Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem

Aizsāka ******* 

*******
Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:08
Mani visu mûþu nomoka problçma - bailes no garkâjainajiem zirnekïiem, kuri dzîvo gan manâ mâjâ, gan arî sastopami vasarâ brîvâ dabâ!! Tiklîdz ieraugu ðâdu zirnekli, mani pâròem paniskas bailes un pretîgums. Bail pat ir no visa, kas lîdzinâs ðiem zirnekïiem. Es nevar pieskarties zirnekïa tîklam un jebkurai lietai, pa kuru râpojis zirneklis!! Ja, piemçram, tualetç, ir zirneklis, es nevar pârvarçt bailes un tur ieiet!! Bailes ir pat tuvoties cilvçkam, kurð bijis saskarç ar ðâdu zirnekli!! Nesen nevarçju ieiet vannâ, jo tur bij iekritis zirneklis. Aukstas tirpas pâròem pat ieraugot garkâjainâ zirnekïa fotogrâfijas. Lîdzîgas bailes ir arî no târpiem, mitrençm un simtkâjîðiem!! Kâds izglîtots cilvçks varbût mâcçs izskaidot, kâpçc man ir ðâdas bailes??
Karîna**
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:11
Tu esi slima, Tava slimîba saucas - ARAHNOFOBIJA. Slimîba ir neârstçjama. Vienîgais, ko vari darît - dzîvot kopâ ar cilvçku (-iem), kuri vienmçr bûs gatavi novâkt no Tava ceïa jebkuras svara kategorijas zirnekli.
man arii ljoti nepatiik zirneklji, vienreiz vannaa bija iekritis loti liels zirneklis (tik lielu vispaar nebiju redzeejusi ieksh dziivoklja) un es tik loti sabijos, ka saaku raudaat. peec tam labu laicinju ar baileem gaaju vannasistabaa
man gan patiik zirneklji un es tos miilu :D
greziit ;)
*********
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:24
Nau man bailes ne no lielajiem zirnekïiem, ne mazajiem, tikai vienîgi no garkâjaunajiem!! Tiem, kas ir ar ïoti tievâm un nenormâli garâm kâjâm!!! Ja nejauði ðâdu zirnekli iztraucç, bieþi viòð sâk tîklâ tirinâties un es aiz bailçm burtiski sastingstu!! Bet tâ visi citi zirnekïi man patîk!! Es pat rokâ esmu turçjis plaukstas lieluma putnuzirnekli (tarantuls)
nu diivaini specifiski izmekleeta baile. :)
nu par laimi tev, tu jau katru dienu taadus zirnekljus neredzi taa kaa nestreso.
nu, man arii zirneklji vienmeer ir riebushies (maigi sakot). vasaraas ir pat taada stadija, ka pirms guleetieshanas ruupiigi ar lukturiiti izpeetu visus stuurus un pagultes :) tikai tad varu mieriigi iemigt :)
*********
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:29
Tu ko!! Tie zirnekïi manâ dzîvoklî dzîvo!!! Periodiski uzrodas visos istabas stûros, visâs telpâs!! Viòi ir visur!!! Kâ lai no viòiem tieku vaïâ???
Karîna**
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:31
*********

Kur tad Tu dzîvo? Nezinu tâdu vietu, kur katrâ stûrî bûtu ðitâds bieds :) Varbût, ka viòiem Tu patîc dikti? Varbût, ka Tu tâdu îpaðu smarþu izdali?

P.S. Un kâdas emocijas Tev izraisa lielie garkâjainie lidojoðie odi??? :)
**********
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 16:42
Par lielajiem garkâjainajiem odiem piemirsu piebilst - vis notiek gluþi kâ ar zirnekïiem, taèu par laimi es ar viòiem maz tiekos :)
meitenite
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 17:29
Bet es paniski baidos no visiem zirnekljiem, iznjemot garkaajainos. Gandriiz visu dziivi dziivoju laukos, un zirneklji biezhi ieraapoja maajaas pa durviim vai pa logu. Ja redzeeju zirnekli savaa istabaa uz sienas, tad nevareeju iet vairs savaa gultaa guleet. Un ljoti ilgi nevareju nomierinaties. Ziemaa, aukstaa laikaa, milziigi zirneklji naaca maajaas no pagraba, tie ir visbriesmigakie. Man liekas, ka bailju celonis var buut tas, ka vienreiz man iekoda videeja lieluma aara zirneklis. Kaut arii pirms tam tie man iipashi nepatika. No garkajainajiem nekad neesmu baidijusies, jo reiz bernudarzaa auklite tos bija njemusi rokaas un radija cik vinji smukinji un labinji. Garkajainos es arii varu panjemt rokaas.
Tagad probleema atrisinaata ar to, ka esmu parcelusies dziivot uz Riigu. Sheit taadu briesmonju nav.
pirmo reizi dzirdu, ka latvijaa dziivojoshie zirneklji var iekost.
un arii, ja var, neticu, ka saap.
**********
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 17:35
Dzîvoju Rîgâ, bet manâ dzîvoklî gan ir BRIESMOÒI!! Mçìinâju uzpûst kobru, bet nelîdz!! Man no viòiem tiktieðâm histçriskas bailes!! Jautâjums ir - kâ lai tos neradîjumus iznîcina, lai tie no jauna neparâdîtos manâ dzîvoklî??
meitenite
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 17:43
mmm, iekoda gan man plecaa, kad biju maza! Un koshanas briidii saapeejaa kaa duriens ar adatu! Atminjaa iespiedaas stipri!
Man ir taa slimiba.. Es pat nevaru mierigi izlasit visus komentus;( Bet var iztikt, tiesam vajag kadu keraju blakus un balderjanu pudeles..
sâp un kâ vçl. tâds mazs íipars, bet sajûta kâ ar karstu adatu! vienreiz uzrtâpijâs kaut kâ zireklîti aizvainot - ðis man rokâ iekðâ! kopð tâ laika es no visiem zirnekïiem pa gabalu turos un sîvi strîdos pretî katram, kurð saka, ka latvijas zirnekïi neko nedara.
**********
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
17.02.2006 19:50
Lielie krusta zirnekïi un citi lieli zirnekïi tieðâm var iekniebt diezgan sâpîgi - gluþi kâ lielie zaïie sienâþi un lielâs etiívaboles :) Bçrnîbâ bieþi ir gadîjies. Tomçr no ðâdiem zirnekïim man bailes nav :)
zirneklji dziivoklii nes laimi. vai tad nezini sho teicienu?
Mançjie auþ tîklus vienmçr vienâs un tajâs paðâs vietâs. Bet tâ îpaði viòus nepçtu. Es pieòemu, ka mçs apdzîvojam vienu dzîvokli:-)))
Pievienojos zirnekïu bailuïiem-man bail no visiem,izòemot ïoti maziòus!Arî man liekas ,ka viòi mani vajâ-kâpj gultâ(vasarâ)pat zem segas, es tâ vienreiz gandrîz pa sienu uzkâpu no bailçm...Un vçl-Latvijas zirnekïi koþ!!!!Man paziòam vienreiz zâbakâ bija tâds ielîdis un iekoda kâjâ, ïoti sâpçja un pat kâdu laiciòu bija apsârtums!
Man ar ir paniskas bailes no zirnekïiem, it seviðíi no tiem garkâjainajiem.. Jo viòi tik ÂTRI var skriet.. un visp, vnk bail.. ja nu aizskrien man aiz apkakles :))))) bet nu.. nesitu viòus nost, un ïauju dzîvot, jo esmu veìetâriete ;)
atcerçjos vçl vienu momentu - sçþu vannâ un viens sivçns ar spalvainâm kâjâm, pavedienâ iekâries, laiþas lejâ... nu, kâdus 20 cm no mana deguna. es tâda viegli relaksçta tajâ vannâ tur ðiverçjos un tad pamanu ZIRNEKLIS! ... apmçram 5 sekunþu laikâ es biju laukâ no ûdnes un no vannas izstabas ârâ.


tagad jau kaut kâ pieradu, man vannas istabâ kâdi 3 dzîvo, tualetç arî kâds pârîtis. viens guïamistabâ tîklus auþ. mûs tâda mierîga kopdzîve, ja viòi man akurât uz auguma nekâpj un zem segas nelien - es viòus ârâ nesvieþu. bet pret lielajiem ûdneszirnekïiem, un vispâr no jebkura lielâka eksoskeleta îpaðnieka vai aukstasiòu zvçra man ir zinâms respekts.
a man vienreiz dvielii bija zirneklis, nodushojos, un panjeemu dvieli, bija kautkaads melnuminjsh, ietinos tai dvielii, bet tad iedomaajos, ka jaapaskataas kas tas par melnuminju bija, un izraadiijaas taads videeja lieluma zirneklis. dvielis protams nolidoja pie zemes, ar ovaacijaam pavadiits :)
Baidiities tikai no garkaajainiem zirnekljiem un citiem nee, tieshaam ir kautkaada smiekliigi izmekleeta baile. Nesaprotu kaa taa var buut. Es nebaidos vieniigi no mazinjiem zirnekliishiem
Re: Bailes no garkâjainajiem zirnekïiem
19.02.2006 12:57
Lasiiju, ka bailes no zirnekliem ir parmantotas no muusu senchiem, jo kadreiz zirnekla kodums vareeja izraisiit naavi, arii sodien protams, bet ne muusu platuma graados! Personiigi man garkaajainie skiet daudz nekaitiigaaki, varu njemt rokaas un ljaut raapot pa aadu, bet tie videeji lielie ar resnaam spalavainaam kaajeleem kas vasaraas eenainaas pazobelees shuupaajas... no tiem turos pa gabalu.



Ziòojums rediìçts (19-02-2006 12:58)
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 7 pieskaita 1?
Ziņa: