Bçrnam kaut kas nav labi :(

Aizsāka Beisiks 

Beisiks
Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 09:27
Sveiki, esmu sakreòíçjusies nedaudz. Manam puikam 4 gadeïi. Un jau kâdu pusotru mçnesi ar pârtraukumiem ik pa pâris dienâm sûdzas, ka sâp vçderiòð. Viòð mums tâds varen pacietîgs, tâpçc, ja savelkas èokurâ, tad zinu, ka toèna sâp. Tad pasçþ uz podiòa, reizçm stundu un ilgâk. Reizçm kas sanâk, reizçm nç.Vçdera izeja neregulâra, kaut jogurti, ðíiedrvielas netrûkst. Konkrçti kurâ vietâ vçderiòð sâp nevar pateikt, râda pa visu vçderiòu. Pirms pâris nedçïâm kaka bija gaiði dzeltena.Tad ieteica padzer GALSTENA. Padzçra. Ârstu esmu saukusi kâdas 3 reizes. Uztaisîja kaku pilno analîzi, neko sliktu neatrod. Izteicu aizdomas par apendicîta iekaisumu, izèamdîja, teica, ka nevarot bût, jo tad mazais nemaz neïautu skarties tai vietai klât un paliktu arvien sliktâk. Pag.nedçïâ mazais vçma vienu dienu, doks teica, ka vçdervîruss. Vakarvakarâ atkal vçma. Ne temperatûras, nekâ cita. Ðorît - atkal sâpot vçderiòð. Man kaut kâ neliekas normâla tâda situâcija. Iesakiet, uz ko vçl varçtu domât, kâdu analîzi, izmeklçjumus lûgt ârstam ?
Kas tad tie par ârstiem,ja neòem bçrnu uz pilnu apskati slimnîcâ.Tev noteikti ir jâtaisa bçrniòam pilna apskate slimnîcâ,jo var gan bût tas apendicîts.Nesen manai paziòai bija tâds pat gadîjums un arî vçma,ârsti teica ka aizkuòìis,tikai beigâs izrâdîjâs ka apendicîts un pie tam plîsis,par laimi viss beidzâs normâli.
Beisiks
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 10:30
Ingrîda, vai dieniò, zvanu atkal dokam. Paldies Tev.
Zvani gan ar vçderu nav joki un pie tam tik maziòam.
Lieka piesardzîba nekad nav par skâdi, seviðíi ja runa iet par bçrnu. Sirdsmieram varu peteikt, ka man ar vecâko puiku bija teju identiska situâcija. Mocîjâs ar vçdersâpçm no kâdiem 3 gadiòiem. Nekâdâ skaidrîbâ tâ arî netikâm, kâpçc tâ. Tagad bçrnam 10 gadi, labi attîstîts, aktîvs, neslimo. Vçders gan vçl arvien ir vâjâ vieta, bet tâdas epizodes nu jau pavisam reti.
Kaut ko tamlîdzîgu (ar bieþu, ilgstoðu vemðanu, sâpçm un bezrezultatîviem ârstu apmeklçjumiem) atceros arî no savas bçrnîbas. Ðodien par veselîbas problçmâm nesûdzos.
???
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 11:11
Klizmu viòam kaut reizi esi taisijusi?
Par to klizmu ,tas bij galîgi nevietâ.Lasît labâk vajag.
Beisiks
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 11:36
Sarunâjâm ar doku taisît viòam tukðâ dûðâ bioíîmijas analîzes no vçnas un arî pârbaudît uz kâdâm alerìijâm.
??? - tâ kâ citu veselîbas problçmu dçï esam bieþi viesi slimnîcâ, tad tur klizmu taisîja. Mâjâs to neesmu darîjusi - doks saka, ka neesot vajadzîbas.Vçl daktere ieminçjâs, ka tâs varbût esot kolikas.
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 11:55
Ir gadîjumi, kad tâdas sâpes/vemðana arî no cçrmçm. Ir pârbaudîts?
,,,
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 12:10
autorei

Vçl jau atliek visbieþâkais iemesls- banâlie funkcionâlie traucçjumi, kas bçrnîbâ ðíiet piemeklç lielâko daïu bçrnu.


Ingrîdai

Man tomçr domât ârsts labâk zin, kad bçrns ir un kad nav jâliek slimnîcâ uz mistisko "pilno apskati".
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 12:17
Ingrîda

Par to klizmu kaa reiz bija vietaa. Ja tiek rakstiits ka siicim saap veeders un vinjsh ilgi seezh uz podinja tad pirmaa doma kas ienaak praataa ir par aizcieteejumu. Jo vairaak taapeec ka liidziigu situaaciju uz aizcieteejumu pamata esmu izbaudijis pilnaa meeraa.


Beisiks

Ja ir paarlieciiba ka tie nav aizcieteejumi tad domaaju ka taa biokjiimija neko neuzraadiis. Protams pastaav dazhas retaakas kaites celiakiju ieskaitot bet ticamaakais ka taas ir kolikas no kairinaato zarnu sindroma vai no koliita vai enterokoliita. Dod puisim kaadu laicinju biolakto vieteejo bez piedevaam var buut veeders nomierinaasies.
Beisiks
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 13:35
Alsterît, viòam taisîja fçèu analîzi, kura saucâs KOPROGRAMMA, tur bija arî ailîte "parazîti".
Ku ! - mazais katru dienu izdzer mazo ACTIMELU jeb apçd kâdu jogurtu (tâ viòam iecienîtâkâ barîba). Pamçìinâðu to BIOLACTO bez piedevâm.
Lîdz ceturtdienas rîtam jâgaida, jo, izrâdâs, tâs analîzes ved uz Rîgas laboratoriju tikai ceturtdienâs. Lauki...
ine
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 14:22
par jogurtiem- no tiem saldajiem jogurtiem nav nekâda labuma, jâlieto tieði tie baltie, bez piedevâm, ar baktçrijâm.
Ezitis
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 17:20
Actimels nav nekas vertigs.
Uz lamblijâm jâpârbauda!!!
njâ
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 18:53
koprogramma parazîtus var arî neuzrâdît un pat vairâkas reizes, kaut patiesîbâ ir. ... negribâs jau baidît, bet ïoti lîdzîgi sâkas enterokolîts, kolîts un celiakija. un celiakija nemaz nav vairs tik reta. tie ''funkcionâlie' traucçjumi jau tiek pierakstîti vienmçr, bet ïoti bieþi nemaz nav tik nevainîgi. tie maldina pat labus ârstus, un tad slimîbu atklâj pçc ilgâka laika, tiesa, jau hroniskâ formâ.
Konsultçjieties ar gastroenterologu, varbût vajag analîzes uz celiakiju ( visprecîzâkâs jau ir biopsijas analîzes fibrogastroskopijas laikâ), un derçtu pârbaudît kuòìi un zarnas. Bçrni mçdz bût ïoti pacietîgi un kâdu laiku kompensç pat salîdzinoði nopietnas kaites, tâ ka tas arî var maldinât, un ar vçderu vajag uzmanîgi. tâ nu ir tâ lieta, kurâ tik viegli neko nevar saprast.
es jûsu vietâ taisîtu USG vçderam ( ar USG, starp citu, vismaz daþi ârsti, skatâs ne tikai aknas, nieres, liesu, aizkuòìi un þultspûsli, bet arî zarnas nedaudz var apskatît, tam piekrît arî gastroenterologi) , un ietu pie gastroenterologa un interesçtos par fibrogastroskopiju. iesâkumam. ja nekas nemainâs, tad pat par kolonoskopiju.
es-e
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 18:59
ak vai, beisik, palasi, kas uz tâm jogurta paciòâm ir rakstîts. tas ir piena pulveris sajaukts ar augïu sulu labâkajâ gadîjumâ. visas labâs baktçrijas ir sen pasterizçtas vai arî nav tur bijuðas ne tuvumâ.
tâs paðas labâs baktçrijas ir kefîrâ, kas turklât nav saíîmiíots. sajauc kefîru ar ievârîjumu, varbût bçrnam garðos, man vismaz garðo.

un pavaicâ ârstam, vai drîksti bçrnam dot "linex". tur ir tâs paðasa baktçrijas, kas labâ jogurtâ u.c..
kâdai manai paziòai tas izârstâja visu dzîvi ilguðu vçdera aizcietçjumu.
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 19:15
es-e

Taa ir teicama doma iejaukt ievaarijumu kefiiraa. Bet tas linex ir taads drusku shaubiigs produkts ar taam savaam sausajaam bakteerijaam. Es dodu priekshroku slapjaam bakteerijaam:)

Bet man patika tas "visu dzîvi ilguðu vçdera aizcietçjumu" :)))
es-e
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
16.01.2006 19:22

tas ar to paziòu ir nopietni, viòam bija ðâda problçma, cik vien viòð sevi atceras. tas tâ dîvaini, bet ârsti viòam bija ieteikuði tikai daþâdas nenozîmîgas lietas, kas iedarbojas maz un îslaicîgi. to linexu viòð pats bija izdomâjis lietot.

kefîrs ar ievârîjumu mûsu mâjâs ir iecienîta çsma. man îpaði garðo ar melleòu zapti.
Uudensroze
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
17.01.2006 01:47
Manai meitinjai bija tieshi taadi simptomi...saakaas aptuveni 4 gadu vecumaa... peec dazhiem gadiem konstateeja iekaisushu apendiksu, nu jau bija sastrutojis. Taa kaa apendiciits ir viltiigs, dereetu buut lj.piesardziigam...
Beisiks
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
17.01.2006 08:34
Paldies visiem par padomiem un atbalstu. Tâtad, bçrnam ceturtdien òems bioíîmijas analîzes, arî uz, piem., celiakiju. Tad vçl arî USG vçdera dobumam.
Kâdu izmeklçjumu vajag, lai atrastu (ja ir) tâs lamblijas ?
Vakar puisim devu to kefîru mîkstajâ paciòâ ar augïiem - vai tas ir labs ?
Beisiks ziòo
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 15:53
Nekâdas analîzes, izòemot urîna, nesanâca nodot - mazajam jau 2 dienas augsta temperatûra, esot strutainâ angîna :( Par to vçdera sâpçðanu - daktere stâstîja, ka bçrniem visa limfâtiskâ sistçma esot savstarpçji saistîta un tâpçc vçdersâpes varçja bût kâ pirmais angînas priekðvçstnesis. Vai tâ tas varçtu bût ?
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 16:03
Protams ka tas var buut tachu maz ticams jo es taa saprotu ka veeders jau saapeeja ilgaaku laiku.
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 16:10
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:30 by Runcene.
Beisiks ziòo
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 16:32
Nezinu, kas par lietu. Daktere mums patieðâm ïoti jauka un atsaucîga, ja ko nezin, tad nosûta pie lielâka speèuka attiecîgajâ jomâ. Saârstçsim to vella angînu un turpinâsim meklçt. Slimnîcâ bijâm jau kâdu laiíeli atpakaï.
sieviete
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 16:44
manam puikam ari ta bija .beigas izradijas cermes.pamegini iedot tris tabletites tas ka tur bija(aptieka paprasi pret paraziteim)un palidzeja!
Beisiks ziòo
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 16:50
Sieviete, vai analîzes (kaka) tâpat kâ mûsçjam neuzrâdîja tos lopiòus ?
sieviete
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
19.01.2006 17:03
manam ari neuzradija,mes izbraukajam rigas arstus tie uzreiz pateica ka ir cermes.teicam ka analizes nebija ,bet fakts ka tads beidzas viss labi lidz ko iedzera tas zales!
Beisiks ziòo
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
20.01.2006 08:32
Aga ;) Zinâsim ko vçl meklçt. Bet pçc ðîs nakts man radies sekojoðs jautâjums - vai bçrnam strutojoðâ angîna var noritçt bez jebkâdâm kakla sâpçm ??? Viòam ir jau 4. dienu augsta temperatûra (ap 39 ), bet kakls it nemaz nesâp. Cik atceros, kad man bija angîna, neko nevarçju normâli norît, ïoti sâpçja rîkles gals. Kâ tur ir ?
kakls
Re: Bçrnam kaut kas nav labi :(
20.01.2006 09:06
Man pie anginam nekad nav bijusi 39 gradu temperatura. Tikai lidz 38 uzkapa. Un pirmais ka to vareja redzet bija baltie aplikumi uz mandelem. (tos ari pats spoguli pie labas gaismas vari redzet!!) Un kakls sapeja ka traks. Visu bernibu ar strutojosam anginam slimoju.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 8?
Ziņa: