Kâ tikt galâ ar depresiju?

Aizsāka Gaidis 

Lûdzu palîdziet ar padomu, kâ tikt galâ ar depresiju! Kâ rudenî sâkas skola, tâ pçc pâris mçneðiem zaudçju darbaspçjas, bet tas nav slodzes dçï, bet gan sliktâs atmosfçras dçï skolâ. Tâ jau treðo gadu. Mani ïoti labi saârstçja Gaiïezera bçrnu slimnîcâ un palaida normâlâ dzîvç. Diemþçl ðogad tur vairs netieku, jo kïuvu pilngadîgs. Mçìinâju homeopâtiju - dzeru kaut ko jau èetrus mçneðus, bet nelîdz. Pieauguðo psihiatrs pateica, ka tâdiem visu mûþu esot jâdzer antidepresanti. Bet - vienu gadu tos dzçru un tik un tâ rudenî saslimu. Iet uz pieauguðo slimnîcu un dzert stiprâs zâles arî negribas - tas vçlâk bremzç atmiòu un domâðanu, un zâles nepasargâs no depresijas atkârtoðanâs. No rakstiem par psihoterapiju sapratu, ka varçtu lîdzçt labs psihoterapeits: nez kâ tâdu lai atrod, man ir slikta pieredze ar psihoterapeitiem, bet ja arî atrod, tad viòu jâapmeklç savus pâris gadus, un tas izmaksâs ap tûkstoti latu - tad jau papriekðu jâaplaupa kâda banka... Cik saprotu, depresijas ir daþâdas, un psihiatrs sacîja, ka endogçnâ depresija tâ neesot. Ko darît?
123
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
13.02.2006 20:11
nu varbuut nomaini skolu, kur nav tik traka atmosfeera...un skola, jau noteikti nav probleemas sakne, bet nu vismaz kaut nedaudz varbuut atvieglosies dziive.
ome
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
13.02.2006 20:22
Nomaini skolu, vai arî aizbrauc pastrâdât uz ârzemçm - man abi ðie varianti savulaik ir palîdzçjuði!
Esot citur, tev pilnîbâ domâðana pârmainîsies par 180 grâdiem.
Hmmm
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
13.02.2006 23:34
.... jaaa psihoterapija vareetu buut noderiiga. Zheel, ka nevari atljauties. Bet tie Ls jau izkliedeejas ilgaa laikaa. :))))
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
14.02.2006 09:10
.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.08.2006 14:19 by Runcene.
DR.SLAKTERS
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
14.02.2006 10:42
AR SIKSNU PA DIRSU TEV VAJAG, KRETÎN !!!
123
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
14.02.2006 12:26
dr.slakteri???kaa to saprast???tev pasham vajag, neiejuutiigais idinsh!
Es arii piekriitu Omei.
besk
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
14.02.2006 13:19
vçl paliek iespeja, ka tu driiz beigsi skolu, iestasies augstskolâ, kur bûs pavisam citi apstâkïi un tu satiksi cilvçkus ar radniecîgâm interesçm, un jutîsies labâk.
psihoterapeite
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
14.02.2006 17:38
Gaidim: nav jau obligâti jâiet pie visdârgâkâ psihoterapeita :). Painteresçjies RSU Psihoterapijas katedrâ, tur jaunie kolçìi strâdâ par ïoti mazâm naudiòâm.
ES!
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
15.02.2006 11:06
Es piekrîtu Slakterim!
Ârste
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
15.02.2006 11:58
Gaidim: ja paîstam meklçsi, varçsi sameklçt savu psihoterapeitu (arî ne no tiem dârgâkajiem). Un var arî sarunât par maksu. Nav tik traki. Ja Tev kaut kas attiecîbâs ar psihoterapeitu neapmierina, tad saki to, bet, ja nespçjat saprasties, tad droði dodies cita meklçjumos. Psihoterapeiti ir ïoti daþâdi. Nezinu gan, vai strauja, 180 grâdu maiòa depresijas gadîjumâ varçs ko lîdzçt. Var bût divçjâdi. Grûdiens no malas var palîdzçt nedaudz saòemties, bet var bût tieði otrâdi - jauna situâcija var radît vçl lielâku stresu un lîdz ar to sliktâku paðsajûtu. Parasti ir tâ, ka vide apkârt kaut ko var atspoguïot no paða iekðçjâm problçmâm. Ja antidepresanti Tev nepalîdzçja, tad, ïoti iespçjams, ka cçlonis ir vairâk emocionâls nevis fizisks un ka drîzâk jâstrâdâ ar emocijâm un attiecîbâm. Paskaties mâjas lapâ psihoterapija.lv, par mazâm naudiòâm var aiziet pakonsultçties krîzes centrâ "Skalbes", LU Psiholoìiskâs palîdzîbas centrâ. Galvenais ir kaut ko darît. Nav pilnîgi bezcerîgu situâciju. Lai Tev veicas! :))
Liels paldies visiem par rakstîto. (Izòemot, protams, to slakteri...).
Laikam labi domâts bija ieteikums mainît skolu, bet ðaubos, vai tas ko lîdzçs, jo ðodienas skolâs visâs ir savi trakumi - klasesbiedri apceï... skolotâjiem savi mîluïi un nemîluïi... ir visâdas netaisnîbas. Citi arî pârdzîvo, bet nepaliek no tâdâm lietâm slimi, bet man vajadzçtu kaut kâ iemanîties tâdas ïoti negatîvas situâcijas sagremot, norûdîties garîgi, lai varçtu skolâ mâcîties tâlâk par spîti tam. Tâpçc mani iedroðina tas, ko raksta Ârste.

Runcenei: nu neko sliktu jau man tie psihoterapeiti it kâ nav izdarîjuði, bet nav arî palîdzçjuði, staigâju pie viena pusgadu un tâ pusgada laikâ man sâkâs t.s. depresijas epizode, kâ teica psihiatrs, palika tik slikti, ka tik un tâ nâcâs iet slimnîcâ. Tad par ko maksât katrreiz 15 latus - tikai lai solîdi parunâtos un vienotos, ka abi domâjam lîdzîgi? Viena cita, laikam ìimenes psihoterapeite atkal moèîja katreiz tâdu kâ savu jautâjumu sçriju, tas tâdu maza brîþa þirgtumu veicinâja, tikai tam nebija nekâda sakara ar manâm problçmâm, bet pie viòas biju tikai kâdas âstoòas, deviòas reizes. Vecâki tagad saka, ka man varbût vajag tâdas kâ nodarbîbas grupâs, kur pie psihoterapeita vairâki izrunâ savas lîdzîgas problçmas un izspçlçjot situâcijas. Bet vispirms jau jâatlabst...
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 14:28
.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.08.2006 14:21 by Runcene.
Jçkabs
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 14:38
Es nezinu vai vispâr var no depresijas izârstçties man arî ir depresija kâdu laiku ârstçjos ar alkoholu vispâr labi palîdzçja .Tad dabûju èûlu nevarçju vairs iedzert saku lietot antidepresantus kâdu pusgadu tagad nelietoju neko kaut kâ dzîvoju ar savu depresiju. Antidepresantus negribas lietot jo tad nestâv.
galvenais nepadoties
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 16:31
Varbût pamçìini griezties pçc palîdzîbas krîzes centrâ "Skalbes", tel. 7222922, www.skalbes.lv
Ir pieejamas arî konsultâcijas pie psihologiem.
Reizçm psihologs var palîdzçt labâk kâ psihoterapeits.
informâcijai
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 16:53
Cik zinu depresija rodas ilgâ laika perodâ, tâdçï arî lai tiktu no tâs vaïâ nepiecieðams ilgs laiks.
Galvenais ir tieðâm nepadoties un turpinât meklçt palîdzîbu.
Parasti tâ ir saistîta ar bçrnîbu.
Depresija ir saistîta ar emocijâm.
Problçmas rodas, ja cilvçks nespçj adekvâti pieòemt sliktas emocijas, nespçj tâs normâli izdzîvot, vai nu bçg no tâm vai arî iekrît tajâs pârâk, neadekvâti dziïi.
Varbût bçrnîbâ tu esi kritizçts par sliktâm emocijâ un tagad tu tâs atstum.
Sliktâs emocijas ir grûti izdzîvot, vieglâk tâs ir izstumt.
Arî ja tev kâds nodara pâri, necenties viòu attaisnot, vienkârði saproti, ka cilvçki ir daþâdi un ka cilvçki mçdz kïûdîties (un bieþi vien to pçc tam noþçlo) .
Tev ir jâpieòem arî to, ka pats neesi un nekad nebûsi ideâls. Mçs visi reizçm kïûdâmies un tas ir jâspçj pieòemt.
Ir arî svarîgi katru dienu apzinâti meklçt pozitîvâs emocijas, piedomât kas tev sagâdâ prieku, kas tev patîk. Jo cilvçkam ir jâspçj rûpçties par savu labsajûti. Labsajûtu bieþi vien dod arî ja cilvçks smuki saìçrbjas. Vispâr visâdos veidos paðam jâdara viss iespçjamais savu sajûtu uzlaboðanai( katru dienu!).
dace
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 18:23
Kaadu lomu depresijas aarsteeshanaa speelee ticiiba? Es domaaju - jebkaada veida?
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 18:31
.



Edited 1 time(s). Last edit at 26.08.2006 14:21 by Runcene.
astere
Re: Kâ tikt galâ ar depresiju?
16.02.2006 19:12
Manas domas, ka reliìiska ticiiba to lietu var gan pasliktinaat, gan uzlabot. Es domaaju, ka ticeet ir labi. Bet domaaju, ka biezji tiek jaukta reliìija ar vienkaarsju ticcibu. Ja cilveeks ir depresijaa, tad vinjsh ir viegli manipuleejams. Noticees gandriiz jebkuriem soliijumam. Galvenaa ticibaa ir sirdii. Tici Dievam, miilestiibai, labajam un skaistajam. Meklee to. Kas meklee tas atrod.

Taas ir manas domas. Ðobriid. Jo domas, atkariibaa no pieredzes, mainaas.
astere
kâ tikt galâ
16.02.2006 19:36
Cilveeka paðsajûta ir saistîta arî ar tavâm attiecîbâ ar lîdzcilvçkiem, gan skolâ, gan arî tavâ turpmâkajâ dzîvç. Katrs cilvçks ko tu satiec savâ dzîvç ir vçrtîba, kurai labâk censties vienaldzîgi neiet garâm. Vienkârði nedaudz pacenties bût ieinteresçts un aprunâjies. Protams tas ir normâli, ka reizçm to negribaas darît un taa iipashi sevi spiest protams nevajag.
Veel tev ieteiktu pacensties çst regulâri un veselîgi, kâ arî vairâk pastaigâties svaigâ gaisâ, kaut vai vienam paðam. Tâ palçnâm, palçnâm un dzîve sâks uzlaboties.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 4 pieskaita 7?
Ziņa: