antidepresanti

Aizsāka ko nu 

ko nu
antidepresanti
24.12.2005 09:18
Sakiet, lûdzu, vai antidepresanti vienmçr dod vçlamo rezultâtu? Dakterîte Stradiòos izrakstîja tos, vajadzîba pçc tiem tieðâm bija. Drîz pçc lietoðanas sâkâs visâdas blaknes, bet nu tâs daudzmaz ir rimuðâs, nu jau pçc mçneða lietoðanas tâ kâ vajadzçtu manît uzlaboðanos, taèu notiek otrâdi- man sâkuðies histçriski asaru plûdi, ðausmîgs nemiers, esmu nesavaldîga un neiecietîga pret visiem sev apkârt. Brîþiem ðíiet, ka bûs îsts nervu sabrukums. Varbût zâles nav îsti man piemçrotas?
A.Gedr
Re: antidepresanti
24.12.2005 12:42
PAR LATVIEÐU GARÎGO (NE)IZTURÎBU

Ðad un tad ieejot tîmekïa medicîniska rakstura forumos (dr.lv, woman.delfi.lv/forum…u.c.) un palasot tur rakstîto, tîri vai mati sâk celties stâvus – nepaiet ne diena, kad kâds (bieþâk gan kâda) nesûdzçtos par galîgi sûdîgu juðanos, ko atrisinât varçtu vienîgi kâds ïoti labs psihiatrs (arî psihologs, psihoterapeits…utt.), tâpat nepârtraukti notiek pieredzes apmaiòa par antidepresantiem, kâdus nu kurð tos ir lietojis un, no kuriem nâk lielâks kaifs. Neviïus sâk rasties iespaids, ka teju jau katrs 3. vai 4. latvietis(-e) ir ar psihiskâm novirzçm vai pat kïuvis jau par sava veida narkomânu, kas nevar vairs izdzîvot bez t.s. psihzâlîtçm. Reâlâ situâcija, protams, nav tik traìiska, jo, kâ zinâms, lielâkajai Latvju tautas daïai Internets joprojâm nav pieejams, bez tam, kâ paruna saka, mçsli vienmçr uzpeld virspusç. Un tomçr ðâdu personu, kas publiski lielâs ar savu garîgo nenosvçrtîbu ir kïuvis pietiekami daudz, lai par to vajadzçtu sâkt uztraukties.
Kâds tad ir iemesls ðai augstâkminçtajai parâdîbai? Viens otrs varbût teiks – Latvieðu grûtais dzîves stâvoklis Tçvzemç un ârpus tâs. Daïçji var piekrist, ka Latvieðiem ðobrîd tieðâm neklâjas labi, bet jâjautâ – kad tad tas ir bijis savâdâk? Pat izslavçtajos “Ulmaòa laikos” tâpat bija gan trûkumcietçji, gan, diemþçl, arî politiski represçtie (atcerçsimies “Pçrkonkrustieðus”!). Par Latvieðu tautas piedzîvoto abu pasaules karu, kâ arî gadsimtiem ilgâs vâcu un krievu okupâcijas laikâ vispâr, domâju, nav lieki jâatgâdina. Un tomçr, neskatoties uz daudzajâm fiziskajâm un morâlajâm cieðanâm, ko mûsu senèiem ir bijis jâpiedzîvo, viòu absolûtais vairums spçja saglabât veselo saprâtu un garîgo lîdzsvaru. Palasot izsûtîjumâ un nâves nometnçs pabijuðo ïauþu atmiòas, redzams, ka viòi cieta gan no bada, gan sala, gan uzraugu òirgâm, taèu vismaz man ne reizi nav gadîjies lasît, ka kâdam bût bijis nepiecieðams psihiatrs un antidepresanti. Çdiens un apìçrbs – lûk, par ko sapòoja ðie nelaimç nokïuvuðie ïaudis. Un tieðâm tâ arî ir – kad cilvçkam patieðâm klâjas grûti, viòam nav laika depresoties, bet jâdomâ, ka izdzîvot. Bet bagâtam, izlutinâtam, bezkaunîgam slaistam, kurð no pârâk labas dzîves ir aptaukojies kâ tieðâ, tâ arî pârnestâ nozîmç, nereti pat saulîte vairs nespîd pietiekami spoþi un zâle nav pietiekami zaïa, un te nu, protams, var lîdzçt vienîgi “labs psihiatrs un labi antidepresanti”, ko tik neatlaidîgi pieprasa daþi internetportâlu pastâvîgie apmeklçtâji. Protams, tie nav trûcîgi cilvçki, ja jau viòiem ir regulâri pieejams dators ar tîmekïa pieslçgumu. Un tai pat laikâ, cik man zinâms, valsts viòiem ja ne pilnîbâ, tad vismaz daïçji kompensç zâlîtes, no kurâm pelçkâ pasaulîte sâk râdîties roþainâka. Saprotams, ka tas notiek uz trûkumcietçju – pensionâru, bezdarbnieku, fizisko invalîdu rçíina. (Interesanti, vai, vadoties pçc ðî paða principa, drîzumâ nesâks vai bomþiem par velti izsniegt krutku, vai tîòiem pie ieejas disenç izdalît Extasy tabletes?)
Dabiski, ka pie tik labvçlîgiem apstâkïiem psihslimnieku (gan patieso, gan arî iedomâto) skaits arvien pieaug, vçl jo vairâk, ka no ðâ gada 1.maija par psihiatra apmeklçjumu un ârstçðanos traíenç vairs nav jâmaksâ – toties par ârstçðanos parastajâ slimnîcâ jâmaksâ 5 Ls diennaktî, bet par ârsta-speciâlista apmeklçjumu 2 Ls; lûk, no kurienes rodas nauda psihu sponsorçðanai! Savu artavu psihiatru un psihzâlîðu popularizçðanâ dod arî daudzi saziòas lîdzekïi, skandinot, ka, lûk, Rietumu zemçs psihiatru uzskaitç esot vidçji katrs 7. cilvçks, bet pie mums – “tikai” katrs desmitais, tas gan neliecinot par mûsu tautas vairuma garîgo veselîbu, bet par to, ka ïaudis kautrçjoties un baidoties iet pie psihiatriem, bet to gan nevajagot darît, jo bût psihslimniekam esot pilnîgi dabiski un normâli, ârzemçs katram cilvçkam esot ja ne personîgais psihiatrs, tad vismaz psihologs, tâpat antidepresantus laiku pa laikam esot jâlieto teju katram cilvçkam – nu gluþi vai kâ aspirînu, kuòìa pilienus vai medicînisko ogli. Nezinu, vai tieðâm Rietumu zemçs tâ ir, ja nu tâ ir taisnîba, tas liecina tikai to, ka ðo valstu iedzîvotâju liela daïa ir kïuvuði par gara tizleòiem, no kuriem, protams, Normâlam Latvietim nekâdâ gadîjumâ nebûtu jâòem piemçrs. Skaidrs, ka ðâda psihzâlîðu un ïauþu garîgâs nenoturîbas slavinâðana ir pilnîgâ saskaòâ ar pasaulç valdoðâ cionistu-masonu reþîma plâniem padarît cilvçces vairumu par fiziski un garîgi tizliem, manipulçjamiem robotiem, kuriem nav savas gribas un politiskâs pârliecîbas. Un tieðâm – nu nekïûs taèu tâds cilvçks, kurð regulâri lieto daþâda veida antidepresantus un nevar pat mçnesi nodzîvot, neaprunâjoties ar psihiatru (vai, sliktâkajâ gadîjumâ, psihologu), par Nelokâmu Cînîtâju, savas Rases un Tautas politisko un ekonomisko intereðu aizstâvi, jo ðâdai rîcîbai obligâti nepiecieðama ir liela gan fiziskâ, gan, it seviðíi, garîgâ izturîba. To labi zina mûsu ienaidnieki, tâpçc viòi visiem spçkiem cenðas mûs sagraut sâkumâ garîgi, labi zinot, ka drîz pçc tam sekos arî fiziskais sabrukums. Un sâkas tas ïoti nevainîgi – “vai, cik sûdîgi es pçdçjâ laikâ jûtos, jâaprunâjas ar kâdu psihspeciâlistu, varbût ieteiks padzert kâdas tabletîtes!”. Lûk, tâdejâdi ïaudis kïûst par atkarîgiem – no cigaretçm, no alkohola, no tabletçm…
Katram Latvieðu Patriotam, kam nav vienaldzîga savas tautas un valsts nâkotne, bûtu jârûpçjas, lai viòa lîdzcilvçki nekïûtu par ðâdiem psihiski manipulçjamiem monstriem. Tâdçï mums jâbût labâ nozîmç neiecietîgiem pret garâ tizliem ïaudîm. Ja mçs dzirdam jaunu, spçcîgu cilvçku gauþamies, ka viòð nespçj noiet kâdus 3 km kâjâm, vai uznest 5.stâvâ 20 kg smagu mugursomu, no mûsu puses parasti seko pamatotas nievas un izsmiekls. Taèu pret GARÎGU tizlumu mçs bieþi vien esam nepamatoti iecietîgi, salîdzinâjumâ ar fizisko. Ja mçs katram psihzâlîðu un psihspeciâlistu lûdzçjam tîmeklî atbildçtu strikti: “Beidz d…ties, vecît (vecenît), ej labâk paòem lâpstu un paroc zemi, tas tavu depresiju momentâ izârstçs labâk par visiem medikamentiem!” un tamlîdzîgi, tad, esmu pârliecinâts, garîgi tizlo latvietîðu skaits âtri vien krietni samazinâtos. Mûsu senèi vienmçr ir kautrçjuðies publiski izrâdît savu gara vâjumu, pat tuvinieku bçrçs ir atturçjuðies (atðíirîbâ no daþâm kaimiòtautâm) no skaïas vaimanâðanas, arî uzzinot, ka viòiem ir piespriests nâvessods vai piemeklçjusi smaga, neârstçjama slimîba, pratuði godam saglabât garîgo izturîbu lîdz pat “finiðam”. Arî mûsdienu Latvieðiem ir jâbût tieði tâdiem paðiem, tikai tad Latvieðu tautai un Latvijas valstij bûs vieta nâkotnes Cilvçces vçsturç.
Kaunçsimies bût vâji kâ miesâ, tâ, it seviðíi, garâ !!!

PAR GARÎGI VESELU UN STIPRU LATVJU TAUTU
CÎ ÒAI SVEIKS !!!

21.10.2005. blaa
Re: antidepresanti
24.12.2005 13:01
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:00 by Runcene.
Re: antidepresanti
24.12.2005 14:07
Es kauneetos buut par taadu kaa blaa :) Stubu un aprobezotu spameru.

Kas attiecas uz antidepresantiem - efekts paraadaas peec menesha un pat ilgaak. Ir gadiijumi kad vispaar nepaliildz, bet spriezot peec taa ko staastat - jums mazliet ne taas zaales iedotas (visu cienju Stradinju aarstiem, bet psihiatrija/psihoterapija nav vinju laucinsh). Varbuut kaadu psihiatru/psihoterapeetu samekleet? Dalju var atrast www.psihe.lv
Mariite
Re: antidepresanti
24.12.2005 14:09
Jaa..ari man ir pieredze ar antidepr. Ir kas der, ir kas neder (sakuma man deva stiprakus, pec tam vajaakus, bet tie isti nedereja..meklejam citus (ar arstu, protams). Ta ka - ne visiem 1 der. Un ari kad tos nomaina, ir lidzigi ka tev. Viss, kas jadara - jastrada ar sevi, jamacas normali dzivot sabiedriba, savaldit emocijas.
Alekss
Re: antidepresanti
24.12.2005 16:22
te nu Gedroicam ir 100% taisnîba
Re: antidepresanti
24.12.2005 16:34
Kauns paarnem lasot sitaadus idinus kaa-A.Gedr.Saaks veel te filozofeet, man skiet ka sii sieviete tiesaam prasa kaadu sakariigu viedokli, nevis muldeesanu opiju murgos.Arii mani ir skaarusi sii probleema, un tu cienijamais, nemaz nezini ko tas noziimee,Dievs tev dod, nepiedziivot siis sajuutas.Atbildeesu- ko nu-depresanti jaalieto ilgstosi, apmeeram 3 meenesus un tikai tad ir reultaati.Mani briidinaaja, ka pirmaas nedeelas nearko natskirsies un taa arii bija.Es lietoju cipralexu, un paatraucu peec meenesa, bet mana viena pazina nodzeera 3, vinai radaas dziivesprieks un viss par ko sapno cilveeki, bet man nee, taa kaa paatraukt nedriikst, un neklausi sitaadus gudriniekus, kas te apspriez Latvijas laikus, vini ir 3reiz stulbaaki par mums nelietojot antidepresantus.
ko nu
Re: antidepresanti
24.12.2005 18:25
Paldies visiem, kas vçlas palîdzçt kaut ar padomu, tas stiprina. Priecîgu visiem ðo Ziemassvçtku vakaru. Lai Dievs stiprina un palîdz Jums viesiem!!!
kretîns
Re: antidepresanti
09.01.2006 18:06
a es dzçru cipralex, kâds kretîns biju, tâds esmu. nepalîdz. piedevâm pçc lietoðanas pârtraukðanas sâkas smagi melnie, spçcîgs athods, kârties gribâs. iesaku nejokot, ja jums, piemçram, kâdâ garâ ceïojumâ beidzas antidepresanti un nevar nopirkt, baigajâs garîgajâs problçmâs var iedzîvoties.
Re: antidepresanti
10.01.2006 00:37
ar antidepresantiem galvenais ir atrast saveejo - tas nav nekaads aspiriins!!! un tur var paiet ilgs laiks - tapeec jau ir daudz cilvju,kas vinjus neatziist. kad atradiisi, paliidzes un buus labi,liidz tam meeginaat vajag, nevis padoties un kaarties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 24 pieskaita 18?
Ziņa: