Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?

Aizsāka iii 

Pusotru gadu biju veìetçriete...zaudçju nagus, matus...saasinâjâs visas kaites!:( Saprotu, ka bija nepareizi sabalansçta barîba, bet tomçr, tagad esmu pârliecinâta , ka gaïu çst ir tikpat dabîgi kâ dârzeòus ... vienkârði dabâ tâ iekârtots!
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 08:58
Esmu karnifîle, un man patîk kaþoki. Un neviens nekad mani nepiespiedîs atteikties no sulîga asiòaina steika!

starp citu - tomâtu sula = nogalinâtu tomâtu asinis (un tomâti satur sçklas - tomâtu bçrnus. (sorry, nenoturçjos).
Cilvçks nekad nebûs veìetâriets jo cilvçkam nav daudzkameru kuòìa kâ dzîvniekiem kuri çd tikai zâli kur var uzkrât un pçc tam sagremot lielu daudzumu zâles. Cilvçks nav atgremotâjs tâpçc viòam ir nepiecieðama gaïa. Aicinu visus atmest stulbo domu par veìetârismu un nemçìinât to uzspiest citiem seviðíi bçrniem.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 09:35
pilnîgi piekrîtu Jçkabam.

Noela:

man patika tas par tomâtu bçrniem :))
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 09:43
Jçkab, neesmu veìetâriete, bet kâ bûtu, ja Tu veìetârismu nesauktu par stulbu domu ? Vai ir tik grûti cienît atðíirîgus uzskatus, dzîvesveidu ?

bla bla bla..
nebeidzamaa teema :)))

p.s. es biju vegjetaariete gandriiz 4g, patiesiibaa - gandriiz pat vegaane. paldies, paardomaaju :)
Cilveeks taapat kaa cuuka fiziologjiski ir viseedaajs.
Aizliegt beerniem eest galju ir noziegums pret augoshu organismu. Kad paaugsies un spees pashi saprast, ko veelas, tad lai arii pashi atsakaas no galjas.
Ar taadiem pashiem panaakumiem var aizliegt puisiishiem churaat staavus.
Ja juusu izveele ir nelietot galju un dziivnieku valsts produktus, es to respekteeju. Dariet kaa veelaties. Bet shii izveele nedriikst buut uzspiesta nevienam. Arii apeleejot pie it kaa sirdsapzinjas par nevainiigi cietushajiem nabaga nabaga dziivniecinjiem...
Es eedu galju, un eediishu, jo taa ir nepiecieshama mana kjermenja resursu nodroshinaashanai.
Driizaak buutu ciiniijushies pret bezjeedziigo daarzenju bendeeshanu, paarstraadaajot tos chipsos un kjiimiju, ko gruuzh beernos, saucot to par "konfekti", kas sastaav ko kraasas, citronskaabes, cukura un taa pasha zhelatiina.
Skye - visu cienju.
nesen lasiiju par asinsgrupaam,te jau paraadaas arii atshkjiriiba,kaapeec vieni vispaar nevar iztikt bez galjas,toties citiem ir pilniigi vienalga.Asinis ir pie vainas.
Hei,vegjetaarieti aiz paarlieciibas,kaa tad ar aadas apaviem?? Zinu cilveekus kuri need galju taapeec ka negarsho,nevis taapeec ka dziivnieku zheel.Esmu veerojusi vegjetaarieshus,iipashi ziemas periodaa,vinji visi ir tik vaarguliigi,slimiigi,jo organismam nav kaloriju,nav normaalu vitamiinu avotu.Ar daarzenjiem un augljiem pilveertiigi nodroshinaat organismu nevar..vismaz muusu platuma graados!
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 11:50
nesaprotu, kâpçc veìçtârietis nedrîkstçtu dzert pienu? tikai tâdçï, ka tas ir dzîvnieku valsts produkts? jo gotiòâm jau nav sâpîga tâ slaukðana.
esmu dzirdçjusi, ka dzîvniekos, kas tiek brutâli nogalinâti saglabâjas kaut kâdas stresa un negatîvu emociju atliekas, kas nelabvçlîgi ietekmç cilvçku. pati domâju, ka uzturâ lietot gaïu nav nekas slikts. patiesîbâ man pat ðíiet, ka tas ir vajadzîgs, bet normas robeþâs. pati çdu tikai putnu gaïu un arî tikai pâris reizes nedçïâ. kaut kâ nav gribçðanas bieþâk.
Bet lai dabûtu to pienu, gotiòai atòem un noslaktç teliòu. Citâdi jau viòð bûtu tâ piena dzçrâjs.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 11:52
Nodroðinât jau var. Tikai ïoti jâseko, ko çd. Man arî ir tâ, ka uz gaïu îpaði nevelk (man ir II asinsgrupa), bet tomçr pilnîgi neatsakos.
olga - tad jau var turpinaat http://forums.delfi.lv/read.php?f=113&i=169081&t=169075 :-))
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 11:54
bet govîm vai tad piens nav visu cauru gadu? arî ja nav teliòa??
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 11:56
Kad mâcîjos skolâ, mums klasç bija meitene - veìetâriete no dzimðanas (visa ìimene tâdi, tas ar reliìiju saistîts). Nu lûk, un es ilgi nevarçju saprast kâpçc viòa çd tâfeles krîtu. Tagad saprotu.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 11:58
kâpçc tad çd?
http://www.dieta.lv/index.php?do=3&in=259 sheit var palasiities par asinsgrupaam un eeshanu
Ja sievieti pçc dzemdîbâm visu cauru gadu slauktu, viòai ar tas piens bûtu gadiem. Bet sâkumâ ir teliòs, kurð noòemts mammai.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 12:23
Forði. ar manu asinsgrupu izrâdâs desas un gaïa nav ieteicama. un izdaloties par maz kuòìa skâbes. hahaha. vai nu esmu izòçmums, vai ar mani kaukas nav labi :D.
Varbût ir noteiktas diçtas arî daþâdâm HLA alçlçm vai acu krâsâm?

Bet par krîta çðanu un tâdâm lietâm - minerâlvielu deficîts - kalcijs u.c.. Bez tam veìetârieðiem mçdz bût problçmas ar dzelzi un tâs deficîtu, kas var izpausties lîdz pat ançmijâm. Îpaði svarîgi tas ir sievietçm.



Ziòojums rediìçts (16-02-2006 12:34)
Es arî piederu pie tiem ïaudîm, kuri kaut ko dara pârliecîbas dçï - ðajâ gadîjumâ, neçdu gaïu, nevalkâju âdâs apìçrbu+apavus un nelietoju kosmçtiku, kura tiek testçta uz dzîvniekiem! (pçc filmas "Uzticamais dârznieks" noskatîðanâs , nezinu, laikam arî nelietoði vairs lielajâs kompânijâs raþotâs zâles)! Bet ne jau par TO!!
VARBÛT KÂDS ZINA, kâda ir alternatîva þelantînam, lai bûtu iespçjams mâjâs cept iestindzinâtâs kûkas! :)
Savâdâk, viss parçjais ir tîri okido, jâçd daudz rieksti, jâdzer papildus viTamîni, daudz jâkustas, jâmîl dzîve un tad, nebûs triki, kad pazûd mati un nagi:)!
Un pats galvenais - cienam viens/otru - tâ taèu arî ir attieksme, vai ne??
Agaragars. Ja pareizi atceros nosaukumu. Tas esot þelejlîdzeklis no augiem.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 13:42
Jâ , tas ir agaragars. Liekas, ka Rimi var nopirkt.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 13:52
visos manos miilaakajos eedienos ir galja. Piedod, man zveeru pasaule, bet es nevaru atteikties......
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 14:01
Es lasîju tâdu teicienu : es esmu veìetârietis, jo çdu tikai tos dzîvniekus, kas nelieto gaïu:-)))
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 14:09
:D piemçram bebri un ûdensþurkas?
"Kads te sakars ar olaam? Vai tad vistas tiek nogalinatas, lai iegutu olas??? Stulbie cilveki."
Laikam nezin kaados apstaaklos vistas deej taas olas, iespundeetas mazos kraatinjos visu muuzu, pa reni bariibu dabuu, staigaat vinjas pat nemaak! Ne zaali ne sauli redzeejushas...
un viena te atlaujas citus par stulbiem saukt :(
cik es zinu...vegjetaarieshi need galju ne jau humaanisma peec. Bet vispaar iet runa par dziivnieku izcelsmes paartiku... piens un piena produktim olas, galja, tauki utt... tikai nojaushu, ka iznjemot daarzenjus nekas vairs tad vispaar nepaliek :D Pat ne maize :D
Atbilde uz jautâjumu - nç vairs nevçlos. Pamçìinâju, pabojâju savu veselîbu un sapratu, ka katrâ reìionâ jâlieto tâ pârtika, kas tur lietota paaudzçs. Kas ir labs karstajâ Indijâ nez vai derçs Latvijâ. Piemçram, eskimosiem ir vçsturiski izveidojusies pilnîgi cita vielmaiòa - viòiem jâpârtiek no zivîm, roòu gaïas untaukiem. Tas nu tâ, pârdomâm.
Senie latvieði jau arî gaïu neçda katru dienu...
Dying fetus
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 17:04
nevela nekads vedetarietis, gala ir un bus mana uztura, un daudz.
Re: Vai nevelaties klut par vegjetarieshiem?
16.02.2006 17:05
man personîgi nekas nav pret veìetârieðiem, manis pçc, kaut vai koka mizu vai mâlus var çst, ja gribâs. Bet ja tas tiek pasniegts bezmaz kâ vienîgais pareizais veids, nu tad reakcija ir apmçram tâda pati kâ pret kaukâdu reliìiju sludinâtâjiem - lasi - pilnîgi pretçja.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 17 pieskaita 4?
Ziņa: