pie gultas piesieta slimnieka kopsana

Aizsāka SK 

luudzu Juusu padomu sekojoshaa situaacijaa - sievietei (mazliet paari 40) konstateets kaads no sklerozes veidiem, un praktiski vinja paslik nav speejiiga pati par sevi paruupeeties(t.i. vinas muskuli atmirst) - ne uz tualeti aiziet, ne uz otriem saaniem gultaa apgri4ezties utt. ir sanjeemusi invaliditaati. lieta taada, ka paslaik vieniigie cilveeki, kuri par vinju ruupeejas, t,i, kopj, ir vinjas 13 gadus vecaa meita un 19 gadiigs deels, kurs lielaako dalu dienas straadaa. vieniigais logiskis risinaajums sajaa situaacijaa buutu panemt kopeeju, tachju, cik zinu, tas maksaa diezgan daargi. vai varbuut tomeer ir k-kaadas valsts sociaalaas iem tiek nodrosinaata iipasa (bezmaksas vai leetaaka) apkope? uz pansionaatu etisku apsveerumu del slimnieci netiek plaanots vest.
varbuut kaadam ir lidziiga situaacija un ir pieredze, kaa riikoties saadaa situaacijaa?
sorry, bija domaats valsts sociaalaas garantijas
varbut var griezties kâdâ soci‘alâs palîdzîbas dienestâ pçc padoma (ja vienâ atðuj, jaiet pie nâkoðâ).
Re: pie gultas piesieta slimnieka kopsana
26.02.2006 17:21
Multiplaa skleroze?

Vai pie vieteejaa sociaalaa darbinieka ir buuts?

Tad veel -- par to pansionaatu, nu ko, ja pansionaats ir sliktaa staavoklii, var runaat par eetiku, bet var pamekleet, paintereseeties par iespeejaam tikt kaadaa civilizeetaakaa videe.

Jo nez vai 13 gadus vecs beerns, kam tas viss jaavelk, ir tas eetiskaakais risinaajums. Vinja to nevar nedz fiziski, nedz psihologjiski. Kaadu laiku -- varbuut.

Es ieteiktu aiziet pie soc. darbinieka un parunaat, ja nesanaak, virs vinjiem arii ir ljaudis, kam ir kaada teikshana, jo zinu gadiijumus, kad ir izdevies sameeraa korekti un civilizeeti atrisinaat shaadu situaaciju, vienkaarshi ejot un runaajot, tikai nez vai beerni to varees un pratiis.

Bija rados gadiijums ar shizofreenijas slimnieci, kas nedzeera zaales, muka no maajaam un gaaza, burtiski runaajot, visaadus podus. Gjimene stresaa, neguleejushi. Bija rinda, bet izdevaas iekaartot pansionaataa tuvu pie dabas, skaistaa vietaa, jo sieviete veel sameeraa jauna.

Bet nu kopumaa njemot, smaga taa situaacija. Iesaku pameegjinaat tomeer, jo jaadomaa arii par beernu.
Re: pie gultas piesieta slimnieka kopsana
26.02.2006 19:37
Ja ta ir multipla skleroze var meginat so situaciju risinat ar multiplas sklerozes asociacijas palidzibu paskataties majas lapa www.lmsa.lv,pati asociacija un tas centrs atrodas vecmilgravi, mazliet savadaka situacija dabujam kopeju - atsaucigi cilveki.Lai veicas:))))
ir vçl arî medicîniskâs aprûpes birojs, ja nemaldos tâ viòu sauca, Ûnijas ielâ. var arî mçìinât caur viòiem rûpçties par ðâdu pacientu. noteikti jâdodas uz soc daïu un jâkârto tâs lietas. 13 gadîgam bçrnam tas tieðâm ir par grûtu, gan fisziski gan arî morâli.
Vçl jau tur ir arî 19 gadîgais dçls...
Re: pie gultas piesieta slimnieka kopsana
26.02.2006 22:31
,,, bernam psihologiski ir smagi, otkart ja reiz vins vienigais pelnitajs, tad ja vins paliks majas pie mates, kas naudu pelnis???
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 19 pieskaita 5?
Ziņa: