sieviete, kas mîl par daudz

Aizsāka Lizete 

bitîte
Re: sieviete, kas mîl par daudz
24.02.2006 23:20
Jo tâpat tam cilvim paðam lçmumi jâpieòem.
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 14:02
Hmm? Man kaa reiz taada sieviete vajadziiga citaadi visas kaut kaa par maz miil.
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 14:05
Nu nevajag tev tâdu ku!, viòa jau tikai pieíersies kâ tâda çrce un tu netiksi vaïâ:)
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 14:10
mellene

Man tas netraucee jo nav vajadziiba tikt valja :)
toxic
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 14:31
Problçma, ku!, ir tâ, ka autore ne dienu ar Tevi nenodzîvos, ja Tu viòai neliksi justies draòíîgi - nepazemosi utml.,... Jo viòa atbilstoði savâm vajadzîbâm, un tâs ir - apstiprinâjums tam, ka viòa ir nekam nederîga (nemîlama), meklçs to, kurð viòai to mâcçs sniegt!
mos
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 20:25
toxic, tu nedaudz kïûdies.. jâ, tâdi gadîjumi ir, bet retâk nekâ 'parasta' emocionâla atkarîba. tâds ''vidçjais''atkarîgais dzîvo un priecâjas, ja no partnera nenâk pazemojumi. tikai tajos gadîjumos, kad ir ðie pazemojumi, atkarîgais nespçj to pârtraukt un cieð tâlâk. emocionâlâ atkarîba var pastâvçt kâ normâlâs, tâ destruktîvâs attiecîbâs
Lizete
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 20:41
nju es jau nesaku (maigi sakot), ka man baigi patîk pazemojumi un òirgâðanâs......vienkârði citas sen jau tâdu vîrieti bûtu pasûtîjuðas, bet es to nespçju, lai arî cik viòð man darîtu pâri.....arî jaunas attiecîbas es nespçju normâli veidot, nepabeidzot iepriekðçjâs, kas laikam ir tikai loìiski...,
toxic
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 21:11
Viss jau kârtîbâ, kamçr Tu pati zini, KAPçC citas jau sen bûtu pasûtîjuðas, bet Tu nç, lai arî pati ïoti ciet! Padalies savâs atziòâs, Lizet!

Mos, Tevi nesapratu! Skaidra lieta, ka emoc. atkarîba var pastâvçt kâ normâlâs, tâ destruktîvâs attiecîbâs. Jebkuras attiecîbas ir kaut kâdâ ziòâ atkarîba (brîvîbas ierobeþoðana) un to mçs neapprieþam kâ nenormâlu. Nenormâlîba (kaut gan ðis termins arî ir pârdomâjams) ir tajâ, ja cilvçku piesaista tâds, kurð viòu pazemo un òirgâjas par viòu. Manuprât, tas tâpçc, ka Lizete cenðas izkalpoties mîlestîbu, bût laba, noderîga, jo viòa nesaprot, ka mîl tâpat vien.. mîlestîba nav jânopelna. "Anormâls" ir arî puisis, kurð tâdçjâdi uzskrullç savu paðapziòu...
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 22:33
Lizete:

Ieiesi jaunaas attieciibaas dziedaadama, kad ar shito tiksi galaa. Atguusi pashveertiibu un sapratiisi, ka pati tachu visu vari izveeleeties un izlemt. Peec kaada laika pati briiniisies, kaa vareeji ljauties paaridariijumiem. Tas ir izaugsmes process, kas notiek nemanaami, bet veixmiigi, tavaa gadiijumaa jo iipashi, jo izklausies ljoti apnjeemiiga un pati jau faktiski visu saproti.
mos
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 22:39
toxic rakstîja:

autore ne dienu ar Tevi nenodzîvos, ja
Tu viòai neliksi justies draòíîgi -
, meklçs to, kurð
> viòai to mâcçs sniegt!

par ðo runâju- nav tâ. nepatîk atkarîgajiem pazemojumi (pat, ja tikai apzinâti nepatîk) un nesaista viòus emocionâlie 'varmâkas'.
Un vipsâr tas nav atkarîgs no attiecîbu veida,-nenormâlâ' atkarîba pastâv arî normâlâs attiecîbâs, kurâs nav pazemojumu
Lizete
Re: sieviete, kas mîl par daudz
25.02.2006 23:15
paldies Runcene..un tâ jau arî ir - visu apzinos un saprotu, tikai dîvainâ kârtâ netieku ar to galâ :)
varbût aizbraukt uz kâdu laiku uz ârzemçm?! - kaut gan citreiz attâlums vçl vairâk tuvina..citreiz arî ðíir pavisam..
kâdas jums domas!?

un "mos" atkal taisniba - es labi apzinos, ka viòu neizvçlçjos tâpçc, ka viòð man varçtu darît nâkotnç pâri....jo ari es viòam esmu daudz pâri nodarîjusi..bet ne par to ir tçma - es tikai gribu nebût tik atkarîga no viòa...gribu sev iedzît to, ka mçs nevaram bût kopâ..taèu mazais velniòð man visu laiku saka pretçjo un dod vel naivas cerîbas :-(
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 01:28
Nupat noskatîjos jauku filmu pa TV 3. Tur bija par daþâdâm attiecîbâm, kâ katrs tâs risina un arî par kâdu sievieti, kas vienmçr uzskatîjusi, ka laulîbu nevar ðíirt un filmas beigâs jûtas kâ atdzimusi, ka izðíîrusies par ðâdu soli. Filmas izskaòâ kâds jauns vîrietis, kam arî bija izveidojuðâs ne îsti saprotamas attiecîbas, saka, ka tas ir tik sareþìîti- sekss un mîlestîba. Taèu mçs katrs meklçjam laimîgas attiecîbas un ja kâds zinâtu, kâ tâdas iegût- visi bûtu laimîgi. Taèu varbût tas ir tas jaukâkais- meklçt tâs:)
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 13:11
Lizete:

Par to galaa netikshanu -- nu taas ir apzinjas un zemapzinjas attieciibu lietas, kas kavee sho procesu. Taapeec jau cilveeki izveelas psihoterapeitu, lai piekljuutu zemapzinjai, bet apzinjas vai praata liimenja izpratne ir ljoti svariigs solis, un to tu jau esi speerusi, jo ir cilveeki, kas dziivo atkariibas attieciibaas, tiek nejauki pazemoti, bet saka -- man ir taa neko, kaut gan veseliibaa sen sabrukusi. To sauc par noliegumu, kas ir biistams staavoklis.

Visa fishka, kaapeec tu netiec galaa ar to, ko saproti, seezh zemapzinjaa, tur visas taas iespeejamaas lietas, par ko mos raxtiija.

Par celjoshanu -- katram cilvim ir savas lietas, kas vinjam paliidz sakaartot domas. Kaadam varbuut celjoshana, kaads staigaa pa mezhu, gar juuru. Kaads snovo, kaads veel ko citu. Dziives luuzuma briizhos ir labi nedaudz atiet nost no situaacijas un padomaat, jo daudzas atbildes kaut kaadaa meraa ir cilveekaa pashaa. Shitas atkal mazliet no sevis palutinaashanas un miileeshanas teemas.

Tikai laikam nebuutu labi, ja doshanaas kur projaam buutu beegshana no ieshanas uz lietas atrisinaajumu, jo taa situaacija tevi taapat kaut kur panaaks, tikai citaa iepakojumaa.
Lizete
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 13:47
nju tâ jau arî ir - gribas reâli aizbçgt prom..gribas prom no visiem, tai skaitâ no ðitâ datora, no kura man arî ir atkarîba :))
un par to psihoterapeitu es jau sâku pârdomât....tagad it kâ esmu atkal nomierinâjusies....zinu jau, ka tas ârsts man par ïaunu nenâktu, tomçr es zinu, ka arî pati esmu stipra un man ir vajadzîgs tikai LAIKS............
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 14:19
Runcene, visâ visumâ jau viss ir pareizi, ko raksti. Tomçr ir arî tâda lieta kâ realitâte. Un tâ ir tâda, ka visiem mums ir vajadzîgas attiecîbas, saraujot vienas tiks meklçtas citas. Un cilvçki mums apkârt ir tâdi kâ tie ir. Arî mçs paði esam tâdi, kâ esam un mirklî mainîties nevaram. Es esmu tâ domâjusi, kas ir tas, kas ïautu jebkurâs attiecîbâs bût neatkarîgam, ïaut tâm aiziet, kad tâs ir sevi jau izsmçluðas? Man ienâca prâtâ Dþilinzdþera izrâde Penelope un Diks. Un tur ir tâda aina, kad Penelope, kas uzzinâjusi par vîra sânsoïiem, jautâ savam tçvam, kapçc tâ notiek? Un viòð dod visâdas panâcîbas, jo izrâdâs, ka Penelope nedodot brîvu telpu savam vîram, visu laiku esot kopâ, tâpçc, lai atkal viòu piesaistîtu sev, viòai vajag mazliet izlikties utt. Renelpope tad jautâ, bet kâpçc nevar vienkârði mîlçt? Arî Diks izrâdes beigâs saka tos paðus vârdus: mçs taèu tâ mîlçjâm viens otru!



Ziòojums rediìçts (26-02-2006 14:19)
Lizete
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 14:35
paldies mellene par labu atgâdinâjumu :) tas laikam ir lîdzîgi, kâ bija ar to putniòu ..palaid putniòu - ja tas atgriezîsies, tas bûs Tavs, ja neatgriezîsies - tas nekad nav bijis Tavs.....
tâ izrâde vçl iet?! - es ar labprât noskatîtos :)
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 14:36
Es biju nesen, vajadzçtu bût.
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 15:20
Huh, Mellene....

es jau ar dziivoju realitaatee, un arii gribu realitaatee palikt. Nezinu, vai tevi pareizi sapratu, bet man shkjiet, ka, paaraak daudz lietojot vaardu "miilestiiba", var aiziet noliegumaa par realitaati un saakt sevi ar sho vaardu maaniit, neieveerojot aciimredzamaas probleemas.

Bet liidzsvaram man ir viens piemeers:

Kaada sieviete dziivoja diezgan smagaas lauliibas attieciibaas. Vinjai bija savas saapes, ar kuraam vinja savukaart saapinaaja viiru, bet vinsh dazhaas jomaas ciiniijaas ar zinaamaam pagaatnes lietaam, kuru slaapeeshanai lietoja alkoholu, arvien biezhaak. Vinji abi bija labi izgliitoti ljaudis, un saprata, ka attieciibas tuvojas neizbeegamaam kraham, ja nekas nemainiisies, bet, kaa zinaams, cilveeks tieshaam vienaa mirklii nevar izmainiities.

Par to skarbi liecinaaja arii statistika -- taadaas attieciibaas vairs nav gandriiz nekaadu ceriibu. Tomeer shis paaris ljoti miileeja viens otru. Nu taa, miileeja, un viss.

Tad kaadu dienu shii sieviete gaaja cauri kaadam daudzstaavu maaju pagalmam. Zaalaaju vietaa bija nobradaata, atkritumiem piemeetaata zeme. Bija rudens, krita lapas. Un tad vinja ieraudziija, ka uz netiiraas, kailaas zemes, kuru sedza tikai dazhas lapas, gulj divi kakji, kopaa saspiedushies, vareetu saciit, viens otra apskaavienos, dziljaa miegaa, gandriiz uz cilveeku iemiitaas tacinjas, ignoreedami visu apkaart esosho pasauli, pie tam -- ne parastie, izdeedeejushie klejojoshie kakji, bet tiiri, puukaini garspalvainji, kurus taa vien gribeejaas panjemt kleepii un samiiljot. Pilniigi neiedomaajams skats attieciigajaa videe. Cauri kokiem spiideeja skopa rudens saule, un taas stars apspiideeja shos kakjus. Tas bija ljoti aizkustinoshs skats, kas vinjai bija kaa atklaasme no citas pasaules un naaca iistajaa laikaa.

Shii sieviete iedomaajaas -- nu, bet varbuut mees vareetu meegjinaat izaicinaat statistiku?

Cik, man zinaams, shis paaris to turpina dariit, ljoti apzinaati un meerkjtieciigi... Kaads var iebilst, ka taa nav gudri, bet taa ir vinju pashu lieta....

Te ir tikai viena nianse -- to ljoti grib vinji abi...



Ziòojums rediìçts (26-02-2006 15:25)

_________________________________________________________________________


Neurotic is a man who builds a castle in the air. A psychotic is the man who lives in it. A psychiatrist is the man who collects the rent. ~ Jerome Lawrence
.........
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 16:30
ðis bija burvîgi..iedvesmojoði..
paldies, runcene!!
toxic
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 16:47
Vispâr es tematu nosauktu - sieviete, kas sevi mîl par maz. Jo vispâr mîlçt par daudz... ko tas nozîmç?
mellene_
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 17:33
Runcene, droði vien katram nâk prâtâ savas asociâcijas. Es iedomâjos to, ko laulâjot saka baznîcâ: lîdz nâve mûs ðíirs. Kaíi, kas dzîvojuði labâkos apstâkïos ir arî kopâ, kad neiet tik labi:)
Bet par attiecîbâm un statistiku- nu kurð par to iedomâjâs, domâjot par savâm attiecîbâm? Jebkurâs attiecîbâs ir tâ, ka iet labâk un iet sliktâk. Un kad ir pârvarçti sliktâki laiki, ir prieks, ka attiecîbas ir saglabâtas. Tas ir tâpat kâ dzîvç, kas iet gan uz augðu, gan uz leju- arî tas ir jâòem vçrâ attiecîbâs.

toxic, es tev piekrîtu- sieviete mîl sevi par maz. Man ðíiet, ka sevis un citu mîlçðana ir tâda kâ cirka mâkslinieka balansçðana uz virves. Pievçrðot uzmanîbu tikai savâm vajadzîbâm (vai mîlot sevi par daudz?), var zaudçt attiecîbas ar citiem, bet pârsvarâ pievçrðoties citu vajadzîbâm, var nonâkt diskomfortâ (mîlot sevi par maz).
Re: sieviete, kas mîl par daudz
26.02.2006 17:34
Ir taada graamata "Women Who Love Too Much" by Robin Norwood. Ljoti populaars darbs. Par atkariibu no attieciibaam jeb liidzatkariibu. Ne jau par miilestiibu. Laikam shaadi termins (ja to par terminu var saukt) ir ieviesies.
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 3 pieskaita 6?
Ziņa: