psihoterapija

Aizsāka Elita.O 

Re: psihoterapija
17.01.2006 15:10
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:28 by Runcene.
bono
Re: psihoterapija
17.01.2006 15:16
vienam psihoterapeitam ir pat sava mâjas lapa:

http://www.psihoterapijasprakse.lv/public/
limbonic
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:13
Manuprât, esmu redzçjusi arî citas psihoterapeitu mâjas lapas. Jâsaka gan- ne tik vizuâli skaisti izstrâdâtas.

Starp citu, kâ jûs skatâties uz psihoterapeitu personîgajâm mâjas lapâm, sevis vai ar citu palîdzîbu veidotu publicitâti medijos, paðreklâmu?
Saprotu, ka tas nav viennozîmîgs jautâjums un tomçr.

Par mâjas lapâm man vçl nav izveidojies savs viedoklis, bet, ja tas ir tik skaists iesaiòojums- rodas ðaubas par tâ iekðçjo kvalitâti vai arî par ðâdas lapas izveides patiesajiem mçríiem.
Jo- vai labam speciâlistam ir nepiecieðama spilgta reklâma?
Vai labam speciâlistam, turklât cilvçka psihes, jûtu jomâ, ir laiks un galvenais- nepiecieðamîba sevi reklamçt?
,,,
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:15
A kad nekur nereklamçjas, tad tepat sûdzas, ka nevar dabût informâciju.
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:16
kâpçc gan nç? arî labâm aviokompânijâm, atveseïoðanas centriem un restorâniem ir reklâmas...
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:17
Kaut kâds jocîgs man tas vârds- "pieíçrâs". :)
bono
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:24
nu es savu psihoterapeitu atradu tieði pateicoties viòa mâjaslapai. Nesaprotu, kas paðreklâmâ var bût slikts
asa
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:41
Elita,
atðíirîbas starp 3 minçtajiem zin katrs.
Psihologs - vispâr nav nopietni uztverams. Jebkurð ar jebkuru profesiju pçc 3 gadiem pat privâtâ augstskolâ jau ir psihologs! Tas taèu nav nopietni. Nav vçrts pie tâdiem iet. Es, piem., no dabas esmu labs psihologs - nopietni! Viegli varu daudz ko par cilvçkiem pateikt, mâku uzklausît, ieteikt utt. Varbût man privâtpraksi atvçrt?;))

psihiatrs - strâdâ ar diezgan nopietnâm problçmâm, ârstç ar medikamentiem. Vârdu sakot - psihiskas saslimðanas.

psihoterapeits - mediíis, kas "ârstç" zemapziòu ;))

nu tas tâ îsi un varbût pat neprecîzi, bet nu..... skaidrs ir tas, ka ja ir jâizvçlas, tad ir tâ - psihologs ir garâm, var naudu labâk kur citur ieguldît. Psihiatrs - grûdîs zâles - tabletes tableðu galâ, bet tas jau neârstç, ja nav tieðâm slimîba tâs tieðâkajâ izpausmç...;)) nu kaukâ tâ
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:43
asa:

par psihologiem - nepiekritîðu - atkarîgs no izglîtîbas un specializâcijas.
Re: psihoterapija
17.01.2006 16:56
Bono, kâ saprotu, VIENU mâjas lapu Tu atradi un to arî uzreiz izmantoji?!
Nepârproti, es Tev "nepiesienos".

Vai labu aviokompâniju, restorânu atveseïoðanâs centru reklâma ðajâ gadîjumâ bûtu piemçrots piemçrs?

Neesmu lasîjusi psihoterapeitu Çtikas kodeksu, bet, manuprât ðîs profesijas pârstâvjiem ir jâievçro daudz çtisku momentu, jo runa jau nav par materiâlâm lietâm, bet cilvçka psihi, viòa íermeni. Man gan arî ðeit gribçtos lietot citu vârdu, bet âtrumâ nevaru pateikt.

Manuprât cilvçkam ir vienkârðâk noorientçties un pieòemt objektîvu lçmumu tad, ja info par psihoterapeitiem ir sniegta vienotâ lapâ. Konkrçta un neitrâla.

asa, par psihologiem no Tevis rakstîtâ man tâ arî netapa skaidrs, AR KO viòi nodarbojas! :)
Un par psihoterapeitiem- es personîgi domâju, ka viòi neko neârstç. Un vçl turklât- zemapziòu! :)
,,,
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:01
Nus, pa manam sevis reklamçðana, lasi- informâcijas sniegðana, nav neçtiska. Un, grozies kâ gribi, tas ir arî attiecîgâ cilvçka bizness. Ar to viòð pelna naudu. Kâ Tu pelnîsi, ja par Tevi neviens nezin? Lielâka publicitâte, slavenâks, lielâka nauda.
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:07
Jebkuru info var sniegt daþâdi un tâs pasniegðanas veids mûs viennozîmîgi ietekmç. Ar to kïûst- jâ, atpazîstamâki. Bet vai labâki speciâlisti?

Te atkal iznâk saskarties ar çtikas jautâjumu- vai psihoterapiju var uzskatît kâ biznesu?!
,,,
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:13
Jâ. Viss, ar ko cilvçks pelna naudu ir viòa bizness.
Un nekur nav teikts, ka dr. Èâèiòa ZIlupç ir sliktâka par kâdu pazîstamu kadru. bet nenoliegsim, ka viòu honorâri atðíirsies. Pieprasîjuma dçï. Tâ kâ- bizness vien ir.
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:24
Interesanti, ko uz jautâjumu: vai psihoterapiju var uzskatît kâ biznesu- atbildçtu psihoterapeits.
,,,
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:25
Nu, labdarîba tâ nav, lai ko viòi neteiktu (neesmu gan ar dzirdçjusi, ka tâ teiktu).
asa
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:27
Elita,
ja tu uzskati, ka viòi neko neârstç, tad kâpçc ir ðî diskusija?
Ar ârstçðanu uzreiz jau nav jâsaprot zâïu dzerðanu un fizisku pârmaiòu sajuðana uzreiz, bet psihoterapeiti ârstç un kâ vçl! Un ne jau par velti visi psihoterapeiti ir ar medicînisko izglîtîbu!

un psihoterapeiti tieði un konkrçti orientçjas uz zemapziòu! Un par visiem 100% Tas ir tas mçríis un tas IR tas, ko ÂRSTÇ!

ko tad viòi tavuprât dara??? ;))))

cilvçkiem ïoti daudz problçmas un slimîbas rodas, jo zemapziòâ krâjas daudz sliktâ, negatîvâ, viss, ko cilvçks it kâ izdzçð no apziòas, viss, ko cilvçks, kâ viòam, liekas aizmirst. Tur ir viss - bçrnîba, traumas, pârdzîvojumi, sâpes utt. Un psihoterapeitu uzdevums ir to visu no turienes dabût ârâ, tâdçjâdi nomierinot zemapziòu, kas savukârt tâdçjâdi ir mierâ un saskaòâ ar apziòu, to netraucç ne slimîbu, trauksmju, depresiju vai citos veidos!

Bet laikam jau tev ir savi uzskati, ka nekas jau netiek ne ârstçts, ne palîdzçts ;)) Un tâpçc man ir ieteikums - neej pie terapeitiem, jo tev nav par to ne sapraðanas, ne ticîbas un tâpçc nebûs nekâdu rezultâtu ;)
,,,
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:28
Visi nav gan ar medizglîtîbu.
Ezitis
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:36
Nu esmu bijusi pie visiem 3 specialistiem. Psihologs visu laiku runaja pats, kaut ko meginaja man ieboret galvaa, psihiatrs sedeja un klausijas, un teica- saprotu..saprotu.. Tagad, un jau kadu laiku eju pie psihoterapeites. Maksaa 10ls, speciali vinu nemekleju, satiku, kad guleju slimnicaa. Man palidz, atmetu narkotiku lietoshanu, atsaku macities, atradu darbu, atgriezos sportaa. Manuprat nav dargi pa 40ls menesii, un man palaimejas atrast isto cilveku.
asa
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:37
NEVIENS NEVAR KÏÛT PAR PSIHOTERAPEITU VAI PSIHIATRU BEZ MEDICÎNISKÂS IZGLÎTÎBAS ;) Ja netici, painteresçjies augstskolâs. Ðîs divas ir apgûstamas TIKAI med akadçmijâ, Stradiòos... Ar OBLIGÂTO mediía bâzes izglîtîbu ;))) Tev tas ir jaunums??? ;)) jocîgi

PSIHOLOGI GAN....
asa
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:38
Eziti - piekrîtu Tev pilnîbâ! Man arî palîdz tieði psihoterapeits ;)
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:49
asa, atgâdinu, ka mans sâkuma jautâjums bija:
1. KÂ Jûs izvçlçjâties Sev psihoterapeitu?
2. Kâda ir JÛSU pieredze sadarbîbâ ar psihoterapeitu?
Ap to arî izveidojâs sarunas- diskusijas.

Jâ, es uzskatu, ka psihoterapeits- neârstç. Un- nevienâ teikumâ neesmu minçjusi, ka psihoterapeits nevar palîdzçt vai, ka man nav ticîbas sadarbîbai ar psihoterapeitu. Lîdz ar to iznâk, ka Tu no manis rakstîtâ izlasi to, ko pati gribi izlasît. :)

Kâ jau sarunu gaitâ minçju, manuprât, mums visiem neizpratne un priekðstati veidojas no neprecîzi lietotiem terminiem un to skaidrojumiem.
Kaut vai ðî pati pretruna- tâ kâ ne visiem psihoterapeitiem ir medicîniskâ izglîtîba, tad kâ psihoterapeits bez medicîniskâs izglîtîbas- var ârstçt? :)
essa
Re: psihoterapija
17.01.2006 17:58
Dr Vanaga!
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:01
Par psihoterapeitiem un viòu izglîtîbu.

Mûsu sarunu laikâ uzdevu arî ðo jautâjumu. Nezinu, kâ tas ir LV, bet pasaulç ir daudzi ïoti atzîti speciâlisti- psihoterapeiti, kuriem nav medicîniskâs izglîtîbas. Kâ saprotu, tad Latvijâ psihoterapeitu vidû ir arî ðâds "karð"- jo daudzi psihoterapeiti ar medicînisko izglîtîbu neatzîst psihoterapeitu sertifikâtu pieðíirðanu tiem, kuriem nav medicîniskâs izglîtîbas.
bono
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:02
Elita, jâ - es atradu to mâjaslapu kâ pirmo un uzreiz arî izmantoju. Man izveidojâs labs kontakts ar viòu (psihoterapeitu) un es pamazâm virzos uz priekðu. Esmu apmeklçjis viòu apmçram 2 mçneðus, viòð man ir atklâjis daudzas svarîgas lietas, kaut arî es pats neesmu no no mçness nokrituðjiem un aktîvi meklçju veidus, kâ sev palîdzçt.
Nevajag vislaik vâvuïot, ka psihoterapeiti ir naudas kâsçji un no viòiem nav jçgas. Tâ var runât tikai cilvçks, kam paðam nekad nav bijuðas psiholìiskas problçmas. Tu nezini, ko nozîmç katru dienu 100 reizes nomirt, lai aizietu pusdienâs
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:18
Paldies visiem, kas dalîjâs savâ pieredzç, info un viedokïu apmaiòâ.
Man paðai vairs nav iespçjas ðovakar par ðo tçmu runât.
Visu labu jums.
Mellene
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:24
Bono, tad pasaki KÂ tas notiek, kâ tiek panâkta stâvokïa uzlaboðanâs? Tu kaut ko biji aizmirsis no savas bçrnîbas? Tu kaut ko esi dziïi noslçpis un neatceries? Ðeit internetâ, kad esmu jautâjusi: ko jûs ar to darât, ko esat par sevi uzzinâjuði?- parasti atbilde ir- dzîvoju ar to. Tad kâda ir starpîba?
Man ir radies priekðstats, ka visi jautâjumu, kas tiek uzdoti par psihoterapiju, parasti beidzâs ar atbildi kâ uzraksts lielveikalu avîþu-þurnâlu stendos: Vispirms nopçrc un tad lasi:-)))
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:29
to Mellene
Tâ arî apmçram ir, kâ Tu raksti.
Tam, kas nav piedzîvojis îstu depresiju, neizstâstîsi, kas tas ir.
Tâpat ar psihoterapeitu, tas jâizjût.
Bez psihoterapeita palîdzîbas gan jau nenomirtu. Tikai pilnvçrtîgu dzîvi, kâ tagad, nedzîvotu un pat nezinâtu, kâda tâ ir.
bono
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:38
Mellene, pirmkârt, ir jâsaprot, ka psioterapeits nav burvis, kas pavicina savu brînumnûju un viss notiek - cilvçkam paðam ir jâvçlas izârstçties, ir jâbût motivâcijai. Ja tu aiziesi pie psihoterapeita un gaidîsi, ka kaut kas notiks, gaidîsi no viòa brînumus, tad neko nesagaidîsi.
Manâ gadîjumâ mçs ar psihoterapeitu esam izrunâjuði bçrnîbas notikumus, kas varçja bût arî bçrnîbas traumas. Viòð man cenðas "iestatît" pareizu attieksmi pret lietâm, pozitîvismu. Viòð ir atkâjis man daudz ko tâdu, kas it kâ varçtu bût paðsaprotams, bet tai pat laikâ ir pietiekoði sareþìîti, lai pats to saprastu. Piemçram: iepazîstoties ar manu "vçsturi", viòð izteica domu, ka mana mâte bçrnîbâ nesaòçma pietiekoði daudz mîlestîbas no savas mâtes, un tâdçï nemâcçja sniegt mîlestîbu man. Viòa bçrnîbâ baidîjâs bût vâja un tâpçc bija nepakïâvîga un valdonîga'. Audzinot mani, viòa baidîjâs, ka es bûðu vâjð, un tâdçï bieþi bija pârspîlçti barga, tâdçjâdi iedzîdama manî bailes. Tas viss darbojâs kâ íçdes reakcija un izraisîja papildus problçmas. Par to varçtu runât un runât, bet man nav vçlmes to darît. Protams, tik pat labi es to visu, ko viòð man ir atklâjis, varçju uzzinât, lasot grâmatas, bet nevar zinât, kad es to bûtu uzziâjis, varbût nebûtu uzzinâjis nekad.
bono
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:42
kapçc es runâju par mâtes bargumu - jo ar to viòa manî radîja vainas sajûtu, kas manî ir vçl lîdz ðai dienai un ir viena no galvenajâm lietâm, kas veido manu sociofobiju - bailçm tikt vainotam, bût sliktam, saòemt sliktu vçrtçjumu no citiem cilvçkiem
Mellene
Re: psihoterapija
17.01.2006 18:56
bono
"viòð izteica domu, ka mana mâte bçrnîbâ nesaòçma pietiekoði daudz mîlestîbas no savas mâtes, un tâdçï nemâcçja sniegt mîlestîbu man. Viòa bçrnîbâ baidîjâs... " par ðîm lietâm raksta arî Luiza Heija. Reti atradîsies kâds bçrns, kas pilnîbâ bûs bijis apmierinâts ar savu mâti. Taèu tâ bûs tikai attieksmes maiòa, kad sapratîsi, kâpçc tava mâte ir rîkojusies tieði tâ. Taèu tas, kas ðâdâ audzinâðanâ ir nonâcis tevî, kâ tu to vari mainît? Ar sapratni tam noteikti ir par maz.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 3?
Ziņa: