aarsti veezim

Aizsāka Keta 

Keta
aarsti veezim
15.02.2006 14:34
Kadas ir atsauksmes par LOC urologijas nodalas arstu Dr. Meni? Kadi labi specialisti vel ir shaja joma? Luuudzu palidziet ar padomu! Laiks shai sasoditajai kaitei nav sabiedrotais...
G.
Re: aarsti veezim
15.02.2006 15:05
Vai tev ir ðî kaite?
Keta
Re: aarsti veezim
15.02.2006 15:12
audzejs ir man tuvam cilvekam. pirma panika ir pargajusi, tagad rodas simtiem jautajumu: pie ka versties? ka palidzet? ka lai zina, ka arstesana notiek maximali kvalitativi? varbut ja ne arsti, tad dziednieki patiesam dara brinumus? utt... utt.... Ja jums ir kads padoms, ludzu padalieties!
Paldies
Garâmejot
Re: aarsti veezim
15.02.2006 15:44
Dziednieks Ventspilî.
G.
Re: aarsti veezim
15.02.2006 15:46
Ar kâdu ârstu bija kontakts diagnozes uzstâdîðanas sakarâ? Un, vai tieðâm nav nekâdu rekomendâciju tâlâkai rîcîbai (kur iet)? Ja runâjam kopumâ, tad LOCâ tieðâm ir lielâkâs iespâjas un pierdzçjuðâkie speciâlisti Latvijâ. Païaujieties vien droði. Var iet arî uz Stradiòiem, bet ïoti iespçjams, ka izvçrtçjot gadîjumu, pârsûtîs uz LOC, ja bûs tâda vajadzîba. Pie dziednieka var iet, bet tikai un vienîgi (!!!!!) paralçli tradicionâlajai terapijai. Jâatceras, ka dziednieks nedrîkst ieteikt cilvçkam neizpildît ârsta rekomendâcijas.
Ja runa iet par prostatas vçzi (minu, jo Menis pieminçts), mçdz bût laba prognoze. Turieties.

Un vçl mans ieteikums – ðajâ (vçþa) gadîjumâ îpaði neklausîties paziòu (radu, draugu, forumistu) ieteikumos par vienu vai otru ârstu, kas balstîti uz savu pieredzi un emocijâm, jo 1. vçzis ir ïoti „individuâla” lieta (katram pacientam savas ïoti bûtiskas nianses) un 2. Ârsta personîbai (sirsnîgs, runîgs u.t.t.) ir maza korelâcija ar viòa profesionalitâti. Nav îstâ reize, kad to apspriest.
Lo
Re: aarsti veezim
15.02.2006 16:25
Tieðâm, klausieties savu intuîciju, nevis ko saka citi. Katram ir savs ceïð ðajâ lietâ.
Keta
Re: aarsti veezim
15.02.2006 17:51
Liels paldies par padomiem.
Diagnozi uzstadija dr. Menis. Saprotams, ka janem vera arstejosa arsta noradijumi, un pagaidam nav ne mazaka pamata saubities par LOC personala profesionalitati. Vienkarsi ta bezpalidzibas sajuta ir tik nepanesama.. tapec ari nak prata visadi "ja nu..." varianti.
Tiesam paldies Jums
Moljers
Re: aarsti veezim
15.02.2006 20:47
Nekautrçjaties , aizejat aprunâties vçl ar kâdu urologu Strados, Linezerâ
Re: aarsti veezim
16.02.2006 09:19
dr. Menis ir OK, tâpat kâ visi pârçjie tajâ nodaïâ.
Keta
Re: aarsti veezim
17.02.2006 11:03
sakiet, ko iisti cilveekam nodara kjiimijas terapija? vai tieshaam manam miilajam izkritiis mati un sabeigsies ieksheejie orgaani? vins ir tik jauns..
,,,
Re: aarsti veezim
17.02.2006 11:07
Íîmijas terapijas lîdzekïi vairumâ gadîjumu nomâc ðûnu dalîðanos, tâtad ietekmç tos audus, kas âtri dalâs- audzçja ðûnas, epitçlijðûnas (âdas, gïotâdas, arî matu folikulu ðûnas, tâdçï tie mati izkrît, bet pçcâk ataug daudz biezâki). ATseviðíi preparâti ietekmç sirdi (tas gan parasti ir pârejoði pçc terapija sbeigðanas), aknas (visbieþâk arî pârejoði). ïoti bieþi diezgan nopietni ietekmç asinsradi, jo ðîs ðûnas arî âtri dalâs, bet tas atkarîgs arî no preparâtiem, ko lieto. Prostatas audzçjus ðíiet daþbrîd ârstç arî ar hormonâliem lîdzekïiem.
Man tantei krûts vçzi âsrtçja pirms 12 gadiem, ar staroðanu, íîmiju, visu, kas pienâkas. Un ðobrîd ir OK, vesela.
Re: aarsti veezim
17.02.2006 15:54
Ne visi íîmijterapijas lîdzekïi izraisa matu izkriðanu. Tâpçc tâdas lietas jautât ârstam - íîmijterapeitam, kas konkrçtu terapiju nozîmç (ja jums ðâda terapija bûs nepiecieðama, tâds ârsts arî parâdîsies pie apvârðòa). Viòð(viòa) vislabâk arî izstâstîs par pârçjiem blakusefektiem.
Katrâ ziòâ jâklausa ârstam un nevajadzçtu kursu pârtraukt vai nenâkt uz pârçjiem kursiem, ja tâdi nozîmçti, bet pacients labi jûtâs. Tâdos gadîjumos viss labais efekts var âtri vien pazust.
Tagad ir pieejams viskautkas blakusefektu noòemðanai, un ja ir kâda konkrçta preparâta nepanesamîba (vai blaknes pârâk smagas) to var nomainît ar kâdu citu - arî to visu var runât ar íîmijterapeitu.
Nezinu konkrçti jûsu gadîjumu, bet LOCâ ir arî ambulatorâ íîmijterapija, kur cilvçki nedzîvo slimnîcâ, bet dzîvo mâjâs un brauc tikai uz injekcijâm/sistçmâm. Bet tâ laikam bûs rîdzinieku privilçìija (katrâ ziòâ ârsts - vai tas bûs dr. Menis, vai kâds cits, to visu jums paskaidros).
Katrâ ziòâ nevajag nokârt degunu un ieslîgt depresijâ, bet cînîties, un, ja kas neskaidrs, vienmçr jautât ârstam. Jâ, viòi ir aizòemti operâcijâs, jâ, pacientu ir daudz, bet ja ïoti vajag, arî viòiem laiks atrodâs.
Un vçl - ja kâds iesaka lietot kaukâdus UB vai stimulatorus - OBLIGÂTI jâkonsultçjas ar onkologu, citâdi to lietu var tâ sastimulçt, ka par maz neliksies.
Klâra
Re: aarsti veezim
17.02.2006 18:56
Jâ, jâ, uz savu roku í.terapijas laikâ gan nevajadzçtu lietot visâdus struteòu un tml.uzlçjumus vai lietot vitamînus. Jâiztur tas laiks. Un to var izturçt, tici man. Ja tavs draugs tomçr gulçs slimnîcâ, domâju, bûtu labi, ja kâds pie viòa uzturçtos pietiekami bieþi, jo man bija tâdas stundas, ka nevarçju paiet, slikta dûða, bet tâ gribas kaut ko ieçst(ne no çdnîcas). Badâ nogulçju kâdas 2-3 dienas(tas gan bija pçc 3-4 íîmijas):))Pçc tam jau atkal viss normâli. Bet cik labi bûtu bijis, ja kâds pasçdçtu blakus kaut 2-3 stundas dienâ. Turieties!
..
Re: aarsti veezim
19.02.2006 18:21
Paldies jums visiem
Vai kimijas terapija neietekmes vina spermas kvalitati, t.i. vai mums pec tas vares but berni?
Re: aarsti veezim
19.02.2006 18:24
kjiimijterapija ietekmee visu...
Re: aarsti veezim
19.02.2006 18:39
Bçrni varçs bût, tikai pçc zinâma laika. Pçc íîmijterapijas beigðanas obligâti jâpaiet kâ minimums gadam lîdz bçrna ieòemðanai.
,,,
Re: aarsti veezim
20.02.2006 01:41
Es nebûtu tik droða par tiem bçrniem. Tas, protams, atkarîgs no terapijas shçmas, bet ne velti citâs valstîs pirms terapijas uzsâkðanas nodod spermu un olðûnas bankâ,lai pçcâk varçtu pçcnâcçjus radît. Par to visu Jums jâizrunâjas ar ârstçjoðo ârstu.
Re: aarsti veezim
20.02.2006 16:28
Paga, stop - es meibî palaidu garâm - kas tur îsti ir - prostatas audzçjs vai seminoma?
Keta
Re: aarsti veezim
20.02.2006 17:14
Seeklinieku veezis. nezinu, kaa to pareizi mediku valoda sauc...
Vai kads var pastastit, kas tar par zveru?

paldies
Re: aarsti veezim
20.02.2006 17:24
Â, nu tagad skaidrâk palika.
Neesmu speciâlists uroloìijas lietâs, bet, ja visu pareizi atceros, tad pie sçklinieku vçþa vaitad netaisa orhiektomiju (sçklinieka/u izòemðanu)? Palasîjos te pa internetu, tâtad: íimijterapija nogalina vçþa ðûnas, bet tikpat labi tâ nogalina arî çç.. kâ latviski saucâs.. germ cells - no tâm spermatozoîdi attîstâs. Tâtad - pçc terapijas var bût tâ, ka spermatozoîdu bûs maz, taèu (kâ raxtîts) lielâkajâ daïâ gadîjumu to skaits atgrieþas normas robeþâs 24-36 mçneðus pçc terapijas (ja tikai iepriekð nav bijis kriptorhisms (oliòu nenoslîdçðana) vai atrofija). Tas pats par staroðanu.
Enîvei, visâs vietâs, kuras es palasîju, iesaka spermu paglabât spermas bankâ. Kur/vai tâdas LV ir - es nezinu. Jautâ dr. Menim vai íâdam urologam - tie to lietu labâk izskaidros. Vai arî internetâ ir daudz info - meklç uz testicular cancer - ðî viena laba, tieði par fertilitâti: http://tcrc.acor.org/fertility.html
VEIKSMI!
bb
Re: aarsti veezim
20.02.2006 18:22
Linezeraa var spermu paglabaat. Lai veicas!
Keta
Re: aarsti veezim
20.02.2006 18:23
paldies, palasiishos
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 13 pieskaita 2?
Ziņa: