Psihoterapeits un darba specifika

Aizsāka tetere 

tetere
Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 14:40
Pirms ilgâka laika psihiatrs man uzstâdîja diagnozi "maniakâlâ depresija". Vienu brîdi ðíita, ka ir labâk, kâ rezultâtâ pârtraucu ârstçðanos pie terapeita, taèu tagad jûtu, ka ir dimbâ. Tam visam nâk klât izteikta sociofobija un problçmas ar alkoholu. Alkohols tiek lietots reizçs, kad sanâk komunicçt ar sveðiem vai mazpazîstamiem cilvçkiem, taèu nu jau mana fobija ir aizgâjusi tik tâlu, ka ir bail pat no mâsas, labâkajiem draugiem un vecâkiem. Tâpat, saistîbâ ar depresiju, lietoju alkoholu reizçs, kad ir bçdîgi, kad dzîve ðíiet izmetama atkritumos, kad sanâk lielâks stress. Vidçji tas sanâk 1-2 reizes nedçïâ, taèu jûtu, ka ðâda veida mierinâjumu vçlos saòemt bieþâk un savaldîbas dçï, lai visâm kaitçm nedabûtu klât alkoholismu, atturos.

Tagad vçlos apmeklçt terapeitu, kas specializçjas depresijas ârstçðanâ, alkohola problçmâs. Zinu, ka viens ir Rudzîtis, tomçr ðíiet, ka 25 latus par reizi nevarçðu pavilkt, arî uz Jûrmalu izbraukât bûs grûti. Vai ir tepat Rîgâ kâds tieðâm lielisks speciâlists? Vienu brîdi domâju par Buðu, bet vai viòð òemas ar tâdâm lietâm? Un vai var iet tikai pie viòa, nevis pie abiem kopâ ar sievu?

Ïoti lûgðu palîdzçt, jo beidzot esmu tiktâl saòçmusies, lai atsâktu ârstçðanos, ðâdu dzîvi turpinât nevçlos un man ir nepiecieðama Jûsu atsaucîba :)
Arsts, psihoterapeits, psihiatrs un narkologs - J.Loginovs, 9437850
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 14:58
kitty - bet vai viòð ir labs speciâlists? Ðâdu informâciju varu sameklçt pati un atlasît psihoterapeitus - narkologus, tomçr mani interesç kâds, kas patieðâm palîdzçs tikt galâ ar manâm problçmâm :)
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 15:05
.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.08.2006 11:52 by Runcene.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 15:12
Runcene - Aelita Vagale ir spçcîga ðajâ jomâ? Psihodrâmas metode mani laikam mazâk interesç, man ir bûtiski, lai man palîdz tajâs problçmâs, kuras mani nomâkuðas :)
Ja nebutu dzivibu izglabis - neieteiktu. Soreiz es to pavisam nopietni. Ja velies - pazvani vinam, pajauta vai Kitty...nu vai ir gajusi pie vina utt..
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 15:50
.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.08.2006 11:47 by Runcene.
A, ja interese cenas - par stundu 15,bet ja uzreiz par 10 stundam samaksa - sanak,ka stunda 12 (120). Vai tas ir ta verts - man bija. Savadak te nerakstitu nemaz, bet mani sliekas jau sen butu saedusas
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 16:01
Runcene - paldies, es padomâðu, bet tieðâm liels paldies, nezinâju, kas ir psihodrâma un tagad jâapdomâ, kurð variants bûtu labâks.

kitty - kâdâ nozîmç izglâba dzîvîbu? Biji ïoti depresîva vai lietoji bîstami daudz alkohola? Man ir svarîgi, lai speciâlists orientçjas abâs minçtajâs problçmâs, lai palîdz man atraisîties un izskaust bailes no cilvçkiem un diezgan nopietnâs problçmas ar depresiju :)
Es pazîstu daudzus cilvçkus, kas vairs nesûdzâs par depresiju. Arî pats esmu apmierinâts ar dzîvi un priecâjos par to, kas ir nevis zûdos. Vienu es droði Tev varu pateikt, ja neatrisinâsi alkolhola problçmas, no depresijas vaïâ netiksi. Lai atrisinâtu alkohola lietoðanas problçmas nav vajadzîga nauda, vajadzîga vçlçðanâs un spçja pieòemt paqlîdzîbu, ko Tev var sniegt alkoholiíi, kas dzîvo skaidrâ un ïoti daudz ko ir mainijuði dzîvç. Vari ieskatîties www.aa.org.lv vai arî aiziet uz kâdu sapulci, iepazît sev lîdzîgus un uzzinât kâ viòi ir tikuði galâ ar depresiju. Ne jau visi alkoholiíi slimo ar depresiju, bet daudzi gan.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 16:25
Laimîgais - ðo organizâciju esmu apskatîjusi citâ sakarîbâ, un tâ mani pilnîbâ nesaista. Jâsaka arî, ka neuzskatu sevi par alkoholiíi tâpçc vien, ka no alkohola varu atteikties arî ilgâkâ laika periodâ. Problçma ir tajâ, ka bieþi nav mçra sajûtas un ka nereti domâju, ka, iedzerot kâdu dzçrienu, paliks vieglâk. Manâ situâcijâ problçmas ir psiholoìiskas un alkohola lietoðana ir tikai sekas, nevis sâkums ir alkohola lietoðana un sekas ir depresija. Ar depresiju slimoju jau 6 gadus, alkoholu aktîvâk lietoju pçdçjo gadu.
annija
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 17:57
Pie Loginova esmu gaajusi. Man nepaliidzeeja.
Iesaku Solvitu Vekteri, tel.9512945.
annija
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 18:03
Par Loginovu - vispaar man bija cita veida atkariiba, taapeec varbuut tev paliidzees.
Anþelika
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 18:06
Esmu dzirdeejusi, ka risinot taaada veida probleemas ir efektiivi apmekleet gan narkologu, gan psihoterapeitu.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 18:09
Anþelika - nu, pirmkârt, to var apvienot, jo ir diezgan daudz terapeitu, kuri darbojas arî kâ narkologi. Otrkârt, jau Laimîgajam rakstîju, ka manas problçmas nav tik nopietnas, lai sevi pieskaitîtu alkoholiíiem. Bet varbût es kïûdos un narkologus apmeklç ne tikai ar atkarîbâm sirgstoðie?
Atkartoju velreiz - vins ir gan narkologs gan psihoterapeits gan arsts psihiatrs! Ne, es pie vina negaju ka pie narkologa, bet kas saistiba ar depresiju (nevelos tagad konkretizet:-( Bet zinu 2, kas gaja ka pie narkologa. Un vairakus kas - saistiba ar depresijam, cita veida atkaribam utml. Redzi - annijai nepalidzeja, man gan. Izglaba vistiesakaja nozime, jo saveda manu galvu kartiba. Un ari kermeni (iesakot labakos arstus, specialistus, kas ko citu man "saremonteja" :-)
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 21:45
.



Edited 1 time(s). Last edit at 29.08.2006 11:47 by Runcene.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
22.02.2006 23:01
Droðvien tâ arî bûs jâdara. Ïoti baidos kïût par alkoholiíi, visas citas atkarîbas ðíiet vien tâds nieks pret ðo konkrçto :(
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 13:03
kitty - man vçl pçdçjais jautâjums - cik ilgâ laika posmâ Loginovs palîdzçja?
es ari Bushus iesaku. Man arii ir maniakala depresija, bija nelielas alkohola probleemas, vispaar gribejas pashnavibu izdarit pirms vairakiem gadiem (par laimi taalak par gribeshanu netiku:), pastradaaju ar Bushu un nu es un mana depresija labi sadzivojat, zinu, ko dariit, kad shii izdomajusi mani apciemot, apciemo retaak un viss norit vieglaak...
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 14:35
Paldies, ine! Es pagaidâm nezinu, ko izvçlçties, bet Buðs ir tas, par kuru man ir nojauta, ka palîdzçs. Par pârçjiem ðî nojauta klibo, tâpçc vâcu informâciju - ja nu tâ bûs ïoti pârliecinoða, droðvien ticçðu faktiem, nevis nojautai.

Man gan ir svarîgi, lai mani izârstç, nevis apârstç. Pirms pusgada jau apârstçja, bet ðis labâ miera periods bija ïoti îss. Negribu ar depresiju sadzîvot, esmu 6 gadus to darîjusi un tagad vçlos dzîvot viena pati :))
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 15:35
.

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence



Edited 1 time(s). Last edit at 29.08.2006 11:48 by Runcene.
tetere - kada man jega tev rakstit cik ilga laika posma, ja tiesi man vins arsteja citu problemu? :-) Ja, augstak rakstiju, ka zinu 2, kas pie vina gaja ka pie narkologa, konkreti par vinu arstesanas ilgumu nevaru teikt. Zel, ka tu neskaties raidijumu "Seit un tagad' pa LTV1, kadu nedelu ari vins tur bija.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:25
Runcene - no iepriekðçjâs psihoterapeites aizgâju pçc gada apmeklçjumiem. Nepatika man viòas attieksme. Brîþiem nedzirdçja, ko es saku, daþreiz, kad vizîtes bija vakaros, mçdza iemigt. Vçl tiku kritizçta par saviem aizspriedumiem seksuâlajâ jomâ, jo teicu, ka man nav pieòemams grupveida sekss. Tâpçc brîdî, kad sajutos kaut cik normâli, pârtraucu. Tomçr tagad gribu atsâkt ðo procesu, vienîgi pie kâda, kas spçs labâk palîdzçt. Un par apciemoðanu... Nedomâju, ka tagad man bûs visu mûþu jâslimo. Es uzskatu, ka varu un gribu pielikt tam punktu, gribu iziet no mâjâm bieþâk kâ reizi nedçïâ (jo tagad visu laiku dzîvoju mâjâs), gribu iemigt plkst. 22, nevis plkst. 6, gribu just prieku ne tikai reizi mçnesî, gribu sevi pilnvçrtîgi ziedot mâcîbâm, darbam, attiecîbâm. Un nevajag mani pârliecinât, ka mûþa garumâ manas izjûtas atgriezîsies, jo tad man nav jçgas iet ârstçties. Ja arî tâ ir, nestâsti man to! Tagad es par to nevçlos zinât, un viss.

kitty - es laikam mçìinâðu iet pie Buða. Vçl pameklçðu internetâ ko par Loginovu, bet pagaidâm intuitîvi ðíiet, ka Buðs bûs labâks.
DR.SLAKTERS
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:31
IZLEC LABÂK PA LOGU, VIENALGA CILVÇKA NO TEVIS NAV UN NEBÛS!
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:34
Dr. Slakters - dodies vien tâlâk, ðî nav tava tçma.
neceri, ka uzlabojumi bûs tûlîtçji-tas ir ïoti, ïoti garð un kalnains ceïð, bet sprieþot pçc tava rakstîtâ, tu tam esi gatava un motivçta. lai izdodas!
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:41
ine - paldies!
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:45
to tetera
Kaut kâda "kreisâ" ps.t. Tev bijusi;(((
Ps. t. nedrîkst kritizçt un padomus dot.
tetere
Re: Psihoterapeits un darba specifika
23.02.2006 16:52
Alstere - man bija tieði tâds pats viedoklis, tâpçc arî aizgâju prom. Viòa man ïoti palîdzçja, tomçr brîþiem tie teksti bija pârâk demagoìiski...
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 15 pieskaita 1?
Ziņa: