçts (20-12-2005 23:00)
Elementâri
Valsts speciâlistam maksâ par konsultâciju ~ 3 ls, no tâ vçl slimnîca paòem , vçl nodokïi, privâti konsultâcija maksâ ap 15 ls
Tâ arî dara visu , lai neviens valsts pacients neatnâktu, bet ja atnâk, lai aizietu raudoðs.
Un nekâdas perspektîvas, lai tâ situâcija mainîtos.
Turâs tauta.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 23:13
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:52 by Runcene.
Runât drîkst, tik jçgas nav.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 23:25
Par ko tad Tu gribi parunaat Runceniit? Par to ka mums ir gleeva Valsts kas nevar pateikt ka mediciina ir maksas? Vai to ka pacienti ir nabagi un nevar nopirkt veseliibas aproshinashanas polises (pietiek tikai auto apdroshinaashanai), vai par to ka sakaraa ar to ka mediciinaa algas ir mikraskopiskas tajaa apgrozaas ar 80% sievieshu (nekas nav pret sievieteem - bet daudzaam mediciina ir kaa hobijs) un par aarstu var maaciities jebkursh - ja tik ir nauda - ar visaam izejoshaam sekaam. Varbuut arii parunaasim par to ka liela dalja talaniigu Latvijas aarstu straadaa citaas Eiropas valstiis (paarsvaraa UK un Zviedrijaa) un atpakalj nebrauks ljoti ilgi.

Labpraat parunaatos par sho teemu :( savaadaal viegli pateikt mums ir dumji un korumpeeti aarsti neapjaushot ka ne jau pashos aarstos taa vaina.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 23:29
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:52 by Runcene.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 23:30
brrinums ka vinji te veel ir sastopami valsts iestaadees....
hm, nu vispar jau- ja reiz lemt mirt -lai mirst. ko vel gribi dzirdet?!
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
20.12.2005 23:45
Runceniit - bet tas ir bez ironijas...
Nu OK apstiisimies konkreeto gadiijumu

Pateicoties bçrnu terapeitam bçrns ar karsoni ieguïas slimnîcâ,
>> ko tad terapeets vareeja dariit? Dot antibiotikus profilaktiski, viirusu bronhiiti nav aarsteejami tik viegli un biezi paarveersjas par pneimoniju tautaa saukto plaushu karsoni

pateicoties LORam bez sapûstas aus ir arî auss sçne
>> neesmu LOR speciaalists - bet parasti to seeni dabuu paaraak tiirot un mazgaaot ausis. Saubos ka LORs taa peekshni buutu baigi ieintereseets skalot ausis :)

pie íirurga vispâr bail iet,jo viòð neprot pilnîgi neko!
>> nu ko lai saka, santehnikja logika, pats neko nejeedzu - taatad visi mulki..

Tad kâda FFF pçc viòiem ir jâpaaugstina algas?
>> Kaapeec vispaar maksaa algas aarstiem - ieliksim cietumos un lai aarstee pa velti, ne? Algas vajag taapeec lai jaunie aarsti nebrauktu prom un vispaar kaads gribeetu veel Latvijaa buut aarsts

Man nekas neatliek kâ doties uz ARS, maksât normâlu kçð,un tikai tad var bût pârliecinâts par rezultâtu!
>> vieniigais praatiigais teikums - gribi labaaku veseliibas aprupi utt - maksaa. Es tak nepieprasu lai man lielo Fazer shokolaadi veikalaa atdod pa 5 santiimiem. Nav naudas - eedam sausinjus

Kâpçc valsts nodroðinâtie ârsti ir nekvalificçti??????????????
>>Taapeec ka Mums ir nabadziiba Valsts - reiz kad bija jautaajums par to ka vajadzeetu radiit stingrus paaregistraacijas eksamenus praktizeejushiem aarstiem - viss palika sarunu liimenii - jo redz naudas tam nav :)



Ziòojums rediìçts (20-12-2005 23:47)
Runcene>Atklâtâ forumâ nepastâv nekâdas iespçjas aprunât. Viss ir izlasâms. Kâdu vâjo vietu tad aizskâru?

Atliek tik apbriinot taadus cilveekus kaa runcene... Neticu, ka esi medikjis:P
Pati esmu medikjis un zinu,cik ''viegli'' buut mediciinaa...
Par _vâjo vietu_ = tu jau nu labaak paziisti savas vaajaas vietas, ko nu!?=)
Nu ko ja jau bail no ârstiem - neviens neliek pie tiem iet (vismaz pie tiem, kurus uzskatât par absolûtiem muïkiem)! Dziednieki un burvji - saberzçjiet rokas!!!
Diemþçl pat maksâjot pieklâjîgu honorâru privâtpraksç, ir gadîjies, ka dr. ir neieinteresçts, pavirðs un cenðas âtrâk atkratîties. Un otrâdi - parastâ poliklînikâ par 0.50 ls sagaidîta brîniðíîga attieksme un aprûpe. Laikam jau visumâ tomçr tâs lietas atkarîgas no konkrçtâ ârsta kâ personas ...
Briedim!
Nu tu i laid. ârsts nav ieinteresçts palîdzçt tapçc ka maz maksâ. Ko tad lai dara skolotâjs kuram ar jauno gadu likme ir zemâka nekâ sanitârei medicînas iestâdç. Tad jau sanâk ka viòam nekas nav jâdara. (salîdzinot jau pieminçtâs izglîtîbas un to iegûðanas ilgumus)
Ja reiz esam izvçlçjuðies ðâdas profesijas, tad ir jâstrâdâ ar pilnu atdevi, ja nepatîk - ir alternatîva - var nestrâdât.
Re: Kas atbild par ârstu visatïautîbu?
21.12.2005 08:55
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 12:53 by Runcene.
Ja ir kâda kaite vajag aiziet pie vismaz 3 ârstiem un tad ja diviem domas apmçram sakrît sâkt ârstçties. Savâdâk bieþi no ârstçðanâs var palikt tikai sliktâk.
Jo siktâk- jo labâk. Jo noþçlojamâka bûs situâcija veselîbas aprûpes sistçmâ, jo vairâk cilvçku bûs neapmierinâti, jo labâk- varbût ar laiku kautkas mainîsies. Esmu beigusi RSU, zinu ârstu darba aizkulises, kas mani bieþi vien ðokçja, un arî kâ pacients neesmu apmierinâta. Piekrîtu, ka iebâþot naudu kabatâ, attieksme uzreiz jûtami mainâs. No otras puses -medicîna ir tâda pati nozare kâ visas pârçjâs- ar tiesîbâm gût peïòu,tikai te uzreiz ir jautâjums-uz kâ rçíina? Lielâkâ daïa nav spçjîgi par to maksât. Teorçtiski- visiem ir vienâdas tiesîbas saòemt pilnvçrtîgu med. aprûpi, praktiski- to saòem tikai maksâtspçjîgie.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 16 pieskaita 15?
Ziņa: