psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma

Aizsāka Mellene 

Man iedeva izlasît kâdu interesantu grâmatu, kur cita starpâ tiek stâstîts par to, ka cilvçkam pieaugot viòa íermenî veidojas hroniska uzbudinâjuma perçkïi, kuru apzinâta likvidçðana cilvçkam veido savdabîgas enerìçtikas vai muskuïu bruòas, kas ir mûsdienu cilvçka dzîvesveidu atspoguïojoðâs íermeòa psihes modelis.Ðîs bruòas viòu pasargâ no ietekmes, kas var radît sâpes, neapmierinâtîbu un cieðanas, taèu arî izjauc íermeòa harmoniju. Tâlâk ir stâstits par to, ka. 20 g.s. 40.-50. gados psihoterapeits Vilhelms Reihs ir izstrâdâjis efektîvu íermeòa psihes un bioenerìçtikas vingrinâjumu sistçmu, kas ïauj atbrîvoties no muskuïu un enerìçtikas bruòâm. Taèu sîkâk par to nekâ nav. Internetâ neko nevarçju atrast. Varbût kâdam kaut kas ir zinâms?
Kaut ko atradu. Îpaði labs ir ðis:)

http://www.orgonomy.org./article_003.html
ir tâda lieta kâ íermeòa terapija, kuras pirmsâkumi ir meklçjami Reiha idejâs, ðad tad kâds latvijâ organizç íermeòa terapijas grupas.

Vçl ir grâmatas, ko sarakstîjuði Reiha sekotâji, krievu valodâ var pameklçt Rçriha u.c. krievu grâmatu veikalos, nosaukums vair sprecîzi neatceros bet bij kaut kas ar íermeni...íermeni un psihi, tajâs grâmatâs ir arî vingrinâjumi...
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
22.01.2006 21:27
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:31 by Runcene.
Paldies. Paskatîðos vçl krievu val. internetâ.
Krieviski tas skan: Телесно-ориентированная психотерапия
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
24.01.2006 10:57
Raihs (Reihs) bija viens no daudzsoloðâkajiem Freida skolniekiem, pirmais, kurð tik nopietnu uzmanîbu pievçrsa arî íermenim (prestatâ psihei only, ar ko bija aizrâvies Freids un sekotâji). Raihs izstrâdâja teoriju par enerìijas plûsmâm, blokâdçm, 7 lîmeòiem, muskuïu bruòâm un strâdâja ar to visu ar masâþâm, vingrinâjumiem u.c. Tâ kâ viòð bija pirmais, tad zinâmâ mçrâ var teikt, ka viòð ir lielâkâs daïas íermeò-orientçto psihoterapiju ciltstçvs. Tâlâk tâs ir gâjuðas un attîstîjuðâs ïoti daþâdos virzienos, pat ne vienmçr strâdâjot pçc Raiha sistçmas, bet ciltstçvs viòð ir.

Raihs bija ïoti radoðs un ïoti produktîvs savâ darbâ. Bet raksturâ - ïoti necieðams, kaðíîgs, lecîgs, utt. Lîdz ar to viòð regulâri salecâs ar saviem sekotâjiem un ieviesa jaunus. Sekotâji, savukârt, attîstîja tâs Raiha idejas, kuras bija laikâ, kad viòi strâdâja kopâ.

Raiha metodi pazîst kâ "veìeto-terapija" vai "neiro-veìeto-terapija". Raiha, Neo-Raiha, vai tamlîdzîgi.

Latvijâ ir ðî metode - interesentu grupiòai franèu pasniedzçju vadîbâ jau treðo gadu tiek mâcîts metodes atzars, kurð ir nâcis no Raiha->norvçìes Ola Rakness -> itâïa Fredericco Navarro. Tâ kâ Raihs bija tik radoðs, tad viòð nebija pârâk sistemâtisks. Navarro, no savas puses, "sakârtoja" ðo metodi, izstrâdâja secîbu, vingrinâjumus, utt.
Pats (uz savas âdas, ar savâm acîm/rokâm) esmu pârliecinâjies, ka metode strâdâ. Interesantâ veidâ, diezgan lçnâm, bet pamatîgi...

Informâcijas internetâ tieðâm ir ïoti maz, bet druskas atrast var. Meklçjot info ir bûtiski òemt vçrâ, ka Raiha idejas attîstîjâs un mainîjâs, un katrâ laika posmâ viòam bija savi sekotâji, kas attîstîja tâlâk "tâ laika" idejas - kâ upes delta sadalîjusies daudzâs sîkâs upîtçs, kurâm ir viens avots, bet plûdums katrai savs. Lîdz ar to - var bût daudz pretrunu.

PsihoOrganiskâ analîze nav gluþi Raiha atzars. Itekme nenoliedzami, ir, tâpat kâ lielâkajai daïai íermenisko terapiju, bet - nevar teikt, ka Raihs bûtu galvenais/centrâlais/nozîmîgâkais autors POA sistçmas ietvaros.

Vçl nupat uz Latviju ir atbraucis cits Raiha terapijas pârstâvis - Ivars Ozoliòð (viòð gan, diemþçl, latviski runâ ïoti maz) http://www.gaiacenterlv.com



Ansis
Paldies, Ansi:)
Ðeit ir interesanti

http://www.gilbo.ru/index.php?page=lec7
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
24.01.2006 12:00
Krievijâ ir liela (lielâka) interese par íermeòa terapijâm. (droði vien palîdz t.s. "ðirokaja russkaja duða"). Latvieði tomçr ir rezervçrtâki/ distancçtâki/ ieturçtâki.



Ansis
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
24.01.2006 12:39
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:32 by Runcene.
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
24.01.2006 13:02
Runcene:

Tâ ir. Virzieni mijas ar mentalitâti, pat ar divâm:
1) ar terapeita mentalitâti - gan pamatlicçja gan katra studenta pasaules uzskatu,
2) ar tautîbu/kultûru, utt. (viens no iemesliem, kâpçc Latvijâ nav cog-bih terapijas)

Par virzienu miksçðanu - arî taisnîba. Un lielâkâ daïa [sakarîgo] terapeitu to arî dara. Katrs virziens ir jauks un strâdâ, bet tomçr pielietojums ir nedaudz ierobeþots. (Tâpat katrs terapeits ir ierobeþots.) Skolâs arî vienmçr - mâca vienu virzienu un dod ieskatu par citiem.



Ansis
Kas tur ir ar to tautîbu/kultûru un kognitîvi-biheiviorâlo terapiju?
Re: psihoterapeita V. Reiha vingrinâjumu sistçma
24.01.2006 23:54
Kgonitîvi Biheiviorâlâ terapija (KBT) Latvijâ:

LU psiholoìijas maìistratûras studenti visi sastopas ar KBT - tâ ir viena no metodçm, kas tiek prezentçta. Kad studenti strâdâ Psiholoìiskâs palîdzîbas centrâ, tad konsultçðana lielâ mçrâ balstâs uz KBT piegâjienu. Tomçr - izejot dzîvç, to kâ terapijas virzienu neizvçlas. Jautâjums - kâpçc?

Kâpçc nav interesentu, kas brauktu uz ârzemçm apgût ðo metodi un atgrieztos strâdât? - kâ daþos pst. virzienos?
Kâpçc nav interesentu grupas, kas noorganizçtu pasniedzçja braukðanu uz Latviju - kâ citos virzienos? (piedâvâjumi no pasniedzçjiem ir bijuði)?

Esmu runâjis ar daþiem terapeitiem par ðo tçmu. Viens viedoklis ir tas, ka Latvijâ - latvieðiem ðis piegâjiens neatsaucas, neiet pie sirds, ir pârâk nesaportams, liekas nepiemçrots, utt, utml. Daþâdu skaidrojumu veidâ, bet - parastâ atbilde ir "tomçr nç, tas nav priekð manis."

Pagaidâm neredzu citu skaidrojumu, kâ kultûra/mentalitâte (kurð gan neatbild uz jautâjumu - bet kas tieði?) Jo iespçjas ir bijuðas, informâcija ir pietiekoða, bet intereses - rezultâtu - nav.



Ansis
Tas ar kautkas lîdzigs M. Norbekova metodei??? , kâds var izteikties par M. Norbekova metodçm?
Norbekova metode balstâs uz ticîbu sev, un arî regulâri jâpilda vingrinâjumi, pie tam nevis mehâniski, bet pieslçdzot tâdu ïoti pozitîvu pacçlumu.
Ðeit ir arî vingrinâjumi, ko meklçju

http://www.gilbo.ru/index.php?page=izometrgymnast
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 17?
Ziņa: