ja tiek zaudçts tuvinieks.....

Aizsāka arisa 

arisa
ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 17:58
konkrçts jautâjums - vai neizrunâts, neizraudâts un citâdi nepârdzîvots tuva cilvçka zaudçjums var nâkotnç atstât uz cilvçku kâda sekas, t.i., tas parâdâs kâ veselîbas traucçjumi, kuriem ârsti nevar atrast cçloni? Un ko ïabâk darît ðâdâ situâcijâ?
var atstât. zinu sievieti, kura pçc mâsas nâves saslima ar diabçtu. labâk vienreiz izraudâties un pçc tam nedomât
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 18:12
vinereiz praudât - vai pietiks?
Var buut depresija.
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 18:41
Noteikti atstâs sekas.
Tas neïaus, vai vismaz traucçs iet un dzîvot tâlâk - augt, attîstîties, veidot jaunas attiecîbas, utt. Var bût arî fiziskas slimîbas.

Kas var palîdzçt - izsçroðana un atvadîðanâs.

To var darît vienatnç, bet labâk, ja ir cilvçki apkârt. Tuvinieki, draugi, kuri palîdz un ïauj sçrot, nevis saka - "nu cik ilgi/daudz var raudât par vienu nomiruðo? Man nomira - es gan otrâ dienâ jau biju darbâ!".
Ja ir grûti ar tuviniekiem - var palîdzçt psihoterapeits, psihologs, varbût mâcîtâjs.



Ansis
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 18:49
nu lieta tâda, ka to neizdarîju, bet tagad, kad ir pagâjusi vairâki gadi - veselîba tâda, ka nezinu, kur îsti iet un ko darî (ârsti fizisku vainu neatrada, izpçtot mani no, kâ saka, visâm pusçm), bet domât par to visu nevaru, lai an bieþi liekas, ka domas paðas nâk virsû ;(
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 18:57
Tâ ir.
Ja sçro uzreiz, tad tas prasa mazâk laika/enerìijas. Ja ievelk gadiem, tad vis kaut kas sakrâjas virsû un pçc tam ir krietni vairâk pûïu jâpieliek, lai atgrieztos veselîba + miers.
Domas paðas nâk virsû - tâ tas arî ir. Domas atgâdina Tev, ka par ðîm lietâm Tev ir jâdomâ. Ka ir palikuði neatbildçti jautâjumi, enerìija, kas ir piesaistîta tam cilvçkam, notikumiem, kas ir ar to visu saistîti. Neatbildçtie jautâjumi spieþ, un grib bût atbildçti - tâpçc atgâdina par sevi.

Vai esi mçìinâjusi rakstît dienasgrâmatu? Vçstuli savam mîïajam, aizgâjuðajam? Dzejoïus/zîmçjumus? Pateikt visu, kas palicis nepateikts?

Joprojâm to visu vari izdarît, arî tagad. Tas prasîs laiku, bet notiekti ir to vçrts. Jo jautâjums ir - vai vçlies, lai Tava dzîve turpinâs, kâ lîdz ðim?



Ansis
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 19:09
paldies. Tikai tas ir pârâk grûti.
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
26.12.2005 19:12
Kas ir grûti? Pârâk grûti?

Dzîvot kâ lîdz ðim?
Darît kaut ko, lai mainîtu savu dzîvi un turpmâk dzîvotu vieglâk?

Un Tu neesi viena - ir cilvçki apkârt, kas Tev var palîdzçt. Te, dr.lv komentçtâji. Draugi, radi. Profesionâïi, galu galâ. Tu neesi viena, tikai izvçlies un apskaties apkârt!



Ansis
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 09:20
Nu cik tad ilgi var seerot, pienaaks arii tavs laiks un to aiziesi, finaalaa iespeejams satiksieties - tikai jau citaas dimensijaas.
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 09:25
ja padomâ, tad tâ laikam arî bûs. Tas nu ir fakts. Bet pagaidâm es taèu vel dzîvoju, vai ne? ;)) Un tur jau tâ lieta, ka lîdz sçroðanai vel neemu tikusi!
fabian
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 10:44
es tieðo to ðajâ gadâ pârdzîvoju. no pieredzes varu teikt, noteikti vajag atrast kâdu ar ko par to var izrunâties, kura klâtbûtnç var izraudâties utt. man tieði tâ no klusçðanas sâkâs depresijas, kam komplektâ nâca nopietnas veselîbas problçmas, turklât tikko vienu lietu apârstçja, tâ nâkamâ problçma klât.
noteikti vajag sev atïau izsçrot, turklât atceries, ka cilvçka aizieðana rada tendenci koncentrçties tikai uz to labo, kas bijis, apsieþot dusmas un citas negatîvâs emocijas (tâdas bûs vienmçr, ja vien aizgâjçjs nav bijis pârcilvçks).tieði negatîvo emociju apspieðana rada problçmas. man palîdzçja mâcîtâjs un psihoterapeits, novçlu tev atrast savu cilvçku, kas palîdzçs.
Kukainîtis
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 12:15
Atlaid viòu savâs domâs, piedod pâri darîjumus un arî pati palûdz piedoðanu... Taisnîba tiem, kas saka, ka negatîvâs emocijas vajag izsâpçt. Bet tad pieliec punktu. Un dzîvo savu dzîvi tâlâk!
Lai veicas!
Visi tie tukshie vaardi vnk besii laukaa...ko var te gudri spriedeleet...Es tik daudzus miiljus cilveecinjus esmu zaudeejusi un zinu to, ka tikai LAIKS dziedee dveeseli... un tas laiks katram ir savs... vienam vajaga vienu dienu, citam-vairaakus gadus. Tai saapei ir jaaizsaap. Tas ir normaali.
arisa! Kas tieshi aizgaaja? Laikam jau lj.tuvs radinieks.
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 16:17
Laiks...tas ir skaidrs, tikai jautajums par to, vai TIKAI laiks? Vienkârði neko nedarît - nedomât par to, nerunât par to utt.?
Dariit visu, ko veelies, nenosleegties sevii.. arii izraudaaties no sirds.. varbuut vienatnee... tas tachu ir normaali. Nesodi sevi.
Irçna
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 18:52
Bet KÂ to darît? Es tieði pirms mçneða pazaudçju brâli, bet neesmu noraudâjusi ne asaras. Tomçr ik pa brîþam domâju par viòu, naktîs slikti guïu, nespçju koncentrçties nekam, pieïauju muïíîgas kïûdas ikdienâ utt. Kâ vispâr cilvçki spçj tâ sirsnîgi paraudât?
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 19:20
Irçnai:
Vienam to izdariit ir grûti. Vieglâk ar kâdu kopâ.
Parunâ par savu aizgâjuðo. Par to, kas kopâ piedzîvots. Par strîdiem, nesapraðanâm, pârpratumiem, jokiem, mîïumiem, jaukumiem - par visu.
Pârrunâ par nepaspçto. Runâ tik ilgi, cik vajag.
Tâ arî ir visa gudrîba.

Airisai:
Laiks viens pats par sevi nepalîdzçs. Laikâ ir jâizdara daþas noteiktas lietas, kuras slçpjas zem te iepriekð minçtajiem vârdiem "sçroðana" "atvadîðanâs" utt. Kâ - skaties tepat augstâk.



Ansis
med med
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 19:54
Jâtiek skaidrîbâ, kas nomoka. Ir kaut kâdi pârmetumi, ka neesi dzîvam esot bijusi maiga.Neesi palîdzçjusi.
Jâtceras ka par aizgâjçja un palicçja likteni ir domâjusi visa cilvçce tûkstoðiem gadu.
Ir no viòa jâtvadâs. Bet jâzin ,ka visas cilvçces reliìijas ar savu tûkstoðiem gadu lielo pieredzi apgalvo, ka dvçsele ir nemirstîga.
Vislabâk un sîkak tas tiek aprakstîts Bîbeles bîbelç Bhagavat-gita.
Tur ir pateikts kas ir dvçsele.Kas ar to notiek pçc tâ saucamâs nâves.Kâ var palîdzçt aizgâjuðajam jau citâ valstîbâ.
Mûs parasti moka vçlme palîdzçt aizgâjuðam.Biedç kaut kâdas nenokârtotas attiecîbas ar aizgâjçju. Ðeit tieðâm ,var palîdzçt vecâkâs cilvçces reliìijas pieredze.
Vaiðòavisma (Hinduisma) religijai ir 5000 gadu. Bhagavat -Gita.
Ebrçju reliìijai 4,5 tûkstoð gadu ,Talmuts.
Budisms-Kriðnas 9 inkarnâcija atdalîjusies no Hinduisma ap 500 gadus atpakaï.
Kristietîba 2 ooo gadus veca,atdalîjusies,sâkumâ, kâ sekta no judaisma.Bîbele.
Islams,atdalîjusies no Kristietîbas un turpinâjusi savu visai agresîvo un uzvaroðo gâjien pa austrumu pasauli.Korâns.
Visas reliìijas pauþ teoriju par dvçseles nemirstîbu.
Mums visvieglâk uz ðodienu ir piejamas divas reliìijas. Kristietîba ar savu bîbeli.
Un Hare Kriðnas kustîba,kas atrodas uz Kr.Barona 56 ielas.Netâlu no Kr.Barona tirzniecîbas centra.Par simbolisku ziedojumu tur var iegût krâðnu Bhagavat-Gitas sçjumu latvieðu valodâ.Labi paçst kafejnîcâ,iegâdâties brînum daiïus nieciòus.Arî visu nepiecieðamo aizgâjçju godinâðanai un nomierinâðanai.Vajag tikai apzinâties,ka ðî ticîba ko piekopj gandrîz miljards cilvçku uz zemes ir ïoti sena mûsu priekðgâjçju ticîba.Tik sena un aizmirsta, ka tikai Dainu pazinçji un tiek ,kas izlasîs Bhagavat-Gitu to tikai nojautîs.Grâmata Bhagavat-Gita ir jâbût katrâ valsts bibliotekâ.Mâja,ìimenç un dzîvoklî kur tâ atradîsies iegûs svçtîbu,mierinâjumu un atvieglojumu.
Bahagavat-Gitas zinâðanas dziedç dvçseli un miesu visâs dzîves situâcijâs.Tikai nevajag iegâdâties latvieðu sçjumu kioskâ. Prasiet biblioteku un tur sakiet ,ka gribiet pret ziedojumu iegût krâðòu dâvanu jaunajam gadam. Ar cieòu un laimi jaunajâ gadâ jûsu bhakta Leons . (Bhakta nozîmç kalps)
Maska
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
27.12.2005 21:27
Klasiskaa skumjaa muuzika paliidz izraudaaties..attiiriities.. Aizej uz kapiem ''izrunaaties''..
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
28.12.2005 17:36
paldies visiem
Kikinja
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
29.12.2005 18:07
tiesam - 1 vairak, 1 mazak - kas tev????
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
29.12.2005 18:51
arisa
nedomaaju gan ka tev buutu par to jadomaa, tieshi tur varbuut sleepjas tas sliktais, ka tev praataa taadas domas,
es savu vecomaati arii apbediiju burtiski pats, nebija neviena kas paliidz, pasham naacas 19 gadu vecumaa visu noorganizeet un sariikot 2 dienu laikaa, jo gribeejaas peec iespeejas aatraak no taa visa tikt projaam, un beigaas man pat tas paliidzeja neraudaat, jo dariishanu un domu bija tik daudz ka neatlika domaat par to kas iisteniibaa noticis,
peec tam gan bija taa pashvakaak, un tagad ar juutu ka pietrukst vecmammas, nu bet tas jau neko nemaina, nav jaabuut maanjticiigam, cilveeks ir aizgaajis un nekas nenotiks ja tu tur raudaasi vai skumsi, dziive iet uz priekshu , nevis atpakalj, un ne tev vieglaak no taa paliks , jo katru reizi kad piemineesi to cilveeku, saskries asaras aciis,
pareizi te viens mineeja, aizbrauc uz kapinjiem, izrunajies

ja nu galiigi tad varbuut tiehsaam ticiiba paliidzeetu, vieniigo ko zinu taa vareetu buut budisms, par shitaam kristus ticiibaam man kaut ka nekad nav bijis labs priekshtats
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
30.12.2005 09:04
man situâcija mazliet savâdâka - nomira viens ïoti tuvs cilvçciòð, ïoti jauns un aizgâja traìiski. To es nespçju sagremot... vismaz tâ man liekas. Vairâk jau mana doma bija par to, vai bçgðana no savâm domâm, izjûtam utt nevar galu galâ novest pie tâ, ka minçtais it kâ pats pie manis nâks ;) skan jau jocîgi, bet nu kâ citâdi lai es izskaidroju savas veselîbas problçmas, kurâm neviens ârsts nespçj rast izskaidrojumu un pie kâ tad lai es galu galâ grieþos, ja ne pie sevis paðas.
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
30.12.2005 17:25
pie psihoterapeita, normaala tikai ;) ...liekas ka tev vienkaarshi par to daudz jaaruna ar kaadu neatkariigu personu, taadu kas maak iedvesmot iet uz pareizaa celja ar domaam, man izklausaas vairaak peec taa, ka vienkaarshi tev galvaa ir ieseedusies(labaa noziimee) taa tragjeedija un neparko negrib naakt laukaa ;)
situaacija gan liidziiga, man maates vietaa vinja bija , un paliku 19 gados pilniigi viens,
tieshi tapeec vajag palikt lielaakam reaalistam par jebkuru, tas mistikas filmas un cilveeku meerdeeshana ar visaadaam maanjticiibaam ar sho panaak , kas ir tev, nav jaadomaa sliktas domas un jaadziivo vairaak uz dziives stila "pofig" un "viss kas notiek ir tikai uz labu"
pats gan tam otrajam veel neesmu noticeejis, bet pirmais man iet uz pilnu klapi, pat kunjgjis un sirds vairaak neleekaa ;)
jâdodas pie psihiatra.Es tâ staigâjot pie ârstiem un meklçjot ,kas man kaið,iedzîvojos riktîgâ depresijâ. Dakteri arî nevarçja saprast ,kas man îsti kaið,izmeklçja no visâm pusçm,bet saprast,ka man ir dziïa depresija- nevarçja,kautgan zinâja par mana vîra traìisko bojâeju un to,ka nomira mana mamma.Tolaik vçl skaïi par tâdâm kaitçm nerunâja un psihiatre arî trâpîjâs "îstâ'',sak ko nu tu te piòíðíi un psiho,tev taèu palika divi mazi puikas(1,9 g.)-jâpriecâjas!Tûkstoðiem reiþu prâtâ nâca tâ doma,tas mirklis,kâ tâ traìçdija notika,bija sajûta ,ka pati to piedzîvoju....brrrr.....Tagad par to varu runât bez emocijâm,toties par mammu lîdzðim laikam runâjot kamols kaklâ iesprûst,nu kâpçc manai mammîtei bija tik agri jâmirst,tieði tad kad man viòa bija tik dikti vajadzîga,bija pagâjis tikai pusgads pçc vîra nâves,kad mammai atklâjâs,ka vçzis pçdçjâ stadijâ(47 g.v).Varçju stundâm ilgi raudât,lîdz pilnîgam spçku izsîkumam gan garîgi,gan fiziski.Vieglâk no raudâðanas nepalika.Nevarçju ar to samierinâties.Mammas mâsa saprata kas ar mani notiek un aizveda mani pie forðas dakterîtes psihiatres,viòa pat ieteica man ârstçties slimnîcâ, jo es jau nebiju trîs diennaktis gulçjusi un çdusi,jo vienkârði negribçjâs. Dakterîte teica,ka man esot paveicies,ka laicîgi esu pie viòas nokïuvusi,jo vairâk kâ dienu es neizturçtu.Nu vienkârði drausmîgi,ka tas viss sâkâs te ar sirds klauvçm,te ar sâpçm kuòìî,te atkal nieres sâp un tâ vçl daudzas visâdas sûdzîbas,bet pçc mediíu izmeklçðanâm biju pilnîgi vesela,tâ arî bûtu pati pagalam.Tâpçc es tev arî iesaku âtrâk meklçt palîdzîbu pie psihiatra vai psihoterapeita.Depresija nau tikai slikts garastâvoklis,tâ ir dikti ,dikti briesmîgâka.Nu jau maniem puikâm ir 18 gadi.Visu izprast un saprast,kâ arî samierinâties ar to visu man palîdzçja Lûles Vîlmas grâmatas,bet daþiem tâs ðíiet smagas un nesaprotamas.Vçlu tev âtrâk ar to visu tikt cauri,lai tev veicas.
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
31.12.2005 13:22
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:01 by Runcene.
arisa
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
31.12.2005 14:19
par depresiju man minçja, bet.... gala slçdziens tas nebij. Pieðuva vçg.distoniju un atâ. Dzçru zâles, arî a-depresantus, bet to tieðâm ar zâlçm neârstç ;) zâles izmetu un viss. Bet man liekas, ka esmu to pasâkumu ievilkusi, jo ne viens vien gads jau pagâjis.... bet saòemðos un bûs vien tas viss jâizrunâ, kâ saka, uz âru, lai gan tas vien mani jau biesç ;(
man shkjiet,ka seeras un depresijas periods ir normaalas un varbuut pat vajadziigas lietas,kas naak uzreiz peec miilja cilveeka aizieshanas. uzskatu,ka ,ja saapes ir,tad ir jaaizsaap un taas jaalaizh lauka.. aizveerties pirms taam nedriikst,jo ja nav izsaapeets-rodas veseliibas probleemas peec laika-sekas.. taapeec,Airisa,iesaku Tev meegjinaat arii pashai ar sevi parunaat:),nebuut tik nosleegtai,jo arii saapes un nepatikshanas,diemzheel,ir dziives sastaavdalja! atvaino,ja aizskaaru Tevi,bet taadas ir manas domas!
Re: ja tiek zaudçts tuvinieks.....
31.12.2005 15:09
...

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:07 by Runcene.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 17?
Ziņa: