PREFEMIN preperats - Palidziet!

Aizsāka Laila 

Laila
PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 09:44
3 menesus dzeru sis zales, kas skaitaas homoeopatisks medikaments pirmsmenstruala sindroma mazinasanai...Noperkamas bez receptes, bet tas man ieteica dermatologe pumpu mazinasanai (hormonu limena stabilizesanai)...
Tad nu man jautajums - vai tas varetu ietekmet garastavokli? Jau paris menesus esmu dzilaa depresijaa un pilniga nesapratnee, kas ar mani notiek...Tik nesen iedomajos, ka tas varbut no tam zalem. Izjutas lidzigas, kadas man bija no vienam OK tabletem...Pilmigs apjukums un neizpratne, pati nepazistu sevi, esmu izmainijusies pa 180% - no pasapzinigas skaistas sievietes un tramigu, bailigu, 3 reizes diena raudosu (bez iemesla) un sev nepatîkoðu neirotiíi... Ja zinatu, ka zales nav pie vainas, mekletu psihoterapeita palidzibu, jo talak ta vairs nevar turpinaties...
Sabine
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 10:24
Vispar homeopatijai nemedz but balkusparadibas. Tomer - ta ka ari pati nu jau nedaudz ilgak ka menesi lietoju homeopatiskas zales - esmu nedaudz papetijusi so jautajumu interneta. Un konkreti - ja homeopatija ir piemekleta pareizi, sakotneji ta medz izraisit slimibas paasinajumu (it ipasi tas attiecas uz hroniskam slimibam), bet pec tam parasti seko uzlabojums. Un vel - homeopatija izraisa organisma pasdziedesanas procesu, kas ilgaliciju slimibu gadijuma izpauzas ta, ka organisms it ka iziet cauri visam slimibas fazem, sakot ar pasiem pedejiem simptomiem lidz pat slimibas saknei, kas var but bijusi daudzu gadus atpakal un kuru Tu pat varbut nemaz neuzskati par savas sobrid arstejamas slimibas aizmetni. Man skiet, ka ari es sava gadijuma kaut ko tadu noveroju.
vaimana
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 17:14
Pirmkârt, homeopâtija nevar stabilizçt hormonu lîdzsvaru! To var panâkt tikai ar hormonâliem preparâtiem. (Tu varbût kaut ko jauc.) Un diez vai homeopâtija izraisîs blakusparâdîbas, turklât - tik nopietnas. Vai esi pârliecinâta, ka tas ir homeopâtisks preparâts? Cik zinu, tad nav. Paskaties lietoðanas instrukcijâ vai arî pajautâ farmaceitam aptiekâ.
Arste teica, ka tas ir homeopatisks preperats, bet pirku vinu parasta (VC4 aptiekaa). Lietosanas intsrukciju nevaru vairs atrast,bet skaidri atceros, ka taja bija rakstits, ka stabilize hormonu limeni un indikacija ir PMS - pirmsmenstrualais sindroms.... Un zales jadzer ka minimums 3 menesus, bet velams 5us.... 3 nu ir pagajusi.
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 18:23
Parastais vitekss (Vitex agnus-castus) ir verbçnu dzimtas (Verbenaceae) vasarzaïð krûms vai koks, kas sasniedz 2 – 10 m augstumu.

Auga stumbrs ir pelçks, pûkains, klâts ar matiòiem, zari èetrðíautòaini. Lapas pretçjas, staraini saliktas, sçdoðas vai ar îsu kâtu. Ziedi sîki, sakopoti mieturos un veido vârpai lîdzîgu skaru zaru galos. Vainags nekârtns, neizteikti divlûpains, bâli violets. Ziedi smarþîgi. Zied jûlijâ, augustâ. Auglis ir apmçram 4 mm garð, tumðsarkani violets kaulenis un nav çdams.
Savvaïâ vitekss sastopams no Vidusjûras lîdz pat Indijai, aug arî Krimâ un Kaukâzâ mitros strautu, upju, jûras krastos. Ðo augu plaði izmanto apstâdîjumos par dekoratîvu krûmu.
Medicînâ lietots jau no senatnes. Mûsu dienâs izmanto galvenokârt augïus, retâk lapas. Augïus ievâc, kad tie ir nogatavojuðies, bet lapas – veìetâcijas laikâ. Pçc ievâkðanas tos þâvç parastos apstâkïos ar labu ventilâciju.

Íîmiskais sastâvs
Augïos atrasti ðâdi biogçniski savienojumi:
l alkaloîds viticîns;
l diterpçni: rotundifurâns (labdâna tips), viteksilaktons un 6b,7b-diacetoksi-1,3-hidroksi-labda-8,14-diçns. Ðie savienojumi atrasti liofilizçtâ augïu ekstraktâ;
l flavonoîdi: flavanols (kempferols, kvercetagetîns un to atvasinâjumi), lielâkâ daudzumâ kasticîns un citi flavonoîdi, to vidû penduletîns, D hrizospendols;
l çteriskâ eïïa – gatavos augïos tâs daudzums ir 0,8 – 1,2%, bet galvenâs sastâvdaïas – cineols (apmçram 0,5%), pinçns, limonçns, nedaudz bornilacetâta, kampara, p-cimola, sabinçna, b kariofilçna, kariofilçna oksîda, farnezçna;
l rûgtviela kastîns;
l iridoîdi: 0,3% aukubîna (galvenokârt lapâs), 0,6% p-hidroksibenzola atvasinâjuma agnuzîda, 0,07% nenoskaidrotu glikozîdu;
l citas vielas: taukskâbes – stearînskâbe un palmitînskâbe, C1+C7 savienojumi, galvenokârt onantonskâbe.

Lietojamâs devas un preparâti
Veselus viteksa augïus lieto pa 0,5–1,0 g trîs reizes dienâ, bet sasmalcinâtus augïus – pa 30–40 mg. Tinktûru gatavo attiecîbâ 1:5 (g/ml) ar 50–70% etilspirtu, lieto pa 0,15–0,20 ml.

Farmakoloìiskâ darbîba
Kopð 20. gadsimta 50. gadiem viteksa iedarbîba pçtîta gan in vitro, gan ar dzîvniekiem. Vitekss nesatur estrogçniskas vielas, taèu mazina hipofîzes priekðdaivas folikulus stimulçjoðâ hormona atsvabinâðanu, kamçr luteinizçjoðâ hormona un prolaktîna atbrîvoðana palielinâs. Darbîbas mehânismu skaidro pçc dopamîna antagonistu tipa.

Tradicionâlâ lietoðana
Viteksa preparâtus lieto, lai risinâtu menstruâlus traucçjumus, kas saistîti ar dzeltenâ íermeòa (corpus luteum) mazspçju, to vidû premenstruâlu simptomu un spastiskas dismenorejas (apgrûtinâtu sâpîgu menstruâciju) atviegloðanai, kâ arî daþu menopauzâlu stâvokïu un laktâcijas nepietiekamîbas gadîjumâ.
Vâcijas E komisija apstiprinâjusi viteksa lietoðanu iekðíîgi menstruâlâ cikla neregularitâtes, premenstruâlo sûdzîbu un mastodînijas (sâpes krûtîs un to apvidû) gadîjumâ.

Blaknes un toksiskums
Viteksa preparâtus parasti panes labi, lai gan daþkârt var bût alerìiskas reakcijas. Ðâdos gadîjumos lietoðana jâpârtrauc. Ir arî ziòojumi par galvassâpçm, pastiprinâtu menstruâlo asiòoðanu.

Kontrindikâcijas un brîdinâjumi
Viteksam piemît spilgta dopamînerìiska darbîba, tâdçï to nedrîkst lietot ar dopamîna receptoru antagonistiem un agonistiem.

Lietoðana grûtniecîbas un zîdîðanas laikâ
No viteksa preparâtu lietoðanas jâvairâs grûtniecîbas un zîdîðanas laikâ. Vitekss veicina piena sekrçciju, ârçji pârveidojot mâtes piena sastâvu. No viteksa preparâtu lietoðanas tomçr bûtu jâvairâs lîdz turpmâkam ziòojumam par tâ izmantojamîbu.

Farmaceitiskie komentâri
Íîmiskie un farmakoloìiskie pçtîjumi par viteksu ir labi dokumentçti. Ir klîniski pierâdîjumi, ka, lietojot viteksu, prolaktîna koncentrâcija pakâpeniski mazinâs, tâdçï tam ir dziedinoðs efekts mastodînijas un premenstruâlâ sindroma (PMS) simptomu gadîjumâ.

Viteksa lietoðanas vçsture
Tautas medicînâ viteksa augïus lieto menstruâlâ cikla normalizçðanai un pret neauglîbu, ko izraisîjusi dzeltenâ íermeòa mazspçja, pret baltajiem ziediem, 10 – 11 dienu menstruâciju gadîjumâ, kad ir velkoðas vçdersâpes, mçneðreiþu nomâkums, metrorâìija (katra nemenstruâla dzemdes asiòoðana), citi dzimumdzîves traucçjumi. Kopð 1836. gada ir raksti par ðâ auga izmantoðanu gan vîrieðiem, gan sievietçm dzimumdzîves traucçjumu ârstçðanai, dzîvîbas spçka izsîkuma, vispârçja nespçka, lielu skumju, paðnâvîbas ideju, daþâdu erotisku traucçjumu gadîjumâ. Viteksu uzskatîja par nevainîbas, ðíîstîbas simbolu un lîdzekli garîgu traucçjumu, impotences, nervozitâtes, hipohondrijas un melanholijas ârstçðanai. To lietoja arî pret depresiju, rezignâciju, sçklas noplûðanu, impotenci ar seksuâlu neirastçniju (kad nelieli kairinâjumi izraisa neparasti spçcîgu nervu centru uzbudinâjumu), arî masturbâciju, gonoreju, vâjinâtu piena sekrçciju, galvassâpçm lasot un dedzinoðu sajûtu acîs.
Viteksu lietojuði jau Senajâ Çìiptç un Grieíijâ, tas aprakstîts Homçra eposâ Iliâda. Ðo augu uzskatîja par ðíîstîbas simbolu, kas spçj novçrst slimîbas un ïaunumu. Tradicionâli to lika koðïât mûkiem, lai nomâktu nevçlamo dzimumdziòu. Lapas un augïus senatnç izmantoja sautçjoðâs kompresçs, ko lika uz sâpîgâm vietâm. Iekðíîgi augïus lietoja pret cçrmçm, bet dienvidu tautas sçklas lietoja aknu, liesas, hronisku ginekoloìisku slimîbu gadîjumâ.

Viteksa preparâti
Viteksa preparâti ir iecienîti menstruâlâ cikla traucçjumu un/vai neauglîbas ârstçðanâ, ko izraisa dzeltenâ íermeòa mazspçja. Premenstruâlam sindromam ir ðâdi simptomi: mastodînija, psihiska labilitâte, aizcietçjums, tûska, galvassâpes, pinnes, migrçna, fibrocistiska mastopâtija. Ðâ gada sâkumâ zâïu tirgû parâdîjâs jauns Vitex agnus–castus preparâts Prefemin, kas ir vienîgais reìistrçtais bezrecepðu medikaments PMS novçrðanai un ârstçðanai. Atðíirâ no citiem Vitex agnus–castus preparâtiem, piemçram, Mastodynon un Agnucaston (Bionorica), 1 Prefemin tablete satur 40 mg viteksa augïa sausâ ekstrakta, kas atbilst 20 mg dabîgâ viteksa augïu (Agnucaston – tikai 4 mg). Prefemin lieto tikai pa 1 tabletei dienâ, kas ir çrtâk nekâ citu preparâtu gadîjumâ. Preparâts jâlieto trîs mçneðus, jo ðai laikâ tâ efektivitâte pieaug. Agnucaston lieto pa 30 pilieniem divas reizes dienâ ar ûdeni no rîta un vakarâ. Ðos preparâtus lieto gan vîrieði, gan sievietes dzimumdzîves traucçjumu ârstçðanai.

http://64.233.179.104/search?q=cache:Wx4ndOCNNRwJ:www.farmacija-mic.lv/medica/medica_w/20050502124138+Prefemin&hl=lv&ct=clnk&cd=1&lr=lang_lv



Peec taa apraxta nekam taadam nevajadzeetu buut..... Diez vai tas no zaaleem....
Laila
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 19:16
bet no ka tad - tik peksni!!!???
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
03.03.2006 19:24
nekad shitaa nebija, nekas nav noticis?
Laila
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
04.03.2006 09:35
Ka jau teicu, sajutas ir identiskas reizei, kad izmeginajuma karta ginekologe bija izrakstijusi vienas OK tabletes. Vairak ta nav bijis, un noticis nav pilnigi nekas. Naudas netrukst, darbs pilniba apmierina, blakus milsh virietis, kurs sobrid tiesam ir nobijies par to, kas notiek.
Vakar raudaju apmeram 7 reizes - nelaimiguma sajuta plus bailes par to, kas ar mani notiek....
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
04.03.2006 13:30
Hm, es droshi vien tad mestu nost taas tabletes, un paskatiitos, kas notiek. (Kaut arii tas neliekas esam iemesls.) Varbuut veerts pie ginekologa parbaudiit, kas daraas ar hormoniem?

Tad veel atliek kaada tuure ar antidepresantiem, jo shitaa jau var arii to labo darbu pazaudeet. Neuztver to kaa biedeeshanu, bet peec tiem labaak iet pie psihiatra, nevis gjimenes aarsta. Vinji to labaak pieprot.
homeopaatijai nemeedz buut ne blakusparaadiibu ne paraadiibu... ja nu vieniigi pashsugjestijas izpausmes
esmu lietojusi un man tieshi otradi bija,paliku mierigaka, nosvertaka.Domaju, ka tas nav no tam zalem,jo vinjas ir dabiskas un ar hormonu lidzsvaroshanu tur nav nekada sakara.
Es jau kâdu laiku lietoju L-arginînu gçla veidâ un varu ieteikt visâm,kam ir kâdas "sievieðu" problçmas.Tas nu patieðâm ir kaut kas absolûti nekaitîgs un dabîgs.Palîdz pret visâdâm íibelçm,sâkot ar PMS,beidzot ar menopauzi.PMS,cistas un miomas,mastopâtija,menopauze un viss,kas ar to saistîts(holesterîns,asinsspiediens,karstuma viïòi,garastâvokïa maiòas),pat oseoporoze-no tâ visa var tikt vaïâ un dzîvot zaïi.Ja ir interese,rakstiet man uz e-pastu,aizsûtîðu info.
dayss: tad jau pietiek eest galju un viss buus kaartiibaa ;)
Mîlu lîdzekïus, kas risina "jebkâdas sievieðu problçmas"
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
05.03.2006 23:41
finansiâlâs arî?
Smiekliigaakais, ka risinaajums ir tik vienkaarshs...viena vieniiga aminoskaabe :D
Noela.
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
05.03.2006 23:48
viss ìeniâlais ir vienkârðs :D
dayss: paklau... es tikko Tevi izkodu :DDD Tu esi KCG izplatiitaaja :DDD
Es jau njirdzu par to vinju L-Arginiina geelu :DDD Un vinji ir vieniigi kas to kaku (nu nav jau slikts-pats lietoju aminoskaabju kompleksos) taa slavee :)

Hihi... vel vieni piebiedrojaas... KCG :DDD moins...
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
05.03.2006 23:53
beidzot pieleca... ;)
Es vienkaarshi domaaju saakuma ka kaads arginiina fanaats, bet netiishaam atradu kompii vienu manis atraktu dokumentu par KCG "maates" uznjeemumu un tai briidii... atcereejos par vinju briinumiem :D Kur L-arginiins aarstee visu ko vaig :DDDD hihi... un kaa reiz KCG to piedaavaa geela formaa....

Tikai taas devas :D manupraat smiekliigi mazinjas :) ...un DAARGAS
Noela.
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
06.03.2006 00:05
nu, bet mçs jau zinâm, ka matu diagnostika (nakatani diagnostika <- izvçlies kurð labâk patîk) diagnosticç visu. kâpçc lai aminoskâbe neârstçtu visu?
Laila
Re: PREFEMIN preperats - Palidziet!
06.03.2006 09:26
Starp citu, esmu so te gelu jau lietojusi:) Pazina izplatija un iedeva sakumam par velti - domaja, uzkersos. Neuzkeros vis:)

Par Prefemin - nezinu tik smalki, saku ko artse teica - ka palidzes mazinat PMS un sakartos hormonus. Hormonu analizes pie ginekologes jau nodeve, bet tut viss bija normâ. Bet dermatologe teica, ka tas analizes tads fufelis vien ir (ja pec tam mekle piemeram pumpu rashanos celoni), jo te tas limenis ir normals, te atkal nee un pumpas varot izraisit pat pavisam nelielas hormonu izmainas, kas anlizes pat rada normu, bet pumpam ta nebut nav norma..

ja kas sie sudi man sakas 2 gadus atpakal - pusotru gadu biju lietojusi OK. Ka partraucu (jo organisms ta ari nevienas nespeja pienemt), ta sakas problemas ar adu. Cinos tatad jau 2 gadus. Un itin labi iztieku bez tam suda OK...
nu vo es ar tiko pabeidzu tas zales dzert...nu nez nez ko vinjas dod vai nedod bet pumpas ir atsaakushaas mesties ...atkal puberitaate..:))
likaas jau ka tas vecums paari un viss ar seju nokaartojies...bet nu ir atkal...
a taas saapiites kaa kuru reizi...
Laila
Re: vova
06.03.2006 12:22
Cik ilgi vinas dzeeri? Es lâgâ nesapratu - vai pumpas atsâka mesties, kad zales vairs nedzeeri??
Autors:

Jūsu e-pasta adrese:


Tēmas nosaukums:


Surogātziņu novēršana:
Lūdzu izrēķiniet vienkārso matemātisko izteiksmi un ieraksties atbildi tam paredzētajā laukā. Tas ir lai novērstu automatizēto rīku iespeju rakstit ziņas forumā
Izteiksme: kāds ir rezultāts, ja 10 pieskaita 3?
Ziņa: