Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem

Aizsāka liepina 

Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 02:07
Varbût kâds zina, kur Rîgâ tiekas atbalsta grupas cilvçkiem, kas cietuði no vecâku alkoholiíu emocionâlâs vardarbîbas? Man jau 25, bet vçl arvien netieku vaïâ no kompleksiem un nepatîkamâm atmiòâm, sajûtâm.
Netâ atradu adresi www.aa.org.lv, bet tur, ðíiet, daudz runâ par Dievu... Negribu nevienu aizvainot, bet vçlçtos aprunâties ar reâli domâjoðiem cilvçkiem... Paldies.

Re: Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 07:14
AA runâ par "Dievu, kâ es viòu saprotu" nevis Kristieðu vai kâdu vçl konkrçtu - atzîstot, ka cîòa ar atkarîbu citâdi nav iespçjama.

Skaties http://alanon.aa.org.lv/

Al-Anon - anonîmo alkoholiíu radinieku/tuvinieku palîdzîbas grupas un organizâcijas.



Ansis
dazhus gadus atpakalj biju shaadaa grupaa,ne Riigaa.Vairaak gan maaciijaamies kaa izkljuut no shis dzeeraaja atkariibas dziivojot zem viena jumta.Psihologjiskaa trauma un sekas tik un taa neizpalika.Ja tas ir paaraak dzilji,varbuut griezties pie psihologa.Katraa zinjaa,domaaju,ka viens no galvenajiem uzdevumiem tagad -iemaaciities piedot.Tikai pashas labaa.Zinu,ka smagi.Pati censhos.
liepina, es ari labprat ietu uz tadu grupu, jo man diemzel mate no bernibas cik atceros ir milejusi iedzert, un tad iet vala- visu negativo izgaz uz mani. esmu kompleksaina, ieravusies sevi, parlieku kautriga, neparliecinata par sevi, jo no tuvakiem- ipasi mates- esmu tikai kritiskus vardus dzirdejusi. velos vairak komuniceties ar cilvekiem, bet tie, kuriem nav tadas problemas, nesapratis
savejie sapratis!
Re: Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 13:55
A kur ir taa probleema es taa iisti nesaprotu. Alkoholikju beerni ljoti labi zin kas ir alkohols un dziives gruutiibas taa kaa daudziem no vinjiem ir stabila nepatika pret alkoholu. Labaak buutu organizeet atbalsta grupu labklaajiigo ghimenju beerniem lai tie nenodzeras savaa paarticiibaa.
es arî labprât apmeklçtu tâdu grupu vai vismaz mçìinâtu.. jo man ir sociofobija, kaut arî man viòa ir iedzimta, tomçr es arî esmu cietis no vecâku un citu cilvçku psiholoìiskas vardarbîbas. Man arî nepatika tas, ka tajâ www.aa.org.lv jo tâlâk, jo vairâk sâka iet runa par dievu. Dievs esam mçs paði un tikai mçs paði varam sev palîdzçt, tai skaitâ arî atbalstît viens otru, un nekâds ârçjs spçks to nevar izdarît (vçl jo vairâk tad, ja viòa vispâr nav, kâ tas ir ar tâ saucamo kristîgo dievu).
Vieglâk ticçt ir ârçjam spçkam. Ticot ârçjam, var noticçt arî savam:)
Bezmaksas kursi Sahadza-Joga un meditacija. Brivibas 410a Sestdien/Svetdien 18.00 Mob. 9594892 (tele2) vai 8635402 (lmt) Var bez maksas sutit SMS on Interneta
Mellene, kâ var ticçt kaut kam, ja tu zini, ka tâ nav. Es, piemçram, zinu, kas patiesîbâ ir stâstîts bîbelç, un tam nav nekâda sakara ar kristîgo dievu, tad kâ tâdâ gadîjumâ es varu ticçt viòam (kristîgajam dievam) un kâds no tâ vispâr var bût labums. Mani novçrojumi liecina, ka tie tâ saucamie ticîgie cilvçki nekad nav saskâruðies ar tik smagâm problçmâm kâ piemçram es, un tikko viòi ar tâdâm saskaras, tâ tûlît pârstâj ticçt, tas ir noþçlojami
Tu diemþçl neesi saskâries ne ar vienu pa îstam ticîgu cilvçku, ja tâ spried.
Izmisuma briizhos esmu veersusies pie Dieva.Kaut arii neesmu kristiete.Shis celjsh tikt aaraa no taa tika paraadiits.
Kaadeelj saka,ja tu taa iisti no sirds kam piekjeries,ko veelies sasniegt,tas notiek.Vai tad tieshaam pietiek ar veeleeshanos.Ir dazhi liktenja paveersieni,kas praatam nav saprotami.Taadeelj taa esamiibu nenoliedzu!!
Vieniigais ,kas mani saeed ,sjkjiet tas ir nemaaceeshana piedot un atcereeties paari dariijumus.Censhos piedot,jo es nespeeju mainiit citus,es varu mainiit sevi un savu domaashanu.
Probleema ir taa,ka alkaholikjis dara visu iespeejamo,lai savu vainas apzinju,savu nenokaartoto dziivi,savas sliktaas emocijas uzveltu saviem tuvaakajiem .Ilgaakaa laika periodaa tas sagrauj gan ticiibu un tu juuties kaa grausts.Ja ir veel speeks ignoreet vinja prasiibas un iestaastiit,ka taas ir vinja probleemas ne tavas,ir vieglaak.Arii pats alkaholikjis juutas ne savaa aadaa,ja reakcija nav taada kaa ieplaanota.Bet ,lai veelaakos gados nesaskartos ar to,ka es neesmu nekas...Mees visi esam 'ipashi!!...ir jaaspeej tikt tam paari.
Re: Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 17:06
bono

Tu esi paarliecinaats ka dieva nav? Skaties ka neaplauzies.

Bet vispaar redzu ka tauta taada vaaja kljuvusi. Ne tikai aloholikjiem vajadziiga paliidziiba bet nu jau arii vinju beerniem. Ko juus saprota no psihologhiskas vardarbiibas? Peedeejais karsh beidzaas 1945 gadaa, Staljins nomira 1953 gadaa, Brezhnjeva laikaa beidzaas aukstais karsh. Toreiz bija psihologhiski smags laiks. Tagadeejie siltumniicas apstaakljos augushie staadi vienkaarshi nezin ko noziimee buut stipram.
ku, tu maldies, jo nezini, ko nozîmç sirgt ar sociofobiju. Nevajag runât par lietâm, ko nesaproti. Vispirms uzzini, kas tas ir, un tad gudri runâ.

Runâjot par dievu, es nocitçðu vienu indieðu.. nezinu kas viòð ir, bet tas nav svarîgi - "Es esmu dievs un jûs esat dievs, atðíirîba tikai tâ, ka es to zinu, bet jûs - nç"
Re: Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 17:16
...



Edited 1 time(s). Last edit at 16.08.2006 13:33 by Runcene.
mani ieintereseeja shii teema
man teevs ir alkoholikjis. es neveeleetos tikties ar citiem, bet labpraat internetaa padaliitos ar pieredzeeto / uzklausiitu citu pieredzi.
zinu ka internetaa ir iespeejams veidot grupas - sarakstei ar e-pastu. varbuut tas ir labs saakums ? kaads zin ko siikaak kaa veido taas grupas ?
Bono, man ðíiet, ja cilvçks nonâk tâdâ situâcijâ, kas ðíietami nav izejas, ir pavisam loìiski, ka viòð tomçr meklç iespçju, kâ izdzîvot. Un viena no ðîm iespçjâm ir sâkt ticçt kaut kam, kas varçtu palîdzçt. Daïa pievçrðas Dievam. Lai neaizbrauktu no tçmas- man ir pazîstama kâda sieviete, kas pievçrsâs Dievam, lai paglâbtu dçlu no narkotikâm un vîru no alkoholisma. Vîrs dzert nepârstâja, taèu dçls vairs nelieto narkotikas, viòð ir atgriezies dzîvç, pirms tam laikam apmçram èetrus gadus dzîvojot kopienâs (kuras veidojusi laikam katoïu baznîca) ârpus Latvijas (Par to bija rakstîts arî vienâ no 36,6 þurnâliem un viens no ðî raksta varoòiem bija paziòas dçls). Ðî sieviete pati uzskata, ka tas ir Dievs, kas viòai palîdzçjis, viòa turpina fanâtiski ticçt un tas palîdz viòai paðai arî mainît skatu uz dzîvi.
ai nezinu, man vienkârði tas viss lielas tik stulbi, visiem tiem notikumiem, kas aprakstîti bibelç, ir reâls izskaidrojums, bet cilvçki kâ aklas vistas neko neredz un tas man visvairâk besî, tâ ir kaut kâda sçrga, tumsonîba, nu nav viòiem visi 100. Piemçram, kad runâ par to, ka ieva tika radîta no âdama ribas, tad sâk íiíinât aaa kas tad tâ par ribu, bet patiesîbâ ieva tik tieðâm tika radîta no âdam ribas jeb pareizâk - viòa tika radîta, par pamatu òemot âdama dns (dezoksiribonukleînskâbi), kura elementi vizuâli atgâdina cilvçka ribu, vienkârði cilvçkiem tajâ laikâ nebija tâdu zinâðanu un visu ko viòi redzçja viòi aprakstîja ar tiem vârdiem kas bija viòu vârdu krâjumâ. Tâpçc arî lidojoðu objektu viòi nosauca par svçto garu, jo nekad iepriekð neko tamlîdzîgu nebija redzçjuði un tas viòos radîja bijîbu un viòi to noturçja par kaut ko dieviðíu ai man jau zb
Dievs atlidoja ar helikopteru, a shie domaa - sveetais gars. stulbenji.
Nu nav aa nekada sakara ar religiju, esmu ateiste un gaju uz aa 3 gadus, Dieva vardu dzirdeju pieminam dazas reizes no tiem atkarigajiem, kas bija ticigi. Un eksiste tada grupa, kas tiesi taa saucas- pieaugusho alkaholiku berni. Notiek kaut kur Plavniekos, uzinasu un uzrakstisu kur.
Un ir baigi skumji lasit, kad par sim lietam runaa tie, kam nav lidz galam skaidrs, par ko runaa:)
Bono, es neesmu îsti iedziïinâjusies visâ, kas aprakstîts Bîbelç (varbût to darîðu kâdreiz), taèu man tomçr ðíiet nozîmîgi, ka cilvçks spçj ticçt kaut kam virs viòa stâvoðam, kâdam spçkam, kas spçj palîdzçt. Tas ïauj mobilizçt savu iekðçjo spçku un tas arî dod brîvîbas sajûtu.
vot kad desmitmetrîgi lemûrieði sâks ar savu psihisko enerìiju spridzinât debeskrâpjus vot tad jûs dievu redzçsiet
Re: Atbalsta grupas pieauguðiem alkoholiíu bçrniem
25.01.2006 23:21
bono

Aklaa vista kaa reiz esi tu. Nenjem ljaunaa jo es esmu ticiigs cilveeks un neskatoties uz savu praktisko nostaaju dziives lietaas esmu ieguvis paarlieciibu par sveetaa gara eksistenci. Taa kaa tavi izskaidrojumi man izliekas naivi. Es negribu gari par to diskuteet bet vienu lietu komenteeshu. Tu teici par Ievas radiishanu no Aadama ribas. Protams ka proces droshi vien bija taads kaa tu to aprakstiji bet padomaa par to ka tas notika laikaa kad cilveekiem taada tehnologhija nebija pieejama. Pat tagad mees neesam to pilniibaa apguvushi. Kas tad bija tas kas to izdarija? Un nevajag man visaadu fignju staastiit, es esmu redzeejis kaa draudzes luugshanu rezultaataa notiek lietas kuras ar veselo sapraatu domaajot nevajadzeetu notikt.
Ja interesç PAB (pieauguðie alkoholiíu bçrni) sapulces notiek Strçlnieku ielâ 1b katru svçtdienu 16os. Nav tur nekas reliìiozs, arî AA un Al-anon nav reliìiskas organizâcijas, tâpat arî tâ nav vieta kur kâds dotu gatavus padomus vai kâdu mâcîtu dzîvot. Tâ ir grupa, kur satiekas cilvçki ar lîdzîgâm problçmâm un dalâs savâ pieredzç, kâ uzlabojuði savu dzîves kvalitâti. Viòiem laikam bija arî kaut kâda mâjas lapa, ja pameklçsi googlç gan ko atradîsi.
Taa varbuut ir visstulbaakaa doma,bet es pateikshu kaa izprotu Dieva esamiibu.
Mees visi runaajam par senchu laastiem,kaadu tur nobuurumu,slimiibaam.Lielaako dalju mees piesacam vai pierunaajam pashi.Katrs mees esam energjija ar kopeejo lauku.Shis kopeejais lauks ir tas lielais energijas avots-Dievs.Kad mees runaajam par to,ka juutam tuvinieku saapes,naavi.Tad shiis vienaadaas saites saak daudz speeciigaak darboties.Taa nu es to saprotu.Taadeelj dieva luugshana no visas sirds-ir taa teik vai nu atguut savu energjiju...vai arii kopeejais lauks dod sho iespeeju,aiznjemoties no cita...Stulbi.Bet iepeejams dalja taisniiba ir!
Par Alon grupaam.Vispaar iesaku.Tas paliidz kaa psihologs,kursh nedod padomus ,bet ljauj izveerteet.Es aizgaaju tikai triis reizes.
Bet doma ir,ka nav jaakljust par alkholikja upuri.Ja veelies paliidzeet vinjam-ignoree to.Tev nekas nav vinja vietaa jaadara.Vinjsh pats ir atbildiigs par savu dziivi.
Kaa ar tiem,kuri sen vairs nedziivo,bet palikushi veel sjajaa iespaidaa.Es pati zinu,ka tas iet liidz,jo nespeeju aizmirst,piedot.Pie tam mees dziivojam kopaa veel tagad...vinjsh gan sen nedzer...Ir jaaiemaacaas piedot,to es sapratu tikai nesen,kad uz tiem visiem vecajiem stresiem +jauniem radaas probleemas ar veseliibu.Neviens tik labi nepaziist kaa juus pashi.Neviens tik labi nevar paliidzeet kaa pats,ja taa ir psihologiska rakstura vaina.Esmu tikpat laba kaa citi cilveeki.Mani neskar citu negativitaate,jo taa nav mana dziive,savu es veidoju pats.Taa es paliidzu sev.Bez zaaleem izaarsteet depresiju ar savu es.
Labak paskatieties fotografijas !
http://www.sahaja-yoga.tauta.lv
http://foto.inbox.lv/guntis~str
http://www.urusvati.boom.ru
ku, tu gan esi fanâts. Tev acîmredzot ir tie reliìijas gçni, ko zinâtnieki nesen atklâja. Es nestrîdçðos ar tevi, jo zinu, ka tas ir bezjçdzîgi. Tikai pateikðu, ka tu palaid garâm ïoti daudz interesantu lietu, piemçram, par cilvçces izcelsmi.
Reizçm der atcerçties, ka smadzenes ir domâtas ne tikai uzverðanai, bet arî patstâvîgai domâðanai..
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 12 pieskaita 4?
Ziņa: