Problemas ar acîm

Aizsāka Toms 

Toms
Problemas ar acîm
04.01.2006 20:54
tadad brilles jau man ir 5 gadus , bet ieprieksh tadas problemas nav bijushas , tatad apmeram pirms 3 meneshiem sâkâs , baigi atri acis sâka nogurt, it ipasi sezot pie datora un vispar sâka palikt nepatikami stradat pie datora, ilgak par 2h, tas ir nepatikami lasit textus bîja, itka nesakaidri redz , tad man bija - 1.75 , bet itka jau kadu pusgadu vajadzeja biski stiprakas , bet ieprieks tas nekadas problemas neradija jo man vienmer itka arsts rakstija bisku vajakas nekâ vajadzçja , nu tad nu es domaju tas tâpec ka laikam vajgu bisku stiprâkas nu 1.5 menesi atpakal aizgaju pie acu arsta , paskatijas parbaudija , teica ka viss labi un izrakstija - 2.25 , pirmas 2 dienas itka normali bîja , bet pec tam atkal tas pats sâkas , ka atri nogurst , itka nevar datora lasamo textu pilnigi skaidri saskatit , nç nu salasît vareja visu , bet kautka nepatîkami , ne isti tuvumu labi redze nedz ari skaidri taluma piemeram saktoties tv , ari ir tâka neparak labi var salasit un kautka nepatîkami , tas bij sim brillem kas ir -2.25 tagad un tas pats bija ARI AR -1.75 , AGRAK SEDEJU PA 10 H un nekadu problemu nebija, TAGAD JAU NO RÎTA PIECELOS , PIENAKU PIE DATORA UN JAU UZREIZ REDZU KA KAUT KAS NAV TÂKA BIJA , ITKA NEPATIKAMI SKATITIES UZ TEXTU, TO ISTI NEVAR IZSKAIDROT , TAS PATS DALEJI IR ARÎ AR GRÂMATU TEXTIEM UN TV.

Un vispar man ir ta , kas ir diezgan jocigi nezinu jâbut tâ vai nav , nu meginâsu izskaidrot , pienemsim es tagad nonemu brilles , text uz monitora diezgan miglains, bet itka ik pec paris sekundem mazliet asums taka maina uz labo pusi un pec 30 sekundem , es jau kautko mazliet varu saskatit uz monitora , un tagad es atkal uzlieku brilles un baigi labi redzU , apmeram tâka butu jabut visu laiku , bet 15 sekunzu laika pakapeniski atkal atiet atpakal uz to assuma kâds ir visu laiku NESEJAOT BRILLES - es nezinu vai jûs sapratât , bet doma tâda ,ka reâli man acîm ir - 2.25 bez brillem un tagad man izrakstîtajâm brillem stikliem ari ir - 2.25 , es vinas uzvelku acis sakuma labi redz , bet pec pardesmit sekundem pierod un atmet itka pasliktinâs pa kadu 0.5 dioptrîjâm un tâ ari paliek visu laiku , es nezinu neesmu labs skaidrotâjs , bet ceru ka sapratat to domu. NEZ , KAS ISTI VARETU BUT PA VAINU ITKA NAV IZTEIKTA MIGLOSANAS , NE ASAROSANA , NE SARKANAS ACIS , BET TOMER KAUTKAS RITIGI NAV , ISTI TO NEVAR TA IZSKAIDROT , VARBUT KAUTKO VAR IZSECINÂT NO IEPRIEKS UZRAKSTÎTÂ ??? Es datoru pedejas 2 nedelas esmu loti maz spçlejis , bet nekas nav uzlabojies ....
Re: Problemas ar acîm
04.01.2006 21:22
varbut acis gurst atri jo monitorma ir uzgriests liels kontrasts un gaisma, man agrak bija uzlikts uz 100% kontrasts un gaisma, viena menesa laika sabojaju acis pamatigi, acis sapeja, miglojas, radijas prieksa acim visadi heroglifi, asaroja un pec 2h konkreti nogura, ka ari acu muskulis palika nejutigs, labi ka atklaju ka kontrasts un gaisma uzgriesta uz pilno, taga viss ir uzlikts uz 50%,
tagad talumaa gaismas izðíist.
un galvenais ka tumsa nedrikst sedet pie kompja, jo tad baigais spiediens uz acimm.



Ziòojums rediìçts (04-01-2006 21:24)
Ogijs
Re: Problemas ar acîm
05.01.2006 07:49
Ja monitors nogurdina acis, vispirms vajadzçtu nedaudz pievçrsties tehniskajai pusei. Daþi ieteikumi:
1) Attâlumam no acîm lîdz monitora virsmai jâbût vismaz 50 - 60 cm. Monitora plaknei jâbût perpendikulâri skata lînijai.
2) Acîm mazâk kaitç ts. LCD jeb ðíidro kristâlu monitori (plakani un viegli, maksâ apm 2x dârgâk nekâ tâdas paðas diagonâles izmçra lielie CRT monitori).
3) Ïoti svarîgs parametrs ir monitora attçla atjaunoðanâs frekvence jeb refresh frequency. Tai jâbût pçc iespçjas augstâkai, citâdi attçls sâk òirbçt, kas îpaði slogo acis. Gadâs, ka lietotâjam nemanot kâda nekorekti uztaisîta spçle vai programma pârslçdz ðo frekvenci un pçc tam neatjauno sâkotnçjo. To var pârbaudît iekð Properties=>Settings=>Advanced=>Monitor vai Adapter. CRT monitoriem nevajadzçtu likt zemâk par 85 Hz, bet LCD: 65 - 75 Hz.
Tie ir profilaktiski pasâkumi redzes saudzçðanai. Ja jau novçrojami aprakstîtie simptomi, jâiziet rûpîga redzes pârbaude ar visu acs spiediena mçrîðanu un dibena (acs, protams) izpçti.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 11 pieskaita 3?
Ziņa: