Sirds pârsitieni

Aizsāka R 

Sirds pârsitieni
04.01.2006 12:53
Labdien,

Varbût kâds varçs palîdzçt ar padomu. Situâcija sekojoða:

Jau vairâkus gadus man ir sirds pârsitieni (sâku just tos apmçram 14/15 gadu vecumâ, tagad man ir 24). Tie ir katru dienu un mçdz bût pat lîdz 10 reizçm minûtç un tâ var bût pus dienu. Lieki piebilst, ka sajûta ir vienkârði drausmîga. Esmu gâjis pie kardiologiem un taisîjis gan eho, gan elektro kardiogrammu, gan arî staigâjis ar aparâtu pie ribâm (24h), bet it kâ neko nopietnu neatrada. Sâku lietot Betaloc, bet tas palîdzçja tikai uz îsu brîdi it kâ dienas, kad ir bieþi pârsitieni ir mazinâjuðâs, bet tik un tâ tie ir. Sirds ir lçnâka un pârsitieni ir daudz nepatîkamâki. Tâda sajûta, ka sirds nenopukst ilgâku laiku - it kâ apstâtos (pa ilgu). Tajâ brîdî tâda apjukuma sajûta iestâjas.
Saka, ka pârsitieni rodas emocionâlo pârdzîvojumu rezultâtâ, bet nu neticu, ka man ir tâdi katru dienu un tik briesmîgi, lai bûtu pârsitieni.

Varbût kâds var ieteikt, kâdu alternatîvu, kas varçtu palîdzçt?

Lielais paldies


R.
,,,
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 12:57
Peldçðana. Nopietni. Un fiziska slodze nepârspîlçjot to.
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:04
gruuti taa 100% atbildeet, bet es Tev ieteiktu veelreiz pie laba aritmologa izmekleeties, lai izsleegtu, kaadu ritma trauceejuma veidu un vai Tev nav kaads papildus impulsa vadiisanas celjs sirdii, un tad kad tiesaam viss izsleegts, tad piesleegties vegitatiivo ekscesu profilaksei un aarsteesanai,
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:06
Glâzîte konjaka.
Maisîjums, kas sastâv no þâvçtâm aprikozçm, rozînçm, dzçrvençm, citrona, medus. Tas, protams, ilglaicîgai lietoðanai un efekts bûs vçlâk, toties paliekoðâks.
Piekrîtu arî fiziskai slodzei. ( viss no personîgâs pieredzes).
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:12
personiskaa pieredze te iesuukaa,jo simptomi varatbilst ljoti daudzkam. VC4 ir jauka kardiologje :)
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:28
Pie Jegorova (Paula stadiòa klîns. sl.) un VC4 reimatoloìe Valdmane, ðíiet, biju aizgâjis uz izmeklçjumiem. Pçc ieteikumiem saka, ka ïoti labi dakteri.


R.

Paldies
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:35
Es nezinu pie kaa biju VC4, bet jamaa bija taada pajauna: ap 35gadi likaas, taisiija man ehokardiorammu... man tur patika 8)
PuMa
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:46
Ari es esmu arstejusies pie dr.Valdmanes - vai vinja Tev gadijuma neizrakstija kaudzi ar zalem?
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:49
Es zaales nedzeru kameer nejuutu ka ir pakaljaa:DD Man no steroiidu lietoshanas domaaju organisms pietiekam cieta tagad izvairos o medikamentiem kaa taadiem, bet nee... man tikai pateica ka viss ok... varbuut citiem jamaa raxta :)
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:53
Valdmane pateica, ka ir ok, bet norâdîja niecîgu devu un viss kaut kâdus sirds vitamînus iedeva. Nu, jâ bija tâda sajûta, ka priekð kam tik daudz. :). Bet domâju, ka ârsts labâk zina.
PuMa
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 13:57
Nu nez, man vinja, ka kjeras klat drukashanai - un biezhi vien izrakstija vairakus preperatus, kuri pec to darbibas virziena ir praktiski vienadi.. Tapec pec vinjas apmeklejuma es parasti devos pie pazistamas arstes vai gjimenes arstes, lai paredigje, ko isti vajag un ko ne..
Vitamini jau viennozimigi ir vajadzigi - daudz un dazhadi, bet ieteiktu paraleli ari dabiga veida tos uznjemt ar bietem, citrusaugljiem, ipashi bananiem un riekstiem..
Un noteikti aizej pie vel kada laba specialista, velams ar lielu pieredzi un pirms vizites ej cik leni vien spej, ierodies minutes 20 atrak - savadak zinu pec pieredzes, ka steiga atnaku sirds sitas straujak un man pazinjo, ka viss ir OK, lai gan isteniba shada stavokli neko laga nevar saskatit, kas tur tai sirsninjai notiek.. Ta nu tas diagnozes mainas...
mumijs
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 16:32


as.Prof. J.Jirgensons - vislabaakais specialists aritmijaas - noteikti paliidzees!zinu pats no savas pieredzes:) Lai vinjam veseliiba!!!!
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 16:36
es arii ietu pie prof.J.Jirgensona
Re: Sirds pârsitieni
04.01.2006 21:53
man ari ir sirds parsitieni, jau kadu gadu, dazreiz nenoka vienkarsi sirds puksts un tad peksni stiprs, jutams puksts nevieta, pec tam ir sausmiga sajuta uztraukums paaukstinata piesardziba..
aizgaju pie arsta izrakstija man vîíâbeïu ðíidro exstraktu, un riboxinu. no sakuma lietoju tas zales kad bija slikta sajuta, peim vairaki parsitieni pec kartas vai ari daudz parsitieni dienas laika. un pec tam pec 2-3 dienam vairs nelietoju. Bet lieta tada ka tas saka atkartoties tie sliktumi tik pat biezi ka no sakuma. Taga sis zales lietoju regulari ka arsts izrakstija un vel eiju uz trenezieru zali 3x nedelaa, jutami mazaak varbut diena vienu reizi sirds puksts nevietaa. zinu ka situacija saasinas ja ir sudigi guleejis.
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 08:20
snowblind... Tu parto vienkaarshi paaraak daudzdomaa...Riboksiins ...nu es pats domaaju, ka tas ir 'placebo' :) Tad jau Mildonaats driizaak straadaa.
superiite
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 09:26
varbuut tieshaam aiziet veel pie kaada kardiologa... Bet izskataas jau peec vegjetatiivajaam probleemaam. Ljoti labi saprotu, kaada ir pashsajuuta, kad saakas paarsitieni. Man gan tas reti gadaas, bet taapat jau ar to pietiek, lai skats uz dziivi paliktu pavisam beediigs. Es arii taadaa situaacijaa iedzeru riboksiinu vai arii vilkaabeli. Paliidz un liidz shim neredzu vajadziibu lietot veel stipraakus liidzekljus. Ja vien paliidz vilkaabele, tad labaak pie taas arii palikt, jo kjimiija paliek kjiimija...
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 09:31
jaa un RIboksiins nu nemaz nav kjiimija :DDD
Un Riboksiins ( pajautaa aarstam ) ir tjipa sirds vitamiini un paliidz/ir efekts itkaa,peecilgstoshas lietoshanas. Tas NAV validols!!!

Es paarsitieniem nepieveershu uzmaniibu... ZB sevi stresinaat, ja atmetiishu pekas atmetiishu, bet liidz tam baudu dziivi! =)
jade
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 10:23
Mateus:

pamegini baudiit dziivi, kad tev ir paasitieni.....Gribu redzeet.

Protams, ka vaina var buut psihologiska, kad taa atrasta - tie var paariet.
Fakts ir arii tas, ka paarsitieni peec jaunaakajiem peetiijumiem ir visiem, tikai stiprums atðíiras un tas ir tas kas traucee.....

Jaaatrod ceelosnis, bet tikmeer japielabo arii sekas un to tad dara aritmologs, jo bieþi kardiologiem truukst jaunaako peetiijumu un zinaashanu par jamo kaiti. Katrs cilveeks jau ir individuaals.....
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 10:42
Kur prof. Jirgensons strâdâ?

Paldies


/ R
diedzinjs
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 11:24

R:

prof. Jirgensons straadaa Stradiòos! :)
emmm
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 12:30
Redz kâ ir... kad nopirku asinspiediena aparâtu, tur man uzrâda arî pârsitienus, ja tâdi ir.. Nu reizçm uzrâda.. Palasijos ko tas nozîmç, i salasîjos briesmu lietas, ka ja regulâri, tad var izveidoties trombi un nez kas vçl, bet nu man par laimi maz, reti, bet autoram man domât jâpamaina ârsts.
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 13:24
jade: nerunaa ja nezini ;)
uzmini kaadeelj es 3meeneshus dziivojos pa aarstu kabinetiem! Piekam..paarsitieni ir VISIEM! ;)
,,,
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 13:25
Tomçr ir starpîba vai cilvçks tos jût vai nç.
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 14:15
visi juut :)
tikai lielaakaa dalja nepieveersh uzmaniibu, un ja daudzkomatinjsh buutu tik attapigs, tadiedomaatos, ka ja es nejustu, tad nebuutu gaajis pie aarstiem. Logjiski? ;)
,,,
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 14:21
Visi nejût. Un jût ne jau pârsitienu, bet nâkamo normâlo sirdspukstu, ja pirms tâ ir bijusi kompensatorâ pauze. Tu vçl neesi visi.
Daþbrîd vajag arî zinâðanas, ne vienmçr pietiek ar googlling.
Loìiski?
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 14:27
:DDD
daudzkomatinj... googlings ir attiecinaams uz citu teemu (testosterons) un tajaa teemaapietiek ar googling ;) Attieciigi atbilde: nee nav logjiski.

Shajaa gadijumaa, tas koTu mineeji :DDD taadaa gadijumaa NEVIENS nejuut paarsitienu, jo jaa Tev taisniiba: jut extrasistoli :) BET... juutvisi, tikai lielaakaa dalja nepieveersh tam veeriibu... ja piefiksee, taddazhi sak uztraukties... ja ir tiroiido hormonu probzas, tad ir arii paaugstinaata juutiibu uz adrenaliinu, kas arii var radiit kjeedes reakciju... otra galeejiiba: vegjetodistonija, bet tikpat labi audzeejs galvaa :D

Tu protams to noliegsi: Tev taisniiba daudzkomatinj... ir jaanoshaujas un miers... tad nebuus paarsitienu... Tev pilniiga taisniiba un es te muljkjis tikai trauceeju!
,,,
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 14:30
NEJÛT estrasistoli, jût nâkamo normâlo sirdpukstu un domâ ka TÂ ir ekstarsistole.
Un ja nav kompensatorâs pauzes, jo iekrît attiecîgâ sirds ciklâ, tad ekstrasistole ir, to nejût, kompensatorâs pauzes nav, tâtad arî nâkoðo normâlo sirdspuktu nejût.
Traucçt netraucç, bet jaucies gan lietâs, kur paðam sava personîgâ 'dîvainâ taisnîba.
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 14:40
es teicu ka taisniiba?
nebuut nee :) es vienmer shaja forumaa esmu teicis, ka tikai izsaku savu viedokli ;) Un tas ko juut chalis ir tas patsko juut VISI...piedod, bet kardiologsdomaju nemeloja man to teikdams :D ...to ko juut to juut visi, ko nejuut to arii nejuut... es jaucos... nee... es diskuteeju ;) Calm down... a to tuliit sirdi sajutiisi un praataa nojuugsies :)
,,,
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 15:50
Ir tada laba gramatinja, saucas Speciala kliniska patologjiska fiziologjija. Palasi. Varbuut tad sapratiisi. Jo shaja jautajuma tavs viedoklis ir kljuudains. (tas par jautajumu, ka parsitieni no tiesas ir visiem, bet visi tos nejut, jo tas atkarigs no ekstrasistoles veida).
Un- tu jaucies, pats savos tekstos un pargudribas.
alla
Re: Sirds pârsitieni
05.01.2006 17:53
Nezinu, vai man ir vai nav parsitieni, ko es varbut nemaz nejutu, bet noteikti zinu, ka ir tadi, ko jutu, un jutu pamatigi. Tadi medz paradities pec slikti guletas nakts, parslodzes, stresa, citreiz ari straujakam kustibam. Esmu gajusi pie kardiologiem, un visi saka, ka ir ok, sirds vesela...nodomaju, ka varbut tiesam es tikai parspileju. Bet reiz man tada bridi, kad bija parsitieni, blakus gadijas kolege, vinja uzlika roku man uz sirds un taisijas jau bezmaz vai atros tulit norikot. Tobrid man sajuta bij tada, ka sirds pa muti izleks, dauzijas ta, ka es jutu ka supo kermeni lidzi siem parsitieniem...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 16?
Ziņa: